masennus lähtee työllä

Anonyymi

olen nähnyt masentuneita ihmisiä ja kaikkia vaivaa sellainen heikko elämänaenne. ollaan yliherkkiä ja ei ole pientäkään omaa tahtoa. lääkkeitä sitten kirjoitetaan näille ihmisille ja lääkkeet vie loputkin aloitekyvyt. sitten ihmetellään kun ei päästä eteenpäin.

asenne se on mikä ratkaisee. minäkin olen herkkä ja kokenut kaikkea paskaa mutta minulla on hyvin voimakas tahto. sellainen soturin luonne. siksi teen työtä ja minua ei vastoinkäymiset pysäytä. olisiko enää tässä jos olisin masennusta mennyt lääkärille valittamaan ja saanut lääkkeet. tuskin.

masentuneille pitäisi määrätä hoidoksi työtä ja viedä kaikki sosiaalituet pois jotta on ihan pakko tehdä. tämä maa mahdollistaa jouten olon. ei ihmiset ennenvanhaan jääneet masentuneina kotiin vaan tehtiin työt oli miten paha olla tahansa.

19

<50

Vastaukset

 • Ei tuo ole niin yksiselitteistä. Jos sulla on soturin luonne ni hyvä, ihan kaikilla ei ole. Joillekin saattaa se tekeminen auttaa, joillekin lääkkeet tai terapia. Se on yksilöllistä. Ja silloin kun masentunut ei jaksa töitä tehdä ni onhan sen parempi hoitaa ni saattaa taas tulla työkykyiseksi. Vai olisko sun mielestä parempi että jäisi makaamaan loppuelämäksi?

 • Entä jos yritti ja yritti pinnistellä ja selvitä viimeiseen asti työelämässä. Sitten tuli seinä vastaan. Yöunet katosivat ja ennen töitä itketti ja töiden jälkeen vielä enemmän. Joutui sairaslomalle ja ei olekkaan enää työtä mihin palata? Jos haluaisi takaisin töihin ja tekemään sitä mitä osaa, mutta sinua ei enää kelpuuteta, koska olet masentunut surkea pökäle. Päivästä toiseen odottaa että tilanne muuttuisi, mutta ei muutu.

  • mikä asia yleensäkään muuttuu odottamalla? kaikkein vähiten masennus. pitää vain lisätä kierroksia kun seinä tulee vastaan. niin sodatkin voitetaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   mikä asia yleensäkään muuttuu odottamalla? kaikkein vähiten masennus. pitää vain lisätä kierroksia kun seinä tulee vastaan. niin sodatkin voitetaan.

   Sodi sinä vaan keskenäsi ennemmin. Älä tänne tule mouhoamaan.


 • mikäs sua tänään vaivaa? herkkyyden taso ihmisillä vaihtelee, eikä herkempää ihmistä saa syyllistää siitä että on vähemmän herkkä. samoin kuin ei esim voimallisesti heikompaa ihmistä saa syyllistää siitä kun ei pääse yhtä vahvoihin tuloksiin kuin joku himo bodaaja.

  koen ihmiset työ ympäristössä vittumaisiksi, ikäänkuin tilanne jossa olin koulukiusattu jatkuisi edelleen koska asiaa ei ole koskaan korjattu. en en alistu.

  • koulukiusaajien luonne ei mihinkään muutu, ovat vaan isoiksi ihmisiksi kun ovat kasvaneet samanlaisia v-päitä edelleenkin luonteeltaan. joku jossain sanoi että ei lue näitä palstoilla olevia kirjoituksia koska täällä on niin paljon vihaa. okei viha täälläkin parempi kirjoitella kun työelämässä, kouluissa konkreettisesti sitä toimeenpanna.


 • Masennus vie kaikki voimat joten työn tulisi olla kevyttä.
  Ja palkka sellainen että tulee toimeen, muutoin voi masentua entisestään enemmän.

 • Henkiseen uupumukseen auttaa ruumiin rasittaminen.

  • juuri näin. masennus vähenee kun ruumis saa käyttöä. se on täysin tosiasia. joitenolo sa terveenkin voimaan pahoin joten masentuneen vielä pahemmin.


  • Ja pask****at.
   Tein fyysistä työtä (sis. käsin nostelua 5000-7000 kg/ pv) vuosikausia.
   Ei lähtenyt masennus eikä ahdistus.
   Sain kyllä ikuiset nikama ja nivelvauriot.
   Edes unettomuus ei helpottanut fyysisen työn myötä.
   Eli jospa ette yleistäisi.


  • no ainakin teit sen mitä piti tehdä etkä jäänyt tuleen makaamaan. elämä on taistelua ja siinä kysytään halua ja voimaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   no ainakin teit sen mitä piti tehdä etkä jäänyt tuleen makaamaan. elämä on taistelua ja siinä kysytään halua ja voimaa.

   Katsotaan tuota sitten, kun sinä sairastut tai ahdistut oikein kunnolla. Ok? Palaa asiaan.


 • Minusta aina ei jaksa, eikä tarvikaan jaksaa. On hyvä höllätä välillä. Toki jos se johtaa toimettomana makaamiseen ja jos ei siitä nauti, niin pitää pistää hihat heilumaan. Elämän ilon synnyttäminen on taito, jota voi kehittää ja oppia. Jos todellinen ilo tulee ihmisen sisimmästä, niin se ei ole keltään muultakaan pois. Siiksi todellista iloa pitäisikin tavoitella ja etsiä. Paljon voi saada aikaan jos yrittää...

 • Sääli on sairautta sanotaan. ja aika tottakin se on. kuka haluaisi muka tulla säälityksi? voi voi kun sinulla on vaikeaa ja plää plää. ei sellaista kukaan halua. se mitä halutaan masentuneina on se kun joku sanoo että mars hommiin, pystyt siihen. ei tässä maailmassa asiat parane ellei tee. ja turha tulla sanomaan että jos itse olisit masentunut niin tietäisit. olen käynyt pohjalla monet kerrat ja koskaan lääkkeet tai terapia ei ole auttanut. raaka asenne itseään kohtaan on auttanut. päättänyt vain tehdä.

  • Kukaan ei halua ihmisten keskelle sellaista, joka ei jaksa kuin itkeä. Jatkuva itkeminen vie voimat vaikka tekisi työt yksin. Jokainen askel vaatii voimia, ei siinä kukaan sulle maksa palkkaa jos työteho on viidennes siitä, mitä normaaleilla. Mutta hyvä että sulla auttoi, jätit tämän palstan niin onnistuneesti että!


 • Opiskelulla ja osa-aika työllä.

  Olen ikuinen opiskelija, vuodesta 1987.Vanhat farkut ja minimalistinen tyyli.

 • Entä jos pitkittynyt ahdistus laukaisee pahan unettomuuden ja on sitten fyysisesti uupunut ja työkyvytön? Tai entä jos stressi pitkittyy ja johtaa psykoosin puhkeamiseen?

 • Et tiedä mitä puhut. Itse vedin pitkittyneen työstressin/muun elämän stressin ja unettomuuden takia itseni tilaan jossa tunsin oloni Alzheimer tai dementiapotilaaksi. Lopulta kiikuttiin psykoosin rajamailla vakavassa masennuksessa. En halunnut lopettaa työn tekoa tai itseni rutistamista tekemään juttuja joten vedin itseni heikkoon happeen. Kun palaa kunnolla loppuun siitä on leikki kaukana ja kroppa sekaisin. Väsyneenä ja kierroksilla samaan aikaan. Palautuminen on hidasta vaikka kuinka haluaisi takaisin töihin. Joten painu hiiteen teorioidesi kanssa.

  T.Työtä kohdin, vielä joskus, mutta hiljalleen kuntoutuen.

  • Kyllä se niin on että liialla työllä voi sairastua aika vakavasti.Olen käynyt läpi sen helvetin kun et jaksa enää .Kaikki kiinnostus loppuu elämiseen ,vaikka kuinka taistelet tunnetta vastaan.Etkä sinä sitä huomaa itse,ennen kuin olet siinä pisteessä että haluat luopua työstäsi.Öylliset painajaiset,sydämmen tykytykset,levottumuus astuu esiin.Paniikki oireet,verenpaineet,nivel -lihas kivut.
   Sitten menet työterveyteen ja itket ja valitat että nyt on kaikki annettu.Mutta itse olet sen kaiken saanut aikaan liialla työllä ja tunnollisuudella.Tästä on kyllä selvitty onneksi levolla ja uudella työ paikalla.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.