OLENKO LESBO

Anonyymi

Olen 17-vuotias tyttö ja olen miettinyt jo muutaman vuoden mahdanko olla jo lesbo?

Heti kun alkoi tulemaan ensi ihastuksia niin kaikki olivat poikapuolisia, fanitin poikapuolisia julkkiksia ja vielä 14- vuotiaana minulla oli paljon jätkä ihastuksia ja paljon seksuaalisia fantasioita heitä kohtaan. Koin siis olevani täysin hetero enkä ollut tytöistä kiinnostunut alkuunkaan.

Mutta sitten 15-vuotiaana ihastuin koulussani olevaan tyttöön, näitä tyttö-ihastuksia alkoi siitä lähtien tulemaan enemmänkin ja aloin ihailemaan ja ajattelemaan tyttöjä paljon.
Jotenkin pojat jäi vähemmälle fantasia puolellani ja olen tähän päivään saakka siitä lähtien miettinyt muummoassa alastomia tyttöjä ja kuinka kauniita he ovatkaan ja miten kiva olisi niitä katsella. Katselen tyttöjen peppuja ihan huomaamattakin ihan liikaa.

En vain ymmärrä mihin hetero puoleni on jäänyt? Kyllä minä katselen jos vastaan tulee söpö poika mutta aattelen vain että no ompas söpö mutta ei siitä sitten sen enempää. Jotenkin minulla on mennyt maku poikiin muutenkin kun minun kohdallani kaikki on ihan ihmeen perverssejä, en usko kuitenkaan että tämä siihen on vaikuttanut niin paljoa sillä minua ei kiinnosta ns kiltitkään pojat oikeen.

Tosiaan tytöt vaan viehättää ja niissä on sitä jotain mitä tekee mieli aina vain katsella. Olen ollut kyllä ennen 14- ikävuotta ihan normaali hetero tyttönen. En kuitenkaan tunnista itseäni ”lesbomaiseksi” muuten, sillä olen huomannut että heillä on vähän omalaatuinen tyyli yms, että ihan perus heterolta yhä näytän ja tykkään kulkea pukeutumisenkin suhteen massan mukana.

Olenko lesbo? Osaatteko sanoa tähän mitään? Olen itsekin melkein ihan kujalla jo seksuaalisesta suuntautumisestani.

Jos olet itse lesbo tai edes bi, voisitko jooko kertoa miten aloit selkeästi jo oivaltaa olevasi tätä sukupuolivähemmistöä?

Kiitos

20

<50

  Vastaukset

  • Et ole mikään lesbo mielestäni, on luonnollista että ihailet toisissa naisissa kauneutta, ehkä haluaisit jotain heidän piirteitään itsellesikin.
   Me naiset ollaan usein estetiikan perään. Kauniit asiat ja esineet kiinnittävät huomiota, ei se tarkoita välttämättä mitään seksuaalista.
   En suosittele sinulle lesboksi ryhtymistä, sehän on valinta.
   Kukaan ei siihen voi pakottaa, vaikka jollain olisi haluja johonkin hän silti valitsee toteuttaako niitä vai ei.
   Mitään hienoa ei lesboudessa ole.
   Naiselta jää lesbosuhteessa puuttumaan paljon oleellisia asioita joita hänellä kiinteässä heterosuhteessa on.
   Heterosuhteessa nainen on ainutkertainen naiseudessaan ja saa olla sillä paikalla joka on luontaisin.
   Lesbosuhde vääristää naista, usein lesbosuhteessa toinen naisista ottaa maskuliinisemman roolin (miehen roolin) ja toinen vaimon roolin jäljitelmän.
   Tämä miehen roolissa suhteessa oleminen kyllä vaikuttaa naiseen psyykkisesti, usein myös ulkoisesti . Asetelma vaan ei ole aivan terve.
   Lesbopiireissä on kovuutta ja irtosuhteita, herkkä ihminen tuskin viihtyy.
   Kaikkea hyvää sinulle! Nuorena voi tulla monenlaisia tunteita ja epäilyjä,pelkojakin.
   Aika kuitenkin selkiyttää asioita.
   Älä kiirehdi. Vuoden päästä voit olla rakastuneena jonkun ihanan miehen rinnalla ja haaveilla vaikka häistä, ihan mahdollista!
   Siunausta!

   • Kiitos! Valaisi vähäsen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos! Valaisi vähäsen

    Oleppa hyvä!
    Kauniisti tehty kun kiitit meitä vastauksistamme, ilo oli minun puolellani :)
    Olet fiksu nuori nainen, hyvää jatkoa!


   • Lesbous ei ole valinta, kuten ei heterouskaan, eikä lesboudessa ole kyse pelkästä ei-romanttisesta estetiikan ihailusta. Lesbo-naiselle nimenomaan heterosuhde ei tarjoa sitä samaa kokonaisvaltaista rakkaussuhdetta, jonka suhde naisen kanssa tarjoaa. Ei ole mikään pikkujuttu pakottaa itsensä (ja kumppani) elämään rakkaudettomassa suhteessa.
    Se on tietysti valinta, mitä tekee. Mutta miksi ihmeessä pitäisi vaatia että jokin ihmisryhmä joutuu elämään tukahdutettuna ja piilotettuna, kun toiset saavat elää täyspainoisessa suhteessa rakastamiensa ihmisten kanssa?

    Aloittajalle, eivät kaikki lesbot pukeudu ns. butch-tyyliin - mutta luonnollisesti vain ne pistävät silmään jotka pukeutuvat. Googlaa "lipstick lesbian" jos enkku luonnistuu ja huomaat, että on paljon tyttömäisiä ja naisellisiakin lesboja ;) Jos taas haluat nähdä millaista on lesbojen ihan tavallinen arki, niin esim youtubekanava Kaksi äitiä ja kaksoset on mukavan lämmin kuvaus lesboparin perhe-elämästä. Älä välitä edellisen kommentoijan viestistä, hänellä näyttää olevan hyvin stereotyyppinen (sanoisinko 80-lukuinen) ja vääristynyt kuva lesboista ihmisenä, mahtaako edes henkilökohtaisesti tuntea yhtään lesboa. Minä tunnen, ja voin sanoa että aika kaukaa haettua oli.

    Kannattaa myös pitää mieli avoimena muillekin vaihtoehdoille. Voit olla myös vaikka bi/pan tai vaikka biromanttinen hetero. Itse luulin ensin olevani lesbo, koska miehet eivät kiinnostaneet naisia enemmän kuten kavereilla näytti olevan. Naisiakaan kohtaan en ikinä kokenut mitään erityisen suuria ja miehistä eroavia ihastumisen tunteita, joten järkeilin, että mun täytyy olla biseksuaali. Lopulta asia selvisi, kun kuulin riittävästi erilaisten ihmisten (hetero, lesbo, bi, aromanttinen, aseksuaali) tarinoita ihastumisesta ja seurustelusta, ja tajusin, että ainut johon kykenen samaistumaan on aromanttinen aseksuaali. En siis koe seksuaalista tai romanttista vetovoimaa ketään kohtaan. Mutta sekin oli vaikeaa tunnistaa, kun minulla ei ole ikinä ollut kokemusta että miltä sen ihastumisen tai seksuaalisen vetovoiman oikein pitäisi tuntua ja kuvittelin että kyllä se vielä joskus tulee kunnolla. Eli jos jonkinlaisen vinkin voin antaa, niin tutustu erilaisten ihmisten kokemuksiin, niin ehkä pääset jyvälle, mihin itse samaistut eniten.


  • Et ole lesbo. Tyttäreni joskus 14 vuotiaana kertoi olevansa ja seurusteli vähän aikaa tytön kanssa. Tänä päivänä 22v hän on kihloissa pojan kanssa. Se voi olla sinulla kokeilemista ja jos olet isompana sitä mieltä että olet lesbo tai bi niin ei se haittaa.

   • Joo, luulen myös :D


  • Ohimenevää, niin ohikiitävää. Tietyssä iässä tapahtuu tuonkaltaista mielenkiintoa omaan sukupuoleen. Anna ajan kulua ja rauhoitu.

   • Kiitos!


  • Homon määritelmä on, että pitää pojista. Et siis ole homo. Tytöistä pitäminen on normaalia, Miehistä pitäminen ei ole normaalia edes naiselle.

  • Ihmisen seksualisuus voi olla ailahtelevainen. Saattaa olla että kyseenalaistat itseäsi nyt, et tiedä oletko hetero, bi vai lesbo. Teinivuodet ovat minuuden hakemista, ja sinuna antaisin itselleni aikaa miettiä ja pohtia mitä haluan elämältä.

  • Minusta tuntuu että lesbot ryhmässä saisit paremmin apua tällaiseen kysymykseen.

  • Muut eivät voi tietää seksuaalista suuntaumustasi.

   En ottaisi vastaan neuvoa tässä asiasta henkilöltä, joka on selvästi uskonnollinen. Hänen sanomansa on uskontonsa oppien värittämä eikä totuus: "En suosittele sinulle lesboksi ryhtymistä, sehän on valinta." Jos olet oikeasti lesbo, on rankkaa pakottaa itsensä heterosuhteeseen. Kahden naisen parisuhde ei ole luonnotonta.

   Itse olen enemmän naisiin suuntautunut bi ja kyllä heterosuhteessa vuosia haaveilin naisista ja toivoin, että olisin ollut uskaliaampi nuorena kokeilemaan seurustelua naisen kanssa.

   Kaikkea hyvää sinulle :) Aika näyttää :)

   • En suosittelisi ottamaan vastaan neuvoja lesboilta koska he ovat puolueellisia lesboutensa suhteen.
    Lesbot tykkäävät yritää "käännyttää" lesboksi ja homot homoiksi.
    Kyllä seksuaalisuuden ruokkiminen ja toteuttaminen on valinta.
    Homoudessa ei ole mitään hyvää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En suosittelisi ottamaan vastaan neuvoja lesboilta koska he ovat puolueellisia lesboutensa suhteen.
    Lesbot tykkäävät yritää "käännyttää" lesboksi ja homot homoiksi.
    Kyllä seksuaalisuuden ruokkiminen ja toteuttaminen on valinta.
    Homoudessa ei ole mitään hyvää.

    No voi elämän kevät kun on vanhakantaista ajatusta liikkeellä taas :D Kukaan muu ei pelkää seksuaalisuuteen käännyttämistä kuin uskonnolliset hörhöt. Lopeta itse homoseksuaalien käännyttämisyritykset heteroksi, kiitos.

    Homoudessa/lesboudessa on paljon hyvää heille jotka ovat homoja ja lesboja. Itse et sitä totta kai voi ikinä tajuta, jos et ole homo tai lesbo.


  • Hei!

   Ensiksi haluan sanoa, että rakkaus, seksuaalisuus ja kiintymys ovat yhtä arvokkaita riippumatta siitä kohdistuvatko ne samaa vai jotain muuta sukupuolta olevaa ihmistä kohtaan. Monelle voi olla tärkeää löytää itseä kuvaava sana, jolla voi itselleen ja muille avata kokemiaan tuntemuksia. Omasta seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä käyttämäsi termi on kuitenkin itsemäärittelyasia, eli vain sinä voit kuvata itseäsi jollain sanalla – halutessasi – mutta muut eivät voi tehdä sitä puolestasi. Viittaaminen samaan sukupuoleen kohdistuvaan kiinnostukseen "vaiheena" on vähättelevää - aivan kuin heteroseksuaalisuus olisi parempi suuntautuminen, johon olisi hyvä päätyä. Yhtä lailla voisi kai sitten puhua "heterovaiheesta", jos nuorella on eri sukupuolta oleva seurustelukumppani :-)

   Meillä kaikilla on oikeus ilmaista sukupuoltamme tai sukupuolettomuuttamme niin kuin hyväksi koemme ja olla välittämättä normeista, joita maskuliinisuuteen / feminiinisyyteen liitetään. Määrittelemättömyyskin voi muodostaa oman identiteetin sisällön: jotkut kutsuvat itseään vain termillä queer tai sateenkaareva, mikä ei kerro identiteetistä muuta kuin sen, että heterous/cissukupuolisuus ei tunnu omalta jutulta.

   Kaikki seksuaaliset suuntautumiset (mm. aseksuaali, hetero, homo, lesbo, bi/pan) ja sukupuoli-identiteetit (esim. cisnainen, transnainen, muunsukupuolinen, intersukupuolinen, joustava, sukupuoleton) ovat yhtä hyviä ja aivan tavallisia. Aina kannattaa myös muistaa, että Suomessa on voimassa Yhdenvertaisuuslaki, joka takaa, että ketään ei saa syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella ja Tasa-arvolaki, joka taas puuttuu sukupuoli-identiteetteihin liittyvään syrjintään.

   Osa meistä tekee seksuaalisen suuntautumisen lisäksi selvän rajan sen osalta, kehen tuntee romanttisia tunteita tai parisuhdekiinnostusta eli että mikä on oma romanttinen suuntautuminen (mm. a-, hetero-, homo-, bi/panromanttinen). Nämä tunteet eivät välttämättä johda seksiin, vaan seksuaalinen suuntautuminen voi olla erikin. Monille meistä romanttinen ja seksuaalinen suuntautuminen saattavat mennä samaan suuntaan, mutta osa tunnistaa näiden tasojen erot selkeästi - siten että tuntee vahvoja ihastumisen ja rakastumisen tunteita jotakuta kohtaan ilman seksuaalista mielenkiintoa ja joku taas saattaa olla seksuaalisesti hyvin puhutteleva, mutta romanttinen tunneside ei ole niin läsnä. On siis täysin mahdollista olla esim. homoromanttinen biseksuaali, mikä tarkoittaisi henkilöä, joka viihtyy pari/monisuhteessa (tai muussa romanttiseksi luokitellussa suhteessa) samaa sukupuolta olevan kanssa, mutta seksuaalisesti on kiinnostunut sekä miehistä että naisista. Yhtä lailla voi olla vaikkapa biromanttinen homoseksuaali jne.

   Erilaisia identiteettejä on lupa pohdiskella ja kokeilla - se kuuluu elämään. Sopiva ja oikea löytyy kyllä jossain vaiheessa. On ihan OK olla tietämätön ja kannattaa pysyä avoimena uusille ajatuksille ja kokemuksille. Osa tietää pienestä saakka, että ovat "erilaisia" ja myöhemmin ymmärtävät, että se johtui bi/homoseksuaalisuudesta. Useimmat havahtuvat suuntautumiseensa murrosikäisenä, mutta osa pohtii asiaa vielä eläkeiässä :-) Monesti on ihan tuuristakin kiinni, kenen kanssa päätyy suhteeseen ja identiteetti voi myös avartua tai löytää uusia polkuja elämän varrella. Vähemmistö ihmisistä on 100% heteroja tai homoja ja suurin osa meistä on jossain siinä välillä, mutta kulttuurimme ohjaa voimakkaasta heterosuhteisiin.

   Suuri osa meistä kokeilee tai harrastaa joskus seksiä myös samaa/eri sukupuolta olevien kanssa. Eli toiminnankaan ei tarvitse aiheuttaa lokerointia – vain oma määritelmäsi on tärkeä. Porno, jota katsoo tai omat fantasiat eivät välttämättä nekään kerro mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Yksi maailman suurimmista pornosivustoista on julkaissut käyttäjätilaston, jonka mukaan naiset katsovat kaikkein eniten naisten välistä seksiä kuvaavaa pornoa ja toiseksi mieluiten miesten välistä seksiä kuvaavaa pornoa. Tämä ei tarkoita, että pornoa katselevat naiset olisivat kaikki lesboja tai että naiset haaveilisivat salaa olevansa homomiehiä :-) Toisinaan juuri sellaiset mielikuvat ja porno, jota EMME halua tosielämässä toteuttaa, on ajatuksissa kaikkein kutkuttavinta, koska se on helppo etäännyttää arjesta. Suurin osa heteronaisista kiihottuu naisista ainakin joskus ja vähintäänkin fantasioiden tasolla. Toisaalta taas 75% lesboista on joskus harrastanut seksiä myös miesten kanssa. Fantasiointi miehistä, käytöksen muuttuminen miesten seurassa tms. ei tee sinusta biseksuaalia tai heteroa. Aika näyttää, minkälaisiin suhteisiin päädyt . Mene kohti kiinnostuksiasi, kunhan et tee mitään epämukavaa ja kunnioitat myös toisten rajoja.

   Identiteettipohdinnoissa on tärkeää, että ihmisellä ei olisi etukäteen vaatimusta olla jotain tiettyä suuntautumista. Vain niin aito oma suuntautuminen parhaiten löytyy ja sen kanssa oppii elämään omana itsenään.

   Yst. terv. Outi Santavuori, seksuaaliterapeutti, Sinuiksi-palvelu

   • Kiitos paljon!


   • Olipas harvinaisen hyvä kommentti! Kiitos työstäsi!


  • Tässä vielä Sinuiksi-palvelun yhteystiedot. Kyseessä on HLBTIQA+-ihmisille tarkoitettu palvelu, joka tukee ja neuvoo sateenkaari-ihmisiä, heidän läheisiään ja ammattilaisia. Meiltä voi kysyä mitä vaan seksuaalisuuteen, seksiin ja sukupuoli-identiteettiin liittyvää.

   Puhelinpäivystys ma klo 19-21 ja to klo 13-15, puh. 044 300 2355.
   Nimetön kysymys-vastauspalsta https://www.sinuiksi.fi/kysy-neuvoa
   Teemachattiemme aikataulut julkaistaan pian www.sinuiksi.fi/chat

   • Siinähän niitä ilmaantuukin heti käännyttämään lesboksi..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siinähän niitä ilmaantuukin heti käännyttämään lesboksi..

    Etkö lukenut viestiä? Siellähän puhuttiin myös heteroudesta sekä normaalista homoseksuaalisen kiinnostuksen esiintyvyydestä myös heteronaisten parissa. Hyvin asiantuntevasti selitettiin miten monimutkainen asia seksuaalisuus on, ja miten tärkeää on antaa aikaa itsetuntemukselle kehittyä. Mutta totta kai joillekin ihmisille jo pelkkä Setan nimi tarkoittaa, että ollaan käännyttämässä ei-heteroksi...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7135
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   181
   3869
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   57
   2922
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   74
   1032
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   950