Uimahalli ja uintiliput

Anonyymi

Oulaisissa nostettiin uintilippujen hintoja, sinällään tämä ei harmita koska tuo halli on vallan mainio. Kokonaisia ratoja on kuitenkin nyt alettu myymään useammaksi tunniksi kerrallaan naapurikunnan uimaseuralle harjoituksia varten, tämäkin olisi Ok jos halli olisi isompi. Itseäni ainakin harmittaa maksaa isompaa hintaa ja sitten todeta, että altaassa onkin juuri sillä hetkellä vähemmän tilaa meille paikallisille veronmaksajille.

Kohta joku viittaa ja ilmoittaa, että tuovathan he euroja Oulaisiin, se raha määrä on kuitenkin niin vähäinen, että sillä ei ole mitään merkitystä tuon hallin toiminnan kannalta.

26

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllähän tuo vähän väärällä tavalla tehtiin tuo nosto, siitä ois vaikka voinut tehdä ilmoituksen ajoissa että lipun hinta nousee 1.8 alk. Ja silloin ei ois noussut tälläinen haloo.
      Harmittavaa on myös se että tästä syytetään jääkiekkoilijoiden suosimista. Jäämaksut on olleet 50e tunti joka ei tosiaan ole halpaa.
      Esim yleisurheilijat ei maksa mitään kentän käytöstä.
      Ja laskettiin niitä muitakin maksuja liikuntatilojen vuokrissa, mutta se on jäänyt aivan huomiotta.
      Ja kyllä sen ymmärtää että se 2e on iso raha joillekin mutta ei se siihen verrattuna ole jos ihan normi asiakkaana maksat joka kerta sen 6e

      • Anonyymi

        Jos perehdyt alueen muiden jäähallien tuntihintaan, niin voit todeta että tuo 50€/h on todella halpa. Jäähallin tekeminen 19-vuotta sitten oli jo itsessään valtava hanke huomioiden, että kohderyhmä ja suurin hyötyjä on harrastaja määrältään todella marginaalinen.


      • Anonyymi

        Kyllähän minä tiedän mitä muualla maksetaan, en sitä väitä ettei se olisi muille halpa, vaan se että mikä muu urheiluseura tässä kaupungissa maksaa esim viheriön käytöstä tuntitaksalla? Juoksuradasta?
        Mun pointti oli se että jääkiekkoilijat otettiin nyt silmätikuksi tässä asiassa kun uimalippujen hintaa nostettiin, ei muita.


      • Anonyymi

        Väität, että 50 € tunti ei ole halpa. Se on halpa, jos vertaat sitä alueen muiden hallien tuntihintaan. Jäähallissa kannattaa myös huomioida edelleen se, että se oli aikoinaan siihen asti Oulaisten suurin ja hintavin hanke. Nykyiseen harrastaja määrään nähden tuo on ollut kaupungilta aikoinaan erittäin suuri sijoitus. Hankkeessa oli myös merkittävä talkootyön osuus, johon silloin jääurheilun parissa olleet aktiivisesti myös osallistuivat. Näitä aktiiveja ei ole juurikaan mukana toiminnassa. Pelkästään jäähallin olemassa olo, on asia joka kannattaa pitää mielessä, ennen kuin edes mainitsee alueen halvimmasta päästä olevasta tuntihinnasta yhtään mitään.


      • Anonyymi

        Kyllähän arvio 5-6 miljoonan hankinta yhdelle n. 60 hengen ryhmälle on käsittämätön panostus yhteen lajiin. Hallihinnat ovat erittäin halvat ja erotuksen maksaa muut. Nyt näyttää kaiken lisäksi alkavan ko halliin remontti X sataa tuhatta? Kyseinen halli käyttää nimitystä monitoimihalli? Mitähän monitoimisuutta tarkoitetaan? Hommaisivat ko halliin vaikka maton jääalueelle, niin muutkin lajit voisi tilaa hyödyntää ja tuoda monitoimisuutta. Lisäksi lähialueen seurat eivät saa edes joukkueita kasattua yhdestä ikäluokasta omalla paikkakunnalla, vaan yhdistävät ne. Sitten kuljetaan harjoittelemassa ja pelaamassa toisilla paikkakunnilla. Tästä syystä halli kiinni vuoroperään kunnissa maaliskuu alusta ja alueelle matto jolloin kesälajit voivat hyödyntää hallia.


      • Anonyymi

        Käsittääkseni esim roller berby käyttää hallia kesäisin?
        Ylhäällä tasanteella olen nähnyt juoksijoita yms, toki ei se hyvä siihen varmasti ole.
        Alhaalla on punttisali, kahvio on monelle käytössä, pukkareita käyttää pesäpalloilijat jne.
        Vanha ja kulahtanut kyllä, tarvii remontin. Miksiköhän kukaan ei revi persettään yleisurheilukentän remontin vuoksi? Se on oikeasti sen tarpeessa ja mistä ne rahat siihen tulee? No samasta paikasta kun tulee monitoimihalliinkin....
        Mutta jokaisella oma mielipide ja mielenkiinnon kohde


    • Anonyymi

      Kyllä minä haluaisin nähdä kun yleisurheilukentän laidalla joku istuisi ja myisi lippuja. 😜
      Taitaisi tulla aika pitkäksi.

    • Anonyymi

      Ilmanaikuinen keskustelun aihe, maksaako lippu uimaan 2€ vai 2,50€ ja kenelle se maksaa ja kuka on syypää ja miksi toiset saa ja toiset ei ja... huokaus!

    • Anonyymi

      Samaa mieltä, ihan höpötystä!

    • Anonyymi

      Kuitenkan hintojen nostaminen ja samalla palvelutason laskeminen eli ratojen vuokraaminen naapurikunnan uimaseuralle ei mene ihan yks yhteen.

    • Anonyymi

      Ihan sama, antavatko vuokralle ratoja vai ei, se ei ole meiltä keneltäkään pois, järkeä nyt!

      • Anonyymi

        No onhan se pois, 6 radasta 3 on vuokrattu. Se on 50% eli puolet tuosta ratakapasiteetista. Järkeä nyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No onhan se pois, 6 radasta 3 on vuokrattu. Se on 50% eli puolet tuosta ratakapasiteetista. Järkeä nyt!

        No, ketä se haittaa loppujen lopuksi, ei ketään!?


      • Anonyymi

        Kyllähän se ihan periaatteestakin kuuluu haitata kaikkia jotka maksavat korotettua lipun hintaa, mutta eivät saa samaa palvelutasoa edelliseen verrattuna. Siitäkin huolimatta, että pelkästään euroissa ajateltuna korotus on pieni. Ruuhka aikana ei mahdu uimaan omaan rivakkaan tahtiin, kun ratoja ei ole riittävästi tuon seuralle vuokrauksen johdosta. Rahamiehenä yritin vuokrata itselle yhtä rataa tunniksi, tähän ei kuitenkaan suostuttu.


    • Anonyymi

      Turha on vanhustenedustajan lehdissä yrittää moittia tehtyä päätöstä koska olisi pitänyt olla selvillä mitä on suunniteltu. Päätös on tehty ja se voidaan muuttaa.
      Mitä se vaatii.. no kuten aina kommentointia, esityksiä , vaihtoehtoratkaisuja jne.ja sitten myös sitä joka päiväistä pohdintaa mitä Me valtuutetut ja valitut tekisimme ja voisimme tehdä valitsijoimme hyväksi.. eikä vain odottaa kuuta nousevaa ja .. niin mitä ?
      Miksi halusimme tähän tehtävään, mitä halusin kun aloin mukaan tähän.. politiikkaan.. lautakuntaan, piiri-alue yms. edustajaksi..
      Lehmänkaupoilla ei kauas potkita ja äänestäjien muisti on pitkä.. sen mollaamisesta huolimatta.

    • Anonyymi

      Älkää aina valittako nythän teillä on uusi uimahalli siellä. Kai sen ylläpito maksaa joten hintoja on täytynyt korottaa mikään ei ole ilmaista.

    • Anonyymi

      Juurikin näin ei se ole missään ilmaista. Täällä Oulussa voi ostaa sarjalippuja jotka tulee halvemmaksi. En tiedä onko teillä sama systeemi. Todennäköisesti.

    • Anonyymi

      Hinnat uimahallissa ja jäähallissa ihan tappiin, se on ehdotukseni. Ei ole pakko harrastaa, jos ei löydy paalua. Menkää sitten vaikka luontoon kävelemän ja hyödyntäkää jokamiehen oikeuksia, se ei maksa mitään. Suottapa tuota kaupunki tukemaan kenenkään harrastuksia. Itse harrastan sijoittamista ja kerään ferrareita. Ei kaupunki minuakaan tue omissa harrastuksissani, ne piirtää joilla on liitua.

      • Anonyymi

        ..hahhah.. siinäpä oikein kunnon p-aukinen kehuja, elää kaikilla avustuksilla ja verokikkailuilla joita saa menemään läpi löperöjen valvojien osalta.
        Mutta kyllä ruostuu verrarikin täällä sun kosteassa tallissa..


      • Anonyymi

        Lelu ferrareitapa keräilet. Sijoittajalle aidot on huono sijoitus kohde joten se paljasti jo ammattitaitosi sijoittajana. Eipä noita oikeita katukuvassa ja rekisteritiedoissa Oulaisissa näy. Jatka vain entiseen mallin parilla kympillähän niitä leikkiautoja saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lelu ferrareitapa keräilet. Sijoittajalle aidot on huono sijoitus kohde joten se paljasti jo ammattitaitosi sijoittajana. Eipä noita oikeita katukuvassa ja rekisteritiedoissa Oulaisissa näy. Jatka vain entiseen mallin parilla kympillähän niitä leikkiautoja saa.

        No ei niitä arviautoja tänne kannata rekisteröidä, kun on kateelliset heti kyttäämässä.

        Mutta edelleen samaa mieltä, että kaupunki on investoinut harrastemahdollisuuksiin voimakkaasti, niin tottahan niistä nyt jotain pitää myös maksaa. Jos ei ole varaa, niin sitten ei voi harrastaa. Edelleen ihmettelen miksi en yksityisesti saanut uimahhalista itselleni rataa tunniksi.


    • Anonyymi

      Sako siela uidaa mahanmuttaja minuu kakkaa uidasa alalktsti

    • Anonyymi

      Kyllä saa ja on myös toivottavaa, että kaikki saavat uida.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse värjätä sitten vettä tulee muuten ureaa hmm pstru

    • Anonyymi

      JÄÄHALLIJÄÄVUOROT
      Oulainen
      Uusi hinnasto 1.8.2019 alkaenJäähalli hinnastotSisältää 15 min. jäädytyksen Hintaan ei sisälly sauna
      Hinta Alv 10 %Alle 18-v. oulaistelaiset juniorit 60 min. 36,36 40,00 Alle 18-v. oulaistelaiset juniorit 75 min.45,45 50,00
      Edustusjoukkue, 60 min. 54,55 60,00
      Edustusjoukkue, 75 min.63,64 70,00
      Edustusjoukkue, 90 min.72,73 80,00
      Muut oulaistelaiset, yli 18 vuotiaat, 60 min.54,55 60,00
      Muut oulaistelaiset, yli 18 vuotiaat, 75 min.63,64 70,00
      Muut oulaistelaiset, yli 18 vuotiaat, 90 min.90,91 100,00
      Ulkopaikkakuntalaiset, 60 min.63,64 70,00
      Ulkopaikkakuntalaiset, 75 min.72,73 80,00
      Ulkopaikkakuntalaiset, 90 min.100,00 110,00
      Peli 3 x 20 min. (normaalit jäädytykset)154,55 170,00
      Peli 2 x 25 min. (yksi jäädytys)72,73 80,00
      Turnaus/Pelitälli tai yli kolmen tunnin varaukset/ tunti45,4 50,00
      Juoksumatto/pituushyppy (kertakäynti 1,5 h)5,45 6,00
      Koululaiset/ vuoro27,27 30,00
      Kuntosali/ aikuiset/ kerta3,64 4,00
      Kuntosali/ opiskelijat, eläkeläiset/ kerta1,82 2,00
      Rullakiekko (kertakäynti 1,5 h)22,73 25,00
      Salibandyn vuorot (kertakäynti 1,5 h)22,73 25,00
      Sauna/ ryhmä tai henkilö13,64 15,00Yleisöluistelu/ aikuiset/ kerta2,73 3,00
      Yleisöluistelu/ lapset/ kerta1,822,00Yleisöluistelu/ perhe/ kerta5,45 6,00
      Kahvion vuokra/ tunti10,48 13,00 Alv 24 %
      Mainostila/ seinät, ym./ vuosi806,451000,00 Alv 24%

      Ylivieska
      norm. käyttövuoro 160 €/h alle 18 v. 100€/h
      YLEISÖLUISTELUVUORO aikuiset lapset 3 €2 €
      PERHELIPPU 1 aik. 1-4 lasta tai 2 aik. 1-3 lasta Lisälapsi 10 € 2 €NS.
      LEPAKKOVUOROT Klo 22 jälkeen-20 % KESÄKÄYTTÖ 80€

      Haapavesi
      HINNASTO
      ARKISIN
      ma – pe 8.00 - 18.00 70 € / h
      ma – pe 18.00 - 100 € / h
      VIIKONLOPPU
      la – su 8.00 - 100 € /h
      YLEISÖVUOROT
      kertamaksu 2 € /krt
      kausimaksu aikuiset 80 € / luistelukausi
      kausimaksu lapset alle 18 v. 50 € / luistelukausi
      PELIT / TURNAUKSET 100 €/ h
      TAPAHTUMAT ilman jäätä (messut, konsertit jne.)
      alle 12 tuntia 250 €
      yli 12 tuntia 600 € / päivä
      KESÄAIKANA (Rullakiekko) 40 € / h

      Nivala
      Hinnasto
      Vuorohinnat 1.1.2016 alkaen
      Normaali tuntihinta 88,00 €
      Jäävuoro (1,5 h) 132,00 €
      Jäävuorot (1,5 h) (klo 21.00 - 00.00) 120,00 €
      Pelit
      Pelivuoro E-jun (1,5 h) 132,00 €
      Pelivuoro 2 h, 2 jäädytystä 191,00 €
      B-/C-jun/naiset pelivuoro 239,00 €
      Edustus-pelivuoro 343,00 €
      Palvelut
      Jäänhoito/kerta 25,00 €
      Kesäajan tuntihinta 20,00 €

      Kalajoki
      https://kalajoki.fi/wp-content/uploads/2019/09/Kalajoen-Jaahallin-hinnasto.jpg

      Raahe
      JÄÄHALLIN JA TEKOJÄÄRADAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JAVUOKRAUSEHDOT 1.1.2014 alkaen1.Raahen jäähalli ja tekojäärata ovat Raahen kaupungin liikuntalautakunnan hallinnassa olevia tiloja.
      2.Jäähallia ja tekojäärataa vuokrataan ensisijaisesti raahelaisille jääkiekko-, kaukalopallo-,taitoluistelu- ja muille jääurheilua harrastaville seuroille, yhteisöille, kouluille jatyöpaikkajoukkueille yms.Mikäli vuoroja jää, vuokrataan hallia ja tekojäärataa myös muuhun toimintaan sekäulkopaikkakuntalaisille.
      3.Jäähallilla sijaitsevat varastotilat ovat varusteiden säilytystä ja kuivausta varten. Varastotilat ontarkoitettu ensisijaisesti juniorijoukkueiden ja kilpasarjaa pelaavien joukkueiden käyttöön. Jäljellejääviä varastoja voidaan jakaa harkinnanvaraisesti myös muille joukkueille.
      4.Vuorojen jakamisen perusteista ja aukioloajoista päättää liikuntalautakunta vuosittain. Vuorojenjaosta ja muusta vuokraamisesta päättää liikuntatoimenjohtaja.Vuokrat ovat seuraavat:(hinnat sisältävät alv:n 10 %)Jääkiekon ja kaukalopallon harjoitus- ja otteluvuorot, edustusjoukkueet:- jäähalli55 €/h, päiväkäyttö arkipäivisin 27,50 €/h- tekojäärata25 €/1,5 hJuniorit ja koululaiset:- jäähalli22 €/h, päiväkäyttö arkipäivisin 11 €/h- tekojäärata17 €/1,5 hMuut yhteisöt, työpaikkajoukkueet yms.- jäähalli110 €/h, päiväkäyttö arkipäivisin 55 €-tekojäärata25 €/1,5 hUlkopaikkakuntalaiset:- jäähalli200 €/h- tekojäärata 150 €/1,5 hMuut tilaisuudet, kaupalliset (kokoukset, näyttelyt, messut jne.)(hinnat sisältävät alv:n 24 %)Jäähalli (kaikki tilat)- raahelaiset järjestöt ja yritykset 700 €/vrk- ulkopaikkakuntalaiset 1.400 €/vrk- osa hallista (toimisto, sähkön käyttö, vesi)300 €/tapahtuma- piha-alue200 €/tapahtumaMainosten myynti:(hinnat sisältävät alv:n 24 %)Jääkiekossa ja kaukalopallossa raahelaisista seuroista ylimmällä tasolla pelaavatJäähalli- jääkiekkoseurat2.500 €/kausi- kaukalopalloseurat630 €/kausiTekojäärata-jääkiekkoilun junioriseurat,keskinäisen sopimuksen mukaisesti700 €/kausi4.Harjoitusvuorojen vuokrat laskutetaan kuukausittain, riippumatta siitä onko vuoroa käytetty vai ei.5.Vuokranottaja on vastuussa ja korvausvelvollinen kaikista tilaisuuden aikana kiinteistölle taiirtaimistolle aiheutuneista vahingoista ja velvollinen ilmoittamaan niistä välittömästisivistyspalvelukeskuksen liikuntatoimeen.Liikuntalautakunta 21.10.2013 § 56

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe