Miten pitkäksi aikaa kissan voi jättää yksin?

landola

Voiko kissan jättää yksin pariksi päiväksi, entä viikonlopuksi. Mikä on pisin aika miksi ajaksi kissan voi jättää yksin, jos sitlle jättää ruokaa ja vettä.

21

12726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moon

      Kissan on saatava raikasta vettä, vesi on vaihdettava ainakin kerran vuorokaudessa. Vuorokautta pidemmäksi ei siis pitäisi jättää.
      Ruuan suhteen kuivamuona säilyy, tietysti ei mitkään tuoreruoat.

      • Satru

        Laki määrittää sopivaksi ajaksi kissankin kohdalla yksinolon ajan yhdeksi vuorokaudeksi. On ainakin esimerkkitapaus, joissa kissanomistaja on saanut sakkoja kissojensa heittelejätöstä viikonlopun yli kestäneestä kissojen yksinjätöstä.Kissoilla oli useampi vessa, vettä ja ruokaa käytössään, kuitenkin oikeus katsoi, että raja on tuo yksi vuorokausi ja sillä hyvä. Mikä on mielestäni hyvin tärkeää. Jos kissa vaikka yllättäen sairastuu voi käydä huonostikin parin-kolmen päivän aikana.

        Pitempi poissa olo onnistuu hommaamalla kissalle hoitajan, kuten muidenkin lemmikkien kanssa toimitaan. Ei koiraakaan jätetä yksin päiväkausiksi.


    • hanna

      Koko viikonloppu on liian pitkä aika. Minä olen jättänyt joskus yhdeksi yöksi, lähtenyt aamulla ja tullut seuraavana iltana takaisin. Kovin usein ei sitäkään viitsi tehdä.

      Kissa tarvitsee raikasta vettä, mutta myös hiekkavadin on oltava siisti. Kissa tarvitsee myös seuraa ja virikkeitä. Sitä kaikki ihmiset (en tarkoita sinua) eivät ymmärrä. Se että kissa on itsenäinen eläin ei tarkoita sitä ettei se kärsisi yksinolosta. Jopa sellainen syrjäänvetäytyvä kissa, joka ei niin tunnu välittävän ihmisten seurasta, tarvitsee elämää ympärilleen.

      Minun kissani on aika itsenäinen, mutta sen vuorokaudenkin yksinolon jälkeen se on aina ollut ihan "hepulissa", tympääntynyt, masentunut...

    • kirjan mukaan

      Olen lukaissut kissakirjoja ja kaikissa niissä sanotaan yksiselitteisesti, että kissan voi jättää yksin korkeintaan vuorokaudeksi.

      Joillakin paikkakunnilla on sellaisia (nimeä en tietty muista) palveluita samaan malliin kuin Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on nämä lastenvahtipalvelut. Eli voi jonkun mukavan koululaisen, opiskelijan, eläkeläisen... palkata pientä summaa vastaa käymään kotona pitämässä lemmikille seuraa ja ruokkimassa ohjeiden mukaan.

      Itse olen ajatellut, että kun lomalle lähtö tulee eteen ja jos eläintä en mukaan voi ottaa niin laitan taloyhtiön ilmoitustaululle ilmoituksen, että etsin reipasta ja eläinrakasta koululaista "kesätöihin".

      • Kissan hoitaja

        Jos lähtee lomalle pidemmäksi aikaa, niin pelkkä hoitaja, joka käy ruokkimassa kissan ja putsaamassa hiekkalaatikon ei riitä. Kissa tarvitsee myös hoivaa, seuraa ja huolenpitoa. Hoitajan olisi voitava muuttaa kissan kotiin tuon loman ajaksi, silloin hoito olisi kunnollista.


    • Ninny

      Kyllä minä(jos mitään muutavaihtoehtoa ei ole) voisin jättää kissani yksin koko viikonlopuksi. Tämä olisi siis sellainen tilanne joka toistuisi korkeintaan kerran vuodessa. Tiedän kyllä monia jotka tekee tätä useammin. Kyllähän laissa kuitenkin sanotaan se vuorokausi. Kissa ei kuitenkaan pode suunnatonta ikävää ennen kuin kolme päivää on kulunut(=normaali saalistusretki). Sitä pitäisi kuitenkin varata useampi hiekkis ja vesikuppi,koska nekin voi kaatua.

      • Sipsu

        Vaikka jossakin kirjassa todettaisiinkin kissan (minkä kissa?) tilastolliseksi saalistusretkeksi 3 pvä, ei sitä voi soveltaa lemmikkikissaan joka on päivittäin tottunut saamaan rakkautta ja huomiota.

        Lähtökohdista ja kasvatuksesta tietenkin riippuu kuinka itsenäinen, tai lähinnä itsellinen, kissa on, mutta väittäisin että kuka tahansa kotikissa ikävöi ja vähintäänkin tympääntyy yksinään virikkeettömässä kämpässä. Meillä murjotetaan jo pitkäksi venähtäneestä työpäivästä.


      • Ninny
        Sipsu kirjoitti:

        Vaikka jossakin kirjassa todettaisiinkin kissan (minkä kissa?) tilastolliseksi saalistusretkeksi 3 pvä, ei sitä voi soveltaa lemmikkikissaan joka on päivittäin tottunut saamaan rakkautta ja huomiota.

        Lähtökohdista ja kasvatuksesta tietenkin riippuu kuinka itsenäinen, tai lähinnä itsellinen, kissa on, mutta väittäisin että kuka tahansa kotikissa ikävöi ja vähintäänkin tympääntyy yksinään virikkeettömässä kämpässä. Meillä murjotetaan jo pitkäksi venähtäneestä työpäivästä.

        Oletko varma että olet tulkinnut kissasi käyttäytymisen oikein? Osaako kissa murjottaa? Jos kissasi on oppinut kuinka kerjätä sinulta huomiota. Tarkoitan tulet kotiin ja kissasi näkee että sinulla on taas se ilme, opitusti se menee johonkin makoilemaan(tms jonka käsität mököttämiseksi), väitätkö ettet yritä hyvitellä kissalle poissaoloasi ja kissan "mökötystä"erityisellä huomiolla,leikeillä,herkkupaloilla. Kissasihan on voinut oppia että tämä toimii aina kun sinulla on se ilme, ei se välttämättä yhdistä sitä sinun poissa oloon..

        Nämähän olivat vain minun ajatuksia, jokainen tulkitsee lemmikkejään niinkuin haluaa. Kissat eivät kuitenkaan ole mini-ihmisiä karvapeitteellä, ne tulevat aivan erilaisesta yhteisömaailmasta, eri viettien mukaan.


    • kissa

      Mulla on kaksi kissaa ja jätän ne muutaman kerran vuodessa kaksistaan viikonlopuksi, koska en aina voi ottaa niitä mukaan. Hyvin ovat pärjänneet eivätkä ole olleet takasin tullessa moksiskaan. Ruokapuolen kun hoitaa hyvin, niin jäljelläkin on kuivamuonaa kun tulee takas. Minusta vettä ei tarvitse joka päivä vaihtaa raikkaaksi. Juohan ne metikössäkin lätäköistä ym. En uskaltaisi jättää pitemmäksi ajaksi yksin, jos sattuvat tekemään tuhoja. Töpselit kun muistaa ottaa pois lähtiessä ni ei pitäis ainakaan olla tulipalo vaaraa. Tiedän kyllä tapauksen kun kissa oli yksin neljä päivää. Se on jo liikaa minusta..

    • ElluKKa

      sit sais olla vasta yksin kun sillä on kaveri sit saa olla vuorokauden enintään...

    • kizuliii

      kyllä ne jättää yksin jopa 3 vuorokaudeksi. Juomaa ja ruokaa on, muuta ei

    • Onnelliset kissat

      Jotkut jättää ihan liian pitkäks aikaa,niin pitkäks aikaa kissan yksin, et se katoaa, eikä omistaja ees huomaa.Sit se lopulta päätyy eläinhoitolaan, eikä omistaja sillonkaan kaipaa sitä sen 15päivän aikana.
      Mut sitten, sille alkaa uus onnellinen elämä, ja saa uuden omistajan, joka on vastuullisempi.Toisaalta kissalle hyvä tuuri, kun huono omistaja ei huomannut sen häviämistä.Pääsi uuteen kotiin.
      Uusi koti, entistä paljon parempi.
      Tänäkin jouluna, monet kissat viettävät sitä ensimmäistä jouluaan, uudessa kodissa :)

    • Catsneedlove

      Te olittekin viksuja täälä :D Joo olen samaa mieltä, että ei hyvä jos jättää yli päiväksi kissan yksin ! Ihmiset, jotka tekevät sitä että jättävät esim. viikonlopuksi kissan yksin saisivat saada mun puolesta enemmänkin sakkoja. Sellaiset ihmiset ovat julmia (sydämettömiä) eivät oikeita lemmikinomistajia....

      • hyvinvoivakissa

        Kyllä ja kissahan on laumaeläin ja hyvä olisi jos olisi useampi niin voisivat
        pitää toisille seuraa jos omistajan on pakko olla pois koko päivän.


    • Anonyymi

      Noin 10minuuttia, jonka jalkeen alkaa naukuminen asiasta ja on keskeytettava tv:n katselu eri huoneessa ovi suljettuna ja mentava kysymaan mika hatana.

    • Anonyymi

      Ei se eläinhoitolan häkkikään ole paras paikka, paras on kotikissan oma koti.
      Meillä on lasitettu parveke, sellainen on kissalle tärkeä. Vesiautomaatti josta saa aina juoksevaa vettä. Kilo kuivamuonia astiaan ja vähän pussiruokaakin tarjolle kylppärin lattialle.
      Leluja sekä oma nojatuoli jota voi raapia. Kaksi hiekkistä, toinen parvekkeelle.
      Ei kissa katso kalenteria, nukkuukin puolet ajasta. Tietysti on hyvä jos on naapuri joka viikolla käy katsomassa.

    • Anonyymi

      Kuusi tuntia (6h).

    • Anonyymi

      Älä ota kissaa, äläkä muutakaan elävää olentoa, jos omat menot ovat tärkeämpiä, kuin eläin!!

    • Anonyymi

      Eläinsuojeluasetus: eläimen kunto ja terveydentila sekä hyvinvointi tarkastettava vähintään kerran päivässä ja tarvittaessa useamminkin.

      Kissa on eläin.

      Kissa ei osaa itse tyhjentää hiekkalaatikkoaan, ei vaihtaa vesikuppiin raikasta vettä, eikä ottaa kaapista ruokaa. Kissa ei osaa soittaa omistajalleen jos se äkillisesti sairastuu tai loukkaa itsensä.

      • Anonyymi

        Olkoon eläinsuojeluasetuksessa vaikka mitä. Kissa on eläin, ja me ollaan ihmisiä. Ei tarvitse kissoilla olla aina pelkkää täydellisyyttä, ovat myös sitkeitä pärjääjiä. Helposti tuon vklp yli pitää pystyä kissa olemaa ja rikkomatta paikkoja. Siihen auttaa kissakaveri. Ja kuri jolla on kissansa kasvattanut. Ei ole vielä pistäny vastaan kissat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olkoon eläinsuojeluasetuksessa vaikka mitä. Kissa on eläin, ja me ollaan ihmisiä. Ei tarvitse kissoilla olla aina pelkkää täydellisyyttä, ovat myös sitkeitä pärjääjiä. Helposti tuon vklp yli pitää pystyä kissa olemaa ja rikkomatta paikkoja. Siihen auttaa kissakaveri. Ja kuri jolla on kissansa kasvattanut. Ei ole vielä pistäny vastaan kissat.

        Rikotko muitakin lakeja?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe