Mikä riivaa opettaja Luomaa?

Anonyymi

Kyseinen henkilö on lähestynyt kotkalaisia "rakentavalla" mielipiteellään kaupunkilehti Ankkurissa.
Näitä kouvolalaisia ulostuloja on suollettu Kotkan suuntaan enemmän ja vähemmän useammalla elämän alalla, lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa. Kotkalaisittain ei vastaavaa ole silmiini sattunut. Mikä lie syynä? Vuosienvarrella tapaamani kouvolalaiset yksityshenkilöt ovat olleet miellyttäviä kokemuksia.


Ankkuri14.8.2019
Rantarata ei tule toteutumaan
Kouvola on Kaakkois-Suomen suurin kaupunki niin asukasluvultaan kuin pinta-alaltaankin. Siksi tuntuu oudolta, etta Kouvolassa on vain satunnaisesti miehitetty Yleisradion toimipiste. Ihmettelen, miten Kotka on saanut keploteltua itselleen Kymenlaakson Radion paatoimipisteen.

Mielestani Kouvola on Kymenlaakson paakaupunki, joten nyt tama virhe on korjattava.
Toivon, etta Kouvolan paattajat ja alueen kansanedustajat ottavat asian esille sopivassa tilanteessa. Neuvottelemalla asia kai on ratkaistavissa.

Mita tulee kotkalaisten haikailemaan rantarataan voi todeta, ettei se tule koskaan toteutumaan. Idea on liian kallis toteutettavaksi. Annan etelakymenlaaksolaisille pienen vinkin. Hoitakaa nyt aluksi kunnon bussiyhteydet Haminasta ja Kotkasta Helsinkiin.
Tapani Luoma opettaja Kouvola

PS. Vitsi, Vitsi Kouvola on Kymenlaakson pääkaupunki

Kouvola Perustettu 1922 ja 2009
Kotka Perustettu 1879
Hamina Perustettu 1653
Pyhtää Perustettu n. 1347
Miehikkälä Perustettu 1887

38

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kouvolan valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen tietää; ”Some-maailma on mielensäpahoittajia täynnä”


      • Anonyymi

        Kouvolalainen yrittäjä arvioi, että: "Kouvolalaiset ovat tarkkoja rahoistaan"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kouvolan valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen tietää; ”Some-maailma on mielensäpahoittajia täynnä”

        Junayhteyksien parantamisessa Espoon kaupunkiradan pitää olla listan kärkipäässä
        Kaikki haluavat nopeita junia, mutta raideliikenteen lisääminen on monimutkainen ja kallis yhtälö.


    • Anonyymi

      Samaan rinkiin on liittynyt niin rehti ja urheilullinen kansanedustaja Kaunisto. Ottanut "haltuun" kotkalais lehtien mielipidesivut.

      Mutta olihan meillä rehti, kymenlaaksolaista asiaa eteenpäin vienyt Sipilän salkunkantaja, palkansaajien ystävä Liströmmi.

      • Anonyymi

        Mie oonkii kouvolalainen

        Se ei riitä, että haastetaan hallituksessa oppositio. Nyt on haastettava myös hallituskumppanit, kouvolalainen keskustapoliitikko Markku Pakkanen sanoo.


    • Anonyymi

      VIRTAAKO Kymijoki ylös- vai alaspäin? Rantarata vai itärata? KTP vai Kouvot?
      Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia lauantaina, kun Ky-menlaakson vaihtoehtokulttuuriväki ottaa toisistaan mittaa koripallopelin mer-keissä Kotkassa.

      Maakunnan yhteishengen nostatukseksi järjestettavassa Kymenlaakson derbyssa ovat vastakkain Eskolanmäen Eagles Kouvolasta ja Karhuvuori Bears Kotkasta.
      Ottelu alkaa Haukkavuoren kentällä kello 15. Yleisö on tervetullut kannustamaan omaa suosikkiaan soihduin ja keskikaljoin.

    • Anonyymi

      Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä vievät Kymsoten määräysvalta-asian oikeuteen: Kouvolan tulkinta perussopimuksen äänijaosta on muiden kuntien mukaan perustuslain vastainen

      Kymsoten perussopimuksen mukaan Kouvolalle muodostuu mahdollisuus halutessaan päättää kaikkien muiden jäsenkuntien tahdon vastaisesti.

      Etelä-Kymenlaakson kuntien mielestä perussopimusta ei voida tulkita siten, että millään yksittäisellä kunnalla olisi määräämisvalta päätöksenteossa yhtymävaltuustossa.

      — Kymsoten jäsenkunnat eivät perussopimuksen hyväksyessään ole tarkoittaneet siirtää merkittävintä osaa taloutta koskevasta päätösvallastaan Kouvolan kaupungille, hakemuksessa todetaan.

      Kuntien mielestä perussopimus ei ole perustuslain mukainen, koska yksittäisellä kunnalla on yli puolet äänimäärästä eikä jäsenkuntien asukkaiden itsehallinto siten toteudu.

      Hakemuksen liitteenä on oikeustieteen tohtorin, professori Olli Mäenpään lausunto. Lausunnossaan Mäenpää toteaa, ettei Kymsoten perussopimuksessa toteudu perustuslaissa turvattu kunnallinen itsehallinto.

      — Itsehallinnon turvaamiseksi voi olla tarpeen sisällyttää perussopimukseen äänivallan rajoitus, jonka tarkoituksena on rajoittaa suuren jäsenkunnan määräävää asemaa kuntayhtymän päätöksenteossa, Mäenpää toteaa.

      Mäenpään mukaan perussopimusta on tulkittava ja sovellettava siten, ettei yksittäisellä kunnalla ole määräämisvaltaa yhtymävaltuustossa.

      • Anonyymi

        Toinen opetettava
        Ismo Korhonen Kymsoten osallisuuden palvelujen johtaja;

        ”Kaikilla on Kymsoten pelipaidat päällä”
        — Kymsotessa ei enää puhuta alueista ja niiden osista. On palvelukokonaisuuksia, ja työnteko syntyy, kun puhutaan palveluiden yhteistyöstä.

        — Kymsotekaan ei ole virhe. Kouvolan kaupunki ei ehkä onnistunut täysin tavoitteissaan. Vaikea on lähteä viranhaltijana poliitikkoja arvostelemaan, mutta meiltä puuttuu ehkä yhteinen pelikirja. Tämä on ollut sooloilua, ja Kotka vie meitä aina sata nolla, jos näin mennään jatkossakin.


      • Anonyymi

        Kouvola pelaa paidattomana.

        Etelä-Kymenlaakson kunnat pyysivät Kouvolalta viime viikolla kannanottoa yhtymävaltuuston äänivaltakysymykseen. Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) totesivat vastauksessaan, että perussopimusta voidaan päivittää, mikäli siihen syntyy yhteisesti todettua tarvetta.

        Kotkan kaupunginjohtajan Esa Sirviön mielestä Kouvolalta saadun vastauksen jälkeen herää kysymys, kunnioittaako Kouvola kuntayhtymän muiden jäsenkuntien mielipiteitä.
        — Nyt Etelä-Kymenlaakson kunnat ovat todenneet tarpeen neuvotella, mutta Kouvola ei. Yksinkertaisella päättelyllä voi tulla sellaiseen johtopäätökseen, ettei Kouvolalla ole suurta halua kunnioittaa kumppaneitaan, kun ei ole valmiutta edes neuvotteluun, Sirviö ihmettelee.


    • Anonyymi

      Kouvola lähtee kymsotesta joka tapauksessa niin ihan sama mitä oikeus päättää.

      • Anonyymi

        Ja Kouvola Suomesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja Kouvola Suomesta?

        Miten niin Suomesta ? Kotkalaiset pärjäävät ihan hyvin ilman Kouvolalaisten rahoja. Pieni korotus veroihin niin homma hoituu.


      • Anonyymi

        Mitä ihmeen rahoja? Eihän niillä ole kuin velkaa.


      • Anonyymi

        Mikä riivaa opettaja Luomaa? Sama kun muutamaa harvaa somettajaa.

        Kouvolan talous romahti – korjauskeinoiksi väläytetään tuntuvaa veronkorotusta ja yt-neuvotteluja
        Viime vuoden alijäämän arvioidaan olevan 26 miljoonaa euroa, joka on peräti 14 miljoonaa enemmän kuin marraskuussa arvioitiin.

        Kaupungin mukaan Kuntaliitto ja verottaja olivat arvioineet verotuloja kertyvän selvästi enemmän.

        PS. Olisin vaan kysynyt, että laatiiko Kuntaliitto ja verottaja Kouvolan budjetin, vai Lindström.


      • Anonyymi

        Pyydän kotkalaisena syvästi anteeksi aiheuttamaamme Kouvolan budjetti alijäämää, josta Kouvolan Sanomat uutisoi.

        Kouvolan talous romahti – korjauskeinoiksi väläytetään tuntuvaa veronkorotusta ja yt-neuvotteluja
        Viime vuoden alijäämän arvioidaan olevan 26 miljoonaa euroa, joka on peräti 14 miljoonaa enemmän kuin marraskuussa arvioitiin.


      • Anonyymi

        Kouvolan ennakoidaan tekevän 22 miljoonaa euroa tappiollisen tuloksen — Satunnaiset tuotot, kuten palaneen yhteiskoulun vakuutuskorvaukset, ovat aiemmin paikanneet Kouvolan kirjanpitoa.

         Ilman satunnaisia vakuutuskorvaus tuottoja kertynyt alijäämää olisi vuoden 2019 lopussa noin 100 miljoonaa euroa. Tämä kertoo meidän tulojemme ja menojemme epätasapainosta.

        Taseeseen kertynyt alijäämä on yksi kriisikunnan mittari, ja alijäämä pitää saada katettua neljässä vuodessa.

        Kotka apuuuun


    • Anonyymi

      Kuinka pitkään Kouvolan poliitikot saavat vapaasti heittää kuntalaistensa rahat Kiinaterminaaliin.
      https://yle.fi/uutiset/3-10931741

      sama kun tämä kymsoten touhukin.itketään ja valitetaan asioista kun muut tekee. on kun pieniä lapsia miltä otetaan tikkari pois.

      tietysti oma palli tärkeimpänä ja sitten hyväveli/siskojärjestelmä b muille kans , päättäjät ovat kaukana todellisesta elämästä, suhmurointia joka asiassa omien etujen vuoksi. onnetonta touhua päättäjiltä.

      • Anonyymi

        Rantarata toisi 100 000 uutta käyttäjiä junaliikenteeseen—Itärata vain hieman nopeuttaisi entisten matkaa

        Kun muutimme Kotkaan 80-luvun loppupuolella oli suurena puheenaiheena Heli-rata. Kotkassa odotettiin, että tänne pääsisi kulkemaan junalla suoraan Helsingistä, ja odotellaan yhä. Heli-rata ikävä kyllä haudattiin, koska yhteys Pietariin tulikin Lahden kautta. Silloin molempia, sekä Kotkan, että Kouvolan kautta kulkevia yhteyksiä alettiin pitää turhina.

        Asiassa on kuitenkin aina tuijotettu vain ja ainoastaan henkilöliikenteeseen. Kouvolaankin pitäisi kuulemma rakentaa rata siksi, että sieltä pääsisi kulkemaan laskennallisesti 12 minuuttia nopeammin Helsinkiin. Jos on noin kova kiire, niin kannattaa muuttaa lähemmäs.

        Asiassa on kuitenkin aina tuijotettu vain ja ainoastaan henkilöliikenteeseen.

        Kouvolan kohdalla radasta puhutaan, että sen vaikutusalueella on suunnaton määrä käyttäjiä. Täytyy kuitenkin muistaa, että jos rata rakennettaisiin Kotkan kautta sillä olisi yli sata tuhatta kokonaan uutta radan käyttäjää, joilla ei ole ollut aiemmin realistisia mahdollisuuksia junan käyttöön.

        Rantarata Helsinki – Porvoo –Loviisa –Pyhtää –Kotka –Hamina –Luumäki toisi rannikolle lisää infraa ja laajentaisi Helsingin työssäkäyntialuetta. Samalla se toisi turvaa Suomen huoltovarmuuteen, yhdistäisi kaksi Suomen suurinta satamaa toisiinsa Venäjän yhteydellä, sekä loisi Porvoon Nesteelle hyvän infran joka suuntaan. Haminan kaasu- ja öljysataman reittejä olisi turvattu jos Itämerellä sattuisi kriisi ja toimitukset myös pääkaupunkiseudun suuntaan toimisivat varmemmin.

        Kun asiaa miettii juuri huoltovarmuuden ja koko Suomen viennin osalta, on ihmeteltävä, miksei sitä ole rakennettu ja vuosikymmeniä sitten ja vielä tuplaraiteilla.

        Kouvolan suunnasta on kuulunut purinaa, että Kotka jarruttaa heidän ratahankettaan. Täytyy muistaa, että maakuntakaavaan on merkitty toistaiseksi vain ja ainoastaan rantarata. Tämän puolella ovat kaikki Kymenlaakson kunnat, Kouvolaa lukuun ottamatta, joten kukahan se jarruttaa ja ketä? Kouvolanhan pitäisi Kymenlaakson isoimpana kaupunkina olla yhteisten hankkeiden veturi eikä jarrumies ja ajaa oman maakunnan yhteisiä etuja myös muiden maakuntien suuntaan. Kouvola on siinä neuvotteluasemassa koko Kymenlaakson maakunnan suhteen, ei vain oman napansa.

        Olli Kekkonen, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka


    • Anonyymi

      Kouvola aikoo sulkea Haanojan, Voikkaan ja Elimäen nuokkarit — Säästöleikkuri on viemässä ainakin kaksi nuorisopuolen työpaikkaa

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mikä riivaa Kari Hännistä? Kateus kotkalaisiin halvemmasta viinasta kun satama lähempänä Kouvolaa?

    • Anonyymi

      Mistä näitä Kotka faneja riittää kotkalais lehtien yleisönosastoille, omat lehdet ei riitä vai syvä häpeä tai alemmuuden tunne?

    • Anonyymi

      Jos Kymenlaaksossa olisi vain kaksi isoa kaupunkia, olisiko se enää maakunta?

      Taitaa Kouvola jäädä pieneksi kun etelän kunnat yhdistyy? Lahteen tulisi kiire.

    • Anonyymi

      Iitin odotus maakunnan vaihdoksesta päättynee pian

      Iitti on hamunnut Kymenlaaksosta Päijät-Hämeeseen tosimielellä pian kymmenen vuoden ajan. Asia on venynyt venymistään, milloin kielteisen päätöksen, milloin sote- ja maakuntauudistuksen kaatumisen vuoksi.

      Iitin siirtymistä on vastustettu tähän asti lähinnä esimerkiksi yhdyskuntarakenteen läheisillä siteillä Kouvolan seutuun.

    • Anonyymi

      Kymmenet suomalais­kunnat ovat nyt haalineet ystävyys­kaupunkeja Kiinasta, taustalla ”rahat pois -meininki”

      Pultti Pois

    • Anonyymi

      Haastan kaikki kouvolalaiset vähintään seuraavaksi puoleksi vuodeksi fiilistelemään Kotkaa .

      Kymsoten yhtymävaltuusto

    • Anonyymi

      Kotkalaisten wanha johtaja ystävä Kymsotessa

      Ismo Korhonen työskenteli viimeisiä päiviä Kouvolan kaupungintalolla. Hän siirtyy virallisesti Kymsoten osallisuuden palvelujen johtajaksi tammikuun alussa. ”Kaikilla on Kymsoten pelipaidat päällä”
      — Kymsotessa ei enää puhuta alueista ja niiden osista. On palvelukokonaisuuksia, ja työnteko syntyy, kun puhutaan palveluiden yhteistyöstä.

      — Kymsotekaan ei ole virhe. Kouvolan kaupunki ei ehkä onnistunut täysin tavoitteissaan. Vaikea on lähteä viranhaltijana poliitikkoja arvostelemaan, mutta meiltä puuttuu ehkä yhteinen pelikirja. Tämä on ollut sooloilua, ja Kotka vie meitä aina sata nolla, jos näin mennään jatkossakin.

    • Anonyymi

      Kouvolan kaupungin virkamiesjohto hakee rakentajaa suoratamolle Ruskeasuolle. Kaupunki on laittanut hankinta-ilmoituksen HILMA:n sivuille tarkoituksena löytää riittävän vakavarainen rakennusliike, kuten Lemminkäinen Oy, joka rakentaisi ja ylläpitäisi Ratamo-keskusta. Hakuaika päättyy 24.2.2014.

      Rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2015 ja kohde valmistuu syksyllä 2017. Sen jälkeen entinen aluesairaala on tyhjä potilaista ja työntekijöistä. Myös psykiatrisen sairaalan tulevaisuus Sairaalamäellä on epävarmaa.

    • Anonyymi

      Kouvola on kaikessa parempi kuin Kotka.

      Kouvolan kaupungin tulos on jäämässä nyt 30 miljoonaa euroa miinukselle
      Lähes 80 miljoonan euron alijäämä ilman satunnaisia eriä. Satunnaisia tuloja Kouvola sai muun muassa yhteiskoulun tulipalon vakuutuskorvauksista.

      Kotkan Puolivuosikatsauksen mukaan koko vuoden 2019 tuloksen ennustetaan jäävän 6,6 miljoonaa euroa alijäämäiseksi 23.8.2019.

    • Anonyymi

      Myöhästyneet onnittelut Kouvola 10v.
      Turvallisuusareena on yksi Kouvolan 10-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista.

      Turvallisuusalan asiantuntijat pureutuvat alueelliseen turvallisuustilanteeseen ja uhkien torjuntaan, aiheita ovat muu muassa kokonaisturvallisuus ja uhkien torjunta Kouvolan seudulla.

      Onko Kotka uhka Kouvolalle ja kiusaako alaikäistä?

    • Anonyymi

      Kouvola omii Kymi Ringiä Iitiltä, koska on Kotkan sataman vuoro?

      Iitti on Suomen kunta, joka sijaitsee Kymenlaakson maakunnan luoteisosassa. Vuonna 2021 Iitti siirtyy Kymenlaakson maakunnasta osaksi Päijät-Hämeen maakuntaa, ei kelpuuttanut Kouvostoliittoa.

    • Anonyymi

      Taas uusi Kotka fani KouvostonSanomissa

      Mauri Larjamäki

      Kotkasta pitää päästä eroon hinnalla millä hyvänsä ennenkuin on liian myöhäistä. Kouvolan kannalta parempi kumppani olisi Lappeenranta tai Lahti. Kotkan kanssa on mahdotonta päästä yhteisymmärrykseen mistään asiasta ja Kotka haluaisi aina saada kaikki rusinat pullasta.


      Akan Rontti Mauri Larjamäki • muutama sekunti sitten

      Kouvolalaiset tulkaa hakemaan leivän päälle voita Kotkasta

    • Anonyymi

      Kotkan kaupunginjohtajan mukaan Googlen investointipäätös antaa uskottavuutta Etelä-Kymenlaakson sopivuudesta myös muihin kansainvälisiin suursijoituksiin.

      Maakuntajohtaja Jaakko Mikkolan mielestä
      ”Etelä on myös pitkällä aikavälillä tulevaisuuden suunta, ei itä”

    • Anonyymi

      Unoh­tu­nut Ky­men­laak­son etu ja ra­ta­yh­tey­det

      Ky­men­laak­so on his­to­ri­al­li­ses­ti mel­ko yh­te­näi­nen ko­ko­nai­suus. Maa­kun­nal­la on hy­vät edel­ly­tyk­set me­nes­tyä tu­le­vai­suu­des­sa. Tämä kui­ten­kin edel­lyt­tää, et­tä pää­tök­sen­te­os­sa Ky­men­laak­son etu to­del­la huo­mi­oi­daan. Pelk­kä väi­te ei rii­tä, vaik­ka sitä tois­tai­si use­am­paan­kin ker­taan.

      Vii­me ai­koi­na olem­me voi­neet lu­kea mel­ko huo­les­tut­ta­via kan­na­not­to­ja liit­ty­en Kym­so­teen ja rau­ta­tie­in­ves­toin­tei­hin. Luot­ta­mus­ta ja toi­veik­kuut­ta he­rät­ti kui­ten­kin maa­kun­ta­joh­ta­ja Jaak­ko Mik­ko­lan kan­na­not­to Ky­men Sa­no­mis­sa 24.9. kun hän to­te­si: ”Ky­men­laak­son ko­ko­nai­se­tu on maa­kun­ta­lii­tos­sa ai­na edel­lä.”

      Mik­si Ky­men­laak­sos­sa on kui­ten­kin läh­det­ty aja­maan ra­ta­hank­kei­ta il­man maa­kun­nan yh­te­näis­tä nä­ke­mys­tä? Tämä ei ole Ky­men­laak­son etu, ei­kä myös­kään han­ket­ta aja­van kau­pun­gin etu. Asia on kui­ten­kin eden­nyt si­ten, et­tä täl­lä het­kel­lä sel­vi­te­tään kah­ta eri ra­ta­han­ket­ta, jois­ta kum­pi­kaan ei vält­tä­mät­tä ole Ky­men­laak­son edun mu­kai­nen.

      Itäi­nen ran­ta­ra­ta on hy­vin pe­rus­tel­tu Kot­kaan ja Ha­mi­naan as­ti, mut­ta ra­dan jat­koa Ha­mi­nas­ta Luu­mä­el­le ei voi pe­rus­tel­la Ky­men­laak­son yh­tei­sel­lä edul­la. Itä­ra­ta-vaih­to­eh­dos­ta on mel­ko vai­kea löy­tää mi­tään ta­lou­del­lis­ta pe­rus­tet­ta. Se oh­jai­si ta­va­ra­lii­ken­teen Ky­men­laak­sos­ta Uu­del­le­maal­le. Täs­tä seu­rai­si pit­käl­lä täh­täi­mel­lä lo­gis­tiik­ka­kes­kus­ten siir­to Kou­vo­las­ta koh­ti pää­kau­pun­ki­seu­tua ja Ha­mi­na­kot­kan sa­ta­man näi­vet­ty­mi­nen. Väis­tä­mät­tä tu­lee mie­leen ky­sy­mys: ”Mit­kä ovat hank­keen pää­toi­mi­joi­den mo­tii­vit”. Ky­men­laak­son etu se ei ole.

      Ky­men­laak­son pi­täi­si et­siä pi­kai­ses­ti yh­tei­nen nä­ke­mys ra­ta­lin­jauk­ses­ta, jos­sa Kot­ka-Kou­vo­la -yh­teys säi­lyy ta­va­ra­lii­ken­teen pää­väy­lä­nä ja joka jat­kos­sa ke­hit­tyy myös hen­ki­lö­lii­ken­teen mer­kit­tä­väk­si yh­teys­vä­lik­si. Tämä avaa por­tin myös Itäi­sen poh­jois-ete­lä-suun­tai­sen pää­ra­dan syn­ty­mi­sel­le tu­le­vai­suu­des­sa ja on si­ten mer­kit­tä­vä koko Kaak­kois-Suo­men kan­nal­ta.

    • Anonyymi

      Voisiko joku vihdoin kertoa onko kehitysyhtiö Kinnon kaikilla 40 asiantuntijalla jotain töitäkin?
      Suunnittelevat rantarataa pääkaupunkiseudulta Kotkan kautta Kiinaan.

    • Anonyymi

      Kotkalainen voi jatkossa päätyä Kouvolaan katkaisuhoitoon sahattavaksi.

    • Anonyymi

      Kyllä naurattaa, kun Kouvolassa lakkautetaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä tukevia palveluita siksi, että pystytään ylläpitämään ylikallista kanavahanketta merelle.

      Onnittelut iittiläisille. Päijät-Hämeen terkkari Akuutti 24 odotusaika 8—9 tuntia. Vain vettä tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      0
      1055
    Aihe