Savolaista kieroilua - vai jotain muuta?

Anonyymi

Ostin pakkauksen kirjolohifileitä. Aika kalliita olivat, mutta hyvännäköisiä. Valmistaja oli Saimaan Tuore. Heti ymmärsin, että nytpä saan hyvänmakuista kirjolohta, kun se on kasvatettu puhtaassa ja suuressa Saimaassa. Savolaista kieroilua? Fileet paistettiin ja maustettiin ja siihen oheen muuta herkullista ruokaa ja sitten nauttimaan. YÖK. Kirjolohissa oli hirveä mudan maku. Syömättä jäivät, ei niitä syö edes naapurin kissa. Rupesin netissä tutustumaan tuohon kasvattajaan ja markkinoijaan, Saimaan Tuore. Sehän toimiikin siellä Savossa, Varkaudessa. Oikea Saimaa on kaukana Varkaudesta. Yritys Kasvattaa kirjolohia umpialtaissa samassa kierrätettävässä vedessä, jos oikein ymmärsin? Ei mitään Saimaan vettä? Savolaista kieroilua? Netti tiesi lisää. Suuri joukko muitakin kirjolohen ostajia oli järkyttynyt kirjolohen kamalasta mudan mausta. Hyviä selittelyjä näkyi olevan Saimaan Tuoreella. Jokainen kalaerä koemaistetaan yms. Outo on sellainen suu, jolle tuo mudan makuinen kala kelpaa. Pitänee ajatella positiivisesti. Se oli hyvä opetus, ei enää koskaan Saimaan Tuore nimisen yrityksen tuotteita tule meille. Mutta tuo yrityshän pilaa teidän varkautelaisten maineen! Mikä se on tuommoinen firma?

107

8272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turhaa mustamaalausta tai sen yritystä. Yrität saada rahaa takaisin,kun söit kalat hyvällä ruokahalulla,varaa ei olisi ollut niihin.

    • Anonyymi

      Kerran ostin ja toista kertaa en osta vaikka melkein naapurissa kasvatetaan. Sama homma Rautalammin siiat.

    • Anonyymi

      Aloitus on savolaista kieroilua. Ottaisi suoraan firmaan yhteyttä. Veisi näytepalan ja sopisi kasvotusten. Mutta koska kala on ollut syömäkelpoisha,hän söi ja yrittää vaatia rahaa takaisiin. Typerää.

      • Anonyymi

        Meillekin sattui tuommosta täysin syömäkelvotonta mudan makuista kirjolohta. otin yhteyttä firmaan ja heti myönsivät syyllisyytensä ja korvasivat kalan ostohinnan. Mutta eihän ne mitään korvannu siitä että yks ruoka laitettiin turhaan ja sitä ei voinu syödä ja piti lähtee kaupasta hakeen uutta ruokaa ja laittaa toisen kerran. Hitonmoinen mieliharmi siitä tuli. Ei ole meidän pöydässä enää ikään saimaan tuoretta.


    • Anonyymi

      Savustettiin juuri merilohifileitä.Veivät kielen mennessään.Minä en pidä kirjolohesta.Miksi pitää aina keljuilla?Joka keskusteluun hyökkää veetuilija.

      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä, Norjan merilohi on paras ja v-tuilu on turhaa, asiat asioina.


      • Anonyymi

        Vastasit itse itsellesi ja poistit kommenttini. Minulla sentään paremmin asiat aina. Ei riipu tämän palstan jutuista. Voiton merkki 👋


    • Anonyymi

      Aloittajalle on tuote hyvitetty ja johtui kylmäketjun katkeamisesta,joko asiakkaan aiheuttama tai kaupan. Asia loppuunkäsitelty. Kirjoituksen poistoa pyydetty. Saimaan Tuore.

    • Anonyymi

      Mitä järkeä tänne itkeä pilaantuneesta fisusta. Tekee reklamaation sinne mistä osti. Ei se koko firma ole paska,jos yksi tuote on syystä tai toisesta käyttökelvoton. Virheitä sattuu. Noloa on kirjoitella tänne mistä sattuu.

      • Anonyymi

        Pensasmustikat ovat erinomaisia C- ja K-vitamiinin, kuidun sekä magnaanin lähteitä. Antioksidatiivisista flavonoideista esille voisi nostaa antosyaanien lisäksi myös kämferolin sekä stilbeenin. Kämferolin on joissakin tutkimuksissa todettu alentavan keuhkosyövän riskiä tupakoitsijoilla. Pensasmustikan (lajikkeena vaccinium corymbosum) syöminen ei kuitenkaan esimerkiksi tässä suppeassa tutkimuksessa (Del Bo´ et al.,2016) 300g annoksena vaikuttanut tähän, vaan hyödyt onkin todettu nimenomaan antosyaanivalmisteena annettuna (kuten kämferoli, eng.kaempferol). Ongelmana onkin varsinaisilla mustikoilla tehtyjen tutkimusten vähyys. Pensasmustikan on todettu myös vähentävän ahdistusta, masennusta ja tulehduksia. Stilbeenin (pterostilbeenin) on arveltu myös ehkäisevän syöpää, etenkin paksusuolensyöpää. Samaan stilbeenien ”sukuun” kuuluvaa resveratrolia esiintyy myös viinirypäleissä. Aloittajalla puuttuu.


    • Anonyymi

      Minkäs hintaista tämä lohi oli ? Ajattelin,kun itse kalastan,luvat kunnossa. Voisin hyväveli hintaan myydä.

    • Anonyymi

      Tuskin kalafirma tahallaan myy huonoa tuotetta. Mistä se mudan maku johtui?

    • Anonyymi

      Minulle ei maistunut.

    • Anonyymi

      Niin, kyllähän Varkauden seudun isot vedet on vielä ihan oikeaa Saimaata tai oikein prameesti Suur-Saimaata. Tuo Saimaan Tuore on aika näppärä markkinointinimi joka toimii hienosti mutta vähän ehkä harhaanjohtavasti vaikka suoraan ravintolan ruokalistalla.

      • Anonyymi

        Helposti siinä tyhmempi tosiaan luulee, että kirjolohi on kasvanut suuressa ja puhdasvetisessä Saimaassa. Jo se sattuu mudalle maistumaan, niin saattaa tulla epäilys pienestä kieroilusta.


      • Anonyymi

        Vai saimaan tuoretta nuo pullalohet kasvavat vanhallavaneri tehtaalla johon vesi tulee raakavesi tunnelia myöten kommiselästä ja kommiselkä ei kuulu saimaanvesistöön eli mainonta on harhaan johtavaa .


    • Anonyymi

      Tiedättekö miten näihin kalohin saadaan punainen väri.

    • Anonyymi

      Ostan yleensä lohta pienissä paketeissa prismasta, en sen tarkemmin muista mikä merkki tai maa. Alle 4€ sellasia siivuja,ei siinä nyt paljoa ole,mutta meillä ei muut syö lohta,niin piisaa leivänpäällisiksi minulle nuo. Hyvää on aina olleet. Saimaan Tuoretta en ole maistanut.

    • Anonyymi

      Värjätäänkö kirjolohen lihaa?
      Tavallaan.

      Kaikkialla maailmassa kasvatetuille lohikaloille annetaan rehun seassa astaksantiinia, joka on yhdenlainen karotenoidi sekä A-vitamiinin esiaste.

      Rehun lisäaine antaa lohen lihalle punaisen värin, mutta vaikutus ei ole pelkästään kosmeettinen. Pigmentti on välttämätön mädille ja kuoriutuvalle poikaselle, joten jos emokalat eivät saa astaksantiinia, kalanpoikanen ei selviydy.

    • Anonyymi

      Tuo kalafirma näkyy facebookki sivuillaan reilusti myöntävän satunnaiset ongelmat ja valittelee. Ei se olekaan mudan makua vaan se on geosmiini yhdisteen makua jota on tullut kasvatusaltaissa.

      • Anonyymi

        Lieneekö nuo geosmiini ja astaksantiini kuinka terveellisiä.


    • Anonyymi

      Ne fileet on käyneet sen halkiohamenaisen halkion välissä. Siksi maistui ja haisi oudolta. Se on savolaista kieroilua pahimmillaan!!

    • Anonyymi

      hyvää on.

    • Anonyymi

      Itse olen syönyt kyseisen firman kalaa, joka maistui tosi hyvältä ja sitten toisaalta sellaista, jossa oli voimakas mudan maku. Ilmeisesti jossain vaiheessa oli jotain ongelmia tämän kanssa, muistelen lukeneeni? Ylipäätään kirjoloheen voi tulla mudan makua silloin, kun vesi on lämmintä. Juuri vähän aikaa sitten ns. normikirjolohi, ei tämän firman tuote, maistui aivan mudalta.

    • Anonyymi

      Niin eipä se yrityksen syy ole,jos kala on mudan makuinen. Se on luonto,joka sen aiheuttaa. Paras vaan,että valittavat kalastaa itse kalansa.

    • Saimaan Tuore. Vittu mitä paskaa.

      • Anonyymi

        Ikävä juttu jos boderoija on vapaalla:((


    • Anonyymi

      Ostan yleensä lohta pienissä paketeissa prismasta, en sen tarkemmin muista mikä merkki tadi maa

    • Anonyymi

      Joko tuo kalan maku on parantunut kun ilmat on jäähtyneet. Oletteko maistelleet. On niin kallista kalaa että pitää olla priimaa jos meille ostetaan. Norjan lohi on paljo halvempaa ja ei ole kyllä ikinä mudalle maistunut.

      • Anonyymi

        Mauttomat antibiootit ja Chilen kautta kauppoihin. Siitä vaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mauttomat antibiootit ja Chilen kautta kauppoihin. Siitä vaan!

        Eikö tuo saimaan tuore sitten käytä antibiootteja. Ainaki kalan väri on niin tummanpunaista, että lähes hirvittää. Kaunista se on, mutta millä myrkyillä se syntyy. Tuota Chile juttua en ymmärrä. Omin silmin olen nähnyt melkoista rekkarallia, kun jäähdytetyt rekat ajaa lohta Pohjois-Norjasta Hätälälle ja muille paketoijille.


    • Anonyymi

      Yhä näkyy tuon firman naamakirjasa, että kalat maistuu mudalle. Syksylläkin. Yksi selitys oli, että se johtu siitä, että oli vesi oli kesällä niin lämmintä. Taisi olla pelkkä selitys, eikä ollenkaan totta. Minäki kesälä erehyin ostamaan tuota kirjolohifelettä ja aivan hirvee maku siinä oli. Sain kyllä rahat takasi. Enkä ikinä osta enää tuon firman tuotteita. Enkä kyllä ymmärrä, että miks joku ostaa, kun taatusti hyvää Norjanlohta saa paljo halvemmalla.

      • Anonyymi

        Facebook sivulta näkee. Tai ostamalla kaupasta.
        Jäi viimeiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Facebook sivulta näkee. Tai ostamalla kaupasta.
        Jäi viimeiseksi.

        Työtäkää kirjolohet Rectumiinne ja piirakat myös, pyyhkikää wcpaperilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työtäkää kirjolohet Rectumiinne ja piirakat myös, pyyhkikää wcpaperilla

        Ilta-alesta ostettu ja syömättä jäi. Ei voi olla totta. Koirakin haistoi ja jätti syömättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilta-alesta ostettu ja syömättä jäi. Ei voi olla totta. Koirakin haistoi ja jätti syömättä.

        Eikös corona justiin lohessa säily pitkään ja siirry pitkiä matkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilta-alesta ostettu ja syömättä jäi. Ei voi olla totta. Koirakin haistoi ja jätti syömättä.

        Olemme ostaneet normaalihinnalla ja hyvää on ollut.
        Lohikeitto tulee hyvää ja riittää kahdelle.


    • Anonyymi

      No jokos teille on selvinnyt miksei tornionjoen merilohet lisäänny enää , kun koko joki varsi rakennettu paskan kasvatus navettaa täyteen juuri joen rannalle .
      Terveystarkastajat olleet maailman ympäri matkalla vuosikymmenen jos toisenkin

    • Anonyymi

      Paperitehtaalla kasvanut kala maistui sille itselleen.

    • Anonyymi

      Tuota mudanmakuista tuli tänään laitettua, ei kelvannut koirallekaan

      • Anonyymi

        Jaksoitko kaivaa vanhan ketjun?


      • Anonyymi

        Hyvää on , vallehtelet!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää on , vallehtelet!

        Mudalla pilataan kirjolohen maine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mudalla pilataan kirjolohen maine.

        Mutalohta grillumakkaran tilalle Demarien toreille. Levvän piälle eee tarvita voeta mutalohileipä hyvvee ja monta tuntia seissu kahvi. Torin vessaan kiireellä tortulle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutalohta grillumakkaran tilalle Demarien toreille. Levvän piälle eee tarvita voeta mutalohileipä hyvvee ja monta tuntia seissu kahvi. Torin vessaan kiireellä tortulle

        Onkki siinnä paimentamine väkeä enemmän vessan oven takana kuin teltan edessä 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkki siinnä paimentamine väkeä enemmän vessan oven takana kuin teltan edessä 🤣

        Vessassa omasta kassist kaevettaan piilopullo ja paja munavoe piirakoit. Ne ku on hyviii sano marjaliisakkii ett hartsakii söe aena monta piirukkoo kun hiihti


    • Anonyymi

      Luokatonta paskaa 0/10, jos kuolen tähän nii hautakiveen kirjoitettakoon saimaan tuoree kalan paistoi sitä vähän maistoi totesi maku tää mielen jää jos ei kuoloon johda nää.

      • Anonyymi

        Ihan hyvä tuote, Iivon saivat vielä mainostamaankin, hienoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan hyvä tuote, Iivon saivat vielä mainostamaankin, hienoa.

        Se on ihan sama kuka mainostaa hymyssä suin, voisihan sitä mainostaa kekkilääkin syömällä jos siitä maksetaan tarpeeksi. Suut ja silmät valehdellaan täyteen paskaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on ihan sama kuka mainostaa hymyssä suin, voisihan sitä mainostaa kekkilääkin syömällä jos siitä maksetaan tarpeeksi. Suut ja silmät valehdellaan täyteen paskaa...

        Kumpi laatu 1 vai 2 sanokaa nyt saatana!?! Oli ihan 3 laatu eli prosessi = ei ihmiskäyttöön tarkoitettu...


    • Anonyymi

      Sama havainto mitä tulee lohen makuun. Mutaa se on eläessään syönyt.

      • Anonyymi

        harvoin pullakala maistuu paskalta...


    • Anonyymi

      Vanhajuttu ja vanhaparku, mutta Saimaanlohi on Lidlissä 0,50€edullisempaa kuin Prismassa.
      Niin, vielä hyvääkin on.
      Ei mene läpi höpinäsi.

      • Anonyymi

        Taidat harrastaa koronaa ku haju ja maku aisti mennynä, jos ei virusta löydynä ni tutkituta piäsi.


      • Anonyymi

        taidat olla kuuluisa kokki, voin sanoa et meidän lähikaupassa se sun kalas on -60% tarjouksessa kokoaja, kun ei kissallekkaan kelpaa. Jos oot joku muu ni sulla kyl viiraa niiku Aku Anka naapurilla Teppo punam*lkulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        taidat olla kuuluisa kokki, voin sanoa et meidän lähikaupassa se sun kalas on -60% tarjouksessa kokoaja, kun ei kissallekkaan kelpaa. Jos oot joku muu ni sulla kyl viiraa niiku Aku Anka naapurilla Teppo punam*lkulla.

        Kulu, kulu, kulu, röyyyyyyh


      • Anonyymi

        Heimon kala on takuuvarmasti tuoretta ja maistuvaa, sekä omaa korkean kotimaisuus asteen. Laatu on myös erittäin korkea ja Heimon Gourmet ylpeä saavuttamastaan tasosta, jolle kilpailijoiden on vaikea nousta niin hinnan kuin viimeistelyn ja maun suhteen. Pian Heimolta myös kotimainen mustekala! Tsemppiä vaan Saimaan Tuoreelle valitsemallanne tielle 3 vuotta ylämäkeä ja suksia on turha syyttää.


    • Anonyymi

      Saimaan Tuore=Parasta ruokaa mitä rahalla saa!

      uskon että olet vaan sotkenut RUOKASI johonkin ebay tilaukseesi!

      • Anonyymi

        Kulu, kulu, kulu, röyyyyyyyyh. Kohta valomerkki Nekkariss


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kulu, kulu, kulu, röyyyyyyyyh. Kohta valomerkki Nekkariss

        Onko vesa juomassa tuas


    • Anonyymi

      Saimaa ulottuu Varkauteen asti.

      Itse ostin parisen kuukautta sitten samalla tavalla kasvatettuja (en muista, oliko sama firmakin) kirjolohen fileitä. Ne olivat pienikokoisia, olisiko ollut 3 filettä pakkauksessa. Ihan hyvää tuli suolakalana.

      En tietenkään omien kalojeni perusteella voi sanoa, etteikö nyt olisi ollutkin pahanmakuisia kaloja myynnissä. Vaan asian todistaminen saattaa olla haasteellista. Jos vaikka aikoisi tehdä valituksen kauppaan. Suolakalasta voisi viedä näytteen.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eikö Persujen teltan ja tunnuksen värit pitäisi olla sininen ja Valkoinen, eikä sininen ja kaltainen. Ruotsin värit


      • Anonyymi

        Suhosen lippulaiva Varkauden nousuun.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pari vuotta sitte ostettiin meillekin tuota kasvatettua kirjolohta ja pahasti mudalle maistu. Jäi syömätä. Toista kertaa ei ole maistettu ja ei maisteta. Näyttää sille, että moni muukin on sen jättäny ostamata. Netti kertoo, että vuonna 2020 likevaihto oli 3,0 miljoonaa ja tappiota tuli 4,8 miljoonaa. Aika outoa liiketoimintaa. Vai onko siinä joku kirjanpitokikkailu kyseessä.

      • Anonyymi

        Haukkujat sormettaa ja Koko opettaa


      • Anonyymi

        Sukula laittoi stydit mausteet. Pahempikin muta peittyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sukula laittoi stydit mausteet. Pahempikin muta peittyy.

        Ostin ilta-alesta Saimaan Tuore sitruuna-basilika uunikirjolohi -muovi(vuoka?)pakkauksen.

        Nyt lueskelin pakkauksen tekstejä, mm.:

        VALMISTUSOHJE
        1. kuumenna uuni 160 °C
        2. avaa pakkaus ja nosta uuni vuokaan
        3. sivele kalan nahka kevyesti öljyllä
        4. kypsennä uunissa 20 min. ja tarjoile
        ___________________,_______________

        Nyt mietin tuota erittäin tukevaa kirkasmuovivuokaa(?)
        - onko se todella tarkoitettu kypsennysvuoaksi - kuten esim. keittojen mikrouunikupit
        - uunia en kyllä saa sopimaan vuokaan joten meinaan laittaa vuoan uuniin... tyhjänä (vähän vettä pohjalle) kokeeksi... jos rupee sulamaan, niin sitten pitänee ottaa käyttöön "pyrex-vuoka"...
        jatkuu...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostin ilta-alesta Saimaan Tuore sitruuna-basilika uunikirjolohi -muovi(vuoka?)pakkauksen.

        Nyt lueskelin pakkauksen tekstejä, mm.:

        VALMISTUSOHJE
        1. kuumenna uuni 160 °C
        2. avaa pakkaus ja nosta uuni vuokaan
        3. sivele kalan nahka kevyesti öljyllä
        4. kypsennä uunissa 20 min. ja tarjoile
        ___________________,_______________

        Nyt mietin tuota erittäin tukevaa kirkasmuovivuokaa(?)
        - onko se todella tarkoitettu kypsennysvuoaksi - kuten esim. keittojen mikrouunikupit
        - uunia en kyllä saa sopimaan vuokaan joten meinaan laittaa vuoan uuniin... tyhjänä (vähän vettä pohjalle) kokeeksi... jos rupee sulamaan, niin sitten pitänee ottaa käyttöön "pyrex-vuoka"...
        jatkuu...

        ...jatkuu...

        "Kirkasmuovikulho" rupesi sulamaan uunissa leivinpaperin päälle... nyt kirjolohet*) lasivuoissa kypsymässä

        *) Pakkaus - 2kpl uunivalmista "tuplafilettä" (= 2 pientä avattua, päätöntä, pyrstötöntä, ruodotonta, rintaevätöntä ja maustettua kirjolohta)

        Nyt myös maistettu. Nam, nam... ei muran/mudan makua!
        Seuraavaksi toinenkin satsi uuniin.

        Ja vieläkin ihmetyttää tuo "muovikulho"... miksi niin paksua muovia (0,7mm)?


    • Anonyymi

      Ostin k-citymarket tammistosta perhepakkauksen kirjolohifilettä, 600g,( 23.10), laitoin samana päivänä tuotevirhe ilmoituksen Saimaan tuoreelle, ei ole vielä tullut vastausta, tosin eihän tässä ole montaa päivää vielä mennyt.

      Menin hyvällä ruokahalulla valmistamaan ja laitoin uuniin, siitä sitten syömään kun oli kypsää, voihan räkä minkä makuista, mutaisen ja viemärimäisen makuista, jäi syömättä, ei kyllä houkuttele enää nämä kasvatuskalat.

      • Anonyymi

        Et vitu luuseri ottanu pakettia pois piältä kuitenkaa.


    • Anonyymi

      Saimaan Tuore on myydyimpiä,ja parasta.

    • Anonyymi

      Aivan hirveetä mudan makuista paskaa.

    • Anonyymi

      Miksi k-kaupat ja s-kaupat myy tätä saimaan tuoretta. Törkeän makuista. Hirveä mudan maku. Pahin kala ikinä

    • Anonyymi

      Taitaa Viljakainen tehdä hyvät rahat tuotteella, nyt kolminkertaistaa tuotannon ja sitten varmaan myy Finnforellin pois!

    • Anonyymi

      Yritys on valtavissa veloissa ja velkaantuu koko ajan lisää.

      • Anonyymi

        Sulla taitaa olla joku vakava ongelma.


    • Anonyymi

      Minu käyn itse kalastamassa kuhat ja hauet sekä ahvenet, eipä ole vara valittaa kun itse kalastaa ja itse laittaa ruuaksi.

      • Anonyymi

        Varmaan alapuolen paskavesistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan alapuolen paskavesistä.

        Hähää minä kalasta kesämökillä, Pyhäjärvellä Uukuniemellä. Vesi on niin kirkasta että näkyy kymmeneen metriin pohjaan.


    • Anonyymi

      Hukkasen savukirjolohi on parasta.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Te savolaiset olettekin kieroon kasvaneita, oikein venkuloita. Väkäleukaisia vääntäjiä. Ei ota porukkaan selvää teidän jutuista.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12179897

      Syökää hän kovasti lähi lohta, maistuu tuoreelle Saimaan lohelle. Nam!!

    • Anonyymi

      Perhepakkaus, ei enää makuvirhettä!

      • Anonyymi

        Tarpeeksi kun laittaa suolaa niin maistuu hyvältä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nämä Saimaan tuoreen kalat maistuu lähes aina mudalta eikä sille mitään voi. Kyse on tästä kiertovesikasvatuksesta. Silloin vähintään 15% kaloista maistuu mudalta. siitä oli joku Tanskalainen tutkimus aikanaan. Kalojahan ei pysty syömään kasvatusaltaasta ollenkaan kun maistuu aivan järkyttävälle. Siksi niitä "kirkastetaan" pari päivää vähän puhtaammassa vedessä ennen teurastusta. Sillä saadaan suurin osa pahasta mausta pois, mutta ei kaikkea. Sääli, kun ajatus on hyvä, mutta näin kasvatettua kalaa ei saa hyvänmakuiseksi. Toki tällä saa proteiinia, mutta en usko että se riittää näin Suomalaiselle. Kyllä ruuan pitää myös maistua hyvälle. Kaupat herätkää ja hankkikaa valikoimiin jotain laadukasta kalaa.

      • Anonyymi

        Kilpaileva yrityskö maistaa mudan, no joo. Taisi tuolla joku mainos joltakin jo ollakkin.


    • Anonyymi

      Ei vaan lopu tuo mudan maku. Ostin fileenä, kun oli alennusmyynnissä . En tullut kysyneeksi alkuperää, mutta kun valmistin herkullista uunikalaa vierailleni, olivat vieraiden naamat näkemisen arvoiset. Ei maistunut kellekään, joten vein maistiaisen kaupan kalamyyjälle. Tunsikin jo ongelman, ei tarvinnut maistaa. Sain korvaukseksi ison norjanlohifileen,.

      • Anonyymi

        Ostikko amarit itelles ja akalles nii vidu amaripelle esitä kaupan myyjälle raybanis niistä saa se myyjä sopivan värin sulle 🤣


    • Anonyymi

      Käsittääkseni härskeimmät kirjolohenviljelijät syöttävät ulostetta lohialtaissa kaloille ja maku on sitten pska. Itsekin huomannut että kirjolohen maku on pakatuissa surkea ja tavallinen lohi parempaa, paitsi Kalaneuvoksen kaloissa ollut puolipilaantuneen makupöllähdys pakkausta avatessa.

      • Anonyymi

        Syö sinä vaan euron maksalaatikoita ja jätä lohet kulinaristeille🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syö sinä vaan euron maksalaatikoita ja jätä lohet kulinaristeille🤣

        Maksalaatikkoa syö siat ja juntit. Lohta sofistikoituneet kulinaristit kuten MINÄ. 😎


    • Anonyymi

      Pilaantunut tuote kun muta maistuu.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Citymarketin kalamyyjä tietää tämän sekä 90% Varkauden asukkaista.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Hätälän Norjan lohet <3 <3

    • Anonyymi

      Olen ostanut silloin tällöin Saimaan Tuoreen kirjohifileitä - nyttemmin vähän entistä useammin, kun muu suomalainen kala (ja norjalainenkin) on tajuttoman kallista. Mielestäni Saimaan kirjolohi on hyvän makuista, en huomaa eroa muuhun suomalaiseen kirjoloheen, ja annoskuko on kätevä. Norjan lohi ei maistu.

    • Anonyymi

      Oli pakko googlailla kyseisestä firmasta, kun tuli muutama filee ostettua, jotka oli kaikki niin mudan makuisia. Ei pystynyt syömään. Näyttää olevan ihan yleinen ongelma kyseisellä yrityksellä. En vahingossakaan osta enää tätä merkkiä.

    • Anonyymi

      Kissa syö mielellään kalaa, anna kissimirrillesi kalaa. Kalaa kaikille sanoi Topikin,

    • Anonyymi

      Hyi olkoon mitä pskaa paketissa, ihan kun multaa olis syöny. Ei koskaan enää saimaantuore.fi tuotteita.

    • Anonyymi

      Vesa Lieppo

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe