Haapaveden ammattiopisto

Anonyymi

Nykyään velloo keskustelut ammattiopistoista ja tavasta toimia.
Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä Haapavedellä opiskelleet ovat oppilaitoksesta, jossa ovat opiskelleet viime vuosina.

168

1083

  Vastaukset

  • Jedu pilasi hyvän oppilaitoksen. Koulussa ei ole edes johtajaa.

   • On siellä harhaan johtaja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On siellä harhaan johtaja.

    Miksi harhaanjohtaja


   • Johtajia on, mutta ei osaamista hommiinsa oo heillä. Täysi farssi-mitä tietoon tullut toiminnasta.


   • Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.

    Ritva on Ritva. Kautta aikain mielestäni tehokkain henkilö Haapaveden ammattikoulussa. Yhteisiä vuosia paljon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ritva on Ritva. Kautta aikain mielestäni tehokkain henkilö Haapaveden ammattikoulussa. Yhteisiä vuosia paljon.

    Niin oli osaavin, mutta osaavin haluttiin pois tieltä, että saadaan ajettua Noran mäki alas . Asia on toteutunut uusilta pomoilta kiitettävästi, tai sanottaisiinko erinomaisen kiitettävästi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.

    Ei Oulainen palauta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ritva on Ritva. Kautta aikain mielestäni tehokkain henkilö Haapaveden ammattikoulussa. Yhteisiä vuosia paljon.

    Niin on!


  • Eikös opettajat hoida hommiaan.

   • Opet tekevät parhaansa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Opet tekevät parhaansa!

    miks oppilaitten pitäs oppia jos opettajienki opinnot on viittä vaille valamiit? onko semmosta. että virkoja saahaan vähillä eväillä?


  • eikös se johto töpeksiny ja teki suuren summan tappion?uutisoitiin oiken.

   • Sehän on vain rahaa. Jos jää avustus anomatta hankintaan,maksu tulee ammattioppilaitokselle. Toisaalta se olisi mennyt yhyeiskunnan varoista.. Jedu uhrautui.


   • Kysymys oli vain noin 160 000 euron investointituen hakemisesta, joka unohtui kaiken kiireen keskellä. Sehän tekee vain noin 20 eur haapavetistä kohden.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysymys oli vain noin 160 000 euron investointituen hakemisesta, joka unohtui kaiken kiireen keskellä. Sehän tekee vain noin 20 eur haapavetistä kohden.

    EIKÖS JOKAINEN HOIDA OMAT MOKANSA, EIKÄ MENNÄ TOISTEN KUSTANNUKSELLA? toisaalta inhimillinen erehdys saattaa tulla jokaiselle joskus, mutta leuhkuus ja ylimielisyys? niin mitäpä siihen on sanottavaa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kysymys oli vain noin 160 000 euron investointituen hakemisesta, joka unohtui kaiken kiireen keskellä. Sehän tekee vain noin 20 eur haapavetistä kohden.

    Pienituloisille 20e on iso raha. En mun laskujani oo kukaan vielä maksanut.


  • Jedu on täysin sekaisin. Ei milloinkaan amisten oloaikaan ole talo ollut noin retuperällä kuin nyt. Johtajat ei osaa asiaansa, lähiopetusta on vähennetty ja opejen motivaatio on miinuspuolella. Oppilaiden lukuvuosi lyheni parilla viikolla, säästöä. Opettajien työaika kasvoi mutta palkka tippui monta sataa euroa kuussa useilla opettajilla. Samantien katosi motivaatio. Monet suunnittelevat työpaikan vaihtoa tai yrittävät keksiä mille lomalle jäis. Että sellainen paikka. Tarttis tehdä jotain
   todellista ettei koko talo tyhjenisi.

   • Kokkola valittiin taas parhaaksi, että sinne uskaltaa hakeutua .ja uskaltaa lapsensa lähettää. on johtaja Ristanen erittäin hyvä johtaja kaikille alaisilleen niin opettajille kuin varsinkin oppilaille.sekä aikuset että nuoret tykkää ja saavat opintonsa päätökseen.sillä miehellä on näkemys ja kyky toteuttaa se, ei vain virkapalli. Ei tuu kehut sinne tyhjästä


  • Että,voi että.....

  • Eiköhän olisi aika ammattikoulun pomojen kommentoida. Välillä kuultu raskaita syytteitä.

   • Sitä ootellaaaan


  • Missä kommentit, syytökset ovat kovia?

  • Eihän ne näillä foorumeilla kommentoi, koska foorumin uskottavuus on lähtökohtaisesti yksittäisten ihmisten asiantuntemattomuuden, huhupuheiden ja katkeroituneiden vuodatusten vuoksi paskaa, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa eikä siten painoarvoa.

   Tiedän että täällä kommentoijien joukossa on tilanteen todellisia asiantuntijoita Jedun sisältä koska itsekin kuulun niihin ja tunnistan ongelmat. Joka paikkakunnalla olevat johtajat ovat ylimmän johdon sätkynukkeja vailla todellista valtaa vaikuttaa yhtään mihinkään. Vaikka Jedu on velaton koulutuskuntayhtymä ja sen talous oli 2018 1,5M€ ylijäämäinen niin silti laadukkaan opetuksen järjestämiseen ei anneta pelimerkkejä.

   Nyt ollaan jo tilanteessa että opiskelijat äänestävät jaloillaan. Opettajat ovat lähtökuopissaan ja vaihtaisivat muihin töihin jos se olisi mahdollista. Jedun kaksi ylintä virkaa, yhtymäjohtaja ja rehtori, on yhden ja saman ihmisen hallussa ja kolmanneksi ylin, talous- ja hallintojohtaja, lakkautetaan ja valta siirtyy yhtymän johtajalle uuden hallintosäännön myötä lähiaikoina mikäli päättäjät eivät herää tälle diktatuurin rakentamiselle.

   Seuraavissa viroissa on kaksi vararehtoria, joka jo nimikkeenäkin on eriskummallinen sillä apulaisrehtori olisi ollut toimenkuvaa paremmin kuvaava, koska molemmilla on johtamisessa kuitenkin omat selkeät vastuualueensa. Toinenhan noista oli alunperin pedagoginen rehtori ja tehtävän kuvan piti olla opetuksen johtaminen ja kehittäminen, toisen vastuualueen ollessa hallinnolliset asiat. No se pedagogiikka tiedettiin jo alusta asti pedakomiikaksi koska ko. henkilö ei ole koskaan oikeasti opettajana toiminut, joten nyt hänen tehtävänsä on "vastata siitä miltä jedu näyttää ulospäin" tai jotain muuta osaamiseensa paremmin sopivaa, sen kun tietäisi.

   Näiden ylimmän johdon ja opetushenkilöstön välillä on on lähiesimiehinä koulutusjohtajat ja -päälliköt, joiden valinnassa tehtiin aikoinaan ratkaisu, joka on saanut kaikki ulkopuoliset johtavassa asemassa olevat henkilöt, joille olen tästä kertonut, pyörittämään päätään epäuskoisuudesta. Niilä paikkakunnilla, missä on koulutusjohtajan lisäksi myös koulutuspäällikkö, tehtiin johdettavaksi annettujen alojen valinta ristiin aikaisemman toimenkuvan ja/tai osaamisalueen vastaisesti.

   Haapaveden koulutusjohtaja, oli aiemmin tekniikan apulaisrehtori ja vastaa nyt ns. pehmeistä aloista kun taas catering puolen entinen opettaja vastaa tekniikan aloista koulutuspäällikkönä. Nivalassa koulutusjohtajana on entinen vara- ja vs. rehtori ja hänellä onkin laaja valikoima pehmeitä aloja mutta entinen sähköpuolen osaston johtaja vastaa nyt koulutuspäällikkönä logistiikan ja maanrakennuksen opetuksesta kun taas entinen autopuolen osastonjohtaja vastaa koulutuspäällikkönä sähkö-, ict- ja rakennusosastoista.

   Äkkiseltään voisi kuvitella että aloja johtamaan ja kehitämään valittaisiin henkilöt, joilla on alan osaamista mutta ei Jedussa, se on nähty monessakin asiassa. Alojen todelliset asiantuntijat tekevät opetustyötä ruohonjuuritasolla, lähiesimehet eivät ole johtamiensa alojen asiantuntijoita ja heidän yläpuolellaan olevat eivät ymmärrä ruohonjuuritason työn tekemisestä ja haasteista saati koulutusaloista senkään vertaa.

   Pääasia että talous on kunnossa ja omistajakuntien kukkaroille ei Jedu tule käsi ojossa, mitäs sillä on väliä vaikka pakka on muuten täysin sekaisin. Ai niin, voihan siinä kohta käydä, kuten eräs pohjois-suomen ammatillisen opetuksen kokonaisuutta aitiopaikalta työnsä puolesta tarkkaileva asiantuntija arvioi jo vuosi sitten, että Oulu ja Kokkola valtaavat jokilaaksojen ammatillisen koulutuksen ja Jedu lakkaa olemasta.

   Siinä voi sitten kuntapäättäjät katsoa peliliin että olisiko kannattanut lukea foorumeja ja olla oikeasti kiinnostunut oman paikkakunnan koulutusasioista sekä tehdä osaltaan asialle jotain...se tuo muisti vaan kun nollautuu neljän vuoden välein.

   • Kokkoka on jo parina vuonna valittu maan parhasksi ammattiopistoksu, oliko siinö useampi mittari joulla kouluja verratyiin. Siellä on erittäin tervehenkinen joustava ja tuloksekas koulu jossa tehdään työtä tosissasn mutta iloiten Kannattaa hakeutua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kokkoka on jo parina vuonna valittu maan parhasksi ammattiopistoksu, oliko siinö useampi mittari joulla kouluja verratyiin. Siellä on erittäin tervehenkinen joustava ja tuloksekas koulu jossa tehdään työtä tosissasn mutta iloiten Kannattaa hakeutua.

    Hyvin sanottu! Tervehenkinen Kokkola ja pitää varmasti paikkansa, niin oli ennen Haapavesikin, mutta nyt ei haisuakaan arvokkaista perinteistä ja toiminnoista. Halpa sirkus,,,,sanoisin, se vain eroa että sirkusta yleensä halutaan päästä katsomaan, mutta tästä pakenee joka pystyy.


  • Tällä taas Ha haa anusnyymejä kunnon rypäs "vaikuttamassa".

   • Anusnyymit kyllä löytyy .....sanonko mistä portaasta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Anusnyymit kyllä löytyy .....sanonko mistä portaasta!

    Annapa tulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Annapa tulla.

    Siinäpä asian ydin jos ei itsekkään sitä ymmärrä ja kyselee muilta. voi jestas!


  • Miltähän tuntui rehtori Juolasta tehdä ehdotukset Haapaveden ammattikoulusta poispotkittavista henkilöistä. Näinhän tapahtui Jedun rehrorin mukaan. Hän antoi ohjeet rehtoreille tehdä ehdotukset.

   • Hyvävelijärjestö voimissaan! valtuutetut nukkuneet jo kohta kaksi vuotta vai ovatko vuorotteluvapaalla....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvävelijärjestö voimissaan! valtuutetut nukkuneet jo kohta kaksi vuotta vai ovatko vuorotteluvapaalla....

    vieläkö mstalammslle voi mennä ?


   • Varmaa pahalta, mutta oppilaitos ei enää ole opettajien suojatyöpaikka.


  • Yhtymähallitus ja -valtuusto voisivat laittaa huonot johtajat ulos niin kuin tehtiin isolle osalle opettajiakin. Nyt olisi todella aihetta muuten koko jedu loppuu.

  • Erittäin hyvä kirjoitus. Tilanne on juuri tuo kuin kuvailit. Käsittämätöntä että tänä päivänä on noin helppoa rakentaa itselle diktatuuri yhteiskunnan varoilla. Emmekö ole oppineet historiasta mitään? Diktatuurista ei seuraa mitään hyvää, se näkyy jo jedussa. Jotku osaa manipuloida. Äkkiä toimiin että tilanne saadaan vielä jotenkin pelastettua.

   • Koulutusjohtaja koulutuspäällikkö kuntayhtymän johtaja.
    Ainoastaan jälkimmäinen termi avautuu. Taisi Makkonen itse keksiä vaikeat nimitykset. Sitähän on näkynyt jo aikaisemmissa keskusteluissa,kun virkoja on täytetty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koulutusjohtaja koulutuspäällikkö kuntayhtymän johtaja.
    Ainoastaan jälkimmäinen termi avautuu. Taisi Makkonen itse keksiä vaikeat nimitykset. Sitähän on näkynyt jo aikaisemmissa keskusteluissa,kun virkoja on täytetty.

    Mitä odottaa!!!,lapsenlapseni sanoi juuri äsken,kun kysyin mille alalle aiot,kun viimeinen yläasteen luokka on meneillään.Logistiikka linjalle Nivalaan elikkä Jeduun! Voi ,Voi lapsi parka kun ajattelen pitemmälle asiaa.Siellä aivan onnettomat johtajat nimiä nyt sen kummemmin mainitsemattomat,mutta kaikki haapavetiset yksi alkaen kirjaimella isolla V..

    Taidanpa lasta ohjata vaikka lukioon ehkäpä näin parempi!!

    , voite


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä odottaa!!!,lapsenlapseni sanoi juuri äsken,kun kysyin mille alalle aiot,kun viimeinen yläasteen luokka on meneillään.Logistiikka linjalle Nivalaan elikkä Jeduun! Voi ,Voi lapsi parka kun ajattelen pitemmälle asiaa.Siellä aivan onnettomat johtajat nimiä nyt sen kummemmin mainitsemattomat,mutta kaikki haapavetiset yksi alkaen kirjaimella isolla V..

    Taidanpa lasta ohjata vaikka lukioon ehkäpä näin parempi!!

    , voite

    hahaa,,,, niinpä ja kauas Jedusta kannattaa mennä, ainakin Haapaveden yksiköstä ja jolla vielä on itsesuojeluvaisto tallessa...hahhahhaa......


  • Opetus hyvää jos ja kun sitä saa. Uudistukset ei vaan mene läpi. Heikennykset kylläkin. Pahimmanluokan sipilöintiä väliin koko homma

   • Jatkuvasti säädetään. Säästöt opetuksesta menneet aiva liian pitkälle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jatkuvasti säädetään. Säästöt opetuksesta menneet aiva liian pitkälle.

    Kirjoittakaa opetusministerille, joka vastaa rahoituksesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittakaa opetusministerille, joka vastaa rahoituksesta.

    Kysykää Pöyhösen Anjalta miten koulu menestyy. Hän osaa vastata.


  • Nyt Jedu tulossa omistajakuntien kukkarolle vaatii 7. miljonaa kunnilta poisto ohjelman korjaamiseen.

   • Ei voi voi ei sanon vaan


   • Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

    Haapaveden koulu tunntetaan huonoista opettajista, joten on siinä johtajilla tekmistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

    KYLLÄ Jedussa on mahdollista melkein mikä vaan. Jatkuvaa sirkusta ja teatteria. Makkonen nauraa partaansa, kun sätkyukot hölmöilyä jatkavat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haapaveden koulu tunntetaan huonoista opettajista, joten on siinä johtajilla tekmistä.

    tulipa vitsiä kerrassaan...ja taisi mennä nurinperin opettaja /johtaja arvionti. Tiedän tasan tarkkaan, että jos talossa ei olisi niin ammatinsa osaavia opettajia niin olisi pyllyllään (VIELÄ ENEMMÄN) koko touhu ja johtajilla sormet suussa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

    Niin luulisi, mutta? ja iso mutta????? miten valtuutetut antaa asioiden mennä ja kukaan ei vaan korvaansa lotkauta. Eikös johtajallakin ole johtaja? pihalle valtuutetut jos ei kerta saada mitään aikaan vaikka on kohta kaksi vuotta ollut tiedossa ettei kaikki mennyt niinkuin olisi pitänyt. Mahtava juttu jos aletaan kunnolla penkomaan!


   • Lisää mokia Jeduun ja anteeksi antoa jos "unohtuu" kuitata hankehakemukset! kyllä kyläiset maksaa mielellään pienistä tuloistaan.


   • Huhuja ei tulisi kommentoida, mutta jos on näin, asiasta tietävien tulee a) jättää valvoville tahoille pyyntö selvittää, onko tulosta saatu keinotekoisesti vivutettamalla jättämällä tekemättä poistoja so. tarvittavia korjaus/korvausinvestointeja kalustoon ja/tai kiinteistöihin b) selvittää ovatko omistavat/ valvovat tahot hereillä c)ja tietoisia. Vahinkojahan sattuu tekevälle


  • Jedun diktatuuri ei toimi. Kaikki on täysin sekaisin, muut ei tiedä eikä päätä mitään, on vain "yksi isä aurinkoinen". Hän tietää kaiken, hän päättää kaiken. Henkilökunta kärsii. On pitkiä sairaslomia yms. Jedu on pyörinyt tähän asti tunnollisten opejen voimin, mutta nyt ovat opet uupuneet. Vuosityöaika pudotti palkkaa ja lisäsi töitä, motivaatio katosi ja hällä väliä-asenne tuli tilalle. Tulokset näkyvät. Miksi luottamusihmiset eivät tee mitään tilanteen korjaamiseksi? He ovat ainoita, jotka voivat näyttää johtajille ulko-oven suuntaa. Jedu kaatuu kohta rahan-, opejen ja oppilaiden puutteeseen. Se on katastrofi koulutuspaikkakunnille. Nyt se voisi olla vielä estettävissä. Puuttukaa asiaan! Heti! Nykymenolla rahat on kohta kulutettu mukavassa seurassa matkusteluun ja ilotteluun. Diktatuuri ei ole tämän päivän johtamista, sillä on huonot seuraukset, jotka jo näkyvät.

   • mitä muka paikalliset poliitikot ovat asialle tehneet tai tulevat tekemään?


   • Kerron, ketkä nämä 2 tunnollista opettajaa on?


   • Anonyymi kirjoitti:

    mitä muka paikalliset poliitikot ovat asialle tehneet tai tulevat tekemään?

    Ei kukaan näytä valtuutetuista mitään tekevän! Miksi he siellä sitten kokoustavat??? Ei voi ymmärtää? Aivan turhaa enää kenenkään ihmetellä sillä suurimmat tuhot on jo saatettu aikaan vajaan kahden vuoden aikana. Porukkaa lappaa ovista ja ikkunoista muualle töihin ja Jedu ei vaan ole enää paikka mihin kannattaa tavoitella opiskelemaan tai hakeutumaan töihin. Voi voi sanotaan ihan pian ja mitenhän tässä nyt näin pääsi käymään......


  • On se vaan kumma kun yhden diktaattorin annetaan pilata jokilaaksojen ammattikoulutus. Yhtymähallituksen ja -valtuuston jäsenet, jotka ovat ymmärtäneet Jedun katostrofitilanteen ovat jättäytyneet pois tehtävistä, kun eivät saaneet muutosta aikaan. Harmi. Muutama vuosi sitten olisi diktaattori saatu kammettua ulos mutta hallituksen pjn ääni ratkaisi diktatuurin jatkumisen. Aivan kamalaa. Tilanne on nyt entistä pahempi. Osaajat lähtevät pois ja oppilaat ovat ilman kunnolisia opettajia. Ihmettelen, miten poliitikkoja ei oman paikkakunnan tulevaisuus kiinnosta. Jos ja kun Jedu loppuu, loppuu koulutetut työntekijät yrityksistä ja sitten taas yritykset loppuu. Seuraa paikkakunnalle katastrofi. Herätkää hyvät Jedun päättäjät ja näyttäkää ovea diktaattorille. Pienempi paha laittaa muutama tyyppi ulos kuin lopettaa koko Jedu.

   • Asiapitoista tekstiä ja täyttä totta, MUTTA JA ISO MUTTA, koska pomot tukee toisiaan niin kuin avioliiton vihkivalassa, uskollisena niin myötä kuin vastamäessä. Muualta kyllä raapaistaan ja henkilöstölle aivan sama miten siellä jaksetaan.
    Ihmetellä täytyy, kun muutenkin Haapaveden tilanne on menossa alaspäin niin miten annetaan tuommoisen yksikön alasajon tapahtua tuosta vain. Valtakunnallisestihan on myös muutoksia tapahtunut, mutta meistä jokainen tietää, että suurimmat muutokset alasajoon on tulleet johdon osalta ja esimiesvalinnoissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Asiapitoista tekstiä ja täyttä totta, MUTTA JA ISO MUTTA, koska pomot tukee toisiaan niin kuin avioliiton vihkivalassa, uskollisena niin myötä kuin vastamäessä. Muualta kyllä raapaistaan ja henkilöstölle aivan sama miten siellä jaksetaan.
    Ihmetellä täytyy, kun muutenkin Haapaveden tilanne on menossa alaspäin niin miten annetaan tuommoisen yksikön alasajon tapahtua tuosta vain. Valtakunnallisestihan on myös muutoksia tapahtunut, mutta meistä jokainen tietää, että suurimmat muutokset alasajoon on tulleet johdon osalta ja esimiesvalinnoissa.

    Ammatillista koulutusta Jokilaaksojen alueella toistakymmentä vuotta sisältä seuranneena voin sanoa että suunta on huolestuttava ja vauhti on kiihtynyt exponentiaalisesti. Valta keskittynyt näennäisesti kolmelle mutta käytännössä yhdelle ja uuden hallintosäännön seurauksena entisestään... Haapavesi ei ole yksin huonossa jamassa, sama on tilanne joka toimipisteessä eikä syy ole opettajissa vaan narsismin verhoamassa diktatuurissa. Jedu ja sen edeltäjät olivat ennen uutta organisaatiota asiantuntija organisaatio jossa alaisiin ja heidän osaamiseensa luotettiinja sitoutuminen työhön ylitti työajat ja palkanmaksun perusteet. Nyt kyse on jostain aivan muusta ja potin korjaa kohta Oulu ja Kokkola.


  • Eikö ole ihmeellistä, että noin isossa organisaatiossa, satojen ihmisten joukossa, vain yhdellä ihmisellä on kaikki osaaminen, älykkyys, tieto, taito, päätöskyky yms? Voiko olla totta? No, se on diktatuuria.

   • Eskoa ja Ilkkaa tarvittais apuun,kun muita ei näytä kiinnostavan kovasti amiksen alasajo ja mitkä seuraukset siitä on meidän "kaupunkiin".


   • Haapavedellä on ongelmana on ala-arvoinen opetus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Haapavedellä on ongelmana on ala-arvoinen opetus.

    Ei ole vika opetuksessa. Yllä käy hyvin selville, missä vika!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eskoa ja Ilkkaa tarvittais apuun,kun muita ei näytä kiinnostavan kovasti amiksen alasajo ja mitkä seuraukset siitä on meidän "kaupunkiin".

    Vai löytyisikö vinkkejä ammattikoulun entisiltä opettajilta. Heitähän löytyy vielä jokunen Haapavedeltä.


   • Isä osaa kaiken!


  • Säästöt koulutuksessa ovat kaksi tai kolmepiippuinen homma. 90-alun lamassa valtionvarainministeri leikkasi suuressa viisaudessa lääkärinkoulutuksen aloituspaikkoja ajatuksena suuret säästöt valtion taloudessa. Viinastelun seurauksena lääkärit kuittasivat suuret palkkojen ja palkkioiden korotukset. Valtion talous jäi tässä miinukselle ja vieläkin maksamme säästöjen hintaa. Mitä opimme koulutussäästöistä? Menetämme hyvää oppilasmateriaalia ja tulevaisuuden veron maksajia, mikä on vähemmän hyvinvointia

   • Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!

    joo, mutta kepuhan se tämän paskalastin sai aikaan amiksellekkin ja myöhäistä on enää . Antaa paatin upota, muistomerkkinä keskustan touhuista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    joo, mutta kepuhan se tämän paskalastin sai aikaan amiksellekkin ja myöhäistä on enää . Antaa paatin upota, muistomerkkinä keskustan touhuista.

    Miten Haapaveden kelvottomat opettajat Kepuun liittyvät?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!

    Siis mitä minä juuri luin? Oppilasaines luokkaa " kun mihinkään muualle ei päässyt" ja oppilasryhmät tarkoittaa muutama oppilas linhalla. Tekohengityksellä pidetty elossa jo monta vuotta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten Haapaveden kelvottomat opettajat Kepuun liittyvät?

    opettajista ei ole kyse, he hoitavat kaikesta huolimatta hommansa. Otappa selvää sillä sylttytehtaalle johtaa jäljet ja syylliset löytyy sieltä vajaa kaksi vuotta sitten tehtyyn kaaokseen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis mitä minä juuri luin? Oppilasaines luokkaa " kun mihinkään muualle ei päässyt" ja oppilasryhmät tarkoittaa muutama oppilas linhalla. Tekohengityksellä pidetty elossa jo monta vuotta.

    kohta kaksi vuotta siellä on tekohengityksellä menty. Kylillä opiskelijat sanoo, että Nora on aaveiden kaupunki nykyisin. Ihmettelevät sitäkin kun sinne ei saa enää mennä ulkopuoliset syömäänkään. Suljettuosasto kuulemani mukaan ja jälleen nuorison suusta tullutta. Että markkinointi tuntuu olevan kunnossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    opettajista ei ole kyse, he hoitavat kaikesta huolimatta hommansa. Otappa selvää sillä sylttytehtaalle johtaa jäljet ja syylliset löytyy sieltä vajaa kaksi vuotta sitten tehtyyn kaaokseen.

    Opettajat istuvat oppituntien ajan tietokoneidensa ääreesä kehuen tekevänsä sitomatonta työtä???

    Puolet pihalle. Kiitos


   • Anonyymi kirjoitti:

    Opettajat istuvat oppituntien ajan tietokoneidensa ääreesä kehuen tekevänsä sitomatonta työtä???

    Puolet pihalle. Kiitos

    jos ne etsii koneelta tietoa miten toimii muissa/ osaavissa yksiköissä esimiestoiminta mallikkaasti....


   • Anonyymi kirjoitti:

    jos ne etsii koneelta tietoa miten toimii muissa/ osaavissa yksiköissä esimiestoiminta mallikkaasti....

    Ainakaan työsalissa heitä ei näy. Miten lie muissa kouluissa? Ovatko niissä opettajat edes joskus siellä missä oppilaat?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ainakaan työsalissa heitä ei näy. Miten lie muissa kouluissa? Ovatko niissä opettajat edes joskus siellä missä oppilaat?

    Haapavesi on ajettu Jedun osalta alas eli ajantuhlausta enää täällä jaaritella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ainakaan työsalissa heitä ei näy. Miten lie muissa kouluissa? Ovatko niissä opettajat edes joskus siellä missä oppilaat?

    Ja kuulemma joissakin osastoissa 1-2 oppilasta koko luokalla. Onko siinäkään enää mitää järkeä? Suojatyöpaikkoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja kuulemma joissakin osastoissa 1-2 oppilasta koko luokalla. Onko siinäkään enää mitää järkeä? Suojatyöpaikkoja.

    Koko Haapaveden osasto joutaa kiinni.


  • Ei savua ilman tulta, mutta.

   Olisiko joskus syytä pysähtyä ja katsoa niiden oppilaiden motivaatioon tehdä sitä, mihin ovat pyrkineet. Oppilaita on monen tasoisia ja aina ei voi heidän kertomuksensa pohjalta tehdä todella rankkaa arvostelua opetuksesta ja opetuksen laadusta.

   Miten voi olla, että samalla, täsmälleen samalla opetuksella löytyy taitajia, niin sanottuja 10:n oppilaita ja niitä, jotka rimaa hipoen saattavat opiskelunsa rymistellä läpi.

   No, arvostelu on aina paikallaan opetuksesta kuin opetuksessa muutenkin. Saattaa joskus olla, että juuri se meidän pojan kertomus on vain yksi näkökanta asioista. Sille tietysti suuri arvo, mutta onkohan se aina ihan juurikin sellainen, kuin kerrottu.
   Sama kait se on kaikissa asioissa.

   Mutta kaiken kaikkiaan. Ammattilaisia ammattikoulustakin pitäisi valmistua. Vastuuta on opiskelusta niin koululaitoksella, opettajilla, mutta kyllä se vahva motivaatio siihen opiskeluun pitää löytyä myös sieltä oppilaan puolelta.

   • OvatkoJedussa lomalla vai tekevätkö hankehakemuksia?


   • NÄKÖKANTAA LÖYTYISI KYLLÄ LAAJASTIKKIN JOS VALTUUTETUT VAIVAANTUISI OTTAMAAN SELVÄÄ.


   • Anonyymi kirjoitti:

    NÄKÖKANTAA LÖYTYISI KYLLÄ LAAJASTIKKIN JOS VALTUUTETUT VAIVAANTUISI OTTAMAAN SELVÄÄ.

    Jos he olisivat selvillä opetuksen tasosta niin 2/3-osaa opettajista saisi lähteä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos he olisivat selvillä opetuksen tasosta niin 2/3-osaa opettajista saisi lähteä.

    Ajantuhlausta tosiaan enää miettiä, että onko vika johdossa vai opetuksessa. Opiskelijat ovat jo äänestäneet jaloillaan ja seuraavana sammutetaan valot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ajantuhlausta tosiaan enää miettiä, että onko vika johdossa vai opetuksessa. Opiskelijat ovat jo äänestäneet jaloillaan ja seuraavana sammutetaan valot.

    huippu suoritus, että noin pian saatiin alas-ajo tehtyä! ralliainesta johdossa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    huippu suoritus, että noin pian saatiin alas-ajo tehtyä! ralliainesta johdossa!

    Huippua hyvinkin. Ammatillisen koulutuksen johtamisen kokemus ja näkemys yhdistettynä kokonaisuuksien hallintaan ja ahkeruuteen niin tulosta syntyy nopeasti vaikeinakin aikoina.


   • On varmasti näinkin, asioilla on kaksi puolta. Ja opiskelijoita on erilaisia. Suuri osa ammattikoulunsa aloittavista ovat 15-16 -vuotiaita lapsia. Jotta heillä opiskelumotivaatio säilyisi, he tarvitsevat opettajan ohjausta ja tukea. Kaikki eivät ole "seppiä syntyessään". Jos motivaatio näyttää laskevan, voisi opettajatkin kysellä mistä moinen johtuu ja miten sitä saataisiin nostettua. Ja opinto-ohjaajat voisivat olla aktiivisempia myös. Jos on väärällä alalla, tulee alaa tietenkin vaihtaa ja tässä opinto-ohjaajan tulisi auttaa. Jos opettajan lääke motivaation puutteeseen on aina "kannattaa lopettaa jos ei kiinnosta" niin näinhän siinä käy, oppilas lopettaa, ja sitten ihmetellään kun nuoret istuu kotona ja syrjäytyvät. Siinä on vanhempien turha kannustaa menemään kouluun, jos opettaja kehoittanut lopettamaan eli tehnyt selväksi, ettei tarvitse tulla jos täällä jokin mättää.
    Valitettavasti tällaista viestiä on kuulunut useammastakin Jedun yksiköstä ja eri-ikäisiltä opiskelijoilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On varmasti näinkin, asioilla on kaksi puolta. Ja opiskelijoita on erilaisia. Suuri osa ammattikoulunsa aloittavista ovat 15-16 -vuotiaita lapsia. Jotta heillä opiskelumotivaatio säilyisi, he tarvitsevat opettajan ohjausta ja tukea. Kaikki eivät ole "seppiä syntyessään". Jos motivaatio näyttää laskevan, voisi opettajatkin kysellä mistä moinen johtuu ja miten sitä saataisiin nostettua. Ja opinto-ohjaajat voisivat olla aktiivisempia myös. Jos on väärällä alalla, tulee alaa tietenkin vaihtaa ja tässä opinto-ohjaajan tulisi auttaa. Jos opettajan lääke motivaation puutteeseen on aina "kannattaa lopettaa jos ei kiinnosta" niin näinhän siinä käy, oppilas lopettaa, ja sitten ihmetellään kun nuoret istuu kotona ja syrjäytyvät. Siinä on vanhempien turha kannustaa menemään kouluun, jos opettaja kehoittanut lopettamaan eli tehnyt selväksi, ettei tarvitse tulla jos täällä jokin mättää.
    Valitettavasti tällaista viestiä on kuulunut useammastakin Jedun yksiköstä ja eri-ikäisiltä opiskelijoilta.

    Niinpä, mutta jos esimiehet ei tiedä mitä tehdään....niin siinäpä se sitten onkin. Haapaveen yksikkö on ollut pois pelistä jo kaksi vuotta!


  • mitä sinne nyt kuuluu vai kuuluuko yhtään mitään?

  • OoTELLLAN, KUKA sammuttaa valot. Ei kait muuta oo tievossa.

   • googlesta löytyy,miten valot sammuu vaikka joskus ne taitaa sammua ihan ittekseen. Niinku kylillä kuiske kuuluu.


  • Ei ole JEDUlla pikkurahan puutetta kun antaa Centrian siipeillä kiinteistössään Ylivieskassa ilman vuokrasopimusta. Eikä pulaa hyvistä opettajista kun ei tartte lehtorinvirkoja laajemmin ilmoitella kuin oppilaitoksen ilmoitustaululla. Vai liekö tarkoituksena rekrytoida uudet opettajat suoraan oppilasaineksesta... Johtajat kun eivät kiireiltään ehdi perkaamaan hakijoita läpi jos tieto lehtorinviroista leviäisi JEDUn seinien ulkopuolelle...no Kalajaska kantoi kortensa kekoon

   • Yhteisillä rahoilla hiljaisuudessa palkataan tai palkitaan kymmeniä ihmisiä. Siinä ei paljon säästöt ja vanhat yt:t paina. Kukaan ei tiedä onko parasta mahdollista hakija- ainesta.Viedäänkö taas luottamusjohtoa kuin metrinmittaa kun antanut luvan tämmöisiin hämärähommiin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yhteisillä rahoilla hiljaisuudessa palkataan tai palkitaan kymmeniä ihmisiä. Siinä ei paljon säästöt ja vanhat yt:t paina. Kukaan ei tiedä onko parasta mahdollista hakija- ainesta.Viedäänkö taas luottamusjohtoa kuin metrinmittaa kun antanut luvan tämmöisiin hämärähommiin?

    Jedun arvoja on avoimuus. Tässä se näkyy, valehdellaan aivan avoimesti. Nettisivut kertovat että ei ole avoimia työpaikkoja, todellisuudessa 59 virkaa on auki. Koskaan ennen ei ole ollut noin paljon virkoja auki yhtä aikaa. Nyt etsitään säästöjä. Virkaan valittu voi joutua hommiin pienemmällä palkalla kuin tuntiopettajana ollessaan. Kaikki lisät voidaan riisua pois kun tehdään uusi työsopimus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jedun arvoja on avoimuus. Tässä se näkyy, valehdellaan aivan avoimesti. Nettisivut kertovat että ei ole avoimia työpaikkoja, todellisuudessa 59 virkaa on auki. Koskaan ennen ei ole ollut noin paljon virkoja auki yhtä aikaa. Nyt etsitään säästöjä. Virkaan valittu voi joutua hommiin pienemmällä palkalla kuin tuntiopettajana ollessaan. Kaikki lisät voidaan riisua pois kun tehdään uusi työsopimus.

    Mitä sinne nyt kuuluu??? vai onko ihan hiljaista!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jedun arvoja on avoimuus. Tässä se näkyy, valehdellaan aivan avoimesti. Nettisivut kertovat että ei ole avoimia työpaikkoja, todellisuudessa 59 virkaa on auki. Koskaan ennen ei ole ollut noin paljon virkoja auki yhtä aikaa. Nyt etsitään säästöjä. Virkaan valittu voi joutua hommiin pienemmällä palkalla kuin tuntiopettajana ollessaan. Kaikki lisät voidaan riisua pois kun tehdään uusi työsopimus.

    Täytyyhän jostakin ottaa menetetyt hankerahat! Valtuutetut nukkuu edeklleen vaikka olisi syytä heretä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jedun arvoja on avoimuus. Tässä se näkyy, valehdellaan aivan avoimesti. Nettisivut kertovat että ei ole avoimia työpaikkoja, todellisuudessa 59 virkaa on auki. Koskaan ennen ei ole ollut noin paljon virkoja auki yhtä aikaa. Nyt etsitään säästöjä. Virkaan valittu voi joutua hommiin pienemmällä palkalla kuin tuntiopettajana ollessaan. Kaikki lisät voidaan riisua pois kun tehdään uusi työsopimus.

    Hahaa, avoimuus on arvomme! täyttä soopaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hahaa, avoimuus on arvomme! täyttä soopaa!

    Lehtijutun jälkeen poistettu kokonaan avoimet työpaikat nettisivuilta. Siinä sitä kaivattua avoimmuutta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lehtijutun jälkeen poistettu kokonaan avoimet työpaikat nettisivuilta. Siinä sitä kaivattua avoimmuutta.

    Just niin, tuommosta pelleilyä loppumetreille saakka!Toivottavasti loppuu tuo kieroilu kokonaan ja pärjätään kyllä ilman pellesirkusta paljon paremmin. Ei sitä vaan uskoisi, että se jatkuu, jatkuu ja jatkuu....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jedun arvoja on avoimuus. Tässä se näkyy, valehdellaan aivan avoimesti. Nettisivut kertovat että ei ole avoimia työpaikkoja, todellisuudessa 59 virkaa on auki. Koskaan ennen ei ole ollut noin paljon virkoja auki yhtä aikaa. Nyt etsitään säästöjä. Virkaan valittu voi joutua hommiin pienemmällä palkalla kuin tuntiopettajana ollessaan. Kaikki lisät voidaan riisua pois kun tehdään uusi työsopimus.

    Aivan sikamaista touhua. Meneekö enää työehtosopimusten puitteissa??


  • Osaavaa sakkia. Puska puhuu ja jutut sen ku paranee.

   • Just, oispa Iltiksen lööppeihin kunnon matskua! :) :) Taitajien talo!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Just, oispa Iltiksen lööppeihin kunnon matskua! :) :) Taitajien talo!

    Veronmaksajien kustannuksella kunnon töpeksintää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Veronmaksajien kustannuksella kunnon töpeksintää.

    Lukekaapa Haapavesilehestä, jedusta saa laatuopetusta. Linjoja voi käydä vaikka useamman putkeen, alkaa koulu tuntumaan pikkuhiljaa kodilta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lukekaapa Haapavesilehestä, jedusta saa laatuopetusta. Linjoja voi käydä vaikka useamman putkeen, alkaa koulu tuntumaan pikkuhiljaa kodilta.

    päivän paras! :) onneksi joulupukki on todellista!


   • Anonyymi kirjoitti:

    päivän paras! :) onneksi joulupukki on todellista!

    Onko aprillipäivä nykyisin joka päivä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko aprillipäivä nykyisin joka päivä?

    no, mitäpä ootte mieltä nykymenosta talossa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    no, mitäpä ootte mieltä nykymenosta talossa?

    Politiikka ja uskonto jos jäis vapaa-ajan harrastuksiin niin silloin ehkä??? ois rehellisempää/ arvokkaampaa toimintaa! Surkeaa, Että hyvä talo ajettu alas näiden asioiden takia .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Politiikka ja uskonto jos jäis vapaa-ajan harrastuksiin niin silloin ehkä??? ois rehellisempää/ arvokkaampaa toimintaa! Surkeaa, Että hyvä talo ajettu alas näiden asioiden takia .

    Taitaa olla täyttä sekamelskaa koulussa vieläkin, kun oppilaita haluaa siirtyä Nivalaan opiskelemaan? Ja ei se lie ihme, kun talo tyhjenee, jos osalla aloista vain muutama oppilas. Ahistaa kai vähemmästäkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa olla täyttä sekamelskaa koulussa vieläkin, kun oppilaita haluaa siirtyä Nivalaan opiskelemaan? Ja ei se lie ihme, kun talo tyhjenee, jos osalla aloista vain muutama oppilas. Ahistaa kai vähemmästäkin.

    Alasajo meneillään, ei vielä kaksi vuotta sitten olisi uskonut, että näin vauhdilla saadaan peli menetettyä!missä pomot peili!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Alasajo meneillään, ei vielä kaksi vuotta sitten olisi uskonut, että näin vauhdilla saadaan peli menetettyä!missä pomot peili!

    Kaupungin taholta pitäisi kiireesti puuttua asiaan, kun ei talon sisältä saada mitään aikaan. Iso ja tosi iso menetys koko kylälle koulun kuivuminen ja vain muutaman ihmisen takia. Osaamista remmiin olisi tarvittu kaksi vuotta sitten eikä siirtää osaaminen muualle, Voi surku mitä touhua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaupungin taholta pitäisi kiireesti puuttua asiaan, kun ei talon sisältä saada mitään aikaan. Iso ja tosi iso menetys koko kylälle koulun kuivuminen ja vain muutaman ihmisen takia. Osaamista remmiin olisi tarvittu kaksi vuotta sitten eikä siirtää osaaminen muualle, Voi surku mitä touhua.

    Taitaa Haapaveden opisto loppua aikaisemmin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa Haapaveden opisto loppua aikaisemmin.

    Hahaaa, opistolla on osaavaa porukkaa ja siellä on homma hanskassa, toisin kuin?????


   • Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa olla täyttä sekamelskaa koulussa vieläkin, kun oppilaita haluaa siirtyä Nivalaan opiskelemaan? Ja ei se lie ihme, kun talo tyhjenee, jos osalla aloista vain muutama oppilas. Ahistaa kai vähemmästäkin.

    Poika lähti viime vuonna Nivalan amikseen ku oli niin kelvoton opettaja täällä. MUTTA sama naama oli vastassa elokuussa Nivalassa. Olivat viimein saaneet sen täältä pois ja toisten riesaksi Nivalaan. Eipä saa tältä opetusta sielläkään, kuhan haukkuu oppilaat ja opettajat ja kuluttaa aikaa kopissa. Että semmonen tappaus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Just, oispa Iltiksen lööppeihin kunnon matskua! :) :) Taitajien talo!

    Voi kurjuuus. Miksi hyvä talon laitettiin ihan Uunoja?


  • Jos opettajat ja muut koulun henkilöt juhlii vaikka kalajoella päin, niin eihän koulun tarvii heille kustantaa pikkujoulujen känäämistään?

   • Mitä se känääminen on,etkö ole koskaan päässyt firmojen kännäämisreissuille kun nuin ahdistaa? Yleensä yritykset palkitsevat hyvät työntekijät.


   • Minäkin joisin jos ois tommoset pomot! Parein pikku kännissä kun uskossa tai valehtelussa.


  • Alemmas on homma mennyt kovaa kyytiä Haapaveen amiksella kahden vuoden aikana, mutta ei vaan valtuutetut ole huomaavinaan, aika erikoista.

   • Mitäs sinne pellesirkukseen kuuluu? :) :) vai onko ihan nollatoleranssi?


  • Missä se Noran mäen joulunavaus viipyy vai onko siellä jo lappu luukulla?

  • Siirretty Teollisuustielle, mutta asiakkaat kuulemma puuttunu tapahtumasta, totes eräs tilanteen olleen....

   • Teollisuustie hyvä paikka järjestää niin ei tule ihmisiä sotkemaan hyvää tapahtumaa. Tänä vuonna puuttui asiakkaat, ensi vuonna jo myyjätkin. Seuraavana voi jo jättää järjestämättä kun ylimääräistä työtähän siitä on johtajille asti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Teollisuustie hyvä paikka järjestää niin ei tule ihmisiä sotkemaan hyvää tapahtumaa. Tänä vuonna puuttui asiakkaat, ensi vuonna jo myyjätkin. Seuraavana voi jo jättää järjestämättä kun ylimääräistä työtähän siitä on johtajille asti.

    Et varmaan käynyt koko joulunavajaisissa?
    Olihan siellä väkeä vaikka kuinka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Teollisuustie hyvä paikka järjestää niin ei tule ihmisiä sotkemaan hyvää tapahtumaa. Tänä vuonna puuttui asiakkaat, ensi vuonna jo myyjätkin. Seuraavana voi jo jättää järjestämättä kun ylimääräistä työtähän siitä on johtajille asti.

    johtajatkin puuttuu sitten kolmantena vuotena, hyvä hyvä vihdoin viimein!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Teollisuustie hyvä paikka järjestää niin ei tule ihmisiä sotkemaan hyvää tapahtumaa. Tänä vuonna puuttui asiakkaat, ensi vuonna jo myyjätkin. Seuraavana voi jo jättää järjestämättä kun ylimääräistä työtähän siitä on johtajille asti.

    Säästöjähän sitä suoraan kertyy ku jätetään konsanaan pitämättä huiluutukset...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Säästöjähän sitä suoraan kertyy ku jätetään konsanaan pitämättä huiluutukset...

    Kyllä sieltä kylille vaan kuuluu niin hulluja juttuja, että ois kyllä uutisoitavaa asiaa. Johtajat senku porskuttaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä sieltä kylille vaan kuuluu niin hulluja juttuja, että ois kyllä uutisoitavaa asiaa. Johtajat senku porskuttaa.

    Kyllä pää tulee vetävän käteen ja totuudet ilmi. Kieroilulla ei pitkälle pötkitä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et varmaan käynyt koko joulunavajaisissa?
    Olihan siellä väkeä vaikka kuinka.

    Kumma ku ei oo muut huomanneet. Saitko ilmasta evästä?


  • En Tiijä, mutta Haapaveden opisto kuuluu olevan konkurssikypsä.

  • Vai että kuuluu. Olikos tämäkin Marjuskassa tai osuuskaupan jonossa.

  • Hyvää uusi vuosi, kiitos hieno koilu Jedu!

   • hahhahahahhaa.......vitsit vähissä näköjään.


  • Ketä istuukaan Haapavedeltä Jedun valtuustossa. Yllätys yllätys Seppä ja Pekkala molemmat työpaikkansa kautta kytköksissä johtajiin eli täysin ohjattavia sätkynukkeja.

   • hmmm, sehän se tämmöisten peräkylien surkeus on, että piiri pieni pyörii liian kauan ennen kuin koko homma leviää täydellisesti. Siis täydellisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    hmmm, sehän se tämmöisten peräkylien surkeus on, että piiri pieni pyörii liian kauan ennen kuin koko homma leviää täydellisesti. Siis täydellisesti.

    Ajelin entisen kouluni ohi perjantaina iltapäivällä ja tuli mieleen että onkohan tuolla emäntäkoulun mäellä enää mitään toimintaa? Näyttäisin olevan hiljaista kuin hautausmaalla? Onko siellä enää minkäänalan opetusta vai eikö siellä vain ole oppilaita?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ajelin entisen kouluni ohi perjantaina iltapäivällä ja tuli mieleen että onkohan tuolla emäntäkoulun mäellä enää mitään toimintaa? Näyttäisin olevan hiljaista kuin hautausmaalla? Onko siellä enää minkäänalan opetusta vai eikö siellä vain ole oppilaita?

    Hautausmaalle saa mennä vapaasti käymään ja hautausmaallahan on aina kulkijoita, mutta emäntäkoululle ei kuulemma oteta vastaan muita kun rahaa tuovia opiskelijoita. Mutta ja iso mutta, kun ei sinne enää halua nekään ja kun ulkopuolisiakaan kävijöitä sinne ei haluta eli niinkuin lääninvankilahan se kuulemma nykyisin on. Ai niin vankilaankin kyllä pääsee tutustumaan tarvittaessa. Eli kyllä se on tiensä päässä koko pulju. Huutokauppakeisari vaan nuijaa heiluttamaan ja roinat myyntiin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hautausmaalle saa mennä vapaasti käymään ja hautausmaallahan on aina kulkijoita, mutta emäntäkoululle ei kuulemma oteta vastaan muita kun rahaa tuovia opiskelijoita. Mutta ja iso mutta, kun ei sinne enää halua nekään ja kun ulkopuolisiakaan kävijöitä sinne ei haluta eli niinkuin lääninvankilahan se kuulemma nykyisin on. Ai niin vankilaankin kyllä pääsee tutustumaan tarvittaessa. Eli kyllä se on tiensä päässä koko pulju. Huutokauppakeisari vaan nuijaa heiluttamaan ja roinat myyntiin.

    Kyllä tuon tosiaan voisi jo suosiolla sulkea, eikä kituuttaa tekohengityksellä ja haaskata turhaan rahaa. Olisi kai noille tiloille parempaakin käyttöä?


  • Ei missään nimessä ehkäisyjä! Sellaisella ei ole takanaan Jumalan siunausta! Me emme voi lähteä sille tielle, että estämme Jumalan lasten tulon keskuuteemme. Jokainen lapsi on syntyessään Jumalan lapsi ja muutoinkin me emme voi estää heidän tuloaan tänne. Sanoihan jo itse elämän Herra Jeesus Kristuskin näin, että sallikaat lasten tulla minun tyköni. Älkäät hyvät ihmiset alkako estää lasten tuloa!
   Ehkäisy on kaikissa muodoissa synti! Haapavesi ei voi olla mukana tukemassa tällaista syntiä!

   • kyllä oppilaitoksissa on ainakin aiemmin annettu ehkäisyvalistusta. No emäntäkoulullako on kielletty nyt sitten ehkäisykin, tämäkin vielä!kaikki siellä on sitten kiellettyä nykyisin.


  • Vähillä resursseilla ei voi repiä parempia tuloksia. Riittää. On nähty jo keskittämisen ja kurjistamisen surullisia seurauksia. Suljettavista yksiköistä mikä olisi seuraavia?

   • Turha kai se tyhjille seinille on koulua pitää. Ei kaupungilla pitäisi olla varaa joutokäynnillä olevien tilojen pitämiseen eikä jedulla, Haapajärvelläkin yhdistivät kauppaoppilaitoksen lukiolle


  • Valtuutettujen olisi aika tulla katsomaan miten hankkeilla on saatu sadoillatuhansilla hyvää tulosta. Haapavedellä voi tulla kyselemään ala-aulasta ja Nivalassa kakkoskerroksesta mielihyvin jaetaan tietoja. Ei ole mennyt hukkaan sijoituspanokset.

   • Ei ne aulat taida juurikaan auttaa. Puitteet voi olla kunnossa, mutta sisältä haisee osaamattomuus. Koneita ja laitteita hankitaan, joita sitten ei osata käyttää. Näin opiskelijat kertoneet.


  • Nyt suuri ongelma: opettajat ja ohjaajat eivät pysty kohtaamaan oppilaita joilla on haasteita. Koskee varmaan puolta. Toiset puolet hyviä. Paljon keskeyttää opinnot kun ei kohdata.

   • Niinpä, sillä johtajilla ei oo homma hanskassa niin tuommoistahan se sitten on. Sitä saa mitä tilaa. Surkiaa on sanoo kyläläisetkin harva se päivä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä, sillä johtajilla ei oo homma hanskassa niin tuommoistahan se sitten on. Sitä saa mitä tilaa. Surkiaa on sanoo kyläläisetkin harva se päivä.

    Kerro kuka pystyy onnistumaan kelvottomien vanhempien lasten kanssa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerro kuka pystyy onnistumaan kelvottomien vanhempien lasten kanssa?

    Kumpiko on kelvoton, vanhempi vai sen lapsi?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kumpiko on kelvoton, vanhempi vai sen lapsi?

    Vanhemmista johtuu millainen lapsi tulee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kumpiko on kelvoton, vanhempi vai sen lapsi?

    Vanhemmat.


  • taas tätä tyhjänaikaista haapavetistä nillitystä..

   laittakaa vain se laitilan markku koville , käynyt laitosasentajaksi ja jo silloin kuntayhtymän järjestämä koulutus oli sopeutettu seutukunnan tarpeiden mukaisesti..

   silloista hightech-edistyneisyyttä se pienois sorvi,joka kykeni sorvaamaan shakkinappulan max 22 mm alumiinitangosta...

   muistuttaisin myös että tästä oppilaitoksesta valmituneiden hitsareiden saumat menivät uusiksi voimalatyömaalla- ja ne hitsattiin uudestaan naishitsareiden voimin....

  • Vaan on siellä ainaki johtajien palkat kohallaan. Jotaki hyvää siellä sit ainaki on.

   • On hyvä että johtajat istuvat korkeilla palleilla sekä ovat korkeilla palkoilla. Sieltä hienoa on katsella alais-muurahaisten touhuja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On hyvä että johtajat istuvat korkeilla palleilla sekä ovat korkeilla palkoilla. Sieltä hienoa on katsella alais-muurahaisten touhuja.

    Nyt pistän minäkin jo lusikkani tähän soppaan. Mikä siellä oikein "maksaa" kun ennenhän siellä oli tietäääkseni kaikki hyvin, nyt reilu kaksi vuotta on kaikki mennyt päin mäntyä , mitä kuulee kyliltä. Miksei siellä saada valtuutettujen puolesta tutkittua asiaa. Ei tämä keskustelu näytä loppuvan tällä palstalla ja silloinhan siellä joku todella on pielessä! Ei ihmiset kirjoittele turhan päiten monta vuotta jos asiat on hyvin. Tarttis tehrä jotain.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt pistän minäkin jo lusikkani tähän soppaan. Mikä siellä oikein "maksaa" kun ennenhän siellä oli tietäääkseni kaikki hyvin, nyt reilu kaksi vuotta on kaikki mennyt päin mäntyä , mitä kuulee kyliltä. Miksei siellä saada valtuutettujen puolesta tutkittua asiaa. Ei tämä keskustelu näytä loppuvan tällä palstalla ja silloinhan siellä joku todella on pielessä! Ei ihmiset kirjoittele turhan päiten monta vuotta jos asiat on hyvin. Tarttis tehrä jotain.

    Niinhän se on. Jos asiat korjattaisiin eikä lakastaisi maton alle kirjoittelu loppuisi. Opiskelijatkin äänestää jaloillaan kun homma ei tällä johdolla vaan toimi. Puskaradio toimii kyllä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt pistän minäkin jo lusikkani tähän soppaan. Mikä siellä oikein "maksaa" kun ennenhän siellä oli tietäääkseni kaikki hyvin, nyt reilu kaksi vuotta on kaikki mennyt päin mäntyä , mitä kuulee kyliltä. Miksei siellä saada valtuutettujen puolesta tutkittua asiaa. Ei tämä keskustelu näytä loppuvan tällä palstalla ja silloinhan siellä joku todella on pielessä! Ei ihmiset kirjoittele turhan päiten monta vuotta jos asiat on hyvin. Tarttis tehrä jotain.

    Lech Walesa ja Wojciech Jaruzelski ajelivat kumppaneineen Puolan maaseudulla tarkastelemassa maan saavutuksia. Seurueen Polski Fiat nyki ja muutaman yskähtelyn jälkeen pysähtyi. Kuljettajana toiminut Leksa osaavana nykäisi konepeiton ylös. Muu porukka kerääntyi ympärille. Wojciech kysäisi: ”Mikäs nyt?”
    Leksa työnsi kätensä syvälle moottorin kitaan, ja hetken tutkittuaan totesi: ”Puolan johdossa on vikaa..!”


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lech Walesa ja Wojciech Jaruzelski ajelivat kumppaneineen Puolan maaseudulla tarkastelemassa maan saavutuksia. Seurueen Polski Fiat nyki ja muutaman yskähtelyn jälkeen pysähtyi. Kuljettajana toiminut Leksa osaavana nykäisi konepeiton ylös. Muu porukka kerääntyi ympärille. Wojciech kysäisi: ”Mikäs nyt?”
    Leksa työnsi kätensä syvälle moottorin kitaan, ja hetken tutkittuaan totesi: ”Puolan johdossa on vikaa..!”

    Hyvin sanottu :) Haapaveellä on fiiatti menny jo päin seinää reilu kaks vuotta sitte :)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin sanottu :) Haapaveellä on fiiatti menny jo päin seinää reilu kaks vuotta sitte :)

    Missähän on ne Lexh tekijämiehet jotka tempaisee huuvan auki, ja ei pelkkää kurkkausta peiton alle vaan reilusti diaknoosin tekee ja sen julkituomalla korjaus voi alkaa.


  • "Niinpä, sillä johtajilla ei oo homma hanskassa niin tuommoistahan se sitten on. Sitä saa mitä tilaa"

   Mitenkähän tuo nyt oikein menee.
   Minkähänlaista motivoitunutta opiskelijamateriaalia sinne "valikoituu". Onko keräilyerät. Kotonahan on annettu sellainen osallistuva, motivoiva, innostava, aktiivinen ja avarakatseinen kulttuuri nuoren opintielle ohjenuoraksi.

   • Niinhän se on aina ollut ja niin se menee jatkossakin


  • Turha on JEDUn valtuuston ja hallituksen perään huudella. Siellä istuvista puolella ei ole ollut minkäänlaista motivaatiota kauden alusta alkaenkaan yrittää vaikuttaa asioihin muuten kuin pitämällä kiinni ”saavutetuista eduista” eli siitä että omalla paikkakunnalla kaikki säilyisi rahoitusleikkauksista ja organisaatiouudistuksesta (korjattiin jotain mikä ei ollut rikki) huolimatta. Tämä ajatusmaailma ei vain ole muuttuvassa koulutuskentässä kovin pitkänäköistä eikä palvele kokonaisuuden etua. Päällekkäisiä koulutuksia usealla paikkakunnalla niin pienillä opiskelijaryhmillä että yksikään niistä ei ole taloudellisesti järkevää jolloin opiskelijat kärsii resurssipulasta eli opetuksen määrän vähyydestä eikä oppimista tapahdu eikä osaajia synny. Samaan poteroihin kaivautumisiin on menty myös henkilökunnan toimesta eri paikkakunnilla ja tunnelmia kuvaa seuraavat laulun sanat osuvasti: ”pienet yksinäiset sielut jotka odottaa että tulis joku helvetin ihme ja korjais mut mukaan.”

   Niin ja se toinen puoli päättäjistä, joka oli alkuun jollain lailla edes kiinnostunut ja näkivät ongelmien ytimeen...se on vaiennettu uudistusohjelmalla, jonka onnistuminen nähdään piakkoin kun vuosi tulee täyteen, eikä sitä tulosta mitata euroilla vaan sillä kuinka JEDUn kehitys on mennyt eteenpäin ja positiiviseen suuntaan. Ja kaikki talossa sisällä olevat niin palkkaa kuin opintotukea nauttivat kyllä tietävät sen suunnan ja lopputuloksen jo tässä vaiheessa.

   • Ryhmää ei pystyyn, jos aloittaessa ei ole 20 oppilasta. Oppilaitos ei voi olla opettajien suojatyöpaikka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ryhmää ei pystyyn, jos aloittaessa ei ole 20 oppilasta. Oppilaitos ei voi olla opettajien suojatyöpaikka.

    voiko olla pomojen suojatyöpaikka!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ryhmää ei pystyyn, jos aloittaessa ei ole 20 oppilasta. Oppilaitos ei voi olla opettajien suojatyöpaikka.

    Ryhmäkoko onkin hieman hankala juttu. Mitä pienempi ryhmä sitä yksilöllisempää opetusta mutta koska resurssi tulee pääluvun mukaan ei pienelle ryhmälle voida pitää edes auttavaa määrää kontaktitunteja, jotka kaikkien koulutuspäättäjien käsityksen vastaisesti, ovat edelleen tärkeitä ammattiin opiskeltaessa. Ja nykyään kun opiskelija-aines on aikaisempaa haastavampaa ovat kontaktitunnit nousseet entistä tärkeämmiksi.

    Mutta aivan samoin kuin hoitajamitoituksessa, kontaktituntien määrä opetettavaa/opiskeltavaa asiakokonaisuutta kohden on veteen piirretty viiva. Opettajat tietävät ja tunnistavat minimitarpeen opintokokonaisuuksien suhteen mutta koska kontaktituntimäärä osaamispistettä kohden on koulutuksenjärjestäjän päätettävissä niin Sampo on keksitty. Nyt kun Jedu ei ole enää asiantuntijaorganisaatio niin kontaktituntimäärän päättävät substanssista tietämättömät ja opetuksesta vieraantuneet johtajat europerusteisesti ei osaamistarveperusteisesti.

    Ja se haihattelu opetusvastuun siirtämisestä työelämän suuntaan voidaan unohtaa kuolleena syntyneenä utopiana. Jo ennen reformia oli työssäoppimispaikkojen löytämisessä huomattavia alakohtaisia eroja ja kun tätä koulutussopimusasiaa alettiin ajamaan ilman minkäänlaista porkkanaa työelämän suuntaan, ala- ja aluekohtaisia eroja huomioimatta niin katastrofi oli valmis ja monilla aloilla kestää kauan ennenkuin työssäoppijat taas kelpaavat koska reformin myötä, säästösyistä, sinne pukattiin keskenkasvuisia ja mitään osaamattomia ensimmäisen syksyn opiskelijoita ”työssä oppimaan”.


   • Täällähän joku kirjoittaa nyt täyttä asiaa. Jedun hallinnossa istuvia kuntapäättäjiä ei kiinnosta muu kuin oman kunnan ja/tai omien pönkkääminen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ryhmäkoko onkin hieman hankala juttu. Mitä pienempi ryhmä sitä yksilöllisempää opetusta mutta koska resurssi tulee pääluvun mukaan ei pienelle ryhmälle voida pitää edes auttavaa määrää kontaktitunteja, jotka kaikkien koulutuspäättäjien käsityksen vastaisesti, ovat edelleen tärkeitä ammattiin opiskeltaessa. Ja nykyään kun opiskelija-aines on aikaisempaa haastavampaa ovat kontaktitunnit nousseet entistä tärkeämmiksi.

    Mutta aivan samoin kuin hoitajamitoituksessa, kontaktituntien määrä opetettavaa/opiskeltavaa asiakokonaisuutta kohden on veteen piirretty viiva. Opettajat tietävät ja tunnistavat minimitarpeen opintokokonaisuuksien suhteen mutta koska kontaktituntimäärä osaamispistettä kohden on koulutuksenjärjestäjän päätettävissä niin Sampo on keksitty. Nyt kun Jedu ei ole enää asiantuntijaorganisaatio niin kontaktituntimäärän päättävät substanssista tietämättömät ja opetuksesta vieraantuneet johtajat europerusteisesti ei osaamistarveperusteisesti.

    Ja se haihattelu opetusvastuun siirtämisestä työelämän suuntaan voidaan unohtaa kuolleena syntyneenä utopiana. Jo ennen reformia oli työssäoppimispaikkojen löytämisessä huomattavia alakohtaisia eroja ja kun tätä koulutussopimusasiaa alettiin ajamaan ilman minkäänlaista porkkanaa työelämän suuntaan, ala- ja aluekohtaisia eroja huomioimatta niin katastrofi oli valmis ja monilla aloilla kestää kauan ennenkuin työssäoppijat taas kelpaavat koska reformin myötä, säästösyistä, sinne pukattiin keskenkasvuisia ja mitään osaamattomia ensimmäisen syksyn opiskelijoita ”työssä oppimaan”.

    Reformin taaksehan on hyvä piiloutua! Teknisiä ongelmia tai reformi, reformi, reformi...hahaa mitä toskaamista.


  • 10% opiskelijoista olisi syytä ottaa huostaan vanhemmiltaan.

   • Miten olisi lastensuojeluilmoitus?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten olisi lastensuojeluilmoitus?

    Kyl se on nii, ettei vedä sen kummemmin oppilaitos kuin paikkakuntakaan. Ne jää ketkä ei muualle pääse


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   141
   4126
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1035
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   198
   547