perinnön tasaarvoisuus

Anonyymi

Paikallisessa lehdessä oli tänään kirjoitus aiheesta.
Siinä tuotiin esiin testamentin teossa huomioiminen.

Uusperhe on monimutkainen asia melko usein. Jo se että molemmilla saattaa olla edellisestä liitosta lapsia ja sitten on yhteisiä lapsia.
Tärkeintä on kuitenkin se, että hyväksytään se tosiasia, että näillä entisten liittojen lapsilla on myös toinen biologinen vanhempi, joka on ehkä myös uusperheessä.
Ja tätä kautta lapsilla on omat isovanhemmat jo kahdelta puolelta.

On täysin absurdi ajatuskin, että näiden lasten pitäisi periä myös uusperheen toinen puoliso ja sitä kautta myös tämän suku perintökaaren mukaan. Tämä ajatuksena tuskin kovin viehättää edes lapsen toista biologista vanhempaa ja hänen sukuaan.

Arkisessa elämässä on syytä lapsen ollessa vanhempansa luona tulee hänen saada huolto samoin kuin muillakin perheen jäsenillä, mutta tämä perintöasia pitää mennä lain mukaan aina niille lapsille joille kuuluu.
Nämä edellisten liittojen lapset perivät vanhempansa ja heidän sukunsa sukunsa , eivätt äidin tai isän uuden kumppanin sukua.

Järkeä tähän asiaan, sillä näissä uusperhekuvioissa on varsin monenlaisia mutkia ja saattaa olla että lapsiakin on monen kumppanin kanssa.
Ei sotketa oikeaa perimysoikeutta testamentein eikä koskaan myöskään lakiosia jakamamalla.
Testamentti ja lakiosa ovat tilanteisiin, jotka ovat erikoistilanteita, mutta ei käytetä niitä omien lasten sortamiseen, jota näyttää tapahtuvan, se ei ole koskaan oikein.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.