Olen rikas ja tahtoisin ostaa purjeveneen

Anonyymi

Minkä kokoinen vene minun kannattaa ostaa? Onko jotain rajaa, jolloin asiat muuttuvat vaikeammiksi tai jolloin täytyy hankkia ammattimiehistö?

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osta sen kokoinen johon mäkin mahdun...

    • Anonyymi

      Ai meinaat että rikkaat kysyy tuollaisia täällä, S24 palstoilla vai...

    • Jos veneessä on hytit miehistölle, on se tarkoitettu ammattimiehistön purjehdittavaksi. Yli 60-jalkaiset taitaa jo olla tällaisia, 50-jalkaiset harvemmin.

    • Anonyymi

      Mitä välii

    • Anonyymi

      Rikkaat ajaa moottoripaateilla!

      PutPut

      • Anonyymi

        Ei läheskään kaikki rikkaat. Isoja ja kalliita purjeveneitä valmistetaan useammallakin taholla, sekä yksi- että monirunkoisina.
        Mm Swan, Baltic, Gunboat, ...
        Ja oikeasti suuriarikkaiden jahteja tietystikin "one off":eina. Niissä ensin tilataan suunnitelmat suunnittelutoimistolta, ja sitten valitaan rakentava firma se valmistamaan. Useimmiten palkataan sitä ennen vielä ihan oma projektipäällikkö ajamaan omaa näkökulmaa jokainen päivä kun projekti etenee, eikä jätetä asioita ainoastaan firman oman laatukontrollin varaan.


    • Anonyymi

      On suomen lain mukainen raja huviveneen ja huvialuksen välillä. Jälkimmäinen on yli 24 m pitkä, ja tarvitsee miehitystodistuksen. Siinä viranomainen päättää aluksessa tarvittavan minimimiehityksen ja heiltä vaadittavan osaamisen (=muodollisen pätevyyden). Se voi olla yksi henkilö ilman muita vaatimuksia, tai sitten enemmänkin miehistöä ja joillain pätevyyksillä. Riippuu alksesta ja sen varustuksesta, eli automaation tasosta, luotettavuudesta, jne.

      Hallittavuudessa ei nykyään ole sellaista teknistä rajaa, mitä ei toimivalla automatiikalla voisi hoitaa. Siis ruoripotkurilla keulapotkurilla hoituu liikehdinnän hallinta kaikissa olosuhteissa, jos propulsojärjestelmän luotettavuus vaan on riittävä. Ankkurointi hoituu myös tarvittaessa täysin vaikka kaukosäätimen avulla isommassakin aluksessa. Jos järjestelmät varmistetaan kuten siviili-ilmailun lentokoneissa, voidaan saavutrettua luotettavuustasoa pitää riittävänä. Esim kolme hyrräkompassia ja tarkoitukseen sopiva autopilotti pitää kyllä varmasti keulan suunnan haluttuna, jos sähkönsaantikin on varmistettu vaikkapa satamaliikkumisen tarpeisiin. Eli siksi aikaa kun ainoa miehistön jäsen laittaa köydet kiinni, pysyy alus suunnassaan. Paikallaan pysyminen on jo hieman vaikeampaa, GPS sisältää aina jonkinlaisen virhemarginaalin, joten etäisyyttä laituriin ei kannata jättää sen varaan lähikontaktissa. Mutta jos keulalla nojaa laituriin, niin suunnanpitämällä ja sopivalla propulsiolla laituria kohti pysyy vene täysin paikallaan ilman ihmisen puuttumista asiaan. Ja varmistuksena voi aina olla se kaukosäädin, jolla kaikkia aluksen liikehtimistoimintoja voidaan ohjailla. Kylkikiinnitys on tietysti helpompi tapaus, ja mainituilla varusteilla aluksen saa liikkumaan vaikka poikittain sille riittävään rakoon.

      • Anonyymi

        Niin ja se 24 m raja tulee EU-tason lainsäädännöstä, joten pätee kaikkiin EU-maihin rekisteröityihin aluksiin. Sen ulkopuolella jokaisella valtiolla on ihan omat määräyksensä, jotka voivat niistä enemmän tai vähemmän poiketa.


    • Anonyymi

      "Minkä kokoinen vene minun kannattaa ostaa? "

      Jaa tähän jäi vielä vastaamatta, joten jatketaan.
      Riippuu siitä mihin venettäsi käytät. Liikutko sillä päiväreissuja , viikonloppuja, viikon reissuja ... vai kierrätkö sillä pallon ympäri useamman vuoden aikana.
      Lisäksi vaikuttaa sekin, monelleko ihmiselle haluat tilojen riittävän, ja heidän tavoitetasostaan, jos veneessa asutaan vuosia, tarvitaan tilaakin henkeä kohti varmaankin enemmän kuin päiväreissuihin.
      Osta siis sen kokoinen kuin tarvit, ja huomioi koon vaikutus myös liikkumisalueeseen. Suuren jahdin suurella syväyksellä et pääse kaikkiin niihin saariston mataliin osiin millä pienellä päiväpurrella pääsisi helposti. On toki olemassa myös nostokölisiä veneitä, joilla syväyttä saa tarvittaessa pienennettyä, sekä yksi- että monirunkoisissa purjeveneissä.

    • Anonyymi

      Rahalla kun ei saa purjehdusoppia ja nöyryyttä tarvitaan merellä niin mitä jos ensin gastiksi tai kimppaan? Mikään ei opeta niin kuin kokeneempi kippari. Ja olishan se noloa mankeloida joku kallis iso vene betonilaiturin kylkeen. Ihmiset on aina valmiita nauramaan tyhmille rikkaille. Nöyryyttä.

    • Anonyymi

      Jos haluat purjehtia Suomen saaristossa ja rantautua välillä luonnonsatamiinkin niin suosittelen 37-40 jalkaista venettä 1,90-2,00 metrin syväyksellä. Ei ylirikattuja kisaveneitä vaan joku cruising.

    • Anonyymi

      Älä usko näitä, jotka väittävät, että täytyy aloittaa pienellä ja lässyn lässyn.

      Minäkin aloitin suurella (45-jalkaisella) köliveneellä ja hyvin meni. Myöhemmin olen alkanut purjehtia kilpaa kevytveneillä. Se oli taas oma asiansa oppia.

      Pääasia on, että on nöyrä eikä ylpeä. Kun menee vain olosuhteisiin, joissa varmasti pärjää, kyselee neuvoja, ottaa niitä vastaan, kokeilee ja yrittää, niin siitä ne taidot kehittyvät.

      Vakavia onnettomuukisia lajissa kuin lajissa sattuu hyvin paljon kokeneille. Heiltä on kadonnut nöyryys.

    • Anonyymi

      Jos nyt aloittaisin niin ostaisin varmaan 52 jalkaisen. Ihan vain siksi että mahtuu suihkuun ja perähyttiin suorana seisomaan. Toinen juttu on se että nuorena piilottelin varallisuuttani ja ostelin duunaripaatteja. Nykyään ei ole tuota vaivaa enää.

    • Anonyymi

      Suosittelisin aloittamaan edullisella purjejollalla, jolla oppii hyvin purjeiden käytön perusteet. Tunnen tosin purjehtijoita, jotka ovat valinneet siirtyä suurista veneistä purjejolliin, koska tykkääväät eloisammasta ja helpommin siirreltävästä menopelistä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe