Mahlahallin laajennus

Anonyymi

Miten kunta jaksaa pumpata mahlahalliin älyttömiä summia?! Nyt 800000 euroa laajennukseen, eiköhän voisi vaikka teitä korjata jollakin summalla! Pohjaton kaivo mikä ei edes työllistä montaa paikkakuntalaisia ja jos töihin menee (pääsee) niin 8.40€ tunti, naurettavaa! Annetaan rahaa mutta vapautetaan vastuusta henkilöt ketkä ei saa perittyä vuonratuloja yrittäjiltä, hyvin on jotkut pyöritelly pikkurillin ympärille "vastuuhenkilöitä". Jos ja kun koivumahlan tuotanto loppuu niin kunnalla on kiinteistö mikä ei sovellu mihinkään, kannattaisi välillä ajatella...

12

115

  Vastaukset

  • Viime vuonna suunniteltiin 60 tonnilla laajennusta, tänä vuonna sosiaalitilojen uudistusta. hyvin pyyhkii suunnittelijalla, kun saa joka vuosi kymppitonneja tekemättömästä työstä..

  • Erikoisesti tänä aikana tulisi tarkkaan mietittävä mihin kunta sijoittaa verovaroja/mme. Todellisuus on, ettei mahlahalliin sijoitetut verovarat tule koskaan takaisin tämän yritystoiminnan kautta.

   Sitäkin tulee ihmetelleeksi - päättäjien aatoksia. Tämän hetkinen yritttäjä "Tohmacin hallissa" - Power Tech Group olisi ollut kiinnostunut ostamaan koko kiinteistön omistuksensa. Samalla yrittäjä olisi sementoinut toiminnan - itsensä Tohmajärvelle,, joka olisi ollut positiivinen tekijä. Myyminen ei käynyt kunnan päättäjille.
   Kunnan varat huomioiden . Milloin kunta aikoo remontoida alkuperäisen hallin alueen, joka on kehnossa kunnossa? Sateella vettä valuu monesta kohtaa noronaan ja taannnoin hitsaamo oli käyttökiellossa juuri vesivuotojen tähden.
   Se on totta, miten kunta on laajentanut hallia moneen kertaan verovaroillamme, mutta jokainen laskinta käyttävä omaa ymmärryksen, miten sijoitettu raha on poikinut takaisin. Toisin kuin mahlahalin tapauksessa.

   Soisin päättäjien omaavan ymmärryksen, miten yrittäjälle on yleensä anattava vastuuta toiminnastaan.
   Kun / jos mahlahallin omistajat nostavat kytkintä Tohmajärveltä, niin koko revohka leviää kunnan syliin.

  • Peruna päättäjillä päässä.

   Laittakaa vaikka vanhusten hoito kuntoon ja terveyskeskuksen väki uudelleen koulutukseen niin saadaan ystävällistä palvelua eikä puhelimen räpläystä!

  • Tämä nykyinen kunnanjohtoporras ajaa jopa tulevat yrittäjät tiehensä. Pakko kysyä, mitä esimerkiksi kunnanjohtaja on saanut aikaan? Muissa pienissä kunnissa johtaja on aktiivinen, Tohmajärvellä korkeintaan Puskaradiossa Facebookissa, jos sielläkään.

  • Ollaan kuin neuvostoliitossa, kadut pimeänä mutta mahlahallille sähköä piisaa!

  • Jatkuva työnhaku päällä, mutta ei edes vastata työhakemuksiin. Johdon tunteva tiesi sanoa että näyttää vaan hyvältä kun haetaan työntekijöitä, jolloin ollaan olevinaan työllistävä pulju tohmajärvelle.

   • Kukas tätä yhtiötä nykyään käytänössä pyörittää?


  • Eiköhän tämän päivän someaikakausi liene vielä vahvistanut ihmisessä määrätynlaista haavemaailmaa. Todellisuudesta etääntymistä.
   Siis ihminen loppujenlopuksi pyörii ajatusmaailmassaan kehää ja kuvittelee ihmisten tiedostavan tarpeensa.
   Esim. kunnanjohtaja voi olla maailmassa, jossa ajatelee koko valtakunnan tiedostavan Tohmajärven tarpeet ja mitä yrittäjille / ihmisille onkaan tarjolla.
   No, todellisuus on, miten aniharva ihminen edes tietää missä päin Tohmajärvi sijaitsee puhumatakaan mitä Tohmajärvi tarjoaa vai tarjoaako paljoakaan verraten muihin kuntiin.

   Aivan sama tilanne yrittäjillä. Yritys / ihminen voi seiniensä sisällä kuvitella sitä sun tätä ja elää sisäistä maailmaansa - irti todellisuudesta. Siis todellisuus - ympäristö ei tiedosta koko haavemaailmaa / asioista mitä hän kuvittelee ihmisten tietävän. Tieto ei kulje ihmisten välillä.
   Ihminen voi luulla tiedon kulkevan, mutta taas vastaanottaja / toinen ihminen ei tiedä koko aisasta mitään. Monasti vielä ympäristön tiedostettuaan haavemaailman koko kupla puhkeaa. Ei ole realistisuutta koko toiminnassa.

   Tai, miten ihminen mahdolistuu ohjaamaan suurenkin ihmisryhmän mielikuvia näkemään jonkun asian tavoittelemisen arvoiseksi, vaikka asia olisi ätysin arvoton - jopa toteutusmis kelvoton.
   Niin, ihminen on ihmeellinen otus ajatellen käyttäytymistä ja mielikuvien ohjausta. Todellisuuden näkeminen on kuin unesta herääminen.

   m.l

   • Monta vuotta Markku on ollut yrittäjä vai oletko nauttinut vain yrittäjien tarjoamista työpaikoista?


  • Ajatellen yritysten toimintaa, niin ulkopuolisille toiminnan tasosta on olemassa varma merkki. Mitä enemmän yrityksen pihassa on rekka / autoliikennettä, niin sitä menestyneemmässä tilassa toiminta on.
   Rekkaliikenne hiljenee juuri lamaan lähestyessä. Siis yrityksissä, joiden tuote on materiaa / fyysistä toimintaa.
   m.l

  • Aina vaan valitusta tästäkin. Tilinpäätös vuodelta 2018 kertoo, että liikivaihto oli 2,2 miljoonaa. Ja tulostakin jäänyt vielä verojen jälkeen ihan hyvin.Montako vastaavan kokoista yritystä Tohmajärveltä löytyy?

   • 1. Tilikausi, joka on voitollinen reilusti. Odotellaan jatkoa. On kyllä imenyt verorahaa tähän mennessä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   142
   6657
  2. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   40
   545