Ihon valovanheneminen - paranemista?

Anonyymi

Hei! Tilanteeni on varmaan sama kuin monella muulla ikäiselläni tai vähän vanhemmallakin. Korkean suojakertoimen aurinkovoiteita ei lapsuudessani ollut, ja isovahemmat uskoivat, että "vesi vanhin voitehista aurinko parantajista". Iho poltettiin lähes tarkoituksella joka kesä, jotta se ruskettuisi sen jälkeen. Nuorena otin vielä aurinkoa, sen jälkeen auringolle alttiit osat ovat palaneet joka kesä. Siis noin 40 vuoden ajan. Olen atoopikko, ja atopiakin vanhentaa ihoa. Eli ihoni on huonompi kuin terveesti eläneillä 70-vuotiailla ja olen 45.

Ehkä alle 40-vuotiaana huomasin, että käsivarsien ja säärien iho oli karhea, ja mikään rasvaus ei niitä pehmentänyt. Tein säärille ja käsivarsille muutamat sarjat mikroneulausta. Viimeiset vuodet olen ollut aina kesällä ulkona pitkähihaisissa ja -lahkeisissa vaatteissa. Hatussa lieri tai lippa ja naamalla aurinkovoidetta. Äsken huomasin, että käsivarsien ja säärten iho tuntui pehmeältä. Pientä ryppyä koko ihoni on täynnä, mutta iho oli pehmeää, ei enää kovaa.

Kysymys kuuluukin, että palautuuko iho kuitenkin jossain määrin valorasituksestaan, jos sitä saadaan hyvin suojattua? Toinen kysymys kuuluu, että väheneekö ihosyöpäriski, vai pysyykö se korkeana loppuelämän, koska olen saanut aurinkoa monin verroin enemmän kuin elämän ikänä terveellistä olisi?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Iho kyllä parantuu juurikin mikroneulauksen ja kuorinnan ansiosta, jolloin kuollut, kuiva solukko poistuu ja voiteet imeytyvät . Syöpäriskistä en osaa sanoa. Tiedän vain sen siitä, mitä olen lukenut terveydenhoidon aviiseista.

      • Anonyymi

        Varsinkin mikroneulausta olen monen kuullut kehuvan. Jotkut ovat kertoneet, etteivät olisi ottaneet juonteisiinsa täyttöneulauksia, jos olisivat tienneet mikroneulauksen tuovasta hyödystä.


      • Anonyymi

        Itse olen siis taas tuo aloittaja. Mikroneulannut olen itse, sekä kasvoja että käsivarsia ja sääriä. Tilanne siis vain oli, että alkuun mikään ei auttanut sääriin ja käsivarsiin, mutta iho on pehmennyt muutaman vuoden aikana, ja ajattelin syynä olevan auringon välttäminen.

        Kasvoissa iho on terveempi mikroneulausten ja retinolin (siis netistä tilantun, ei lääkevalmisteen) jäljiltä. Tosin auringon vaikutus näkyy. Ryppyjä on eniten kasvojen alaosassa, ja alkujaan pahin silmänväliryppyjen alue ei nykyään herätä enää mitenkään huomiota.

        Joka tapauksessa aion jatkaa auringon välttämistä, olen kokenut sen hyödylliseksi. Täytyy hankkia ensi kesäksi vielä paremmin kasvoja ja niskaa suojaava hattu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe