Painajaista Suomessa - Hell in Finland

Kello on 5.20 nukkumatta helvetissäni vielä yhtään, näkymättömässä painajaisessani, jossa joudun painiskelemaan https://cutt.ly/2wd0dVL päivästä toiseen, yöstä toiseen, vuorokaudesta toiseen.

Vain omahoitoa. Näihin vaivoihin ja tähän helvettiin, jossa menehdytään ennen aikojaan. Tappaako krooninen borrelioosi vai sieni-infektio jo sitä ennen. Jos ACA:n https://cutt.ly/Vwd0h5D eli aktiivisen borrelioosi-infektion haurastuttama verisuoni katkeaa päässä, aivoverenvuoto ja lähtöhän siitä tulee, kun on vähän isompi juttu silloin kuin että vain verisuoni katkeaisi jalassa tai varpaassa.

Ihmiset kuolevat sairauksiin, joita ei muka ole olemassa eikä tutkita. Niin meni borrelioosiyhdistyksestäkin pitkäaikainen työntekijä sairauskohtauksen yllättäessä https://cutt.ly/jwd0mrR huhujen velloessa Ilkka Vartiovaarankin kohdalla puoleen ja toiseen; loppuiko kovissa kivuissa sietokyky, katkesiko pinna vai verisuoni päässä, jota lähtijät eivät ole jääneet kertomaan.

Kello on 5.40 unen sijaan lisäillessäni linkkejä tähän vasta myöhemmin, sitten kun jaksan. En nyt, kun en jaksaisi kirjoittaakaan, kun olisi pitänyt saada nukkua vaan. Viimeinkin. Otettuani höyryhengitystä ja saatuani tehtyä kaiken.

Käsivarren lämmittimenä läpi kesän toiminut sukka oikeaan käteen ennaltaehkäisemään rasitusvammaa, joka ei ole kunnolla parantunutkaan. Ei enää, tässä kunnossa.

Pipo päähän. Luhdan kaksinkertainen kolmen merinovillaisen odottaessa pesua ja resorin neulomista pysyäkseen paremmin päässä. Mitä apua särkyihin on näistä pipoista, jotka eivät pysy edes päässä? Öisin sairaaseen kylmänsärkyyn - josta edesmennyt lääkäri Vartiovaarakin kertoi ainakin Lancetissa https://cutt.ly/0wd0Q1s englanniksi, joka on aika monella hallussa kollegoitaan lukuun ottamatta näiden pitäessä kroonista borrelioosiakin häpeällisesti muka "toiminnallisena häiriönä" vain, jota ei tarvitse ottaa tosissaan, vaikka se tappaa ihmisiä kaikkialla maailmassa.

- Enkä käytä vain pipoa, jota ilman en ole mennyt yhtenäkään yönä kesällä nukkumaan, vaan poskeni alla on aina myös https://cutt.ly/gwd0GKr rukousliina, jonka olen saanut Kallion kirkosta Rukousystävien illasta https://cutt.ly/awd094e Pirkko Jalovaaralta. Kun lääkäreiltä ei ole apua herunut, mitä muuta olisin voinutkaan kuin rukoilla ja luottaa Jumalaan nukkuessani rukousliina tyynyni päällä.

Kymmenen vuoden ajan rukousliina on kerännyt tuskanhikeäni sairastuttuani homeasunnon jälkeen krooniseen poskiontelontulehdukseen, sieni-infektioon https://cutt.ly/6wd0Ygk ja koviin kipuihin, jossa meni pari hammastakin https://cutt.ly/Pwd0T0j vain parin viikon välein syksyllä 2010.

Tänä aikana tuskanhikeä on ollut niin paljon, pystymättä edes laskemaan kärsimystäni, että rukousliinaakin on täytynyt pestä usein.

Päästyäni tänä yönä nukkumaan siitä ei taaskaan tullut mitään. Kylmä jäyti paksujen peittojen ja vaatteiteni läpi, vaikka kuinka yritin asetella niitä paremmin.

Aivan päällimmäisenä oli päiväpeitto polypropeenista; aineesta, josta minulle oli tarjottu synnytyksen aiheuttamiin laskeumaoireisiin kahtakin eri verkkoa, jotka olisivat syöpyneet sisuksissani https://cutt.ly/Cwd2osj kuin purukumiin.

Kello on 6.31 jaksamatta tällä istunnolla enempää. Tipahdan kohta eikä minusta ole enää mihinkään. Aamuyöllä ottamani 50 mg:n diklofenaakki ei ole auttanut luusärkyihini nimeksikään.

1

<50

  Vastaukset

  • Selkäni tuppaa kipeytymään jatkuvasta istumisesta sängyssä tyynyt seinää ja selkää vasten elettyäni vuodepotilaana tammikuusta 2017 lähtien.

   Tänään herätessäni tunsin lonkkanivelieni jäytävän taas ja keksin kokeilla, mihin asti lämmittävä polypropeenipäiväpeittoni ulottuu eikä se ollut lantion korkeudellakaan eikä villatäkkini alla oleva villaneuleeni ulottunut sekään lonkkiini, joihin borrelioosi on iskenyt. Ennen vuoden 2012 https://cutt.ly/Mwjtvxe punkinpuremaa ei ollut lonkka- eikä luusärkyäkään, joten kyllä tietää, mistä tuo sairaalloinen särky johtuu, kun sisällä ei ole kylmäkään, 24-25 astetta parhaillaan ja on lämmin päivä.

   Huolestuttavaa on myös karsea pakonomainen nukahtelu, joka sattui viime yönäkin ihan hirveästi sydämeen yrittäessäni kirjoittaa aamusivussani muutamaa riviä loppuun. Havahdun siihen, että olen nukahtanut, nukahtaessani heti seuraavassa hetkessä uudestaan. Nukahdan ja herään, nukahdan ja herään, sydämen sattuessa samalla kauheasti. Todistusaineistona lukuisten aiempien lisäksi on aamusivuliuska, joka harakanvarpaideni ohella on täynnä mustan kuulakynän tekemiä viivoja kynän tipahtaessa nukahtaessani paperille. Tämä alkoi nyt viime yönä ennen kolmea pystyttyäni aiemmin valvomaan normaalisti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   11131
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   5508
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   259
   2887