Parsan ja parsakaalin terveyshyödyt.

Anonyymi

Eilen höyrytin ison parsakaalin nuput ja kuoritun varren. Höyrykattilaan laitoin myös kolme isoa porkkanaa halkaistuina ja nyt on jääkaapissa hyvää välipalapurtavaa, purutuntuma parsakaalissa ja porkkanassa, todella maistui juuri pieni välipala niistä ja jäävuorisalaatista.

Osan parsakaalista soseutin ja keitin keitoksi lisäämällä hiukan jauhoja ja keitinliemen lisäksi vähän maitoa, mausteeksi voita ja juuri mietin, että iltapalaksi lämmitän sitä keittoa ja lisään raastettua inkivääriä kuumaan keittoon lautasella. Höyrytyksessä syntyvä keitinliemi käy juotavaksi tai juuri keittoon, kuten itse käytän.

Oletteko tutustuneet moisen kasviksen terveys hyötyihin?
Nyt monet syövät parsan kukintoja raakana, dippikastikkeeseen ja suuhun. Keitetty parsa saa vahvan tuoksun ja moni ei sitä esim. lounaspaikoissa ota edes lautaselle, liikaa keitettynä sen ravinto hyöty häviää, koska monet hivenaineet katoavat keitettäessä.

Parsa sitten on toinen juttu, se tankoparsa jota nykyisin taitaa saada kaupoista sekä valkoista että vihreää ympäri vuoden.
Suosittua herkkua molemmat.

11

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Parsakaali on hyvää ruuan lisukkeena ja välipalana. Hyvä idea tehdä keittoa siitä. Meillä on keitettu kuorittu parsakaalin varsi ja kukinta. Eli siis koko parsakaali on ihan syötävää ja hyvää sellaista. Olen lisännyt sitä kasviskeittoihin. Maukasta on. Siitä en tiedä, mitä ravintoaineita siinä on. Jos jollakin on tietoa voisit kirjoittaa niitä. Kuuluuko parsakaali luonnonparannuskasveihin?

    • Anonyymi

      Tankoparsaa on kaupoissa säilöttyinä lasipurkkeihin myytävänä. Niissä on suolaa jonkin verran ja maku ei siksi ole oikein hyvä.

    • Anonyymi

      Parsakaalihan on varsinanen terveyspommi! Tärkeän foolihapon lisäksi se sisältää C ja A vitamiinia, kalsiumia magnesiumia, seleeniä ja kaliumia.

      Sen lisäksi se on herkullinen keittona, ruokavierailleni tarjoan joskus alkupalana vain suolavedessä keitettynä holladaise kastikkeen kanssa, johon laitan hieman runsaammin sitruunaa kuin reseptissä neuvotaan. sini.sirkku

    • Höyrykattila on minullakin käytössä, kasvikset eivät vety, vaan säilyvät napakoina, värit ja vitamiinit pysyvät paremmin. Parsakaalin maku ei meillä ole saanut vastakaikua, sitäpaitsi mukana tulee paljon kovaa varsiosaa, ehkä en ole osannut edes oikein valmistaa. Olen kyllä sen terveyshyödyistä lukenut, jopa syöpää ehkäisevänä nostavana ja nivelkipuja lievittävänä. Löysin kaupasta varsiparsakaalia, broccolinia, joka on miedomman makuista ja varretkin voi käyttää. Tavallinen tapa minullakin, että keitän hiukan ylimääräistä, saa jäähtyneenä salaattiaineksia. Rapeiden salaatinlehtien kanssa saa raikkautta ja suutuntumaa, samaan kulhoon vaikka kalan tai kanan loput, omatekoisia leipäkrutonkejakin olen kokeillut. Kirsikkatomaatteja kypsyy nyt eteläseinustalla yltäkylläisesti, ihanan makeita ja auringolta maistuvia, värikin jo antaa energiaa.

      Tankoparsa onkin alkukesällä odotettu herkku , juuri maastanostetut varsinkin. Parsakattilaa minulla ei ole, mutta saatan kylmästi ja vääräoppisesti katkaista varret, laittaa ensin kovat alaosat kiehumaan, sitten pehmeät nuppuosat. Kukkakaali menee meillä raakanakin, varsinkin dippikastikeiden kanssa tai salaatin seassa. Gratiinit ovat herkullisia, mutta täytyy olla pidättyväinen juustokuorrutteiden suhteen. Naapurin rouva toi lehtikaalia ja kertoi, että hänen teini-ikäisensä käyttävät sitä vihersmoothieihin ja hän on tehnyt siitä jopa sipsejä . Aika hurjalta se naattipuska näyttää, valtavat lehtiruodotkin. Katsotaan nyt, jospa kokeeksi silppuaisi johonkin vihanneskeittoon, ehkä se kesyyntyy keitettynä. Munakkaisiinkin uppoaa kaikenlaista kasvikunnasta peräisin olevaa.

      Nyt tuli kyllä rönsyili muihinkin kaaleihin.

    • Eilen pyörittelimme parsakaalin nuppuja juustofonduessa. Hyvää oli samoin kuin muutkin kasvikset.

      Fondueillanistujaiset sopivat pimeneviin elokuun iltoihin. Kaunista katseltavaa ja maistuvaa naposteltavaa.

    • Anonyymi

      Kaupassa on pienehköjä parsakaaleja, n. euron kappale. Ostan usein. Kukintoja laitan raasteen päälle ja pureskelemme salaatin kastikkeen kassa sellaisenaan raasteen ohella. Kauniitakin. Loppuosan höyrytän niukassa vesimäärässä ja syömme lisukkeena. Tuolla on kerrottiin vitamiineista, lisäksi on folaattia, jota tarvitaan aineenvaihdunnassa ja sydämen toiminnassa. Ei juuri muissa kasviksissa olekaan kuin näissä vahvan vihreän värisissä.

    • Anonyymi

      Jps veren hyytymistekijä (P-TT) on alhainen, kannattaa syödä parsakaalia,
      se sisältää K-vitamiinia, joka parantaa sitä.
      Jos veren hyytymistekijä on korkea, eli joutuu syömään Marevania,
      en ole varma, voiko parsakaalia syödä tuhottoman paljon,
      mutta ei sitä Suomessa kukaan päivittäin syökään
      muut kuin paitsi ehkä minä, jolla veren hyytymistekijä on alhainen.
      Se aiheuttaa mm. sen että hampaanpoiston jälkeen veri ei lakkaa tulemasta moneen tuntiin. Viimeksi kesti 8-9 tuntia hyytyä..

      Parsakaali on erittäin terveellistä kuten muutkin tummanvihreät vihannekset,
      pinaatti, pavut jne.

      Höyrytän parsakaalia vähän ja syön sellaisenaan.

    • Anonyymi

      Vihreillä vihanneksilla on monia terveysvaikutuksia, mutta vihertynyttä perunaa kehoitetaan välttämään.

      Lehtikaalista on tullut muoti vihannes, siitä tehdään uunissa sipsejä ja moni kiittelee sen makua juuri sipseissä. Omat mielimausteet ja tippa öljyä.

      Pinaatti on yksi rautavarastoa lisäävä lehtivihannes, mutta tehoviljeltynä vanhan ajan maku on niistäkin kadonnut. Ovat kuin vesiheinää maultaan.
      Punajuuren naatitkin voi kuivattaa sipseiksi, eräs tuttava keittää porkkanan naatitkin, ravinteet talteen. Paremmin kaikki hiven- ja kivennäisaineet imeytyvät ruoasta kuin pilleripurkista. Kannattaa hyödyntää syyskauden sato syömällä varret ja naatit.

      Tässä on linkki sivustolle jossa kerrotaan Parsakaalin terveellisyydestä. Tuo vatsaa puhdistava vaikutus tuntuu hyvältä, kun monet lääkkeet hävittävät omia bakteerikantoja ruoansulatuksesta. Hyvä vihannes josta moni tuntuu tykkäävän täälläkin.

      https://askelterveyteen.com/parsakaalin-mahtavat-terveysvaikutukset/

      Terveisin parsahullu täälläkin.

      • Anonyymi

        Vihertymä perunassa on solaniinia, myrkkyä, sellaista perunaa ei pidä syödä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihertymä perunassa on solaniinia, myrkkyä, sellaista perunaa ei pidä syödä.

        Kuinkas myrkyllistä se on, jos vihertävän perunan keittää oikein hyvin? Ei kai nyt yhdestä keitetystä vihreästä perunasta menehdy, vai mitä?


    • Anonyymi

      Syödään parsaa täällä Kouvolassa pari kertaa viikossa. Muuten ostettaisiin useammin, on liian kallista noin 2 euroa yksi parsakaali. Missä hinnoissa muualla on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      3230
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1620
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1389
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1344
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      158
      1259
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1188
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1019
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      932
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      47
      829
    Aihe