Eilen höyrytin ison parsakaalin nuput ja kuoritun varren. Höyrykattilaan laitoin myös kolme isoa porkkanaa halkaistuina ja nyt on jääkaapissa hyvää välipalapurtavaa, purutuntuma parsakaalissa ja porkkanassa, todella maistui juuri pieni välipala niistä ja jäävuorisalaatista.
Osan parsakaalista soseutin ja keitin keitoksi lisäämällä hiukan jauhoja ja keitinliemen lisäksi vähän maitoa, mausteeksi voita ja juuri mietin, että iltapalaksi lämmitän sitä keittoa ja lisään raastettua inkivääriä kuumaan keittoon lautasella. Höyrytyksessä syntyvä keitinliemi käy juotavaksi tai juuri keittoon, kuten itse käytän.
Oletteko tutustuneet moisen kasviksen terveys hyötyihin?
Nyt monet syövät parsan kukintoja raakana, dippikastikkeeseen ja suuhun. Keitetty parsa saa vahvan tuoksun ja moni ei sitä esim. lounaspaikoissa ota edes lautaselle, liikaa keitettynä sen ravinto hyöty häviää, koska monet hivenaineet katoavat keitettäessä.
Parsa sitten on toinen juttu, se tankoparsa jota nykyisin taitaa saada kaupoista sekä valkoista että vihreää ympäri vuoden.
Suosittua herkkua molemmat.
Parsan ja parsakaalin terveyshyödyt.
11
1190
Vastaukset
- Anonyymi
Parsakaali on hyvää ruuan lisukkeena ja välipalana. Hyvä idea tehdä keittoa siitä. Meillä on keitettu kuorittu parsakaalin varsi ja kukinta. Eli siis koko parsakaali on ihan syötävää ja hyvää sellaista. Olen lisännyt sitä kasviskeittoihin. Maukasta on. Siitä en tiedä, mitä ravintoaineita siinä on. Jos jollakin on tietoa voisit kirjoittaa niitä. Kuuluuko parsakaali luonnonparannuskasveihin?
- Anonyymi
Tankoparsaa on kaupoissa säilöttyinä lasipurkkeihin myytävänä. Niissä on suolaa jonkin verran ja maku ei siksi ole oikein hyvä.
- Anonyymi
Parsakaalihan on varsinanen terveyspommi! Tärkeän foolihapon lisäksi se sisältää C ja A vitamiinia, kalsiumia magnesiumia, seleeniä ja kaliumia.
Sen lisäksi se on herkullinen keittona, ruokavierailleni tarjoan joskus alkupalana vain suolavedessä keitettynä holladaise kastikkeen kanssa, johon laitan hieman runsaammin sitruunaa kuin reseptissä neuvotaan. sini.sirkku Höyrykattila on minullakin käytössä, kasvikset eivät vety, vaan säilyvät napakoina, värit ja vitamiinit pysyvät paremmin. Parsakaalin maku ei meillä ole saanut vastakaikua, sitäpaitsi mukana tulee paljon kovaa varsiosaa, ehkä en ole osannut edes oikein valmistaa. Olen kyllä sen terveyshyödyistä lukenut, jopa syöpää ehkäisevänä nostavana ja nivelkipuja lievittävänä. Löysin kaupasta varsiparsakaalia, broccolinia, joka on miedomman makuista ja varretkin voi käyttää. Tavallinen tapa minullakin, että keitän hiukan ylimääräistä, saa jäähtyneenä salaattiaineksia. Rapeiden salaatinlehtien kanssa saa raikkautta ja suutuntumaa, samaan kulhoon vaikka kalan tai kanan loput, omatekoisia leipäkrutonkejakin olen kokeillut. Kirsikkatomaatteja kypsyy nyt eteläseinustalla yltäkylläisesti, ihanan makeita ja auringolta maistuvia, värikin jo antaa energiaa.
Tankoparsa onkin alkukesällä odotettu herkku , juuri maastanostetut varsinkin. Parsakattilaa minulla ei ole, mutta saatan kylmästi ja vääräoppisesti katkaista varret, laittaa ensin kovat alaosat kiehumaan, sitten pehmeät nuppuosat. Kukkakaali menee meillä raakanakin, varsinkin dippikastikeiden kanssa tai salaatin seassa. Gratiinit ovat herkullisia, mutta täytyy olla pidättyväinen juustokuorrutteiden suhteen. Naapurin rouva toi lehtikaalia ja kertoi, että hänen teini-ikäisensä käyttävät sitä vihersmoothieihin ja hän on tehnyt siitä jopa sipsejä . Aika hurjalta se naattipuska näyttää, valtavat lehtiruodotkin. Katsotaan nyt, jospa kokeeksi silppuaisi johonkin vihanneskeittoon, ehkä se kesyyntyy keitettynä. Munakkaisiinkin uppoaa kaikenlaista kasvikunnasta peräisin olevaa.
Nyt tuli kyllä rönsyili muihinkin kaaleihin.Eilen pyörittelimme parsakaalin nuppuja juustofonduessa. Hyvää oli samoin kuin muutkin kasvikset.
Fondueillanistujaiset sopivat pimeneviin elokuun iltoihin. Kaunista katseltavaa ja maistuvaa naposteltavaa.- Anonyymi
Kaupassa on pienehköjä parsakaaleja, n. euron kappale. Ostan usein. Kukintoja laitan raasteen päälle ja pureskelemme salaatin kastikkeen kassa sellaisenaan raasteen ohella. Kauniitakin. Loppuosan höyrytän niukassa vesimäärässä ja syömme lisukkeena. Tuolla on kerrottiin vitamiineista, lisäksi on folaattia, jota tarvitaan aineenvaihdunnassa ja sydämen toiminnassa. Ei juuri muissa kasviksissa olekaan kuin näissä vahvan vihreän värisissä.
- Anonyymi
Jps veren hyytymistekijä (P-TT) on alhainen, kannattaa syödä parsakaalia,
se sisältää K-vitamiinia, joka parantaa sitä.
Jos veren hyytymistekijä on korkea, eli joutuu syömään Marevania,
en ole varma, voiko parsakaalia syödä tuhottoman paljon,
mutta ei sitä Suomessa kukaan päivittäin syökään
muut kuin paitsi ehkä minä, jolla veren hyytymistekijä on alhainen.
Se aiheuttaa mm. sen että hampaanpoiston jälkeen veri ei lakkaa tulemasta moneen tuntiin. Viimeksi kesti 8-9 tuntia hyytyä..
Parsakaali on erittäin terveellistä kuten muutkin tummanvihreät vihannekset,
pinaatti, pavut jne.
Höyrytän parsakaalia vähän ja syön sellaisenaan. - Anonyymi
Vihreillä vihanneksilla on monia terveysvaikutuksia, mutta vihertynyttä perunaa kehoitetaan välttämään.
Lehtikaalista on tullut muoti vihannes, siitä tehdään uunissa sipsejä ja moni kiittelee sen makua juuri sipseissä. Omat mielimausteet ja tippa öljyä.
Pinaatti on yksi rautavarastoa lisäävä lehtivihannes, mutta tehoviljeltynä vanhan ajan maku on niistäkin kadonnut. Ovat kuin vesiheinää maultaan.
Punajuuren naatitkin voi kuivattaa sipseiksi, eräs tuttava keittää porkkanan naatitkin, ravinteet talteen. Paremmin kaikki hiven- ja kivennäisaineet imeytyvät ruoasta kuin pilleripurkista. Kannattaa hyödyntää syyskauden sato syömällä varret ja naatit.
Tässä on linkki sivustolle jossa kerrotaan Parsakaalin terveellisyydestä. Tuo vatsaa puhdistava vaikutus tuntuu hyvältä, kun monet lääkkeet hävittävät omia bakteerikantoja ruoansulatuksesta. Hyvä vihannes josta moni tuntuu tykkäävän täälläkin.
https://askelterveyteen.com/parsakaalin-mahtavat-terveysvaikutukset/
Terveisin parsahullu täälläkin.- Anonyymi
Vihertymä perunassa on solaniinia, myrkkyä, sellaista perunaa ei pidä syödä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vihertymä perunassa on solaniinia, myrkkyä, sellaista perunaa ei pidä syödä.
Kuinkas myrkyllistä se on, jos vihertävän perunan keittää oikein hyvin? Ei kai nyt yhdestä keitetystä vihreästä perunasta menehdy, vai mitä?
- Anonyymi
Syödään parsaa täällä Kouvolassa pari kertaa viikossa. Muuten ostettaisiin useammin, on liian kallista noin 2 euroa yksi parsakaali. Missä hinnoissa muualla on?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2063230Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391620Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951472- 921389
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461344Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1581259Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121188Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231019Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89932Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.47829