Haapaveden ammattiopisto

Anonyymi

Nykyään velloo keskustelut ammattiopistoista ja tavasta toimia.
Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä Haapavedellä opiskelleet ovat oppilaitoksesta, jossa ovat opiskelleet viime vuosina.

66 kommenttia

Vastaukset

 • Jedu pilasi hyvän oppilaitoksen. Koulussa ei ole edes johtajaa.

  • On siellä harhaan johtaja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   On siellä harhaan johtaja.

   Miksi harhaanjohtaja


  • Johtajia on, mutta ei osaamista hommiinsa oo heillä. Täysi farssi-mitä tietoon tullut toiminnasta.


  • Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.

   Ritva on Ritva. Kautta aikain mielestäni tehokkain henkilö Haapaveden ammattikoulussa. Yhteisiä vuosia paljon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ritva on Ritva. Kautta aikain mielestäni tehokkain henkilö Haapaveden ammattikoulussa. Yhteisiä vuosia paljon.

   Niin oli osaavin, mutta osaavin haluttiin pois tieltä, että saadaan ajettua Noran mäki alas . Asia on toteutunut uusilta pomoilta kiitettävästi, tai sanottaisiinko erinomaisen kiitettävästi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ritva Joki-Kolehmainen takaisin. On todella erinomainen.

   Ei Oulainen palauta!


 • Eikös opettajat hoida hommiaan.

  • Opet tekevät parhaansa!


 • eikös se johto töpeksiny ja teki suuren summan tappion?uutisoitiin oiken.

  • Sehän on vain rahaa. Jos jää avustus anomatta hankintaan,maksu tulee ammattioppilaitokselle. Toisaalta se olisi mennyt yhyeiskunnan varoista.. Jedu uhrautui.


 • Jedu on täysin sekaisin. Ei milloinkaan amisten oloaikaan ole talo ollut noin retuperällä kuin nyt. Johtajat ei osaa asiaansa, lähiopetusta on vähennetty ja opejen motivaatio on miinuspuolella. Oppilaiden lukuvuosi lyheni parilla viikolla, säästöä. Opettajien työaika kasvoi mutta palkka tippui monta sataa euroa kuussa useilla opettajilla. Samantien katosi motivaatio. Monet suunnittelevat työpaikan vaihtoa tai yrittävät keksiä mille lomalle jäis. Että sellainen paikka. Tarttis tehdä jotain
  todellista ettei koko talo tyhjenisi.

 • Että,voi että.....

 • Eiköhän olisi aika ammattikoulun pomojen kommentoida. Välillä kuultu raskaita syytteitä.

  • Sitä ootellaaaan


 • Missä kommentit, syytökset ovat kovia?

 • Eihän ne näillä foorumeilla kommentoi, koska foorumin uskottavuus on lähtökohtaisesti yksittäisten ihmisten asiantuntemattomuuden, huhupuheiden ja katkeroituneiden vuodatusten vuoksi paskaa, jolla ei ole mitään todellisuuspohjaa eikä siten painoarvoa.

  Tiedän että täällä kommentoijien joukossa on tilanteen todellisia asiantuntijoita Jedun sisältä koska itsekin kuulun niihin ja tunnistan ongelmat. Joka paikkakunnalla olevat johtajat ovat ylimmän johdon sätkynukkeja vailla todellista valtaa vaikuttaa yhtään mihinkään. Vaikka Jedu on velaton koulutuskuntayhtymä ja sen talous oli 2018 1,5M€ ylijäämäinen niin silti laadukkaan opetuksen järjestämiseen ei anneta pelimerkkejä.

  Nyt ollaan jo tilanteessa että opiskelijat äänestävät jaloillaan. Opettajat ovat lähtökuopissaan ja vaihtaisivat muihin töihin jos se olisi mahdollista. Jedun kaksi ylintä virkaa, yhtymäjohtaja ja rehtori, on yhden ja saman ihmisen hallussa ja kolmanneksi ylin, talous- ja hallintojohtaja, lakkautetaan ja valta siirtyy yhtymän johtajalle uuden hallintosäännön myötä lähiaikoina mikäli päättäjät eivät herää tälle diktatuurin rakentamiselle.

  Seuraavissa viroissa on kaksi vararehtoria, joka jo nimikkeenäkin on eriskummallinen sillä apulaisrehtori olisi ollut toimenkuvaa paremmin kuvaava, koska molemmilla on johtamisessa kuitenkin omat selkeät vastuualueensa. Toinenhan noista oli alunperin pedagoginen rehtori ja tehtävän kuvan piti olla opetuksen johtaminen ja kehittäminen, toisen vastuualueen ollessa hallinnolliset asiat. No se pedagogiikka tiedettiin jo alusta asti pedakomiikaksi koska ko. henkilö ei ole koskaan oikeasti opettajana toiminut, joten nyt hänen tehtävänsä on "vastata siitä miltä jedu näyttää ulospäin" tai jotain muuta osaamiseensa paremmin sopivaa, sen kun tietäisi.

  Näiden ylimmän johdon ja opetushenkilöstön välillä on on lähiesimiehinä koulutusjohtajat ja -päälliköt, joiden valinnassa tehtiin aikoinaan ratkaisu, joka on saanut kaikki ulkopuoliset johtavassa asemassa olevat henkilöt, joille olen tästä kertonut, pyörittämään päätään epäuskoisuudesta. Niilä paikkakunnilla, missä on koulutusjohtajan lisäksi myös koulutuspäällikkö, tehtiin johdettavaksi annettujen alojen valinta ristiin aikaisemman toimenkuvan ja/tai osaamisalueen vastaisesti.

  Haapaveden koulutusjohtaja, oli aiemmin tekniikan apulaisrehtori ja vastaa nyt ns. pehmeistä aloista kun taas catering puolen entinen opettaja vastaa tekniikan aloista koulutuspäällikkönä. Nivalassa koulutusjohtajana on entinen vara- ja vs. rehtori ja hänellä onkin laaja valikoima pehmeitä aloja mutta entinen sähköpuolen osaston johtaja vastaa nyt koulutuspäällikkönä logistiikan ja maanrakennuksen opetuksesta kun taas entinen autopuolen osastonjohtaja vastaa koulutuspäällikkönä sähkö-, ict- ja rakennusosastoista.

  Äkkiseltään voisi kuvitella että aloja johtamaan ja kehitämään valittaisiin henkilöt, joilla on alan osaamista mutta ei Jedussa, se on nähty monessakin asiassa. Alojen todelliset asiantuntijat tekevät opetustyötä ruohonjuuritasolla, lähiesimehet eivät ole johtamiensa alojen asiantuntijoita ja heidän yläpuolellaan olevat eivät ymmärrä ruohonjuuritason työn tekemisestä ja haasteista saati koulutusaloista senkään vertaa.

  Pääasia että talous on kunnossa ja omistajakuntien kukkaroille ei Jedu tule käsi ojossa, mitäs sillä on väliä vaikka pakka on muuten täysin sekaisin. Ai niin, voihan siinä kohta käydä, kuten eräs pohjois-suomen ammatillisen opetuksen kokonaisuutta aitiopaikalta työnsä puolesta tarkkaileva asiantuntija arvioi jo vuosi sitten, että Oulu ja Kokkola valtaavat jokilaaksojen ammatillisen koulutuksen ja Jedu lakkaa olemasta.

  Siinä voi sitten kuntapäättäjät katsoa peliliin että olisiko kannattanut lukea foorumeja ja olla oikeasti kiinnostunut oman paikkakunnan koulutusasioista sekä tehdä osaltaan asialle jotain...se tuo muisti vaan kun nollautuu neljän vuoden välein.

  • Kokkoka on jo parina vuonna valittu maan parhasksi ammattiopistoksu, oliko siinö useampi mittari joulla kouluja verratyiin. Siellä on erittäin tervehenkinen joustava ja tuloksekas koulu jossa tehdään työtä tosissasn mutta iloiten Kannattaa hakeutua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kokkoka on jo parina vuonna valittu maan parhasksi ammattiopistoksu, oliko siinö useampi mittari joulla kouluja verratyiin. Siellä on erittäin tervehenkinen joustava ja tuloksekas koulu jossa tehdään työtä tosissasn mutta iloiten Kannattaa hakeutua.

   Hyvin sanottu! Tervehenkinen Kokkola ja pitää varmasti paikkansa, niin oli ennen Haapavesikin, mutta nyt ei haisuakaan arvokkaista perinteistä ja toiminnoista. Halpa sirkus,,,,sanoisin, se vain eroa että sirkusta yleensä halutaan päästä katsomaan, mutta tästä pakenee joka pystyy.


 • Tällä taas Ha haa anusnyymejä kunnon rypäs "vaikuttamassa".

  • Anusnyymit kyllä löytyy .....sanonko mistä portaasta!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Anusnyymit kyllä löytyy .....sanonko mistä portaasta!

   Annapa tulla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Annapa tulla.

   Siinäpä asian ydin jos ei itsekkään sitä ymmärrä ja kyselee muilta. voi jestas!


 • Miltähän tuntui rehtori Juolasta tehdä ehdotukset Haapaveden ammattikoulusta poispotkittavista henkilöistä. Näinhän tapahtui Jedun rehrorin mukaan. Hän antoi ohjeet rehtoreille tehdä ehdotukset.

  • Hyvävelijärjestö voimissaan! valtuutetut nukkuneet jo kohta kaksi vuotta vai ovatko vuorotteluvapaalla....


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyvävelijärjestö voimissaan! valtuutetut nukkuneet jo kohta kaksi vuotta vai ovatko vuorotteluvapaalla....

   vieläkö mstalammslle voi mennä ?


  • Varmaa pahalta, mutta oppilaitos ei enää ole opettajien suojatyöpaikka.


 • Yhtymähallitus ja -valtuusto voisivat laittaa huonot johtajat ulos niin kuin tehtiin isolle osalle opettajiakin. Nyt olisi todella aihetta muuten koko jedu loppuu.

 • Erittäin hyvä kirjoitus. Tilanne on juuri tuo kuin kuvailit. Käsittämätöntä että tänä päivänä on noin helppoa rakentaa itselle diktatuuri yhteiskunnan varoilla. Emmekö ole oppineet historiasta mitään? Diktatuurista ei seuraa mitään hyvää, se näkyy jo jedussa. Jotku osaa manipuloida. Äkkiä toimiin että tilanne saadaan vielä jotenkin pelastettua.

  • Koulutusjohtaja koulutuspäällikkö kuntayhtymän johtaja.
   Ainoastaan jälkimmäinen termi avautuu. Taisi Makkonen itse keksiä vaikeat nimitykset. Sitähän on näkynyt jo aikaisemmissa keskusteluissa,kun virkoja on täytetty.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Koulutusjohtaja koulutuspäällikkö kuntayhtymän johtaja.
   Ainoastaan jälkimmäinen termi avautuu. Taisi Makkonen itse keksiä vaikeat nimitykset. Sitähän on näkynyt jo aikaisemmissa keskusteluissa,kun virkoja on täytetty.

   Mitä odottaa!!!,lapsenlapseni sanoi juuri äsken,kun kysyin mille alalle aiot,kun viimeinen yläasteen luokka on meneillään.Logistiikka linjalle Nivalaan elikkä Jeduun! Voi ,Voi lapsi parka kun ajattelen pitemmälle asiaa.Siellä aivan onnettomat johtajat nimiä nyt sen kummemmin mainitsemattomat,mutta kaikki haapavetiset yksi alkaen kirjaimella isolla V..

   Taidanpa lasta ohjata vaikka lukioon ehkäpä näin parempi!!

   , voite


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitä odottaa!!!,lapsenlapseni sanoi juuri äsken,kun kysyin mille alalle aiot,kun viimeinen yläasteen luokka on meneillään.Logistiikka linjalle Nivalaan elikkä Jeduun! Voi ,Voi lapsi parka kun ajattelen pitemmälle asiaa.Siellä aivan onnettomat johtajat nimiä nyt sen kummemmin mainitsemattomat,mutta kaikki haapavetiset yksi alkaen kirjaimella isolla V..

   Taidanpa lasta ohjata vaikka lukioon ehkäpä näin parempi!!

   , voite

   hahaa,,,, niinpä ja kauas Jedusta kannattaa mennä, ainakin Haapaveden yksiköstä ja jolla vielä on itsesuojeluvaisto tallessa...hahhahhaa......


 • Opetus hyvää jos ja kun sitä saa. Uudistukset ei vaan mene läpi. Heikennykset kylläkin. Pahimmanluokan sipilöintiä väliin koko homma

  • Jatkuvasti säädetään. Säästöt opetuksesta menneet aiva liian pitkälle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jatkuvasti säädetään. Säästöt opetuksesta menneet aiva liian pitkälle.

   Kirjoittakaa opetusministerille, joka vastaa rahoituksesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kirjoittakaa opetusministerille, joka vastaa rahoituksesta.

   Kysykää Pöyhösen Anjalta miten koulu menestyy. Hän osaa vastata.


 • Nyt Jedu tulossa omistajakuntien kukkarolle vaatii 7. miljonaa kunnilta poisto ohjelman korjaamiseen.

  • Ei voi voi ei sanon vaan


  • Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

   Haapaveden koulu tunntetaan huonoista opettajista, joten on siinä johtajilla tekmistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

   KYLLÄ Jedussa on mahdollista melkein mikä vaan. Jatkuvaa sirkusta ja teatteria. Makkonen nauraa partaansa, kun sätkyukot hölmöilyä jatkavat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Haapaveden koulu tunntetaan huonoista opettajista, joten on siinä johtajilla tekmistä.

   tulipa vitsiä kerrassaan...ja taisi mennä nurinperin opettaja /johtaja arvionti. Tiedän tasan tarkkaan, että jos talossa ei olisi niin ammatinsa osaavia opettajia niin olisi pyllyllään (VIELÄ ENEMMÄN) koko touhu ja johtajilla sormet suussa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän tuollainen ole mahdollista. Onhan Jedulla hallintoelimet ja tilintarkastajat.

   Niin luulisi, mutta? ja iso mutta????? miten valtuutetut antaa asioiden mennä ja kukaan ei vaan korvaansa lotkauta. Eikös johtajallakin ole johtaja? pihalle valtuutetut jos ei kerta saada mitään aikaan vaikka on kohta kaksi vuotta ollut tiedossa ettei kaikki mennyt niinkuin olisi pitänyt. Mahtava juttu jos aletaan kunnolla penkomaan!


  • Lisää mokia Jeduun ja anteeksi antoa jos "unohtuu" kuitata hankehakemukset! kyllä kyläiset maksaa mielellään pienistä tuloistaan.


  • Huhuja ei tulisi kommentoida, mutta jos on näin, asiasta tietävien tulee a) jättää valvoville tahoille pyyntö selvittää, onko tulosta saatu keinotekoisesti vivutettamalla jättämällä tekemättä poistoja so. tarvittavia korjaus/korvausinvestointeja kalustoon ja/tai kiinteistöihin b) selvittää ovatko omistavat/ valvovat tahot hereillä c)ja tietoisia. Vahinkojahan sattuu tekevälle


 • Jedun diktatuuri ei toimi. Kaikki on täysin sekaisin, muut ei tiedä eikä päätä mitään, on vain "yksi isä aurinkoinen". Hän tietää kaiken, hän päättää kaiken. Henkilökunta kärsii. On pitkiä sairaslomia yms. Jedu on pyörinyt tähän asti tunnollisten opejen voimin, mutta nyt ovat opet uupuneet. Vuosityöaika pudotti palkkaa ja lisäsi töitä, motivaatio katosi ja hällä väliä-asenne tuli tilalle. Tulokset näkyvät. Miksi luottamusihmiset eivät tee mitään tilanteen korjaamiseksi? He ovat ainoita, jotka voivat näyttää johtajille ulko-oven suuntaa. Jedu kaatuu kohta rahan-, opejen ja oppilaiden puutteeseen. Se on katastrofi koulutuspaikkakunnille. Nyt se voisi olla vielä estettävissä. Puuttukaa asiaan! Heti! Nykymenolla rahat on kohta kulutettu mukavassa seurassa matkusteluun ja ilotteluun. Diktatuuri ei ole tämän päivän johtamista, sillä on huonot seuraukset, jotka jo näkyvät.

  • mitä muka paikalliset poliitikot ovat asialle tehneet tai tulevat tekemään?


  • Kerron, ketkä nämä 2 tunnollista opettajaa on?


  • Anonyymi kirjoitti:

   mitä muka paikalliset poliitikot ovat asialle tehneet tai tulevat tekemään?

   Ei kukaan näytä valtuutetuista mitään tekevän! Miksi he siellä sitten kokoustavat??? Ei voi ymmärtää? Aivan turhaa enää kenenkään ihmetellä sillä suurimmat tuhot on jo saatettu aikaan vajaan kahden vuoden aikana. Porukkaa lappaa ovista ja ikkunoista muualle töihin ja Jedu ei vaan ole enää paikka mihin kannattaa tavoitella opiskelemaan tai hakeutumaan töihin. Voi voi sanotaan ihan pian ja mitenhän tässä nyt näin pääsi käymään......


 • On se vaan kumma kun yhden diktaattorin annetaan pilata jokilaaksojen ammattikoulutus. Yhtymähallituksen ja -valtuuston jäsenet, jotka ovat ymmärtäneet Jedun katostrofitilanteen ovat jättäytyneet pois tehtävistä, kun eivät saaneet muutosta aikaan. Harmi. Muutama vuosi sitten olisi diktaattori saatu kammettua ulos mutta hallituksen pjn ääni ratkaisi diktatuurin jatkumisen. Aivan kamalaa. Tilanne on nyt entistä pahempi. Osaajat lähtevät pois ja oppilaat ovat ilman kunnolisia opettajia. Ihmettelen, miten poliitikkoja ei oman paikkakunnan tulevaisuus kiinnosta. Jos ja kun Jedu loppuu, loppuu koulutetut työntekijät yrityksistä ja sitten taas yritykset loppuu. Seuraa paikkakunnalle katastrofi. Herätkää hyvät Jedun päättäjät ja näyttäkää ovea diktaattorille. Pienempi paha laittaa muutama tyyppi ulos kuin lopettaa koko Jedu.

  • Asiapitoista tekstiä ja täyttä totta, MUTTA JA ISO MUTTA, koska pomot tukee toisiaan niin kuin avioliiton vihkivalassa, uskollisena niin myötä kuin vastamäessä. Muualta kyllä raapaistaan ja henkilöstölle aivan sama miten siellä jaksetaan.
   Ihmetellä täytyy, kun muutenkin Haapaveden tilanne on menossa alaspäin niin miten annetaan tuommoisen yksikön alasajon tapahtua tuosta vain. Valtakunnallisestihan on myös muutoksia tapahtunut, mutta meistä jokainen tietää, että suurimmat muutokset alasajoon on tulleet johdon osalta ja esimiesvalinnoissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Asiapitoista tekstiä ja täyttä totta, MUTTA JA ISO MUTTA, koska pomot tukee toisiaan niin kuin avioliiton vihkivalassa, uskollisena niin myötä kuin vastamäessä. Muualta kyllä raapaistaan ja henkilöstölle aivan sama miten siellä jaksetaan.
   Ihmetellä täytyy, kun muutenkin Haapaveden tilanne on menossa alaspäin niin miten annetaan tuommoisen yksikön alasajon tapahtua tuosta vain. Valtakunnallisestihan on myös muutoksia tapahtunut, mutta meistä jokainen tietää, että suurimmat muutokset alasajoon on tulleet johdon osalta ja esimiesvalinnoissa.

   Ammatillista koulutusta Jokilaaksojen alueella toistakymmentä vuotta sisältä seuranneena voin sanoa että suunta on huolestuttava ja vauhti on kiihtynyt exponentiaalisesti. Valta keskittynyt näennäisesti kolmelle mutta käytännössä yhdelle ja uuden hallintosäännön seurauksena entisestään... Haapavesi ei ole yksin huonossa jamassa, sama on tilanne joka toimipisteessä eikä syy ole opettajissa vaan narsismin verhoamassa diktatuurissa. Jedu ja sen edeltäjät olivat ennen uutta organisaatiota asiantuntija organisaatio jossa alaisiin ja heidän osaamiseensa luotettiinja sitoutuminen työhön ylitti työajat ja palkanmaksun perusteet. Nyt kyse on jostain aivan muusta ja potin korjaa kohta Oulu ja Kokkola.


 • Eikö ole ihmeellistä, että noin isossa organisaatiossa, satojen ihmisten joukossa, vain yhdellä ihmisellä on kaikki osaaminen, älykkyys, tieto, taito, päätöskyky yms? Voiko olla totta? No, se on diktatuuria.

  • Eskoa ja Ilkkaa tarvittais apuun,kun muita ei näytä kiinnostavan kovasti amiksen alasajo ja mitkä seuraukset siitä on meidän "kaupunkiin".


  • Haapavedellä on ongelmana on ala-arvoinen opetus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Haapavedellä on ongelmana on ala-arvoinen opetus.

   Ei ole vika opetuksessa. Yllä käy hyvin selville, missä vika!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eskoa ja Ilkkaa tarvittais apuun,kun muita ei näytä kiinnostavan kovasti amiksen alasajo ja mitkä seuraukset siitä on meidän "kaupunkiin".

   Vai löytyisikö vinkkejä ammattikoulun entisiltä opettajilta. Heitähän löytyy vielä jokunen Haapavedeltä.


  • Isä osaa kaiken!


 • Säästöt koulutuksessa ovat kaksi tai kolmepiippuinen homma. 90-alun lamassa valtionvarainministeri leikkasi suuressa viisaudessa lääkärinkoulutuksen aloituspaikkoja ajatuksena suuret säästöt valtion taloudessa. Viinastelun seurauksena lääkärit kuittasivat suuret palkkojen ja palkkioiden korotukset. Valtion talous jäi tässä miinukselle ja vieläkin maksamme säästöjen hintaa. Mitä opimme koulutussäästöistä? Menetämme hyvää oppilasmateriaalia ja tulevaisuuden veron maksajia, mikä on vähemmän hyvinvointia

  • Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!

   joo, mutta kepuhan se tämän paskalastin sai aikaan amiksellekkin ja myöhäistä on enää . Antaa paatin upota, muistomerkkinä keskustan touhuista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   joo, mutta kepuhan se tämän paskalastin sai aikaan amiksellekkin ja myöhäistä on enää . Antaa paatin upota, muistomerkkinä keskustan touhuista.

   Miten Haapaveden kelvottomat opettajat Kepuun liittyvät?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mutta norassahan on hyvää oppilasmatskua!

   Siis mitä minä juuri luin? Oppilasaines luokkaa " kun mihinkään muualle ei päässyt" ja oppilasryhmät tarkoittaa muutama oppilas linhalla. Tekohengityksellä pidetty elossa jo monta vuotta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miten Haapaveden kelvottomat opettajat Kepuun liittyvät?

   opettajista ei ole kyse, he hoitavat kaikesta huolimatta hommansa. Otappa selvää sillä sylttytehtaalle johtaa jäljet ja syylliset löytyy sieltä vajaa kaksi vuotta sitten tehtyyn kaaokseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Siis mitä minä juuri luin? Oppilasaines luokkaa " kun mihinkään muualle ei päässyt" ja oppilasryhmät tarkoittaa muutama oppilas linhalla. Tekohengityksellä pidetty elossa jo monta vuotta.

   kohta kaksi vuotta siellä on tekohengityksellä menty. Kylillä opiskelijat sanoo, että Nora on aaveiden kaupunki nykyisin. Ihmettelevät sitäkin kun sinne ei saa enää mennä ulkopuoliset syömäänkään. Suljettuosasto kuulemani mukaan ja jälleen nuorison suusta tullutta. Että markkinointi tuntuu olevan kunnossa.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.