Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Siivousaineet

Hajuherkkä

Tietääkö kukaan hajustettomia siivousaineita? Tiskiainetta ja pyykinpesuaineita onneksi löytyy aika helpostikin, mutta muuta aineet ovat ongelma. Vessanpesuaine ja pesuaine lattioille olisivat tärkeimmät, ne kun haisevat asunnossa pitkään. Eikä kaupan pesuainehyllyn eteen voi oikein mennä lukemaankaan tekstejä, kun niin ottaa hengenpäälle pakkausten läpi uhkuvat aromit...

12

3531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgfhtjgj

      Hei!

      Itse käytän hajusteetonta tiskiainetta kaikkeen pesemiseen. Kyllä se käy kotona vessan pesuun ja lattioihinkin.

      • Hajusteintolerantti

        Vanhanajan kidesooda, mikä liuotetaan veteen, on paras kylpyhuoneen kaakeleiden ja WC-pöntön puhdistukseen - käytän vessanpesuun myös hajusteetonta astianpesuainetta, mikä onkin nykyään 'yleispesuaineeni' kidesoodan lisäksi.
        Kidesoodaa ei saa käyttää maalatuille tai lakatuille pinnoille ja kaakelipesun jälkeen pinnat on huuhdeltava. Sitä saa hyvinvarustetuista kaupoista ja rautakaupoista.
        Ikkunoiden pesussa mikrokuitupesin on ehdoton! Pahimmat liat (esim. ulkopuolelta) voi ensin pestä vaikka astianpesuaineella, mutta pelkällä mikrokuitupesimelläkin ikkunat saa puhtaiksi.
        Lastalla vaan kuivataan.
        Muuhunkin pesuun mikrokuituliina on hyvä, kannattaa käyttää käsineitä, voi kuivattaa käsiä.
        [Rajamäen]väkiviinaetikkaa pesuveteen, sillä voi pyyhkiä lattioita.
        Luin, että ruokasooda-vesi-seos (puuromainen t. vellimäinen) on myös hyvää puhdistukseen. Kuiva ruokasooda vie hajut, jos jotain (vaikka koira ripuloi, yms.) menee matolle.
        Joskus käytän viinietikkaa huuhteluaineena.
        Kulhossa viinietikka 'neutraloi' hajut. Kaikki eivät sitä kestä.


      • tiskiaineella

        Eikä ihan joka paikkaa tarvitse pesuaineilla kuuratakaan - pelkkä vesikin riittää.


    • muutama

      Hei,
      itse ostan pirkka-sarjan yleispesuainetta, joka on hajustamaton. Toinen hyvä aine, jolla voi pyyhkiä pölyjä pois on sinin suihkutettava aine. Eli kyllä niitä löytyy ainakin isommista kaupoista.

    • Luutanen

      Bioteekin Elokuu-sarjan pesuaineissa löytyy hyviä tuotteita joissa on korkeintaan lievä tuoksu joka sekin on aidoilla luonnonöljyillä tehty. Elokuutuotteet ovat allergiatestattuja. Minä olen tilannut Saksasta myös Awalan-luonnonpesuaineita. Ne ovat 100% luonnon aineita. Awalanin valmistus on myös avointa. Kuka hyvänsä voi mennä tehtaalle ja katsoa omin silmin koko tuotanto ja siihen käytetyt raaka-aineet.

      • piisku(n)

        Itsekin käytän Elokuuta, ja joskus kun haluan hemmotella itseäni niin käytän heidän shampoita, mieto tuoksu ei ole koskaan ärsyttänyt minua. Hiukseni ovat pitkät ja värjätyt ja shampoot eivät kuivata, vaan hiukset ovat pehmeät ja kiiltävät.

        Etikka on hyvä pesuaine kylppärissä ja ikkunoille, mäntysuopa liuos lattioille (luin jostain olikohan se Marttojen testi, että mäntysuovalla tuli puhtain lattiapinta. Monet sisältävät aineita jotka tekevät kiiltävän kalvon, mutta eivät oikeasti puhdista, ja kalvo voi toimia mikrobien elätysastiana). Sooda on vanha konsti, voi ripotella esim sohvalle ja imuroida sitten pois, näin tekstiilit raikastuu. Mutta lähinnä kai riippuu siitä mille on allerginen, ystäväni on astmaatikko ja allerginen melkein kaikelle muulle muttei sitruksille ja sitrustuoksuille jostain käsittämättömästä syystä... Itse tungen pakastinarkkuun vuodevaatteita kesällä kun tilaa eikä pakkasia ulkona. Tappaa pölypunkit=) No joo, konstit on monet...


    • allergikon vaimo

      Käy siivousliikkeessä, ammattilaisaineet ovat yleensä hajusteettomia. Meillä käytetään niitä, sieltä löytyy kaikkea mitä kuvitella saattaa siivousalalta. Se on allergikon paratiisi, ja tuotteet ovat vielä halvempia kuin kuluttajatuotteissa.

      • taru

        Olen työskennellyt aikaisemmin Sol:lilla mm. ravintolasiivoojana; en tiedä mistä heidän pesuaineensa tulevat (omat sol-etiketit), mutta oma hajusteallergiani alkoi noista hommista. Varsinkin wc-pesuaine sai aikaan hengenahdistusta. (Nyt olen aivan muun alan töissä.)


      • allergikko
        taru kirjoitti:

        Olen työskennellyt aikaisemmin Sol:lilla mm. ravintolasiivoojana; en tiedä mistä heidän pesuaineensa tulevat (omat sol-etiketit), mutta oma hajusteallergiani alkoi noista hommista. Varsinkin wc-pesuaine sai aikaan hengenahdistusta. (Nyt olen aivan muun alan töissä.)

        no pitäähän siellä siivousaineliikkeessäkin katsoa mitä ostaa, onhan siellä valikoimaa sekä hajulla että ilman


      • Sa1nt
        taru kirjoitti:

        Olen työskennellyt aikaisemmin Sol:lilla mm. ravintolasiivoojana; en tiedä mistä heidän pesuaineensa tulevat (omat sol-etiketit), mutta oma hajusteallergiani alkoi noista hommista. Varsinkin wc-pesuaine sai aikaan hengenahdistusta. (Nyt olen aivan muun alan töissä.)

        SOL:in aineet tekee Kiilto OY.


    • hajustamaton

      Itse olen käyttänyt aiemmin niin lattioiden kuin wc:nkin pesuun tuota jo mainittua pirkka hajustamatonta yleispuhdistusainetta, jota saa kaikista k-ryhmän kaupoista, kunnes vähän aikaa sitten huomasin, että Kiilto Airi hajustamattomaan pesuaineperheeseen on tullut myös hajustamaton Kiilto Airi WC-geeli, joka on muuten markkinoiden ensimmäinen hajustamaton ja väriaineeton WC-puhdistusaine. Tosin tuota wc-geeliä en löytänyt kuin isosta marketista. Pienemmissä kaupoissa se ei vielä kuulunut valikoimiin. Liekö johtunut siitä, että niin uusi tuote, vai eikö pienemmät kaupat saa pienempien valikoimiensa takia sitä koskaan myyntiin.

    • hajusteallergikko

      Käytän siivouksessa hajusteetonta tiskiainetta, etikkaa, sinolia, hajusteetonta kloriittia ja hajusteetonta käsisaippuaa. Mäntysuovasta saan pahan päänsäryn, ja monista muista hajusteettomista pesuaineista tulee ongelmia. Kannattaa kokeilla aineita yksi kerrallaan kunnes löytää sopivat. Tiskiaine ja etikka ovat hyviä yleispesuaineita, lattiat pesen vuorotellen niillä kun tehoavat eri likoihin eri tavalla. Kylpyhuoneen ja vessan pesen yleensä etikalla. Lasipinnat ja metallipinnat pesen sinolilla silloin kun haluan tehokkaampaa pesua kuin etikalla. Kloriittia käytän vain vessanpönttöön ja viemäreihin. Pyykinpesuun sopii meille Pirkka sensitive, muita ei uskalleta kokeilla kun tuolla pärjää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe