Agressiivinen kani

Anonyymi

Minulla on 2v leikattu poikakani. Ongelmana on, että kani on viimeisen parin viikon aikana alkanut puremaan. Olen miettinyt lopetusta, mutta tuntuu hirveältä ajatukselta lopettaa fyysisesti terve kani. Yritän kuitenkin ensin parhaani parantaa kanin agressiivinen käytös, eli lopetus on viimeisin vaihtoehto. Kani siis murisee, lyö käpälillään, hyökkii ja puree.
Muutaman kerran puri minua, kun otin sitä häkistä, mutta en välittänyt niistä puremista, kun tiesin, että kaneilla on aina oma reviiri, jota se varmasti suojeli. Tähän kuitenkin meni raja, kun kanini puraisi minua syyttä, kun annoin ruokaa. Lähestyin siis kania hitaasti edestä päin rauhallisesti puhuen. En ollut edes ehtinyt laskea ruokaa ja kani nappaisi kunnon otteella sormestani kiinni. Kani saa olla vapaana päivisin, sillä on virikkeitä, iso ulkoaitaus, laadukasta ruokaa, tuoreruoat kunnossa, häkki siivotaan kun kani on esim ulkona ja jätän aina häkkiin vähän vanhoja hajuja. Mitä voisin siis enään tehdä?

8

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      nii no mitäpä leikkasit sen, kai semmone vituttaa ketä hyvänsä.

      ja toiseksi sanon tämän. mulla oli lapsena myös kani joka raapi ku yritin ottaa syliin. kanit eivät pidä siitä että ne otetaan syliin, ne saattaa ite tulla joskus hyvin pitkän ajan jalkeen syliin mutta eivät pidä siitä samalla tavoin kuin jotku muut eläimet voi pitää enemmän.

      anna kani vaikka jollekki maatilalle ilmaseksi.

    • Anonyymi

      Vie se lääkäriin mutta ei lopetettavaksi vaan tutkittavaksi. Mikäli sen käytös on tuollaiseksi ykskaks mennyt niin se voi johtua siitä että sillä on kipuja ja oireilee noin, tai jopa mahdollisesti kasvain aivoissa. Vaikka kani voikin päältäpäin näyttää terveeltä se ei sitä välttämättä ole.

    • Anonyymi

      Kanit on hyvä leikata. Se yleensä rauhoittaa kanin. Meidän tapauksessa ei auttanut. Kanin leikkautuksesta on nyt noin vuosi. Tiedän hyvin, että kanit eivät pidä sylissä olemisesta, mutta joskushan ne pakko on syliin ottaa esim kynsien leikkuun ajaksi. En aio viedä kaniani mihinkää maatilalle, vaan yritän parantaa käytös ongelmaa. Enkä todellakaan vie sitä mihinkään maatiloille, koska se ei silti poista käytös ongelmaa. Haluaisin siis ihan asiallisia vastauksia. Lääkäriin vien kanini, sitten, jos ei ala mitkään keinot tepsiä.

      • Anonyymi

        Ehdottamani lääkärin tutkimukset oli asiallinen. Tiedän kokemuksesta että kivut voivat saada aikaan aggressiivisuutta, niin kävi oman kanini kanssa joka päältäpäin oli täysin terve mutta muuttui arvaamatta aggressiiviseksi. Harmi että koit sen epäasiallisena.


    • Anonyymi

      Joo sinun kommenttisi oli asiallinen, mutta tuon toisen ei :/

      • Anonyymi

        Aaa niin se. Koko kommentista päätellen kyseisellä henkilöllä edes koskaan tuskin kania on ollutkaan.
        Toivottavasti selviää miksi kanisi on alkanut käyttäytymään noin.


    • Anonyymi

      No nyt et voi päästää sitä espooseenkaan sitten. Tyhmästi tehty

    • Anonyymi

      ???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2089
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      201
      1773
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1685
    5. 80
      1155
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      272
      1034
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      126
      984
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      885
    Aihe