Milloin pitää olla omistusasunto myytynä asoon liityen?

Anonyymi

Tilanne on tämä: avioero tulossa, omistusasunnossa iso yhtiölaina (putkiremontti ja julkisivuremontti). En pysty lunastamaan asuntoa mieheltäni, eikä rahat riitä Helsingissä kolmion ostoon. Asumisoikeusnumero 1990- luvulla hankittu. Haaveissa tulevat Hasot Kalasatama tai Pasila. Mutta uskallanko / voinko hakea Hason asuntoa ennen kuin omistusasunto on myyty? Kuinka pian asunto pitää olla myytynä jos asoasunnon saa? Mitä jos asuntoa ei saada kaupaksi, mutta olen vastaanottanut asoasunnon, menetänkö asunnon ja numeroni? Ja tietysti mielellään asuisin lasten kanssa vanhassa kämpässä (jos mies suo) niin pitkään kuin muutto uuteen (aso)asuntoon on ajankohtainen. Yritin asiaa kysyä ATT:ltä mutta en saanut kunnon vastausta. Onko kenelläkään kokemusta tästä?

7

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Veikkaan, että Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön asuntopalvelut-yksikkössä osaavat vastata kysymyksiisi paremmin kuin Att;llä. Tuo asuntopalvelut taitaa päättää oletko oikeutettu hakemaasi asumisoikeusasuntoon:
      https://www.hel.fi/kv/asumisoikeus-fi/yhteystiedot/

      Kun sain reilu kolme vuotta sitten tarjouksen HASO Vienanpuistoon ATT:ltä, mietin, että olenkohan sittenkään oikeutettu siihen asuntoon, koska minulla oli varallisuutta yli puolet siitä, mitä Kurkimäen suunnalla maksaisi halvimmat samankokoiset asunnot. Soitin kiinteistöviraston asunto-osastoon, joka ilmeisesti on sitten nykyään kaupunkiympäristön asuntopalvelut. Sanoivat, että koska Vienanpuisto on uusi, niin katsotaan, mitä uusi vastaava asunto maksaisi alueella eikä halvin, ja sain asunnon. Eli, jos hakee kalliilta alueelta uutta aso-asuntoa, niin varallisuutta voi olla aika paljonkin ennen kuin 50% ylittyy. Asuin silloin vuokralla, joten en tiedä miten omistusasunto vaikuttaa aso-asunnon saamiseen.

      "Asumisoikeusasunnon saajalla ei saa olla hakualueella omistusasuntoa, joka sijainniltaan, kooltaan, varustetasoltaan, asumiskustannuksiltaan ja muilta ominaisuuksiltaan kohtuudella vastaa haettua asumisoikeusasuntoa." Mitähän tuokin sitten käytännossä tarkoittaa? Esim. jos omistaa asunnon Itä-Helsingissä, niin onko se eri hakualueella kuin kantakaupunki?

    • Anonyymi

      Mulla oli omistusasunto kun hain asumisoikeusasuntoa ja sain asunnon. Eivät kyselleet mitään silloisen asunnon myynnistä. Kun sain asuntotarjouksen (Haso) lähetin pyydetyt selvitykset (eli verotuspäätös) ja minut hyväksyttiin asoasunnon ostajaksi. Asumisoikeusmaksu pitää maksaa melkein heti kun kaupat on tehty, eli kannattaa varmistaa rahoitus siihen. Jos saat asunnon niin vasta kun olet allekirjoittanut ostosopimuksen on numerosi käytetty, eli vielä siinäkin vaiheessa jos sinut hyväksytään ostajaksi, voit perua menettämättä numeroa.
      Toivottavasti tästä oli jotain apua sinulle.

    • Anonyymi

      Ainahan ne uhkailee, että kaikki pitää olla myyty, mutta silleen pitää olla itsekäs, että ei jää tyhjän päälle. Laitat rehellisesti tilanteen hakemukseen. Mun kämppä myytiin viikossa, että mitään ongelmaa ei tullut.

    • Anonyymi

      Lisäksi vielä tuohon, että asumisoikeusyhtiöillä on intressi myydä ja saada hyvä vuokralainen, joten neuvotteluvaraa on.

      • Anonyymi

        Nyt sanoit "pahan sanan" palstan vahtikoira (aso-mummo se oikea) se vihaisin ei siedä sanaa "vuokralainen" tällä palstalla sillä hän käsittää vuokralaiset ovat pohjasakkia ja asolaiset (tai hasolaiset etenkin) ovat keskitasoa ylempää "luokkaa" ja asuvat kuin omassaan!


    • Anonyymi

      Kiitos neuvoista ja kommenteista!
      Soitin tuonne Helsingin kaupungin asuntopalvelut -yksikköön ja näyttivät vihreää valoa asumisoikeusasunnon hakemiselle :-)

    • Anonyymi

      Jaa eroko tulossa ja asoa talveksi päälle ja silleen?
      Millainen ukko sulla vapautuu markkinoille onko komea ja kiihkeä ja vapaa vai jo toisten perässä?

      Kiinnostaa tietää, nim. - "aso-mummo" Puksusta".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1253
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      919
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      899
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      884
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      790
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      781
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      769
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      768
    Aihe