Surfasen tahmailu selvis.

Anonyymi

Microsoftin Surface-kannettavista on paljastunut viheliäinen bugi, jonka myötä suorittimen kellotaajuus romahtaa satunnaisesti 400 megahertsiin
Monissa eri Microsoft Surface -kannettavissa ilmenevä vika näyttäytyy satunnaisena hidasteluna, eikä edes kuormituksella ole vaikutusta asiaan.
Surface -laitteilla on aiemminkin ollut vastaavanlaisia ongelmia, mutta tällä kertaa kyse on laajemmalle levinneestä bugista.

Viimeisimpien käyttäjäraporttien mukaan suoritin laskee sisäisen kellotaajuutensa 400 megahertsin tuntumaan ilman selvää syytä. Oireet muistuttavat lämpökuorman perusteella tapahtuvaa, äärimmäisyyksiin menevää throttling-ilmiötä, jossa suorittimen tasoa porrastetaan alemmaksi piirin suojelemisen nimissä.

Toisaalta käyttöajalla, kuormituksen tasolla, suorittimen lämpötilalla tai ajettavilla sovelluksilla ei ilmeisesti ole väliä. Joidenkin mukaan ongelmaa esiintyisi eniten lataamisen yhteydessä ja/tai jonkin tietyn firmware-päivityksen jälkeen, mutta asiasta ei ole toistaiseksi varmaa ja virallista tietoa.

On esimerkiksi mahdollista, että loppukesän kova lämpöaalto olisi lisännyt aiheeseen liittyvien käyttäjäraporttien määrää.

MIKÄLI oma Surface joka tapauksessa hidastelee samaan tapaan, tilapäisenä ensiapuna voi kokeilla esimerkiksi ThrottleStop-tyyppistä apuohjelmaa, kunhan vain tietää, mitä tekee.

Koska ongelmaa ei voi luotettavasti toistaa, perimmäisen syyn paikantaminen lienee Microsoftille hankalaa.

Vianhaku on haasteellista myös siksi, että bugi vaivaa useita eri Microsoft Surface -laitteita, suorittimesta riippumatta. Tämä piirre sulkee todennäköisesti pois mekaanisen laitevian mahdollisuuden.

Niinpä kyseessä on joko yliherkäksi säädetyn anturin aiheuttama vika, yhteensopivuusongelma laitteen ja käyttöjärjestelmän välillä tai firmware-bugi, joka liittyy virranhallintaan – tai mahdollisesti kaikkea tätä.

1

<50

  Vastaukset

  • Taattua microsoft laatua, heh heh.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   322
   6343
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   162
   2841
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   70
   902
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   14
   594