taimien kasvatus

bea

Tällä hetkellä minulla on vielä enemmän innostusta kuin kokemusta ja joitakin taimia onkin taas itämässä. Viime kesänä onnistuin kasvattamaan tomaatin mutta aloitin liian myöhään eikä se ehtinyt lyhyen kesän vuoksi tuottaa satoa. Tänä vuonna ajattelin aloittaa aiemmin. Ongelmana kuitenkin on että taimi toisensa jälkeen näyttää kuivuvan pystyyn, missä voisi olla vika. Toinen ongelma on taimien tukeminen, missä vaiheessa niitä kannattaa alkaa tukea ja miten itse hoidatte homman?

5

3168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloitteleva minäkin

      Itse en ole kovin kokenut tarhuri, mutta ainakin kaverini vikkien mukaan esim. tomaattiakaan ei kannata liian aikaisin laittaa kasvamaan, ei siitä ole vastaavaa hyötyä. Taimi kasvaa vain liian hentoista vartta jos sitä esikasvatetaan turhan pitkään. Itse laitan vasta huhtikuun puolella tomaatit itämään. Tukea taimi tarvitsee siinä vaiheessa kun se ei näytä omin voimin pyvyvän kunnolla pystyssä. Oletko kastellut taimia liian vähän jos ne kuivuvat pystyyn?

    • Tomaatit voi kylvää aikaisemminkin, kunhan on suuret ikkunat ja/ tai riittävästi lisävaloa. Mutta huhtikuun alku - puoliväli on tavallisin kylvöaika silloin kun taimet istutetaan ulos tai kasvihuoneeseen jossa ei ole lämmitystä.
      Jos kylvömulta sisältää sieni-itiöitä, eli ei ole "puhdasta" , niin taimet voivat kaatua aivan pieninä, kun niiden varsi homehtuu ja latva kuivuu.
      Yleensä taimipolte iskee aivan pieniin taimiin.
      Idätystä voi jouduttaa ja taimipoltetta estää kylvämällä siemenet kostealle paperille itämään.
      Tästä tarkemmin sivuillani: http://www.cedunet.com/~rte47

    • ahkeraleena

      tämä on mulla kolmas kesä itsekasvattaen tomaattia.Viimevuoden onnistu huonosti.Mini/kirsikkatomsut parhaimpia.Nyt ollu viikon itämäs ekat.Laitan pari uutta pian varooksi.Tärkeintä;pimeessä ensin,lämpöses.Ku nousee;valoo.Yleensä muutenkin taimien kaa,lämpöö,sit valoo.Ja vähä viileempää.Eritoten kylmäsiedätys kohdallaan siin kohtaa ku varret kämmenen kokoisii.Ja tukeminen kandee olla siin jo.Ai nii,vettä lapsille.

    • kevättuulia

      tomaateista saa jos ne kylvää aikaisin. Kun tomaatti on kasvanut pitkäksi niin ei kun istuttaa vaan lähes koko varren multaan. Kun varren kiertää spiraalimaisesti ruukkuun niin saa pitkänkin laihan varren hyödynnettyä. Tomaatti kasvattaa mielettömän juuriston tälla tavalla ja olen ainakin itse saanut ihan avomaalla kasvattaen hirveät määrät tomaatteja, koska taimilla on ollut mahtavat juuret istutettaessa. Vielä avomaalle istutettaessani olen siis kaivanut tomaatin niin syvälle ettei pinnalle ole jäänyt kuin max 10 cm varta.

    • Anonyymi

      https://www.suomela.fi/piha-puutarha/Kukat-taimet/Ohjeet-taimien-esikasvatukseen-Toiveena-terhakat-taimet----49810 Tuolla on tosi hyvät ohjeet taimien esikasvatukseen. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe