Surfasen tahmailu selvis.

Anonyymi

Microsoftin Surface-kannettavista on paljastunut viheliäinen bugi, jonka myötä suorittimen kellotaajuus romahtaa satunnaisesti 400 megahertsiin
Monissa eri Microsoft Surface -kannettavissa ilmenevä vika näyttäytyy satunnaisena hidasteluna, eikä edes kuormituksella ole vaikutusta asiaan.
Surface -laitteilla on aiemminkin ollut vastaavanlaisia ongelmia, mutta tällä kertaa kyse on laajemmalle levinneestä bugista.

Viimeisimpien käyttäjäraporttien mukaan suoritin laskee sisäisen kellotaajuutensa 400 megahertsin tuntumaan ilman selvää syytä. Oireet muistuttavat lämpökuorman perusteella tapahtuvaa, äärimmäisyyksiin menevää throttling-ilmiötä, jossa suorittimen tasoa porrastetaan alemmaksi piirin suojelemisen nimissä.

Toisaalta käyttöajalla, kuormituksen tasolla, suorittimen lämpötilalla tai ajettavilla sovelluksilla ei ilmeisesti ole väliä. Joidenkin mukaan ongelmaa esiintyisi eniten lataamisen yhteydessä ja/tai jonkin tietyn firmware-päivityksen jälkeen, mutta asiasta ei ole toistaiseksi varmaa ja virallista tietoa.

On esimerkiksi mahdollista, että loppukesän kova lämpöaalto olisi lisännyt aiheeseen liittyvien käyttäjäraporttien määrää.

MIKÄLI oma Surface joka tapauksessa hidastelee samaan tapaan, tilapäisenä ensiapuna voi kokeilla esimerkiksi ThrottleStop-tyyppistä apuohjelmaa, kunhan vain tietää, mitä tekee.

Koska ongelmaa ei voi luotettavasti toistaa, perimmäisen syyn paikantaminen lienee Microsoftille hankalaa.

Vianhaku on haasteellista myös siksi, että bugi vaivaa useita eri Microsoft Surface -laitteita, suorittimesta riippumatta. Tämä piirre sulkee todennäköisesti pois mekaanisen laitevian mahdollisuuden.

Niinpä kyseessä on joko yliherkäksi säädetyn anturin aiheuttama vika, yhteensopivuusongelma laitteen ja käyttöjärjestelmän välillä tai firmware-bugi, joka liittyy virranhallintaan – tai mahdollisesti kaikkea tätä.

1 kommenttia

Vastaukset

  • Taattua microsoft laatua, heh heh.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.