Fissuura ja leikkaus

Anonyymi

Hei. Haluaisin kuulla kokemuksia joilta on katkaistu osittain sulkijalihas fissuuran (haavauma)takia. Leikkaus pelottaa koska siihen sisältyy riski että menettää pidätyskykyä. Mutta näitä kipujakaan ei jaksa... Rasvatkin on kaikki kokeiltu.

10

<50

  Vastaukset

  • Hei

   Varmaan on muitakin hoitokeinoja, kuten Laser tai muu vastaava voisit kokeilla sitä jos mahdollista saada. Ainakin yks.lääkärillä se voisi onnistua. Ota selvää.
   Tsemppiä.

   • Olen käynyt parilla yksityisellä lääkärillä ja kunnallisella puolella. Samat vastaukset olen saanut tämän fissuuran hoidosta. Ensin kokeillaan ns. Nitrovoiteet. Niistä on menossa jo kolmas versio. Apua ei näytä olevan. Botox pistokset ovat myös mahdollisia mutta niissä ilmeisesti sama teho kuin nitrovoiteissa. Ainakin viimeksi yksityisellä lääkäri näin sanoi. Sulkijalihaksen leikkaus olisi seuraava askel jos sen uskallan ottaa. Sitten on myös iholäpän siirto haavaan jos mikään muu ei auta...
    Mutta täytyy sanoa että on tuskainen vaiva. Monta kuukautta on mennyt sairaslomalla ja hermokipu- ja tulehduskipulääkkeitä menee. Ja myös hermot on menossa :(.
    Kiitos tsempistä ja vastauksesta :).


  • Moi Ap, samassa veneessä ollaan. Neljä vuotta verenvuotoa ja ajoittaista kipuilua. Kolonoskopia tehty ja fissuura useaan otteeseen todettu. Taas oli vajaan vuoden oireeton ja palasi verentulon saattelemana vaivaamaan. Gastrokirurgi laittoi lähetteen leikkaukseen, paikan päällä päätetään tehdäänkö dilataatio vai sfinkterotomia. Itteäkin kauhistuttaa toi mahd. pidätysvaiva, joskin kirurgi sanoi ettei nuorena miehenä mitään pysyvää vaivaa tulisi. Voiteet on kaikki kokeiltu ja välillä on haavauma parantunutkin, aina lopulta palatakseen. Olisi tosiaan kiva kuulla onko keltään pysyvästi vaiva lähtenyt leikkauksella? En haluaisi kieltäytyäkään, jos se nyt sillä lähtisi.

   • Minulla myös vuosia verenvuotoa. Viimeisen vuoden aikana lisääntynyt. Ikinä ei verentulon syytä ei ole saatu selville. Kipuja ei silloin ollut. Kolonoskopiakin tehty ja sen yhteydessä pukamahirtto koska arveltiin sen olevan verentulon syy. Siitä alkoi kivut ja todettu sitten fissuura.

    Olen niin kypsä tähän tilanteeseen että olen valmis sulkijalihaksen katkaisuun. Vaikka tottakai se hirvittää riskien takia. Ja myös se jos katkaisu ei auta. En vaan jaksaisi enää näitä kipuja. Minulle ei ole ehdotettukaan dilataatiota ja olen ollut siinä uskossa että sitä harvoin tehdään suuremman riskin takia.
    Minulle gastrokirurgi sanoi toimenpiteen jälkeen kun haava parantunut, ei haavaumia voi edes tulla. Mutta pidätyskyvyn heikentyminen on riski. Joskin harvinainen. Sanoi että ei ole kuullut hänen potilailtaan sellaista. Se loi minuun uskoa. Aion mennä operoitavaksi yksityiselle.


   • Ja AP kirjoitti tuon edellisen tekstin :D.
    Minä kirjoitan kokemukseni sitten kun on operoitu. Mutta mukava olisi kuulla muiltakin kokemuksia miten olette pärjänneet tämän vaivan kanssa yms.
    Tsemppiä kaikille vaivan kanssa kamppaileville!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja AP kirjoitti tuon edellisen tekstin :D.
    Minä kirjoitan kokemukseni sitten kun on operoitu. Mutta mukava olisi kuulla muiltakin kokemuksia miten olette pärjänneet tämän vaivan kanssa yms.
    Tsemppiä kaikille vaivan kanssa kamppaileville!

    Ja ens viikolla on leikkaus. -AP


  • Kiinnostaisi Ap kuulla mitä kuuluu leikkauksen jälkeen?

   • Tuli uusi käänne. Nyt todettiin fissuuran lisäksi fisteli. Eli alkuperäinen leikkaus ei toteutunut ja uusi operaatio reilun viikon päästä missä tehdään myös se osittainen sulkijalihaksen katkaisu. -AP


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuli uusi käänne. Nyt todettiin fissuuran lisäksi fisteli. Eli alkuperäinen leikkaus ei toteutunut ja uusi operaatio reilun viikon päästä missä tehdään myös se osittainen sulkijalihaksen katkaisu. -AP

    Lupasin tulla tänne kirjoittamaan kokemukseni operaatiosta. Eli fissuuraan sulkijalihaksen katkaisu on tehty ja fisteli hoidettu(oli onneksi helpointa laatua) yli 2 kk sitten. Valitettavasti haava ei ole mennyt vieläkään umpeen joten sulkijalihaksen katkaisusta minulle ei ollut hyötyä muuta kuin ne kauheimmat tajunnan räjäyttävät kivut ovat jääneet pois. Hyvä tietysti sekin. Pidätyskykyyn ei operaatiosta ollut haittaa.
    Nyt on vielä kokeiltu Botoxia mistä on reilu viikko. Vielä ei siitä ole ollut mitään hyötyä. Olen huomannut että ” ilman” pidättäminen on hankaloitunut. Että se haitta siitä on tullut mutta onneksi se on väliaikaista.
    Edessä on todennäköisesti kielekeleikkaus. En nimittäin usko että botox auttaa :(. Pelottaa leikkaus. Siinäkin riskinsä...
    Olisi kiva kuulla kokemuksia tämän vaivan kanssa kamppailevilta. Mukava myös olisi kuulla kuulumisiasi joka aikaisemmin kirjoitukseeni vastasi.
    Pelottaa onko tämä loppuelämän vaiva...
    -AP


  • Kannattaa välttää fistausta ennen leikkausta muuten voi peräsuoli löystyä ja tulla vahingossa uloste leikkauspöydälle

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   182
   3388
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   104
   833
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   102
   725
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   29
   485