Malmikummun loppuko?

Anonyymi

Vasta pari vuotta sitten "pakkovaihdettiin" yrittäjä Malmikumpuun ja nyt näyttää olevan uudella tarinalla loppu, koska Aarrekaivosyhtiötä ei hyväksytty velkasaneeraukseen.
Näin ulkopuolisen nenään tuoksahtaa jotakin kummallista käryä.

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta pahalta haiskaltaa, onhan tässä tämä ollutkin odotettavissa, kuka kaupunkin johdosta ottaa vastuun, se vastuullinen täytyisi löytää, tiedossa se tosin on mutta vastuuseen täytyisi saada!!

    • Anonyymi

      60000€ vuokra rästit jo pelkästään viime vuodelta, ehdottomasti peli poikki ja nopeasti.

    • Anonyymi

      Jos puljunne tekemisissä tanssipaikka Tulenliekin kanssa en ihmettele. Tulenliekki keskellä ei mitään, matkaa hitosti kaikkialta, ei järven rantaa, vähentynyt mahdollinen kävijäkunta. Ohiajaessani aina ihmetellyt paikan sijaintia.

    • Anonyymi

      Tämä oli odotettavissa oleva asia, lopun alku oli vahvasti jo entisen yrittäjän häädön jälkeen varma.
      Okussa ei kyseisen kokoisella ravintolalla ole tilausta, asiakaskunta liian pieni eikä anna elantoa yrittäjälle eikä kata kuluja...

    • Anonyymi

      Nyt on tilaisuus Hessu tiimille näyttää kyntensä oikean ravintolan pyörityksessä. Hotelli tulisi kimpassa kuin tilauksesta..
      Näpertelyt voisi kerralla unohtaa ja astua kunniapaikalle rinta rottingilla...

    • Anonyymi

      Se nyt on vaan sillä lailla....lauleskeli Simo Salminen aikoinaan rotekilaulussaan. Ompahan sitten tehty yrittäjien pakkosiirtoja tai ei. Nyt pitäisi miettiä tarkkaan miten suurta vuokraa tai sähkömaksuja tai vesimksuja tai muita kiinteitä kuluja tai ja miten suuria voittoja kerätään sijoittajille. Ei sovi ajatusmaailmaani että halutaan hyväksyä sijoittajille suuret voitot yrittäjien ja tavallisten kuluttajien kustannuksella. Vert. sähkön siirtomaksut. Työnantajamaksujen kohtuullistaminen olisi paikallaan. Ei noita Malmikummunkaan kuluja ja menoja voida suheellistaa jossain vientiteollisuuden neuvottelupöydissä. Näillä kahdella asialla on aivan erilaiset intressit nykysuomessa. Onkohan tässä nykymaailmassa jotakin pahasti pielessä.

      • Anonyymi

        Vesi- ja sähkömaksuilla ei kerätä voittoja sijoittajille vaan nehän ovat operointikuluja ja kuuluvat luonnollisesti toimintaa harjoittavalle. Vuokra on sen sijaan sopimusasia.
        Monet ravintola-alan yrittäjät ovat kertoneet, että lounasravintolan kannattavuuden takaamiseksi pitäisi olla yli 150 asiakasta ja kyllä hotellinkin puolella pitäisi olla hyvä täyttöaste.
        Ei voi olla kuin surullinen miten tämäkin asia hoidettiin huonosti ja tulevaisuudessa ravintolaruoan tarjonta yksipuolistuu epäterveellisempään suuntaan. Roskaruokaa on jo ennestään tarpeeksi tarjolla ja se näkyy ihmisten vartaloissa.


      • Anonyymi

        Kulu kun kulu, kyllä niillä vaan kerätään voittoja sijoittajille ja omistajille. Jokainen maksettu euro nakertaa yrittäjän omaa tulosta, ja arvaa vaan onko niitä osille tulijoita


    • Anonyymi

      Isän toilauluilla pilaantui nyt tyttärenkin nimi. Ikävää.

      • Anonyymi

        Ksetttavat loppuivat suvulta!


      • Anonyymi

        Ajattelematonta toimintaa, en käytä enää mitään palvelua jos Beet on


      • Anonyymi

        Isä opetti saneeraus anteeksi mutta ei enää...


    • Anonyymi

      Kummallista käryä tässä hotellipompottelussa todella on. Pari vuotta sitten todella vaihdettiin pakkotoimilla hotellille uusi vuokralainen, Muistamme varmaan kuinka tämä entinen yrittäjä olisi ollut valmis ostamaan koko kiinteistö tietyillä ehdoilla. Kaupungin olisi ollut alaskirjattava hotelliin kohdistuva tietty velkasumma, minkä jälkeen kauppa olisi syntynyt. Systeemin toimitusjohtajan olisi nyt aika katsoa peiliin ja pysähtyä miettimään mihin soppaan tulikaan sotkeuduttua? Nyt kannattaa vielä todeta, että kunnan omistama hotelli-ja ravintolakiinteistö on aika harvinainen tapaus Suomessa. Verosenteillä olisi parempaakin käyttöä kuin paikata yksityisten bisnesstappioita? Vastuuta päättäjät, vastuuta!

    • Anonyymi

      Edellinen vuokransa ja velvollisuutensa hoitanut ravintoloitsija potkittiin pihalle ja otettiin uusi märkäkorvainen tilalle.. Kannattiko ??
      Hauska nähdä tuleeko uusi yrittäjä tilalle vai jääkö rakennus tyhjilleen ja tuottaa näin tappiota veronmaksajien piikkiin.
      Kyllä pitää olla tumpeloa asioiden hoito kaupungilla...
      Nyt puuttuu enää viimeinen tuomio ja sen jälkeen Seurojentalo OY maksaa ed. yrittäjän korjaukset ja oikeuskulut nöyränä ja häpeissään korkojen kera...

      • Anonyymi

        90-luvulla päättäjät tekivät matkailun kohdalla samantyyppisiä päätöksiä ja siitä alkoi noiden uimarantojen seudun hidas, mutta varma alasajo. Olisi ollut todella osaavia useita ihmisiä silloin remmissä, mutta kun taisi olla väärän värinen kirja taskussa, vai eikö naama muuten miellyttänyt. Uudet sukupolvet tekevät näköjään samat virheet, kuin edeltäjänsä. Pitäisi miettiä tarkasti, mikä Outokummulle on ihan oikeasti nyt hyväksi, eikä sotkea politiikkaa mukaan. Meillä on osaavat virkamiehet kaupungissa, kun eivät vaan mene sotkemaan itseään poliittisesti. Ja tuo kaivoksen ympäristö potee jonkinlaista poliitista ähkyä nykyään. Siellä tapahtuu jotain seuraavaksi.


    • Anonyymi

      Edeltäjä puhuu karmeata asiaa, mikä saattaa muuttua käytännössä todeksi?

    • Anonyymi

      Uusi yrittäjä löytynee vanhoista hotelli/ravintola yrittäjistä. Varmaan joku ostaja löytyy, kunhan ehdot sopivat. Suuret hotelliketjut myös vaihtoehto.

      • Anonyymi

        Noin asia hoitunee. Eipäs hätäillä.


      • Anonyymi

        Suuret ketjut haluavat suuria voittoja ja niitä ei Malmikumpu anna.
        Vanhat yrittäjät tietävät yrittämisen mahdottomuuden ja heillä kenties yritys muualla..
        Märkäkorvia onnenonkijoita saattaa kenties kiinnostaakin mahdollisuus mutta seuraukset ovat koetunkaltaiset..
        Toivossa on hyvä elää sanoi lapamatokin, ei nuolaista ennen kuin tipahtaa...


    • Anonyymi

      Se on tosiaankin sillä lailla, että ne isot toimijat eivät juokse kilvanrientäen näille haaskoille pikkupaikkaunnille, Se taitaa olla päinvastoin, että sinne isommalle paikkaunnalle juostaan täältä tyhjistä kylistä. Aluepolitiikka oli 70-80 luvuilla toisinpäin meidän poliitikoilla. Miten on tänäpäivänä....viime vaaleissa hävinneet yrittivät jotain vaalien jälkeen???? Olikohan jonkinlainen anteeksipyyntö äänestäjille.

    • Anonyymi

      Kaupunki on tehnyt onnettomia päätöksiä matkailun ja yrittäjien osalta jo pitkään. Osaavia on pois ajettu ja nyt vielä riidelty päälle. Alun perin ei olisi kaupungin pitänyt lähteä hotellia ostamaan, miten paljon lie jo rahaa palanut? Nyt pitäisi myydä hotelli pois tai asettaa vuokra sellaiselle tasolle, että siinä on yrittäjällä elämisen mahdollisuus.

    • Anonyymi

      Outokummun matkailijjoiden majoitukseen riittää Malmin Majatalo ja Kyykerin Kartano.
      Ravintoloita ja pubeja on paikkakunnalle tarpeeksi joiden toimintoja voi kehittää tarpeen vaatiessa, nälkään emme kuole vaikka Malmikumpu on kiinni lopullisesti. Veroeuroille jotka valuvat ylläpitoon olisi tärkeämpääkin käyttöä. Rakennus on ollut kauan myynnissä ylihinnalla, olisi aihetta laskea hintaa reilusti.
      Sopiva myyntihinta rakennuksella lienee 500 000 euron luokkaa, tappiolla menee mutta tappiota tuottaa kunnan omana rutkasti..

    • Anonyymi

      Siinähän seisoo oiva rakennus vanhusten hoivatiloiksi ihan paraatipaikalla. Rollaattorilla kuljettava matka Alkoon ja muihin virkistyspaikkoihin! Ihan vaan vinkiksi Attendolle ja muille kansainvälisille toimijoille. ;))

      • Anonyymi

        Juurikin näin, hoitopaikkana mitä parhain kaikkine tiloineen. Alakerran ravintolasalista saisi lisähuoneita remontoimalla ja purilaisosasto voisi toimia hyvinkin ruokasalina.
        Attendo ei rakenna ent. kummun koulun tontille mitään joten valmis rakennus olisi hyödynnettävissä vanhuksille...
        Rakennuksen voisi myydä ja saada kassan pohjalle hetkellisesti rahaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin, hoitopaikkana mitä parhain kaikkine tiloineen. Alakerran ravintolasalista saisi lisähuoneita remontoimalla ja purilaisosasto voisi toimia hyvinkin ruokasalina.
        Attendo ei rakenna ent. kummun koulun tontille mitään joten valmis rakennus olisi hyödynnettävissä vanhuksille...
        Rakennuksen voisi myydä ja saada kassan pohjalle hetkellisesti rahaa...

        Attendon sijasta omaa vanhustenhoitoa. Siihen voi vielä luottaa.

        Nämä rahan kehrääjät eri rukkia pyörittämään.

        Näytöt on Attendo Suomessa antanut. Ja erittäin huonoja ovat olleet. Vain painostuksesta parannuksia tehty, ei omasta aloitteesta.
        Hyvästit näille ahnastelijoille. Pysyvästi.


      • Malmikumpuun pitäisi ottaa pakolaisia asumaan ja nämä voisivat työllistyä ravintolan pitäjinä ja pyörittää myös viereistä grilliä.. Valtiolta tulisi toiminta-avustusta. Nyt kansanedustajat ja virkamiehet homma haltuun. Tandem-tandem.


      • Anonyymi
        kuparikauppala kirjoitti:

        Malmikumpuun pitäisi ottaa pakolaisia asumaan ja nämä voisivat työllistyä ravintolan pitäjinä ja pyörittää myös viereistä grilliä.. Valtiolta tulisi toiminta-avustusta. Nyt kansanedustajat ja virkamiehet homma haltuun. Tandem-tandem.

        niihän niitä tulee ja paljon enemmän kun viimeksi


      • Anonyymi
        kuparikauppala kirjoitti:

        Malmikumpuun pitäisi ottaa pakolaisia asumaan ja nämä voisivat työllistyä ravintolan pitäjinä ja pyörittää myös viereistä grilliä.. Valtiolta tulisi toiminta-avustusta. Nyt kansanedustajat ja virkamiehet homma haltuun. Tandem-tandem.

        Onko Outokummussa unohdettu, että valtio olemme me. Vai onko niin, ettei outokumpulainen maksakaan valtion kuluja ja ulkopaikkakuntalaisten pitäisi kustantaa kuparikylän elämä.
        Ai niin, eihän pienituloiselta kannetakaan valtionveroa ja siksi Antti Rinnekin lupailee veronalennuksia sopivin välein. 0x10= 0, mutta älkää kertoko Antille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niihän niitä tulee ja paljon enemmän kun viimeksi

        Nyt persut ovat keksimässä, että pakolaisten syytä on tämäkin!


    • Anonyymi

      Hyvä Veli Ponteva, minä silitän sinua, taputa sinä minua.

    • Anonyymi

      Kyllä kaupungissa pitäisi hitto vieköön pystyä ylläpitämään edes hotellia. Onhan tämä nyt surkuhupaisaa ...

      • Anonyymi

        Olisi kannattanut käyttää ko. Palvelua. Helppo jälkeenpäin huudella. Hiton persut tajua mitään...


      • Anonyymi

        Luonnollinen poistuma tarpeettomalle palvelulle josta on ylitarjontaa tällä kylällä. Samoja palveluita saa edelleen okusta, vaikka tämä ristiriitainen tarina loppui.


    • Anonyymi

      Kaupunki on todella yrittäjäystävällinen, noin negatiivisessa mielessä.. Vaihdetaan pakolla yrittäjää ajattelematta seurauksia, ed. yrittäjällä oli homma hanskassa ja maksoi vuokransa ja veroa kuntaan.
      Saattaa jäädä rakennus kuluineen kaupungin harmiksi, kukaan ei sitä osta eikä vuokraa yrityskäyttöön tietäen ettei toiminta kannata.
      Paikkakunta kuihtuu eikä matkailukaan vedä ihmisiä joten lopputulos on selvääkin selvempi...
      Kaivoksen toiminnot taitaa olla henkitoreissaan ja tuotto lähellä nollaa, veroeurojen avulla pyöritetään sitäkin...

      • Anonyymi

        Yrittäjä vaihtui, koska edellinen ei ollut valmis maksamaan tarpeeksi suurta vuokraa. Hänellä oli sopimus katkolla ja sopimuksessa luki että 6kk ennen loppumista on neuvottelut jatkosta aloitettava viimeistään. Mitään ei kuulunut ja lopulta vuokra tarjous oli mitättömän pieni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrittäjä vaihtui, koska edellinen ei ollut valmis maksamaan tarpeeksi suurta vuokraa. Hänellä oli sopimus katkolla ja sopimuksessa luki että 6kk ennen loppumista on neuvottelut jatkosta aloitettava viimeistään. Mitään ei kuulunut ja lopulta vuokra tarjous oli mitättömän pieni.

        Olen lukenut että nykyinen ei ole maksanut vuokriaan ollenkaan.
        Eikö olisi parempi että olisi saanut vhän pienemmän vuokran jos se kuitenkin olisi maksettu.
        En usko että malmikumpu tulee pärjäämään oli siellä kuka hyvänsä vetäjänä.
        Täällä asukkaat vanhenevat ja monet nauttivat viinansa kotioloissa, tulee halvemmaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen lukenut että nykyinen ei ole maksanut vuokriaan ollenkaan.
        Eikö olisi parempi että olisi saanut vhän pienemmän vuokran jos se kuitenkin olisi maksettu.
        En usko että malmikumpu tulee pärjäämään oli siellä kuka hyvänsä vetäjänä.
        Täällä asukkaat vanhenevat ja monet nauttivat viinansa kotioloissa, tulee halvemmaksi.

        Samaa mieltä olen kanssasi.

        1980 - Luvulla kävin usein juuri Malmikummussa, tunnelmaa ja asiakkaita riitti jonoiksi asti. Ikäluokkien pienentyessä ja maailman muuttuessa kyseisen ravintolan kokoiselle paikalle ei ole enää tilausta.

        Metsähovi vie oman osansa asiakkaista ja riittää outokumpulaisten juottolaksi pub Helmen kanssa vallan mainiosti.
        Ruokaa saa monesta paikasta ja nälkään ei kukaan kuole vaikka malmari onkin kiinni. Tappiota tuottaa oli siinä vuokralainen joka ei maksa tai tyhjillään ollessaan, veroeuroille on käyttöä ylläpidossa..

        Surullista on että kumpu kuihtuu, väki vähenee mutta pidot eivät siitä huolimatta parane. Muistoissa vahvasti on juuri 70 - 80 luku ja kaikki se hauska jota meillä silloin oli. Nuoruus ja hulluus on takana ja kiikkustuoli kutsuu kerta toisensa jälkeen voimakkaammin. Kotona tulee joskus otettua ja ehkä kerran kaksi syötyä ulkona vuodessa eli takana loistava tulevaisuus...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yrittäjä vaihtui, koska edellinen ei ollut valmis maksamaan tarpeeksi suurta vuokraa. Hänellä oli sopimus katkolla ja sopimuksessa luki että 6kk ennen loppumista on neuvottelut jatkosta aloitettava viimeistään. Mitään ei kuulunut ja lopulta vuokra tarjous oli mitättömän pieni.

        Ahneella oli niinsanottu paskainen loppu. pienikin vuokra on parempi kuin ei vuokraa ollenkaan.


    • Anonyymi

      Matkakumpu ja moilanen vetämään Malmikumpua. Kyllä kaupunki ja veronmaksajat sen eukon lystit on ennenkin hoitanut.

      • Anonyymi

        Kallis nainen on hän jo nyt, lisävahinkoa tuskin kukaan haluaa hänen tekevän veronmaksajille..
        Miljoonien muilutukset kaivoksella taitaa riittää...


      • Anonyymi

        Sinne se on kuitenkin tulossa, halusimme tai emme!


    • Anonyymi

      Miten niin loppu? Yrittäjä löytyy kyllä!

      • Anonyymi

        Yrittäjiä on pilvin pimein, onnistujat on harvassa.


    • Anonyymi

      Hyvälle ei näytä tulevaisuus jos kaupungin ja veronmaksajien piikkiin vielä ravintolakin pyöritetään. Persnettoa tulee ja rankasti ja toiminnassa ei järkeä ainakaan näin veronmaksajien näkövinkkelistä katsottuna.
      Yrittäjää tuskin löytyy toiminnan pyöritykseen, ei yksinkertaisesti kannata kenenkään vetämänä..

    • Anonyymi

      Ohessa ote Valtiovarainministeriön lakisääteisistä kunnan tehtävistä... Ravintolatoimintaa sen kummemmin muutakaan yritystoimintaa ei mainita verovaroilla tapahtuvaksi.
      Kumma kyllä meillä kunnan yrittäminen onnistuu ja pian jää lain määräämät toiminnot hoitamatta rahanpuutteen vuoksi.
      Olisiko vakava mietinnän paikka...

      Kunnat järjestävät asukkailleen palveluita, joista suurin osa on määritelty kuntien tehtäviksi laissa. Kunnalle voidaan antaa tehtäviä vain säätämällä siitä laissa.

      Lakisääteiset tehtävät liittyvät seuraaviin palveluihin:

      koulutus ja päiväkoti
      kulttuuri-, nuoriso- ja kirjasto
      kaupunkisuunnittelu, maankäyttö
      veden- ja energiantuotanto
      jätehuolto
      ympäristöpalvelut
      sosiaali- ja terveyspalvelut (siirtymässä maakunnille maakunta- ja soteuudistuksen jälkeen)
      palo- ja pelastustoimi (siirtymässä maakunnille maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen)..

    • Anonyymi

      kyllä se tuo malmikumpu menee tuonne kulttuurin piikkiin

      • Anonyymi

        Malmikumpu on sosiaali ja terveyspalveluita.. Estää syrjäytymistä ja masennusta ym..


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe