Funchal millainen kohde marraskuussa?

Anonyymi

Olen miettinyt lähteväni reissuun marraskuun lopussa ja Funchal on alkanut nyt kiinnostaan. Millaisia kokemuksia teillä on paikasta ja tuosta ajankohdasta? Onko kylmä, sataako? Millaisia nuo merivesialtaat on? Onko vesi kylmää? Paljonko on päivälippu? Mitä edullista hotellia suosittelette?

18

205

  Vastaukset

  • Funchalissa on aina hyvä lämpötila, ei koskaan liian kuuma, eikä koskaan liian kylmä. Sadetta saattaa tulla. Usein vain pienen hetken.
   Illaksi on hyvä varata pitkähihaista, jos sattuu viileä ilta. Suosittelen varaamaan vähintään neljän tähden hotellin. Niissä on hyvät aamiaiset ja paremmin varustellut huoneet. Useissa hotelleissa on omat altaat. Marraskuussa ei ole tungosta merivesialtaissakaan, koska vesi aika viileää. Saarikierros antaa joskinlaisen kuvan, millaista on Funchalin ulkopuolella, sitä suosittelen.

   • Saarikierros tarkoittanee Madeiran kierrosta.
    En suosittele Porto Santtolle menoa pomppivalla paatilla.
    Jos on korkenpaikan kammoa, niin linja-autolla niitä teitä ajeltaessa tulee pisi housuun aremmilla, mutta mahtava elämänkokemus.
    Mene ihmeessä, kohde on yksi parhaimpia, mahtava.
    Kävin siellä ennen sen sillan rakentamista lentokentältä keskustaan, mutta ehkä joskus vielä toisen kerran.


  • Katso että hotellissa on lämmitetty uima-allas.
   Merivesialtaat sopii vain viileässä vedessä uimisesta kiinnostuneille.

   • Tie miten marraskuussa, mutta tammikuun alussa ainakin noi Lidon edessä olevat altaat oli kaikki kiinni. Ja tuuli kävi niin, että aallot löi sinne Lidon bulevardille asti. Kylmähän siellä ole oikeestaan koskaan, neljällä reissulla oltu yhteensä kuusi viikkoa, ja vettäkin on satanut varmaan kolme kertaa!


  • Kamala se on nykyään ihan mihin aikaan vuodesta vaan.
   Hotellia hotellin viereen, kallis. 10 vuotta takaperin oli vielä meikäläisen ykköskohde mutta ei enää.
   Olen juhannuksen vietossa Madeiralla ja masennuin hotellia hotellissa kiinni, Lidon alueelta oli häipyneet viljelypalstat eli lisää hotelleja.
   Ei ikinä enää Madeiralle. Kävin 15 kertaa vuodesta 95.

   • Pilalle on mennyt.Kun 1800-luvun lopulla kävin siellä hevosen kanssa,niin hyvin sai hevosen puuhun kiinni ja turskaa sai noukittua merestä paljain käsin ihan ilmaiseksi.Yhtään kerrostaloa ei ollut ihmisten riesaksi.
    Eipä onnistu enää lomailu.Kaikki on mennyt pilalle koko maailmassa.


   • Hah, hah...no ei tämä olisi ainoa turistirysä joka on pilattu liialla rakentamisella. Inglesikin oli vielä -80 luvulla kohtalainen. Tosin sitäkin jo moitittiin liiasta turismista. -90 luvulla alkoi olla shopping centtereitä toinen toistaan isompia ja joka ikisisen ihanan idyllisen bungalovin eteen alkoi tulla työmaita. 2000 luvulla alkoin yönmustien veljesten maihinnousu ja sen myötä turistien ahdistelu. 2000 luvun jälkeen paikka koki romahduksen. Shoppin centterit meni vuoron perään kiinni ja porukka kaikkos. Tän hetkistä tilannetta en tiedä, enkä ole kiinnostunut ottamaan selvää. Samanlainen nousu ja tuho on nähty monessa muussakin turistikohteessa. Toivottavasti madeiralla ei olla niin ahnaita, että rakennetaan saari pilalle.


   • Olen asunut Madeiralla talvikaudet jo kymmenen vuotta. Asuntoni sijaitsee hotellialueen tuntumasa Funchalissa. Tänä aikana kaupunki on kehittynyt selvästi parempaan suuntaan. Uusia hotelleja ja asuinrakennuksia tehdään, mutta samalla palvelutkin paranevat. Huomattavin kehitys on tapahtunut tienrakennuksen puolella. Hienoja liikenneväyliä ja katuja on tehty, autoilijat kiittävät. Ainakin toistaiseksi Madeira on mielestäni suositeltava lomakohde niille, jotka haluavat nauttia rauhallisesta menosta ja kenties maailaman parhaasta ilmastosta, ei kylmää eikä kuumaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen asunut Madeiralla talvikaudet jo kymmenen vuotta. Asuntoni sijaitsee hotellialueen tuntumasa Funchalissa. Tänä aikana kaupunki on kehittynyt selvästi parempaan suuntaan. Uusia hotelleja ja asuinrakennuksia tehdään, mutta samalla palvelutkin paranevat. Huomattavin kehitys on tapahtunut tienrakennuksen puolella. Hienoja liikenneväyliä ja katuja on tehty, autoilijat kiittävät. Ainakin toistaiseksi Madeira on mielestäni suositeltava lomakohde niille, jotka haluavat nauttia rauhallisesta menosta ja kenties maailaman parhaasta ilmastosta, ei kylmää eikä kuumaa.

    Älä missään tapauksessa tule kotimaahan takaisin. Mustikatkin joutuu poimimaan tikapuilla, saaren vaarallisemmat eläimet. Pupujussi ja sisilisko.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen asunut Madeiralla talvikaudet jo kymmenen vuotta. Asuntoni sijaitsee hotellialueen tuntumasa Funchalissa. Tänä aikana kaupunki on kehittynyt selvästi parempaan suuntaan. Uusia hotelleja ja asuinrakennuksia tehdään, mutta samalla palvelutkin paranevat. Huomattavin kehitys on tapahtunut tienrakennuksen puolella. Hienoja liikenneväyliä ja katuja on tehty, autoilijat kiittävät. Ainakin toistaiseksi Madeira on mielestäni suositeltava lomakohde niille, jotka haluavat nauttia rauhallisesta menosta ja kenties maailaman parhaasta ilmastosta, ei kylmää eikä kuumaa.

    Madeira on tasokas lomasaari, ei Kanarian kännikulttuuria. Siellä sielu lepää.
    Matkojen käynnistymistä odottelen.


  • Kysymus levadoista. Haeskelin netistä tietoo levadoista ja totesin, että kaikissa luki haasteellinen tai erittäisn haasteellinen. Löytyykö yhtään kivaa lepposaa reittiä hiukan vanhemmalle ja hiukan huonokuntoisemmalle? Ei tarvi olla mitään tasasta asfalttia, mutta ei mitään ihan kauheeta kapuamista ja se ei haittaa vaikka menis koko päivä kunhan siitä reitistä selviäsi hienoilla kuvilla ja ilman sydänkohtausta.

   • Balcoes, Ribeiro Friosta.


  • Niin se on Teneriffallakin. Puerto De La Ruzz on ihan yhtä täyteen rakennettu peräreikä. Vielä enemmän kun Funchal.

  • Joulukuussa olen ollut kaksi viikkoa Funchalissa ja lämpötila oli varjon ja auringon välillä vaihdellen noin 17-24 astetta. Muutama harmaampi sadepäivä, muuten puolipilvistä ja aurinkoista.

  • Samoin, jo varannut marraskuulle matkan ja toivon että toteutuukin! Emme jää Funchaliin vaan menemme pienempään kylään, tarkoitus on vuokrata auto ja kiertää saarta.. tosi ihana lukea kokemuksista ja että on aina "sopivan lämmin" sää! Eka kerta meille Madeira, Kreikan saaria on useampi samalla metodilla käyty, niille ei vain enää marraskuussa ole pakettimatkoja.

   • Mikä lentoyhtiö teidät lennättää suunnitelman mukaan, jos kaikki menee hyvin ?
    Entä jos lennot ei toteudu, mikä on varaajan turva ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä lentoyhtiö teidät lennättää suunnitelman mukaan, jos kaikki menee hyvin ?
    Entä jos lennot ei toteudu, mikä on varaajan turva ?

    Matkanjärjestäjä on Tjäreborg, sen oma lentoyhtiö Sunclass Airlines lentää. Täysi muutos- ja peruutusturva on, eli jos ei toteudu tai jos alkaa hirvittää, voi kohdetta vaihtaa ilman kustannuksia. Rahat saisi takaisinkin ajan kanssa, mutta se ei ole minulle vaihtoehto, koska joka tapauksessa haluan matkustaa. =)


  • Adventtiaikaan kaupungissa on paljon tapahtumia ja jouluvaloja on aseteltu kauniisti kaikkiin mahdollisiin paikkoihin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   185
   3473