Suomi taas mallioppilas

Anonyymi

Suomi on ehdottomasti mallioppilas. Menee sinne ihan EU-maiden kärkeen puhtaasti. Esimerkiksi Ruotsin hiilineutraaliustavoite on 2045, kymmenen vuotta Suomea myöhemmin, Honkatukia huomauttaa.

Uusi hallitusohjelma asettaa Suomelle tiukat päästövähennystavoitteet etenkin aikataulun osalta. Honkatukian mukaan juuri kiireinen aikataulu nostaa Suomen Euroopan ykköseksi ilmastotalkoissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10815481

26

<50

Vastaukset

 • Tavoite on pyrkimys päämäärään. niin myös työllisyystavoite joka ei todennäköisesti toteudu.
  Päästötavoitteet ei nekään toteudu suomessa, maailmassa on maita jotka eivät juuri tuota ylimääräistä päästöä, sitten maita jotka tuottavat paljon enemmän mitä me.
  Jos tuijotetaan vain naapurin tekemisiin ei ilmaston suojelu tavoitteet toteudu, toteutumiselle on sovittu kansainväliset tavoitteet, luulisin niiden olevan maakohtaisia, en ole perehtynyt.

  • "en ole perehtynyt"

   perehdytetään tässä
   https://www.suomenuutiset.fi/puheenjohtaja-halla-aho-eun-ilmastopolitiikka-itsepetosta/
   EU:n ilmastopolitiikan skitsofreenisuus kiteytyy siihen, että niissä maissa, joissa investoinnit olisivat suhteessa edullisimpia (esim. Puola, Romania ja Bulgaria) pyritään minimaalisiin päästövähennyksiin. Sitä vastoin Suomessa, jossa investoinnit ovat suhteessa kaikkein kalleimpia, pyritään maksimaalisiin päästövähennyksiin, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa.


 • Nämä suomalaiasvastaiset ainekset valtionhallinnossa pääsivät valtaan ehkä ja Ahtisaaren aikana joka oli YK-ihalija mutta ne nuosivat kukkaan haloslaisten päästyä pelleilemään eli erilaatuiset demlat nousivat valtaan kuten Halosen perhetuttu Suomen pankkiin

  Ei voi nyt mitään muuta kuin PITÄÄ ITSE HUOLTA omista finansseistaan siten, että jos leikataan ja nostetaan veroja niin se kompensoituu ainakin jollain, kun matuun menee rahaa voi hankkia sijoitusta, josta rahaa tulee osinkoina takaisin matujen tullessa ja kun ympäristöön menee rahaa voi hankkia ... cleantech asioita
  jne

  ONGELMA tässä on se että pitää tietää ja mistä sitä tietoa hankkiin pitää olla kielitaitoa pitää olla peruskoulutusta ja tämä on modernin renessanssi-ihmisen tasovaatimus tänään. Kun heittäytyy sossulinjalle ja pyytää Rinteeltä almuja voi olla varma että niitä ei saa, hyvinvointivaltion alasajao alkoi 30.4.1987 (Holkerin hallitus) eli hyvinvointialmujen odotus kesti hyvin jopa 25 vuotta ja alkoi 1.7. 1962 lähtien

  PS: Ahtisaari teki kamalan virheen kun luopui toisesta kaudesta presidenttinä loukkaantuneena, silloin ei olisi Halonen koskaan ollut presidentti ja valitusten määrä voisi nyt olla pienempi, syy ja seuraus pitäisi pystyä näkemään mutta se on kauhean vaikeaa https://www.suomenuutiset.fi/turvapaikanhakijoiden-palautukset-vauhtiin-ruotsissa/

  • "" elokuu 15, 2019
   Turvapaikanhakijoiden palautukset vauhtiin Ruotsissa

   LEHTIKUVA

   Ruotsin poliisi on palauttanut heinäkuun loppuun mennessä 201 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä Afganistaniin. Palautuksia on ollut nyt jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä.

   Menestyksellisen toiminnan takana on yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa Afganistanissa. Apua on ollut myös lainmuutoksesta.

   – Euroopan unionilla ja Afganistanilla on sopimus ja myös Ruotsilla ja Afganistanilla on kahdenvälinen sopimus henkilöiden palautuksista kotimaahansa ja se helpottaa työtämme, sanoo rajapoliisin päällikkö ykskantaan.

   Pakkokeinoja tarvitaan kuitenkin harvoin, vaikka poliisi hoitaa ilman oleskelulupaa olevien henkilöiden palautukset lähtömaihinsa.

   Turvallisuustilanne seurannassa

   Palautuksiin voisi tosin saada vieläkin lisää puhtia, mutta pidemmän päälle kyse on aina viranomaisten resursseista.

   Kohdemaan turvallisuus eli poliittinen kehitys ja vakaus ovat poliisin mukaan keskeistä palautusten onnistumiselle. Tällä hetkellä Afganistanin levottomuudet eivät vaikuta palautuksiin.

   – Seuraamme tilannetta ja meillä on ihmisiä paikan päällä, mutta Maahanmuuttovirasto tekee lopulliset päätökset kohdemaan turvallisuustilanteesta, poliisin edustaja toteaa.""


 • Hiili aiotaan Suomessa ajaa alas ja se on ihan ok, koska hiili on tuontitavaraa. Mutta jos puunkin käyttöä kovalla kädellä karsitaan, Suomi ei ole enää samalla viivalla muiden maiden kanssa, vaan paljon huonommassa asemassa. Vihreät ovat tainneet olla vähän hiljempaa vastustaessaan ydinvoimaa, koska meillä ei ihmeesti auringosta ja tuulesta kerry, eipä ole öljyäkään.
  Nyt odotan poliitikkojen ulostuloa lentoasioissa, koska siinä on valtava vähentämisen mahdollisuus ilman että tulee lisälaskua kotitalouksille. Kenenkään ei ole pakko lentomatkailla, mutta on pakko lämmittää taloja ja monen pakko ajaa autolla töihin. Ainakin kasvavat nuoret miehet tarvitsee lihaa, muuten tulee kasvuhäiriöitä.

  On puhuttu lentomatkailun kompensaatiosta, mutta mitä se käytännössä on ? Ei se sillä hoidu että syö enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa.

 • Pessimistien kiroitukset on masentavia, etenkin kun kaivellaan entisten presitenttien edesottamuksia, kansan valitsemia kuten Sauli Niinistö joka aktiivinen ilmaston suojelija, yritti muuten neuvoa Trumppia hiilipäästöistä vierailunsa aikana, no itserakas ei muita kuuntele.
  Realistinen ajattelutapa ilmastonsujelussa ilman hötkyilyä,

  • Tässä kukaan kaivele, kun saadaan konkreettisesti joka päivä kärsiä näistä Halosen globaalisyleilyistä. On pitkä raja itänaapuriin, sieltä poisti Halonen maamiinat ja on saatu jo esimakua, miten rajavartijoiden tehtävä oli auttaa turvapaikkashoppaajien kassien kantamisessa. Mitään sopimuksia palautuksista ei tehty, Suomesta tehtiin suvakkiuden suurvalta ja sana alkoi kiiriä. Mauno Koivisto poti kunniavelkaa inkeriläisille ja saatiin umpivenäläisiä tänne , mukana huomattavan paljon hoitoa tarvitsevia vanhuksia. Orpo kehui tietävänsä tasan tarkkaan keitä Torniosta rynni, onnitteli Suomea kun saatiin koulutettua nuorta väkeä. Sipilä lupasi talonsa, valtava ryysiminen monen turvallisen maan läpi alkoi. Eipä tarvitse paljon kaivella, kun seuraukset on kärsittävissä. Nyt tuo ilmastovouhotuksen alle peitetään tosi ongelmat, jotka on tässä ja nyt. Paras ilmastoteko on saada syntyvyys kuriin ongelmamaissa, ei niiden väestön siirto sosiaaliahuollon piiriin kalliisiin maihin. Afrikassa se jalanjälki on pieni, täällä pakostakin iso. On nääs kylmää ja töissäkin pitää joidenkin käydä .


  • Tämäkin aloitus meni persu perseellen kun ei pysytty aloituksen aiheessa.
   Persemieliset voisi keskustella suomen uutisissa. siellä voitte kuolavaluen keskustella samalla ajatusjuoksulla varustettujen kanssa.


  • mieluummin pertiki kaivelisi, persinttinsa reikiä takaottamuksella


 • Hiili on ilmastoa eniten saastuttavia, mutta turpeen käyttö energiana saastuttaa vielä enemmän. Turpeenkäyttöä ei tunnuta saavan vähennettyä Suomessa millään,
  eikö ole mitään korvaavaa ?
  Turpeenkäyttö on tietysti työvoimapoliittinenkin kysymys.

 • suomi raukka vouhottaa,
  vahingoittaa omaa talouttaan
  omien kansalaisten toimeentuloa,
  suomessa ilmasto vouhotus on menny liian pitkälle
  surku juttu,


  • Ei ole mikään varmaan neljän vuoden kuluttua, kokoomus on seuraava pääministeri puolue siinäkin tapauksessa jos tulee ennenaikaiset vaalit, yhtä varma on persujen oppositio, ikuinen oppositio.


  • """ elokuu 12, 2019
   Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle

   MATTI MATIKAINEN

   Politiikka
   Viikon 4. reagoiduin

   – Suomen valtion ainoa tehtävä on oman maan ja sen kansalaisten elämän turvaaminen kaikissa elämän tilanteissa, ei laittomasti maassa olevien. Suomen oikeuslaitos on ulkomaalaisten tekemissä rikosasioissa ja niiden tuomitsemisessa pelkkä vitsi, mutta jostain se käsky tähän tapaan toimia tulee, kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.

   Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas viittaa irakilaisen turvapaikanhakijan edesottamuksiin Satakunnassa, kun tämä syyllistyi juhannuksen aikaan kolmena peräkkäisenä päivänä lapsen törkeään raiskaamiseen.

   – Tämä sankari oli edellisenä vuonna ehtinyt jo kunnostautumaan samankaltaisissa rikoksissa, mutta ilman mainittavampaa sanktiota.

   – Ehdollinen tuomio ei ole rangaistus, se on lupa jatkaa törkeää käytöstä ja he myös käyttävät suomen oikeuslaitoksen antamaa mandaattia tehdä mitä haluavat, eivät he piittaa, Peltokangas sanoo.

   Kotouttamistoimet ovat turhia

   Peltokankaan mielestä tämänkaltaiset rikokset ja niiden toisto kertovat vain siitä, ettei tekoihin syyllistyneillä ole minkäänlaista halua toimia yhteiskuntamme asettamien lakien ja sääntöjen mukaan.

   – Me kaikki tiedämme jo vuosien kokemuksesta, ettei mitkään kotouttamistoimet ja raha auta tähän ongelmaan. Siksi ainoa keino vähentää näitä rikoksia ja suojata oman maan kansalaisia on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto. Yksinkertaista ja tehokasta, mutta tahtotilaa ei hallitukseltamme omien lastemme suojelemiseen löydy.

   – Samaan aikaan kun hallituksemme suoltaa kauniita sanoja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista ja ihmisarvoista, lompsii kaduillamme Maahanmuuttoviraston johtaja Pekka Nuutisen mukaan peräti 7 000 kielteisen päätöksen saanutta laitonta maassaolijaa.

   Suomalainen maksaa viulut

   Peltokangas painottaa, että laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ovat suurin uhka maamme turvallisuudelle, eivät huolestuneet, äärioikeistolaisiksi haukutut suomalaiset.

   – 700 miljoonaa kehitysapuun ja ilmastorahastot päälle. Kyllä suomalainen veronmaksaja kiltisti maksaa, samalla kun hänen lastaan ahdistellaan ja vanhempiaan ryöstetään kauppareissulla. Tämä on sitä Rinteen hallituksen liberaalia demokratiaa parhaimmillaan.

   – Suomen tie ei tule olemaan Ruotsin kaltainen, sen me perussuomalaiset lupaamme ja teemme kaikkemme, että kunnioitus oman maan kansalaisia kohtaan palautetaan, Peltokangas sanoo päättäväisesti. """


  • Ei persut hoida maahanmuuttoa oppositiossa, eivät ole hoitaneet tähänkään asti, eduskunnassa teette jatkuvasti maahanmuuttoa vastustavia aloituksia aivan turhaan koska niitä ei noteerata.
   Edellisessä hallituksessa olitte yhdessä päättämässä maahanmuutto linjasta sen jälkeen olette paitsiossa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   """ elokuu 12, 2019
   Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle

   MATTI MATIKAINEN

   Politiikka
   Viikon 4. reagoiduin

   – Suomen valtion ainoa tehtävä on oman maan ja sen kansalaisten elämän turvaaminen kaikissa elämän tilanteissa, ei laittomasti maassa olevien. Suomen oikeuslaitos on ulkomaalaisten tekemissä rikosasioissa ja niiden tuomitsemisessa pelkkä vitsi, mutta jostain se käsky tähän tapaan toimia tulee, kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.

   Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas viittaa irakilaisen turvapaikanhakijan edesottamuksiin Satakunnassa, kun tämä syyllistyi juhannuksen aikaan kolmena peräkkäisenä päivänä lapsen törkeään raiskaamiseen.

   – Tämä sankari oli edellisenä vuonna ehtinyt jo kunnostautumaan samankaltaisissa rikoksissa, mutta ilman mainittavampaa sanktiota.

   – Ehdollinen tuomio ei ole rangaistus, se on lupa jatkaa törkeää käytöstä ja he myös käyttävät suomen oikeuslaitoksen antamaa mandaattia tehdä mitä haluavat, eivät he piittaa, Peltokangas sanoo.

   Kotouttamistoimet ovat turhia

   Peltokankaan mielestä tämänkaltaiset rikokset ja niiden toisto kertovat vain siitä, ettei tekoihin syyllistyneillä ole minkäänlaista halua toimia yhteiskuntamme asettamien lakien ja sääntöjen mukaan.

   – Me kaikki tiedämme jo vuosien kokemuksesta, ettei mitkään kotouttamistoimet ja raha auta tähän ongelmaan. Siksi ainoa keino vähentää näitä rikoksia ja suojata oman maan kansalaisia on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto. Yksinkertaista ja tehokasta, mutta tahtotilaa ei hallitukseltamme omien lastemme suojelemiseen löydy.

   – Samaan aikaan kun hallituksemme suoltaa kauniita sanoja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista ja ihmisarvoista, lompsii kaduillamme Maahanmuuttoviraston johtaja Pekka Nuutisen mukaan peräti 7 000 kielteisen päätöksen saanutta laitonta maassaolijaa.

   Suomalainen maksaa viulut

   Peltokangas painottaa, että laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ovat suurin uhka maamme turvallisuudelle, eivät huolestuneet, äärioikeistolaisiksi haukutut suomalaiset.

   – 700 miljoonaa kehitysapuun ja ilmastorahastot päälle. Kyllä suomalainen veronmaksaja kiltisti maksaa, samalla kun hänen lastaan ahdistellaan ja vanhempiaan ryöstetään kauppareissulla. Tämä on sitä Rinteen hallituksen liberaalia demokratiaa parhaimmillaan.

   – Suomen tie ei tule olemaan Ruotsin kaltainen, sen me perussuomalaiset lupaamme ja teemme kaikkemme, että kunnioitus oman maan kansalaisia kohtaan palautetaan, Peltokangas sanoo päättäväisesti. """

   Persuista ei ole mihinkään missään asiassa.
   Laskuja vain aihettavat yhteiskunnalle
   kun alvariinsa ovat raastuvassa.


 • "Suomi reiluun etukenoon ilmastotalkoissa – fossiilivapaus tuo isoimmat veronkorotukset autoilijoille, mutta myös teollisuus ja öljylämmittäjät saavat osansa

  Uusi hallitus aikoo vähentää turpeenkin käyttöä ilman kieltoa."

 • Fossiilesta polttoaineista ollaan luopumassa joka tauksessa, ei se onnistu kädenkäänteessä kun siitä joskus päästään eroon ei ihmiskunta tule sitä kaipaamaan. Puhdas energia tulee lopulta edullisemmaksi, mitä myöhäisemäksi lykkäämme sitä vaikeammaksise tulee.

 • Pertikki voi mennä kehumaan kokkareita Mikkelin torille Mannerheimin patsaan vierelle, jonka Mikkelin kokkarit ja sitä lähellä olevat piirit saivat siirrettyä kauempaa paraatipaikalle. Mikkelissä näkyy jo auringonlasku!

  • Hyvin harvoin mainitsen kokoomusta, toinen puolue josta voisin mainita olisi keskusta, RKP on aatteeltaan lähellä näitä molempia muttei käy ruotsalaisuuden takia, vihreää ennenkuin SDP:ä loput muut puolueet ei käy.
   Mikään puolue ei ole täydellinen, kokoomuksenkin politiikka ehkä liian oikealla, mutta ainoa joka osaa talouspolitiikkaa, sillä kokemusta omaavia talousosaajia.


 • Kyllä silleensä on, että myös meikä-äijän tunnetilaa ärsyttää systemaattinen "Suomen pyrkiminen maailman kärkeen" ja ikävä kyllä sen pyrkimisen vuoksi meille mitä ilmeisimmin tuleekin takkiin kansainvälisessä tapausten tuoksinassa. Suomen vähempikin intoilu riittäisi. Tätä tuoretta Rinteen hallitusta on luonnehdittu hyvien ihmisten hallitukseksi. Ettei vaan jälkeen päin historian kirjoituksesta saataisi lukea, että varsin sinisilmäisen naivia politiikkaa harjoitti Rinteen hallitus, kun se tuli valtaan vuoden 2019 huhtkikuun eduskuntavaalien jälkeen. Kyllä tasavallan ja kansakunnan yhetiset asiat voidaan hoitaa asiallisestikin ja kunnolla ilman maailman kärkenä keulimista.

  • Suomi saa mainetta sellaisena maana, jonne kantsii rynniä turvapaikan hakuun. Koko ajan niitä tuleekin eikä entisiä laittomasti olevia saada pois.


  • Oliskohan päättäjien Brysselin virkojen saamishaave taas syynä?
   Mamujen otto on Brysselin pomojen nuoleskelua, siksihän JuhaSip-kin talonsa mamuille lupasi, halusi tehdä vaikutuksen.
   Mutta sitten perui myöhemmin.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  138
  2419
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  61
  1513
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  741
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  695
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  439