Suomi taas mallioppilas

Anonyymi

Suomi on ehdottomasti mallioppilas. Menee sinne ihan EU-maiden kärkeen puhtaasti. Esimerkiksi Ruotsin hiilineutraaliustavoite on 2045, kymmenen vuotta Suomea myöhemmin, Honkatukia huomauttaa.

Uusi hallitusohjelma asettaa Suomelle tiukat päästövähennystavoitteet etenkin aikataulun osalta. Honkatukian mukaan juuri kiireinen aikataulu nostaa Suomen Euroopan ykköseksi ilmastotalkoissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10815481

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tavoite on pyrkimys päämäärään. niin myös työllisyystavoite joka ei todennäköisesti toteudu.
      Päästötavoitteet ei nekään toteudu suomessa, maailmassa on maita jotka eivät juuri tuota ylimääräistä päästöä, sitten maita jotka tuottavat paljon enemmän mitä me.
      Jos tuijotetaan vain naapurin tekemisiin ei ilmaston suojelu tavoitteet toteudu, toteutumiselle on sovittu kansainväliset tavoitteet, luulisin niiden olevan maakohtaisia, en ole perehtynyt.

      • Anonyymi

        "en ole perehtynyt"

        perehdytetään tässä
        https://www.suomenuutiset.fi/puheenjohtaja-halla-aho-eun-ilmastopolitiikka-itsepetosta/
        EU:n ilmastopolitiikan skitsofreenisuus kiteytyy siihen, että niissä maissa, joissa investoinnit olisivat suhteessa edullisimpia (esim. Puola, Romania ja Bulgaria) pyritään minimaalisiin päästövähennyksiin. Sitä vastoin Suomessa, jossa investoinnit ovat suhteessa kaikkein kalleimpia, pyritään maksimaalisiin päästövähennyksiin, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa.


      • Anonyymi

        Vihervassareiden insinööri taidonnäyte. Orjat kaupunkien gettoihin ja maaseutu tyhjäksi. Kommunistien kansan kurjistamista ja Kepu ottaa kakkoseen ihmetellen kuinka kannatus laskee. Persut on kansan toivo kurjistamista ja orjuutusta vastaan


    • Anonyymi

      Nämä suomalaiasvastaiset ainekset valtionhallinnossa pääsivät valtaan ehkä ja Ahtisaaren aikana joka oli YK-ihalija mutta ne nuosivat kukkaan haloslaisten päästyä pelleilemään eli erilaatuiset demlat nousivat valtaan kuten Halosen perhetuttu Suomen pankkiin

      Ei voi nyt mitään muuta kuin PITÄÄ ITSE HUOLTA omista finansseistaan siten, että jos leikataan ja nostetaan veroja niin se kompensoituu ainakin jollain, kun matuun menee rahaa voi hankkia sijoitusta, josta rahaa tulee osinkoina takaisin matujen tullessa ja kun ympäristöön menee rahaa voi hankkia ... cleantech asioita
      jne

      ONGELMA tässä on se että pitää tietää ja mistä sitä tietoa hankkiin pitää olla kielitaitoa pitää olla peruskoulutusta ja tämä on modernin renessanssi-ihmisen tasovaatimus tänään. Kun heittäytyy sossulinjalle ja pyytää Rinteeltä almuja voi olla varma että niitä ei saa, hyvinvointivaltion alasajao alkoi 30.4.1987 (Holkerin hallitus) eli hyvinvointialmujen odotus kesti hyvin jopa 25 vuotta ja alkoi 1.7. 1962 lähtien

      PS: Ahtisaari teki kamalan virheen kun luopui toisesta kaudesta presidenttinä loukkaantuneena, silloin ei olisi Halonen koskaan ollut presidentti ja valitusten määrä voisi nyt olla pienempi, syy ja seuraus pitäisi pystyä näkemään mutta se on kauhean vaikeaa https://www.suomenuutiset.fi/turvapaikanhakijoiden-palautukset-vauhtiin-ruotsissa/

      • Anonyymi

        "" elokuu 15, 2019
        Turvapaikanhakijoiden palautukset vauhtiin Ruotsissa

        LEHTIKUVA

        Ruotsin poliisi on palauttanut heinäkuun loppuun mennessä 201 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä Afganistaniin. Palautuksia on ollut nyt jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä.


        Menestyksellisen toiminnan takana on yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa Afganistanissa. Apua on ollut myös lainmuutoksesta.

        – Euroopan unionilla ja Afganistanilla on sopimus ja myös Ruotsilla ja Afganistanilla on kahdenvälinen sopimus henkilöiden palautuksista kotimaahansa ja se helpottaa työtämme, sanoo rajapoliisin päällikkö ykskantaan.

        Pakkokeinoja tarvitaan kuitenkin harvoin, vaikka poliisi hoitaa ilman oleskelulupaa olevien henkilöiden palautukset lähtömaihinsa.

        Turvallisuustilanne seurannassa

        Palautuksiin voisi tosin saada vieläkin lisää puhtia, mutta pidemmän päälle kyse on aina viranomaisten resursseista.

        Kohdemaan turvallisuus eli poliittinen kehitys ja vakaus ovat poliisin mukaan keskeistä palautusten onnistumiselle. Tällä hetkellä Afganistanin levottomuudet eivät vaikuta palautuksiin.

        – Seuraamme tilannetta ja meillä on ihmisiä paikan päällä, mutta Maahanmuuttovirasto tekee lopulliset päätökset kohdemaan turvallisuustilanteesta, poliisin edustaja toteaa.""


    • Anonyymi

      Hiili aiotaan Suomessa ajaa alas ja se on ihan ok, koska hiili on tuontitavaraa. Mutta jos puunkin käyttöä kovalla kädellä karsitaan, Suomi ei ole enää samalla viivalla muiden maiden kanssa, vaan paljon huonommassa asemassa. Vihreät ovat tainneet olla vähän hiljempaa vastustaessaan ydinvoimaa, koska meillä ei ihmeesti auringosta ja tuulesta kerry, eipä ole öljyäkään.
      Nyt odotan poliitikkojen ulostuloa lentoasioissa, koska siinä on valtava vähentämisen mahdollisuus ilman että tulee lisälaskua kotitalouksille. Kenenkään ei ole pakko lentomatkailla, mutta on pakko lämmittää taloja ja monen pakko ajaa autolla töihin. Ainakin kasvavat nuoret miehet tarvitsee lihaa, muuten tulee kasvuhäiriöitä.

      On puhuttu lentomatkailun kompensaatiosta, mutta mitä se käytännössä on ? Ei se sillä hoidu että syö enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa.

    • Anonyymi
    • Pessimistien kiroitukset on masentavia, etenkin kun kaivellaan entisten presitenttien edesottamuksia, kansan valitsemia kuten Sauli Niinistö joka aktiivinen ilmaston suojelija, yritti muuten neuvoa Trumppia hiilipäästöistä vierailunsa aikana, no itserakas ei muita kuuntele.
      Realistinen ajattelutapa ilmastonsujelussa ilman hötkyilyä,

      • Anonyymi

        Tässä kukaan kaivele, kun saadaan konkreettisesti joka päivä kärsiä näistä Halosen globaalisyleilyistä. On pitkä raja itänaapuriin, sieltä poisti Halonen maamiinat ja on saatu jo esimakua, miten rajavartijoiden tehtävä oli auttaa turvapaikkashoppaajien kassien kantamisessa. Mitään sopimuksia palautuksista ei tehty, Suomesta tehtiin suvakkiuden suurvalta ja sana alkoi kiiriä. Mauno Koivisto poti kunniavelkaa inkeriläisille ja saatiin umpivenäläisiä tänne , mukana huomattavan paljon hoitoa tarvitsevia vanhuksia. Orpo kehui tietävänsä tasan tarkkaan keitä Torniosta rynni, onnitteli Suomea kun saatiin koulutettua nuorta väkeä. Sipilä lupasi talonsa, valtava ryysiminen monen turvallisen maan läpi alkoi. Eipä tarvitse paljon kaivella, kun seuraukset on kärsittävissä. Nyt tuo ilmastovouhotuksen alle peitetään tosi ongelmat, jotka on tässä ja nyt. Paras ilmastoteko on saada syntyvyys kuriin ongelmamaissa, ei niiden väestön siirto sosiaaliahuollon piiriin kalliisiin maihin. Afrikassa se jalanjälki on pieni, täällä pakostakin iso. On nääs kylmää ja töissäkin pitää joidenkin käydä .


      • Tämäkin aloitus meni persu perseellen kun ei pysytty aloituksen aiheessa.
        Persemieliset voisi keskustella suomen uutisissa. siellä voitte kuolavaluen keskustella samalla ajatusjuoksulla varustettujen kanssa.


      • Anonyymi

        mieluummin pertiki kaivelisi, persinttinsa reikiä takaottamuksella


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hiili on ilmastoa eniten saastuttavia, mutta turpeen käyttö energiana saastuttaa vielä enemmän. Turpeenkäyttöä ei tunnuta saavan vähennettyä Suomessa millään,
      eikö ole mitään korvaavaa ?
      Turpeenkäyttö on tietysti työvoimapoliittinenkin kysymys.

    • Anonyymi

      suomi raukka vouhottaa,
      vahingoittaa omaa talouttaan
      omien kansalaisten toimeentuloa,
      suomessa ilmasto vouhotus on menny liian pitkälle
      surku juttu,

      • Anonyymi

      • Ei ole mikään varmaan neljän vuoden kuluttua, kokoomus on seuraava pääministeri puolue siinäkin tapauksessa jos tulee ennenaikaiset vaalit, yhtä varma on persujen oppositio, ikuinen oppositio.


      • Anonyymi

        """ elokuu 12, 2019
        Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle

        MATTI MATIKAINEN


        Politiikka
        Viikon 4. reagoiduin

        – Suomen valtion ainoa tehtävä on oman maan ja sen kansalaisten elämän turvaaminen kaikissa elämän tilanteissa, ei laittomasti maassa olevien. Suomen oikeuslaitos on ulkomaalaisten tekemissä rikosasioissa ja niiden tuomitsemisessa pelkkä vitsi, mutta jostain se käsky tähän tapaan toimia tulee, kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.


        Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas viittaa irakilaisen turvapaikanhakijan edesottamuksiin Satakunnassa, kun tämä syyllistyi juhannuksen aikaan kolmena peräkkäisenä päivänä lapsen törkeään raiskaamiseen.

        – Tämä sankari oli edellisenä vuonna ehtinyt jo kunnostautumaan samankaltaisissa rikoksissa, mutta ilman mainittavampaa sanktiota.

        – Ehdollinen tuomio ei ole rangaistus, se on lupa jatkaa törkeää käytöstä ja he myös käyttävät suomen oikeuslaitoksen antamaa mandaattia tehdä mitä haluavat, eivät he piittaa, Peltokangas sanoo.

        Kotouttamistoimet ovat turhia

        Peltokankaan mielestä tämänkaltaiset rikokset ja niiden toisto kertovat vain siitä, ettei tekoihin syyllistyneillä ole minkäänlaista halua toimia yhteiskuntamme asettamien lakien ja sääntöjen mukaan.

        – Me kaikki tiedämme jo vuosien kokemuksesta, ettei mitkään kotouttamistoimet ja raha auta tähän ongelmaan. Siksi ainoa keino vähentää näitä rikoksia ja suojata oman maan kansalaisia on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto. Yksinkertaista ja tehokasta, mutta tahtotilaa ei hallitukseltamme omien lastemme suojelemiseen löydy.

        – Samaan aikaan kun hallituksemme suoltaa kauniita sanoja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista ja ihmisarvoista, lompsii kaduillamme Maahanmuuttoviraston johtaja Pekka Nuutisen mukaan peräti 7 000 kielteisen päätöksen saanutta laitonta maassaolijaa.

        Suomalainen maksaa viulut

        Peltokangas painottaa, että laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ovat suurin uhka maamme turvallisuudelle, eivät huolestuneet, äärioikeistolaisiksi haukutut suomalaiset.

        – 700 miljoonaa kehitysapuun ja ilmastorahastot päälle. Kyllä suomalainen veronmaksaja kiltisti maksaa, samalla kun hänen lastaan ahdistellaan ja vanhempiaan ryöstetään kauppareissulla. Tämä on sitä Rinteen hallituksen liberaalia demokratiaa parhaimmillaan.

        – Suomen tie ei tule olemaan Ruotsin kaltainen, sen me perussuomalaiset lupaamme ja teemme kaikkemme, että kunnioitus oman maan kansalaisia kohtaan palautetaan, Peltokangas sanoo päättäväisesti. """


      • Ei persut hoida maahanmuuttoa oppositiossa, eivät ole hoitaneet tähänkään asti, eduskunnassa teette jatkuvasti maahanmuuttoa vastustavia aloituksia aivan turhaan koska niitä ei noteerata.
        Edellisessä hallituksessa olitte yhdessä päättämässä maahanmuutto linjasta sen jälkeen olette paitsiossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        """ elokuu 12, 2019
        Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle

        MATTI MATIKAINEN


        Politiikka
        Viikon 4. reagoiduin

        – Suomen valtion ainoa tehtävä on oman maan ja sen kansalaisten elämän turvaaminen kaikissa elämän tilanteissa, ei laittomasti maassa olevien. Suomen oikeuslaitos on ulkomaalaisten tekemissä rikosasioissa ja niiden tuomitsemisessa pelkkä vitsi, mutta jostain se käsky tähän tapaan toimia tulee, kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.


        Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas viittaa irakilaisen turvapaikanhakijan edesottamuksiin Satakunnassa, kun tämä syyllistyi juhannuksen aikaan kolmena peräkkäisenä päivänä lapsen törkeään raiskaamiseen.

        – Tämä sankari oli edellisenä vuonna ehtinyt jo kunnostautumaan samankaltaisissa rikoksissa, mutta ilman mainittavampaa sanktiota.

        – Ehdollinen tuomio ei ole rangaistus, se on lupa jatkaa törkeää käytöstä ja he myös käyttävät suomen oikeuslaitoksen antamaa mandaattia tehdä mitä haluavat, eivät he piittaa, Peltokangas sanoo.

        Kotouttamistoimet ovat turhia

        Peltokankaan mielestä tämänkaltaiset rikokset ja niiden toisto kertovat vain siitä, ettei tekoihin syyllistyneillä ole minkäänlaista halua toimia yhteiskuntamme asettamien lakien ja sääntöjen mukaan.

        – Me kaikki tiedämme jo vuosien kokemuksesta, ettei mitkään kotouttamistoimet ja raha auta tähän ongelmaan. Siksi ainoa keino vähentää näitä rikoksia ja suojata oman maan kansalaisia on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto. Yksinkertaista ja tehokasta, mutta tahtotilaa ei hallitukseltamme omien lastemme suojelemiseen löydy.

        – Samaan aikaan kun hallituksemme suoltaa kauniita sanoja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista ja ihmisarvoista, lompsii kaduillamme Maahanmuuttoviraston johtaja Pekka Nuutisen mukaan peräti 7 000 kielteisen päätöksen saanutta laitonta maassaolijaa.

        Suomalainen maksaa viulut

        Peltokangas painottaa, että laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ovat suurin uhka maamme turvallisuudelle, eivät huolestuneet, äärioikeistolaisiksi haukutut suomalaiset.

        – 700 miljoonaa kehitysapuun ja ilmastorahastot päälle. Kyllä suomalainen veronmaksaja kiltisti maksaa, samalla kun hänen lastaan ahdistellaan ja vanhempiaan ryöstetään kauppareissulla. Tämä on sitä Rinteen hallituksen liberaalia demokratiaa parhaimmillaan.

        – Suomen tie ei tule olemaan Ruotsin kaltainen, sen me perussuomalaiset lupaamme ja teemme kaikkemme, että kunnioitus oman maan kansalaisia kohtaan palautetaan, Peltokangas sanoo päättäväisesti. """

        Persuista ei ole mihinkään missään asiassa.
        Laskuja vain aihettavat yhteiskunnalle
        kun alvariinsa ovat raastuvassa.


    • Anonyymi

      "Suomi reiluun etukenoon ilmastotalkoissa – fossiilivapaus tuo isoimmat veronkorotukset autoilijoille, mutta myös teollisuus ja öljylämmittäjät saavat osansa

      Uusi hallitus aikoo vähentää turpeenkin käyttöä ilman kieltoa."

      • Anonyymi

        Uusi tyttö hallitus vaan kurkistaa koko Suomen. Ei ole tiedossa mitään hyvää. Mad Maxi a kihden mennään, kiitos vihervassareiden tyttö hallituksen


    • Anonyymi

      Fossiilesta polttoaineista ollaan luopumassa joka tauksessa, ei se onnistu kädenkäänteessä kun siitä joskus päästään eroon ei ihmiskunta tule sitä kaipaamaan. Puhdas energia tulee lopulta edullisemmaksi, mitä myöhäisemäksi lykkäämme sitä vaikeammaksise tulee.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pertikki voi mennä kehumaan kokkareita Mikkelin torille Mannerheimin patsaan vierelle, jonka Mikkelin kokkarit ja sitä lähellä olevat piirit saivat siirrettyä kauempaa paraatipaikalle. Mikkelissä näkyy jo auringonlasku!

      • Hyvin harvoin mainitsen kokoomusta, toinen puolue josta voisin mainita olisi keskusta, RKP on aatteeltaan lähellä näitä molempia muttei käy ruotsalaisuuden takia, vihreää ennenkuin SDP:ä loput muut puolueet ei käy.
        Mikään puolue ei ole täydellinen, kokoomuksenkin politiikka ehkä liian oikealla, mutta ainoa joka osaa talouspolitiikkaa, sillä kokemusta omaavia talousosaajia.


    • Kyllä silleensä on, että myös meikä-äijän tunnetilaa ärsyttää systemaattinen "Suomen pyrkiminen maailman kärkeen" ja ikävä kyllä sen pyrkimisen vuoksi meille mitä ilmeisimmin tuleekin takkiin kansainvälisessä tapausten tuoksinassa. Suomen vähempikin intoilu riittäisi. Tätä tuoretta Rinteen hallitusta on luonnehdittu hyvien ihmisten hallitukseksi. Ettei vaan jälkeen päin historian kirjoituksesta saataisi lukea, että varsin sinisilmäisen naivia politiikkaa harjoitti Rinteen hallitus, kun se tuli valtaan vuoden 2019 huhtkikuun eduskuntavaalien jälkeen. Kyllä tasavallan ja kansakunnan yhetiset asiat voidaan hoitaa asiallisestikin ja kunnolla ilman maailman kärkenä keulimista.

      • Anonyymi

        Suomi saa mainetta sellaisena maana, jonne kantsii rynniä turvapaikan hakuun. Koko ajan niitä tuleekin eikä entisiä laittomasti olevia saada pois.


      • Anonyymi

        Oliskohan päättäjien Brysselin virkojen saamishaave taas syynä?
        Mamujen otto on Brysselin pomojen nuoleskelua, siksihän JuhaSip-kin talonsa mamuille lupasi, halusi tehdä vaikutuksen.
        Mutta sitten perui myöhemmin.


      • Anonyymi

        Se on suomalaisten kansantauti,
        että kun yleensä joku ihminen tai joku taho yrittää hyvää tehdä,
        se onkin "väärin sammutettu palo".
        Mitä vikaa on pyrkiä olemaan jossain asiassa maailma paras ?

        Edessä on joka tapauksessa muutokset ilmastonkin takia
        ja joku ihminen maksaa aina muutoksista,
        mikä kolahtaa kenenkin kohdalle milloinkin.
        Suomalainen ajattelee aina vain omaa itseään,
        naapurilla voi olla ihan toisenlainen mielipide,
        sekin ajattelee vain omaa itseään.

        Kaikille koko ajan oikeudenmukaista systeemiä ei ole.
        Jos yhdessä asiassa "voittaa" toisessa "häviää".

        Ei ole mainehaitta olla edelläkävijä maailmassa
        kun ne kustannukset ja muutokset ovat kuitenkin tulossa.


    • Anonyymi

      Mikä hiivatti näitä meidän poliitikkojamme vaivaa? Ovat kehuja kerjäävää sakkia jotka eivät tajua, että olelle taputtelevat nauravat nurkan takana säälivästi näille hölmöille.
      Koskee kaikkia asioita.
      Olisimme vaan aivan hissukseen. Soveltaisimme kaiken maailman direktiivejä ja sopimuksia siten, että ne hyödyttävät parhaiten meitä ja ainakin siten, ettemme rimaa hipoen herättäisi turhaa huomiota. Suomi EI ole maailman napa!

      Jos saisimme jotain TODELLISTA lisäarvoa "erinomaisuudestamme" niin se olisi toinen juttu mutta sen asemesta meille hymyillään säälivästi hölmöydellemme!

    • Anonyymi

      Hyvät teot ovat ehdottomasti eniten juuri oma etumme.

    • Anonyymi

      Kitupiikki- eläkeläiset ajattelevat vain itseään.
      Sen mitä me nyt maksamme, mikä ei ole paljon eikä mitenkään ylivoimaista,
      sen maksamme lapsien ja lapsenlapsien tulevaisuuden hyväksi.
      Meitä syytetään ilmaston tuhoamisesta,
      mikä ei ole tietenkään aiheellinen syytös,
      mehän olemme toimineet sen tiedon varassa,
      mikä meillä on ollut,
      mutta me voimme tehdä jotain tulevaisuuden hyväksi
      ja aika sen on n y t.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe