Mammuttikodin verovelat?

Anonyymi

Paljonkohan Mammuttikoti on velkaa verottajalle? Onko kenelläkään tiedossa?
Täältä näkee, että verovelkaa on yli 10 000 euroa:

https://grabify.link/KC0L40

17

<50

Vastaukset

 • Negatiivisesta tuloksesta, jota Mammutti on viime vuodet tehnyt ei mene tuloveroa, joten kyseessä on joko arvonlisävero tai palkoista pidätettävä ennakonpidätys.

  Summaa taitaa olla mahdoton tietää.

  Arvonlisävero on kaiken lisäksi välillinen vero, jonka kuluttaja maksaa ja myyjä vain tilittää verottajalle. Kaiken järjen mukaan ei pitäisi olla maksuvaikeuksia, ellei muuten eletä yli varojen.

  • No tietenkin eletään yli varojen. Yrityksellä 14 miljoonaa velkaa


 • Ei mammutti ole kellekään velkaa. Asiakkaat on velkaa mammutille. Tämä tiedossa.

  • Ai hitto, miksi viitsit valehdella? Jokainen voi tarkistaa miljoonavelat tilinpäätöksestä. Mammutilla ei ole saatavia 14 miljoonalla asiakkailta.
   Useat asiakkaat toki ovat jättäneet maksamatta, koska monesti edes laskun kohteena olevia tavaroita ei ole koskaan toimitettu.


 • Mammutin poikien mielestä varmasti asia on näin päin, että asiakkaat ovat velkaa. Mutta asiakkaan pitäisi ensin saada rahoilleen vastinetta eikä pelkkiä tyhjiä lupauksia.

  Lähettivät meillekin yli 100t€ laskun vaikka toimitusta ei oltu tehty. En tosiaankaan maksanut.

  • Mitäs lopulta kävi toimitukselle? Tuliko koskaan?
   Asiakkailla on reklamaatioita Mammutille noin hieman alle miljoonalla.
   Tilintarkastaja ja lakimies on todennut, että näiden saaminen on epätodennäköistä. Syynä juuri riidat ja laatu.

   Mammutti voisi selvittää edes reklamaatioita, mutta kun niiden ei edes vastata vuoteen.

   Mammutin toiminta on kyllä ihan järkyttävää.


 • Uusi omistaja laitoi hyvän yhtiön vaikeuksiin. Hukkasivat kaiki rahat ja tulevaisuuden. Mahdollisuus oli. Enemmän tiedossa kuin julkinen. Oli hetki sitten paras alalla. Miksi ajoivat alas?

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Vanha omistaja käytännössä tuhosi hyvän firman, melkeinpä tietoisesti. Nyt hän kaupittelee eri yrityksellä taloja ja piharakennuksia, Minä en uskaltaisi ostaa häneltä mitään, sen verran varoittavia esimerkkejä on ympäri suomen.


 • Tämän tilanteen sai aikaa vanha omistaja sekä muu yrityksen henkilöstö. Yritys on jo vuosia vähetellyt asiakkaita ja asiakkaiden ongelmia julkisuudessa, ei ole ottanut vastuuta tekemisistään, ohjeistanut henkilökuntaansa hyvän rakennustavan vastaiseen toimintaa ja kaiken lopuksi jättänyt kaikki reklamaatiot käsittelemättä. Useat asiakkaan eivät ole saaneet minkäänlaisia vastauksia viesteihinsä. Rakentamisen laatua ei ole valvottu lainkaan.

  Nyt alkuvuodesta uudet omistajat ovat perustaneet toisen yrityksen nimeltä Mammuttihirsi Oy, jonka kautta ilmeisesti uutta kauppaa tehdään. Näin mahdollistetaan vanhojen asiakkaiden vuositakuiden tekemättä jättäminen ja reklamaatioiden ja muiden vastuiden kantamatta jättäminen. Häpeällistä toimintaa.

  Samaanaikaan markkinoidaan uusia laadukkaita Mammuttihirsi-koteja, kun useiden aiempien asiakkaiden kohteet ovat edelleen kesken. Ilmeisesti tämä on ns. laillinen puhallus.

  Varmasti pian saadaan lukea, että Pohjois-Suomen Hirsitalokeskus Oy on ajautunut konkurssiin ja yllätys yllätys Mammuttihirsi Oy on ostanut Kiimingin hirsitalotehtaan "käyvällä hinnalla" (eiköhän senkin arvostukseen joku tuttu löydy) ja jatkaa toimintaansa onnellisena uusien ja toistaiseksi ainakin tyytyväisempien asiakkaiden kanssa.

 • Talo valmis, piha kun kaatopaikka.

  • Sellaisia ne persaukisten mökkityömaat tuppaa olemaan...


  • Perinteinen Mammuttihirren toimitusjohtajan kommentti, joita on julkisuudessakin aiemminkin saanut lukea. ”Asiakkaalla ei ole rahaa.”
   Syy on tietenkin asiakkaassa, jos firma ei hoida velvollisuuksiaan.


  • Aika monella asiakkaalla voi olla budjetti vähän vähissä, kun joutuu rakennusprojektin jäljiltä korjaamaan Mammutin jälkiä ja tekemättömiä töitä.

   Ja tietenkin vielä, että yritetään laskuttaa kaikesta, mitä ei ole edes toimitettu koskaan.

   Aika moni asiakas on myös joutunut palkkaamaan kalliita lakimiehiä.

   Monet asiakkaat ovat joutuneet ostamaan omalla rahalla tarvikkeita rautakaupasta, kun Mammutin tilit suljettu siellä.


 • Mut eikö tämä ole todella hieno juoni kääntää aina asia et "asiakkaalta rahat loppu", kun totuus on, että Mammutilta itseltään on ollut jo vuosia rahat loppu.

  Eihän Mammuttikoti kykene asiallisesti hoitamaan rekloja, jos he eivät siitä tienaa mitään. Asiakas vaan yritetään hiljentää ja väsyttää. Asiakkailta poistetaan kommentointi mahdollisuus yrityksen fb-sivuillakin.

  Ehkä se on myös psykologinen tekijä, jolla Mammutti perustelee asiakkaan "turhia vaatimuksia". "Ei meidän niistä kannata välittää". Välillä toki joku ystävällinen työntekijä on salaa korjauttanut rakennusprojektissa ongelmia ylemmältä johdolta, koska on tuntenut sydämmessään piston ja tietää asiakkaan olevan ongelmissa.

  Työmaille on hankittu just niitä tekijöitä, jotka paikalle suostuvat huonolla korvauksella ja korvaus vasta työn jälkeen. Moni pystytysporukka ollut pystyttämässä hirsiä ihan ekaa kertaa. Asiakas monesti joutuu selvittämään Mammuttikodin alihankkijoiden ongelmia ja sitä, etteivät he ole saaneet palkkaa.

 • Synit on satu anteksi. JRT. Jumala on armolinen, verottaja ei!

  • Jos velkasaneeraus ei onnistu, kun päättyy lokakuussa, niin ensimmäinen konkurssipesän saaja on verottaja.

   Taitavat Mammuttikotien rakentajat jäädä pahasti nuolemaan sitten näppejään.

   Voin vain kuvitella, millaista laatua Mammuttihirsi toimittaa tällä hetkellä. Kuka heille suostuu töitä tekemään? Ehkä ne, jotka eivät ole saaneet keikkaa muualta.


  • Tämän yrityksen ongelman ydin tuli tuossa aiemmassa ex tjn kirjoittamassa kommentissa: ”Synnit on saati anteeksi”.

   Heillä ei ole itse vastuuta mistään, kaikki vastuu on annettu ylemmän tahon harteille. Näin voivat tehdä mitä tahansa ja kohdella asiakkaita ala-arvoisesti. Laadulla ja tehdyillä sopimuksilla ei ole mitään merkitystä. Ylempi taho antaa kuitenkin synnit anteeksi.

   Mutta uskokaa pois, kyllä paha saa aina palkkansa.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.