Alkoholistin puolison ajatuksia

Anonyymi

Puolisoni on alkoholisti, hänen paras ystävänsä on Tapio-pullo. Juominen on pahentunut muutaman vuoden sisällä, mitä juomarin päässä liikkuu kun astuu alkon ovesta sisään ? Eikö mieleen tule vaimo ja lapsi, eikö huoleta viinaan kuluva raha jos kotona odottaa laskuja. Tuleeko hyvä olo kun juo itsensä tiedottomaksi? Sanooko joku ääni päässä että haen pullon heti kun mahdollista? Eikö juomari ymmärrä kuinka läheiset kärsii ja häpeää. Taitaa uskoon tuleminen olla ainoa keino raitista. Nykyään on todettu että alkoholismi on sairaus, en oikein jaksa uskoa siihen.

57

1359

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo väite juomisen olevan sairaus on loukkaus kaikille oikeista sairauksista kärsiville. He kun eivät voi lopettaa sairauttaan ryhdistäytymällä ja omaamalla selkärankaa.
   Juomari itse sen pullon huulilleen asettaa.

   • Anonyymi

    Eiköhän alkoholismi kuulu mielen sairauksiin.


   • Anonyymi

    Anoreksia on hengenvaarallinen sairaus ja alkoholismi on samaa sarjaa. Voit toki käskeä anorektikkoa ryhdistäytymään ja selkäranka hänellä onkin jo selkeästi esillä, kuten muutkin luut. Miksi alkoholisti juo aivan liikaa? Miksi anorektikko syö aivan liian vähän?

    Et varmaan hyväksy anoreksiaakaan sairaudeksi ja anorektikkojen sanominen sairaiksi loukkaa kaikkia oikeista sairauksista kärsiviä? "Anoreksiaan liittyy muihin psykiatrisiin sairauksiin verrattuna suurin kuolleisuus. Se on noin 6–12-kertainen taustaväestöön verrattuna."


   • Anonyymi

    Siinä olet ihan oikeassa, että juomarin itsensä on haluttava parantua. Vieläpä parantua vain ja itsensä ja oman elämänsä vuoksi - ei puolison, lasten, työnantajan tai naapurin takia.


  • Anonyymi

   Pakko oirte trollaus..
   Auttakaa!
   Mitä teen kun en osaa kuin valehdella ja solvata?
   Olen Kollimaattori!

  • Anonyymi

   Samaa voi kysyä kaikista riippuvuussairauksista. Miksi ihminen pelaa rahansa ja ottaa pikavippejä voidakseen pelata lisää? Miksi jo 240 kiloa painava ja jo lähes liikuntakyvytön vetää kaksin käsin roskaruokaa ja lihoo itsensä pyörätuoliin?
   Jos joku tietäisi ratkaisun, se olisi jo yleisessä käytössä.

   Läheinen ei voi tehdä mitään muuta kuin huolehtia omista asioistaan ja tehdä tarpeelliset toimet oman ja mahdollisten lasten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Alkoholisti ei parane moittimalla eikä kehumalla, et voi tehdä puolison juomiselle muuta kuin korkeintaan pahentaa sitä hoitamalla hänelle kuuluvat vastuut ja siten helpottamalla juovaa elämäntapaa. Niin kauan kuin vaimo kantaa rahaa kotiin, pyykki- ja ruokahuolto pelaa ja puoliso suostuu valehtelemaan sukulaisille, naapureille ja juopon työnantajalle juovan alkoholistin elämä on lokoisaa. Hehän valehtelevat itselleen ja muille, että voisivat lopettaa juomisen koska tahansa - se koska tahansa ei vain ole juuri tänään.

   • Anonyymi

    Täällä kun halutaan raitistua ja tietyt kirjoittajat tunkee AA kerhoa ja niiden sanontoja kurkusta sisään ihmisille jotka ovat todella herkässä mielen tilassa niin se kuulostaa vähän siltä kuin masentunut henkilö joutuisi uskonlahkon vieteltäväksi juuri siitä syystä että mieli on heikko.
    Kyllä masentuneelle on parempi mennä terveyskeskukseen ja saada sieltä lähete mielenterveystoimistoon, meinaan että enemmänhän siinä menee sekaisin jos sellaiselle henkilölle aletaan tuputtamaan jahvetta, jeesusta ja ties mitä - Ymmärrätte mitä tarkoitan.

    Juova alkoholisti on samanlaisessa herkässä mielentilassa ja hänen halutaan lopettavan juominen, ilman mitään agendaa joka voi johtaa päinvastaiseen toimintaan.
    Se agenda voi toimia vähän aikaan, mutta jossain vaiheessa tulee järki mukaan kun henkilö raitistuu, eikö?

    Tuossa alla on AA kerhon 12-askelta, ne ovat kuin raamattua lukisi, sanotaanhan siellä raamatussakin että Älä tapa - mutta eiköhän jokainen tajua sen ilman raamattua.
    ________________________________________________________________

    1. Myönsimme voimattomuutemme alkoholiin nähden ja että elämämme oli muodostunut sellaiseksi, ettemme omin voimin kyenneet selviytymään.

    2. Opimme uskomaan, että joku itseämme suurempi voima voisi palauttaa terveytemme.

    3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan -sellaisena kuin hänet käsitimme.

    4. Suoritimme perusteellisen ja pelottoman moraalisen itsetutkistelun.

    5. Myönsimme väärien tekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle.

    6. Olimme täysin valmiit antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.

    7. Nöyrästi pyysimme häntä poistamaan vajavuutemme.

    8. Teimme luettelon kaikista vahingoittamistamme henkilöistä ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.

    9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.

    10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.

    11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttämme Jumalaan, sellaisena kuin hänet käsitimme, rukoillen ainoastaan tietoa hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.

    12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman alkoholisteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

    _______________________________________________________

    Onhan noissa askeleissa hyviäkin asioita kuten raamatun käskyissä, esim: Älä varasta, mutta jokainen tietää ilman raamattuakin olla varastamatta, toki.
    Ja minä en ole uskovainen, otin vain esimerksi tuon raamatun.

    Mutta kun luette noita "askeleita" jotka ovat tehdyt 1930-luvulla kahden äärialkoholistin toimesta, jotka tajusivat lähestulkoon kaiken menettäneenä että henki lähtee nuorehkona jollei laita korkkia kiinni - Pystyisitkö Sinä laittamaan korkin kiinni ilman korkeampaa voimaa ilman tälläista kerrontaa: , myöntämään väärien tekojen todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle. Kuulostaa aika vanhan ajan meiningiltä, eikö?
    Kaikki tietää että 1930-luvun Yyhdysvallat on aivan eri asia kuin Suomi vuonna nyt ja onhan nuo askeleet aika julmetun raskaita, uskonnollisia ja ehkä jopa typeriä, tarkoitan ehkä typerän lapsellisia näinä päivinä hyvinvointi Suomessa vuonna 2019.

    AA kerhon pystyttäneet kaverit olivat; William Wilson joka toimi osakemeklarina/osakehuijarina 1930-luvulla ja Robert Smith joka toimi lääkärinä erikoisalanaan peräsuolikirurgia.

    Itse kävin AA ryhmissä vuoden verran ja monissa ryhmissä kävinkin pitkin Suomea, mutta en saanut sieltä raittiutta, sen sain olemalla oma itseni ja juttelemalla muiden holistien kanssa kahvilla, heh, siitä se lähti ja sen jälkeen on ollut elämä raitista ja kivaa.
    Mutta ei ne askeleen lukemiset ja ennen lahkomaisen ryhmän alussa luetut päivän tekstit minua raitistuttaneet, ne vaan kuulosti hölmöltä, höh!

    Jos joku AA ryhmästä saa raittiuden, niin se on tietenkin parempi kuin että ryyppää itsensä hautaan, todellakin.
    Tosin moni kävi siellä vuodenpäivät ja sai sen raittiuden, mutta sen jälkeen he ovat olleet selvinpäin omana itsenään tai muissa vähän rennoimmsissa raittiuspiireissä. Hyvä näin!

    Raittiutta kaikille alkoholisteille!


  • Anonyymi

   Alkoholisti vai ei?
   Kului 12 vuotta aikaa kun en nähnyt miestäni koskaan täysin selvänä.
   Hän hoiti työnsä, ansaitsi hyvin ja kaikki tulot menivät suoraan yhteiselle tilillemme jolle minulla oli kortti.
   Alkuvuosina lapsemme olivat peruskoulussa ja kauden lopulla he olivat kirjoittaneet ylioppilaiksi.

   Mieheni ei nukahdellut eikä mellastanut. Varsinaista harmia ei ollut muuta kuin se, ettei hän ollut kovin henkevä keskustelukumppani loppuillasta.

   En liiemmin moitiskellut mutta kerran mainitsin lauantai illan nautintamäärästä.

   Kun mieheni mitta tuli täyteen. Juopottelu alkoi näkymään terveydessä verenpaineen muodossa ja hän huolestui yleisestä apatiasta niin lopetti naukkailun rajoittaen sen vieraskäynteihin ja lopulta kotonakin tarjoaa vieraille mutta ei ota itse.
   Itse olen ollut huono naukkailemaan ja viimeiset parikymmentä vuotta täysin raitis.

   Kehnomminkin olisi voinut mennä.

   • Anonyymi

    Netistä löytyy monia erilaisia alkoholismin tuntomerkit -listoja. Vain alkoholia käyttävä itse tietää, onko alkoholiriippuvuus vai ei. Fyysiset merkit liikakäytöstä tulevat usein vasta vuosia sen jälkeen, kun henkilölle on jo kenties vuosia aikaisemmin kehittynyt vakava henkinen riippuvuus alkoholista.

    Olisihan se hienoa, jos alkoholismiin pystyttäisiin kehittämään lihavuusleikkauksen kaltainen lääketieteellinen apu.


  • Anonyymi

   "mitä juomarin päässä liikkuu kun astuu alkon ovesta sisään ? "
   Kohta saa viinaa.

   "Eikö mieleen tule vaimo ja lapsi, eikö huoleta viinaan kuluva raha jos kotona odottaa laskuja."
   Ehkä hiukan mutta pian ne unohtuu.

   "Tuleeko hyvä olo kun juo itsensä tiedottomaksi? "
   Ei mutta paha olo katoaa pieneksi hetkeksi.

   "Sanooko joku ääni päässä että haen pullon heti kun mahdollista? "
   Kyllä.

   "Eikö juomari ymmärrä kuinka läheiset kärsii ja häpeää. "
   Kyllä varmaan mutta viina on tärkeämpi.

  • Anonyymi

   Kun vaimo dokaa, se on naisten mielestä aviomiehen vika. Kun mies dokaa, on se täällä kirjoittavien naisten mielestä myös miehen vika.

   • Anonyymi

    Se on jokaisen juomarin oma vika jos juo. Vain alkoholisti/alkoholiongelmainen keksii erilaisia syitä juomiseensa . Jos on niin kurjaa että pitää juoda, onko se elo sitten kännissä tai krapulassa parempaa. Kun alkoholistiperheessä alkaa tapahtumaan outoja asioita esim. pullojen piilotusta, vaimo ja lapset etsivät sitten niitä pulloja, asiointia tallissa tai autossa muutaman minuutin välein, kävelylenkkejä tai pyöräilyä häipymällä sanomatta kelleen mitään..ne tapahtumat alkavat tuntua jopa normaalille...pullopiiloille on rajana taivas..kokemusta on vaikka mistä. Alkoholistin pää toimii siten että kun juo piilossa muilta niin hän luulee että silloin muut kanssaeläjätkään eivät huomaa että on juotu alkoholistin. Itsetunto on silloin huipussaan kun intetään että en ole juonut vaikka silmät meinaa pudota päästä...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on jokaisen juomarin oma vika jos juo. Vain alkoholisti/alkoholiongelmainen keksii erilaisia syitä juomiseensa . Jos on niin kurjaa että pitää juoda, onko se elo sitten kännissä tai krapulassa parempaa. Kun alkoholistiperheessä alkaa tapahtumaan outoja asioita esim. pullojen piilotusta, vaimo ja lapset etsivät sitten niitä pulloja, asiointia tallissa tai autossa muutaman minuutin välein, kävelylenkkejä tai pyöräilyä häipymällä sanomatta kelleen mitään..ne tapahtumat alkavat tuntua jopa normaalille...pullopiiloille on rajana taivas..kokemusta on vaikka mistä. Alkoholistin pää toimii siten että kun juo piilossa muilta niin hän luulee että silloin muut kanssaeläjätkään eivät huomaa että on juotu alkoholistin. Itsetunto on silloin huipussaan kun intetään että en ole juonut vaikka silmät meinaa pudota päästä...

    Haluavatko vaimo ja lapsetkin kännin vai miksi he etsivät pulloja? Kirjoitit: "vaimo ja lapset etsivät sitten niitä pulloja"
    - vai onko kysymys alkoholistin muistin huononemisesta niin pahoin, että ei enää löydä pullojaan ja perhe haluaa auttaa pullojen etsinnässä?

    Ei alkoholistin pullot kuulu muille perheenjäsenille sen n enempää kuin perheen teinien deodorantit ja hiusgeelit. Toki niidenkin etsimisessä voi auttaa, mutta miksi niin tekisi? Oppivat paremmin pitämään tavaransa järjestyksessä, kun ei auteta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Haluavatko vaimo ja lapsetkin kännin vai miksi he etsivät pulloja? Kirjoitit: "vaimo ja lapset etsivät sitten niitä pulloja"
    - vai onko kysymys alkoholistin muistin huononemisesta niin pahoin, että ei enää löydä pullojaan ja perhe haluaa auttaa pullojen etsinnässä?

    Ei alkoholistin pullot kuulu muille perheenjäsenille sen n enempää kuin perheen teinien deodorantit ja hiusgeelit. Toki niidenkin etsimisessä voi auttaa, mutta miksi niin tekisi? Oppivat paremmin pitämään tavaransa järjestyksessä, kun ei auteta.

    Tuota mieltä on alkkis, joka niitä pullojaan piilottelee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Haluavatko vaimo ja lapsetkin kännin vai miksi he etsivät pulloja? Kirjoitit: "vaimo ja lapset etsivät sitten niitä pulloja"
    - vai onko kysymys alkoholistin muistin huononemisesta niin pahoin, että ei enää löydä pullojaan ja perhe haluaa auttaa pullojen etsinnässä?

    Ei alkoholistin pullot kuulu muille perheenjäsenille sen n enempää kuin perheen teinien deodorantit ja hiusgeelit. Toki niidenkin etsimisessä voi auttaa, mutta miksi niin tekisi? Oppivat paremmin pitämään tavaransa järjestyksessä, kun ei auteta.

    Taisi tuo piilopullo/pullojen etsintä kommentti kolahtaa aika pahasti oikeaan osoitteeseen. Varmaankin vaimosi ja lapsesi etsivät sinunkin piilopullojasi että saisivat juomiskierteesi loppumaan kaatamalla alkoholin viemäriin. Kun alkoholistin läheiset hävittävät alkoholin niin he samalla toivovat/uskovat että kotirauha palaisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuota mieltä on alkkis, joka niitä pullojaan piilottelee.

    Tuo on niin totta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuota mieltä on alkkis, joka niitä pullojaan piilottelee.

    On kaikkien kannalta parempi, että muut eivät puuttu alkoholistin pulloihin. Aikaa kuluu hukkaan sekä piilojen keksimisessä että piilojen etsimisessä. Alkoholin kaataminen viemäriin on turhaa, koska juoppo saa aina kumminkin jostain viinaa.

    Perheen kannattaa etsiä sellaisia ratkaisuja, jotka vaikuttavat heidän omaan hyvinvointiinsa. Alkoholistin juomiselle he eivät voi mitään. Mitä nopeammin tämän käsittävät, sen parempi kaikille. Suomessa kenenkään ei ole pakko jäädä elämään muiden elämää terrorisoivan juopon kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On kaikkien kannalta parempi, että muut eivät puuttu alkoholistin pulloihin. Aikaa kuluu hukkaan sekä piilojen keksimisessä että piilojen etsimisessä. Alkoholin kaataminen viemäriin on turhaa, koska juoppo saa aina kumminkin jostain viinaa.

    Perheen kannattaa etsiä sellaisia ratkaisuja, jotka vaikuttavat heidän omaan hyvinvointiinsa. Alkoholistin juomiselle he eivät voi mitään. Mitä nopeammin tämän käsittävät, sen parempi kaikille. Suomessa kenenkään ei ole pakko jäädä elämään muiden elämää terrorisoivan juopon kanssa.

    Totta, paitsi lasten. Lapsi ei voi valita vanhempiaan.

    Siksi on tärkeää että naapurit, koulun henkilökunta, kummit tai lapsen muut sukulaiset tekevät juoon lapsesta lastensuojeluilmoituksen. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä myös perheen toinen aikuinen. Lastensuojeluilmoituksesta homma lähtee rullaamaan, sillä joskus (aika usein) lasten huostaanotto on lapsen kannalta paras ratkaisu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta, paitsi lasten. Lapsi ei voi valita vanhempiaan.

    Siksi on tärkeää että naapurit, koulun henkilökunta, kummit tai lapsen muut sukulaiset tekevät juoon lapsesta lastensuojeluilmoituksen. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä myös perheen toinen aikuinen. Lastensuojeluilmoituksesta homma lähtee rullaamaan, sillä joskus (aika usein) lasten huostaanotto on lapsen kannalta paras ratkaisu.

    Tarkoitatko, että kun lapsen isä on alkoholisti, niin äiti tekee sitten lastensuojeluun ilmoituksen ja lapsi otettaisiin huostaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko, että kun lapsen isä on alkoholisti, niin äiti tekee sitten lastensuojeluun ilmoituksen ja lapsi otettaisiin huostaan?

    Vanhemman kannattaa tehdä lastensojeluilmoitus, jos puoliso juo liikaa. Pääsevät lastensuojelun asiakkaiksi ja on helpompi hakea ja saada monenlaista tukea. Ei lasta oteta helposti huostaan, vaan vasta sitten, jos tukitoimet eivät ole auttaneet ja puolison juominen vaarantaa lapsen kehityksen.

    Yleensä äidit/isät tajuavat itse toimia, jos juoposta on haittaa omalle ja lasten hyvinvoinnille. Ei siihen auta jäädä vain katselemaan pahenevaa alkoholismia.

    Just yks kaverini teki vauvastaan lastensuojeluilmoituksen. Pienokaisen isä dokasi koko raskausajan ja lapsen syntymän jälkeen on imenyt sisäänsä viinaa entistä pahemmin, on kännissä joka päivä ja perheen raha-asiat on ihan keturallaan.


  • Anonyymi

   Kokeile vaihtaa Tapio esimerkiksi halpaan brandyyn. Se vie elimistön nopeasti hoitoa vaativaksi samoin krapulan korjaus vaikenee.
   Mikäli väkevät viinit vielä kyytipoikana, niin aamulla krapulaa ei voi peittää.
   Dokaamiselle tulee nopeampi loppu.
   Varhaiset hautajaiset on rahan säästöä juopon kohdalla.

  • Anonyymi

   Kun alkoholisti joutuu putkaan hänen tietonsa tarkistetaan. Jos hänellä on alaikäisiä lapsia ja he asuvat samassa taloudessa niin silloin lähtee automaattisesti tiedot lastensuojeluun. Tämän jälkeen tulee kotiin postissa kutsu keskusteluun jossa on läsnä lapsien huoltajat, lapsen keskustelu on eri aikaan kuin huoltajien. Näin helposti pääsee lastensuojelun asiakkaaksi.

   • Anonyymi

    Ei meille ole kumminkaan tullut minkäänlaista kutsua keskusteluihin, vaikka mies on ollut putkassa useammankin kerran.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei meille ole kumminkaan tullut minkäänlaista kutsua keskusteluihin, vaikka mies on ollut putkassa useammankin kerran.

    Voit itse ottaa yhteyttä lastensuojeluun, jos asia on jäänyt poliiseilta jostain syystä hoitamatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei meille ole kumminkaan tullut minkäänlaista kutsua keskusteluihin, vaikka mies on ollut putkassa useammankin kerran.

    Mieheni on myös joutunut putkaan ja putkalle on aamulla tullut lastensuojelun työntekijä ennen kotiin päästämistä. Lapsi on 15v ja meidän yhteinen eli me molemmat vanhemmat olemme virallisia huoltajia.


  • Anonyymi

   Mielestäni alkoholismi ei ole suoranaisesti sairaus, se on enemmänkin hankittu sairaus. Käsitän sen niin että taustalla on ne tekijät jotka saavat juomaan, ja niitä on varmaan yhtä paljon kuin on ongelmasta kärsiviäkin. Alkoholiin voi tulla riippuvuus niinkuin moneen muuhunkin eri asiaan. Tekijänä on riippuvuusgeeni. Alkoholi on vain aineena sellainen että se vaikuttaa keskushermostoon. Ihmisellä voi olla vaikeuksia kestää elämää selvin päin, on esimerkiksi ongelmia jotka tekevät ikävää oloa ja ajatuksia ja niitä sitten lääkitään alkoholilla. Kun ne pitäisi käsitellä selvin päin. Helppohan se on sanoa, niin. Mitä juomiseen muuten tulee niin kyllä tosiaan viinaa ostaessaan ei tule mieleen oma perhe eikä mikään muukaan asia elämässä. On valitettavaa mutta siinä vaiheessa ajattelee vain omaa itseään ja sitä että haluaa pään sekaisin. Itse ryvin aikoinaan päihdeongelmissa sen takia kun en jostain syystä osannut ottaa vastuuta omasta elämästäni ja muutenkin kait tunsin itseni jotenkin epäonnistuneeksi. Ei siinä ikinä ihmissuhteet pitkään toimineet ja kaikki muukin meni päin p..tä. Tuntuu ikävältä kun ihminen ei muuta ratkaisua keksi kuin alkaa ryypätä vaikeissa tilanteissa koska se ei loppujen lopuksi auta mihinkään, päinvastoin, ongelmat kerääntyvät ja lisääntyvät pikkuhiljaa. Nuorempana itse hain apua monia kertoja mutta sitten kun minua olisi autettu niin en kuitenkaan ottanut apua vastaan. Jälkeen päin ajattelin kuinka hölmö olin aikoinaan. Minulla sen verran kävi onni että loppujen lopuksi kasvoin aikuiseksi ja ymmärsin mikä on johtanut mihinkin ja olen saanut elää selvin päin. Alkoholistia ei voi auttaa ennenkuin hän itse myöntää ongelmansa ja on valmis tekemään asialle jotain. Alkoholismi on valitettavasti aika yleinen syy perheiden hajoamiseen. Jos ihminen jossain vaiheessa pystyy raitistumaan niin vasta jälkeenpäin tulee mietittyä kaikkia asioita, mitä on aiheuttanut läheisille ja kaikkea muuta sössimistä. Ei ole helppoa ja vaatii voimia kaikilta osapuolilta. AA:n auttavaan puhelimeen voivat soittaa myös omaiset ja läheiset jos/kun toisen ihmisen juominen huolestuttaa.

   • Anonyymi

    Alkolo valitettavasti kuuluu monin tavoin kulttuuriimme. Maljoja kohotellaan eri tilaisuuksissa, alkoholia onopiskelijaillanvietoissa, pikkujouluissa ja tarjolla jopa urheilukatsomoissa. Alkoholia tyrkytetään joka paikassa. Jos ei halua alkoholia, pitää olla hyvä selitys kuten antibioottikuuri tai että on liikkeellä autolla vaikka normaalimpaa olisi olla tarjoamatta hermomyrkkyä ystävilleen!

    Kukaan alkoholin kyllästämässä kulttuurissa mukana oleva ei ole etukäteen suunnitellut päätymistä alkoholistiksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Alkolo valitettavasti kuuluu monin tavoin kulttuuriimme. Maljoja kohotellaan eri tilaisuuksissa, alkoholia onopiskelijaillanvietoissa, pikkujouluissa ja tarjolla jopa urheilukatsomoissa. Alkoholia tyrkytetään joka paikassa. Jos ei halua alkoholia, pitää olla hyvä selitys kuten antibioottikuuri tai että on liikkeellä autolla vaikka normaalimpaa olisi olla tarjoamatta hermomyrkkyä ystävilleen!

    Kukaan alkoholin kyllästämässä kulttuurissa mukana oleva ei ole etukäteen suunnitellut päätymistä alkoholistiksi.

    Ei minun ole koskaan tarvinnut selitellä sitä, etten juo.


   • Anonyymi

    Juu eipä tarvitse selitellä kun sanoo vaan suoraan kiitos ei. Jos kysytään miksi niin voi sanoa ettei halua juoda. Mulle joskus yritetään sanoa että ota nyt yksi. Siihen vastaan että en voi koska ei se jää siihen yhteen. En oikein ymmärrä miksi pitäisi keksiä kaikenlaisia antibioottokuuria tai muuta vastaavaa. On tietenkin jokaisen oma asia mitä sanoo.


  • Anonyymi

   Alkoholistit usein härskejä puhetyyliltään, myös käytös huonoa. Kusevat julkisesti, eivät kunnioita ketään ja pierevät kovasti. Eivät osaa hävetä mitään. Miksi?

   • Anonyymi

    Alkoholisteja on monenlaisia. Tuo kuvauksesi toki sopii joihinkin mutta sanoisinko että vähemmistöön tai jo syrjäytyneisiin alkoholisteihin . Mun mies on alkoholisti, hän kulkee töissä joka arkipäivä puku päällä. Hän osaa myös käyttäytyä koska työssään tapaa viikottain Suomen valtion korkean tason virkamiehiä. Hän ei piere julkisesti eikä kuse julkisesti. Hän juo joka ilta alkoholia, viikolla menee pullo viskiä ja laatikollinen olutta. Viikonloppuisin on pienessä aamusta alkaen. Meillä on huvila saaristossa ja isohko omakotitalo arvostetulla alueella. Uudet autot molemmilla, myös lapsilla on ensiautoiksi kivat menopelit. Kaikki on ulospäin mitä mainioimmin, sisältäpäin perhettä kaivaa alkoholi. Missään ei käydä ketään ei kutsuta koska voi kotona olla mitä oudoin tilanne päällä. Lasten kaverit ei voi tulla kylään sillä alkoholisti saattaa olla vaikka koko viikonlopun alasti jos on aamulla kylpenyt. Aamuisin löytyy pulloja ja tölkkejä saunasta, sohvan alta, terassilta ja jopa petauspatjan alta. Juhlapyhät on painajaista ja jouluna tulee lahjaksi pulloja jotka tekisi mieli heittää tuojan perään. Alkoholisti masentaa muunkin perheen itsekkyydellä sillä ajattelee vain itseään ja elää omassa juopon maailmassaan, hän ei edes tarvitse juomakaveria...ja kaikki näyttää ulospäin maailman parhaimmalta teatteriesitykseltä.


  • Anonyymi

   Juuri näin, teatteria on elämä alkoholistin kanssa.

   • Anonyymi

    Puolisoni on juonut yli 15 vuotta runsaasti. Hän juo aina yksin kotona ei milloinkaan terasseilla tai baareissa. Työpaikka on pysynyt, minä vaimokin olen lapsien kanssa vielä täällä. Ajettu on kännissä ja tanakassa krapulassa, mutta ei jääty kiinni. Miehellä on pari hyvää ystävää ja olen heille sanonut että älkää tarjotko ensimmäistäkään olutta sillä siitä aukeaa juomaputki, hyvät kaverit eivä usko...mitä se nyt yksi olut. Ajattelutapa on juuri niin itsekäs kuin alkoholistikin. Olen alkanut melkein vihaamaan alkoholia käyttäviä ihmisiä vaikka osaisivat käyttää kohtuudella. Mihin ihminen tarvitsee alkoholia, onko vaikea kestää arkea. Alkoholin rentouttava vaikutus on aika lyhyt se menee huomaamatta kännin puolelle. Alttius alkoholismiin on perinnöllistä. Myös taipumus riippuvuuksien on geeneissä, en tahdo oikein hyväksyä näitä tutkimustuloksia, mutta on myönnettävä että niissä on ihan faktaa ainakin mieheni suvussa, sieltä löytyy useampikin lalli molempien vanhempien suvuista. ..tässä yöllisiä ajatuksia viikonloppua pelätessä.


  • Anonyymi

   Minulla on miesystävä, joka juo päivittäin. Onneksi, en asu hänen kanssa. Olen kertonut hänelle, monta kertaa, etten jaksa enää. Säälistä jatkanut yhteydenpitoa. Kontrolloi minua koko ajan, muita ystäviä ei hänellä ole. Ei usko mitään, mitä sovitaan. Minulla usein paniikki olo, hänen kanssa jos olen miehen kotona, suuttuu helposti ja on ilkeä kun. Helppo olis jättää, mutta säälin miestä, hän ei tiedä miksi tapailen, luulee et rakastan vaikka säälin. Kovasti mahtailee, vaikka on välillä avuton. Pitää varmaan irrottautua, minulla kova stressi usein ja pelko.

   • Anonyymi

    Suosittelen tosiaan miettimään tuota irrottautumista. Menee oma elämä pilalle jos pelkästään säälistä jatkaa tuollaista. Silloin pääsee eroon myös stressistä ja pelosta.


   • Anonyymi

    Usein ulkopuolisen on helppo sanoa että lopeta tuollainen suhde, mutta on monia syitä ettei sitä kuitenkaan pysty lopettamaan. Kokemuksesta tiedän että jossain vaiheessa sääli muuttaa muotoaan ja alkaa muodostumaan inhoksi, ehkä vihaksi alkoholistin käytöstä kohtaan ei itse ihmistä kohtaan...sitten tulee vaihe että antaa olla vaan..koska alkoholistia ei voi kukaan muu saada ajattelemaan raitistumista kuin hän itse ja kun se halu tulee sitten ihan oikeasti niin silloin läheisen tuki on tarpeen mikäli läheinen enää jaksaa tukea. Alkoholismista toipuminen kestää vuosia sekä juomarilla että myös läheisellä. Luottamusta ei tule sormia napsauttamalla, vaikka juomari niin olettaakin kun ei muista niitä satoja aikaisempia lopettamia lupauksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Usein ulkopuolisen on helppo sanoa että lopeta tuollainen suhde, mutta on monia syitä ettei sitä kuitenkaan pysty lopettamaan. Kokemuksesta tiedän että jossain vaiheessa sääli muuttaa muotoaan ja alkaa muodostumaan inhoksi, ehkä vihaksi alkoholistin käytöstä kohtaan ei itse ihmistä kohtaan...sitten tulee vaihe että antaa olla vaan..koska alkoholistia ei voi kukaan muu saada ajattelemaan raitistumista kuin hän itse ja kun se halu tulee sitten ihan oikeasti niin silloin läheisen tuki on tarpeen mikäli läheinen enää jaksaa tukea. Alkoholismista toipuminen kestää vuosia sekä juomarilla että myös läheisellä. Luottamusta ei tule sormia napsauttamalla, vaikka juomari niin olettaakin kun ei muista niitä satoja aikaisempia lopettamia lupauksia.

    Jos juo joka ilta 1-2 lasia viiniä, viikonloppuisin vähintään yhden pullon, on se mielestäni jo merkki alkoholismista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos juo joka ilta 1-2 lasia viiniä, viikonloppuisin vähintään yhden pullon, on se mielestäni jo merkki alkoholismista.

    Alkoholismi alkaa usein juuri noista että pari lasia illassa niin uni tulee. Itseasiassa alkoholin vaikutuksen alaisena nukkuminen ei ole kunnollista unta joka antaa levon. Tuntuu että naisten ongelmallisesta juomisesta puhutaan paljon vähemmän kuin miesten. Ovatko miehet vaan hiljaa eivätkä valita jos vaimo juo, vai onko se tabu että naisten juomisesta ei mies valita vaan kestää kaiken kuin mies.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Alkoholismi alkaa usein juuri noista että pari lasia illassa niin uni tulee. Itseasiassa alkoholin vaikutuksen alaisena nukkuminen ei ole kunnollista unta joka antaa levon. Tuntuu että naisten ongelmallisesta juomisesta puhutaan paljon vähemmän kuin miesten. Ovatko miehet vaan hiljaa eivätkä valita jos vaimo juo, vai onko se tabu että naisten juomisesta ei mies valita vaan kestää kaiken kuin mies.

    Hei olisin kiinnostunut sellaisten miesten ajatuksista joidenka vaimot/avopuolisot juovat runsaasti, siis joilla on alkoholiongelma. Ovatko naiset pullon piilottelijoita ja juovat salassa suoraan pullosta, vaiko tekevät hienoja drinkkejä , hankkivatko laatuviinejä, maistelevatko likööriä. Ja myös se kiinnostaa että kun naiselle sanoo juomisesta niin miten hän reagoi , raivolla..kieltää..vähättelee..toivottavasti saan hyviä mielipiteitä joista saa vinkkejä.


   • Anonyymi

    Joo, mulla panokaverina mies,joka juo paljon. Lähinnä olutta,mutta usein ja suuria määriä. Lainailee rahaa jatkuvasti,maksaa kyllä takaisin. Lisäksi pelaa paljon kolikkopelejä ja veikkauksia ja sitten muiden naisten ja pornon katselu ja silti on mustasukkainen ,jos minä juttelen muiden miesten kanssa. Ja juu vielä narsistisia piirteitä tässä ihmisessä. Että näin. No miksikö panen häntä. Koska on hyvä seksissä. Missään muussa ei olekaan. Tunnen usein inhoa häntä kohtaan. Kerran viikkoon käyn hänen luona


   • Anonyymi

    On sinulla sentään toinen ihminen jolta saat seksiä,minulla ei ole.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hei olisin kiinnostunut sellaisten miesten ajatuksista joidenka vaimot/avopuolisot juovat runsaasti, siis joilla on alkoholiongelma. Ovatko naiset pullon piilottelijoita ja juovat salassa suoraan pullosta, vaiko tekevät hienoja drinkkejä , hankkivatko laatuviinejä, maistelevatko likööriä. Ja myös se kiinnostaa että kun naiselle sanoo juomisesta niin miten hän reagoi , raivolla..kieltää..vähättelee..toivottavasti saan hyviä mielipiteitä joista saa vinkkejä.

    Hyvistä laatuviineistä se lähtee mutta päätyy kyykkyviineihin ja salapulloihin. Sitten tulee sekakäyttö kuvioon mukaan. Kaikki kielletään. Teatteria. Aiheesta ei saa puhua.


  • Anonyymi

   Viinilasi vuodessa on aina alkoholistin merkki.

   • Anonyymi

    Siis täysin tyhjä ja puhdas viinilasi!?

    Olet vain tyhmä trolli!


  • Anonyymi

   Kiitos.

  • Anonyymi

   Aamuyöstä vessareisulla tölkkiolut.
   Klo 9:n tietämissä reilu annos brandyä ja ehkä lasillinen jälkiruokaviiniä.
   Samaa rataa hissukseen ilta 22-23:een ja pehkuihin.
   En tunnustaudu alkoholistiksi koska harrastan tuota vain kahdesti vuodessa ka. kuukauden jaksoissa.

   • Anonyymi

    Eli olet "vain" tuurijuoppo.


  • Anonyymi

   Kysymys aloittajalle: miksi et ota eroa? Miksi kiusaat itseäsi ja lastasi elämällä alkoholistin kanssa. Miksi. Onko sinulla läheisriippuvuus. Miksi pelkäät elää vastuullisena aikuisena yksin, lapsen kanssa.

   • Anonyymi

    Hei tuo on tosi hyvä kysymys. Monta kertaa erosta puhuttu riidellessä alkon käytöstä, juomari uhoo että tää on tässä kun juomat on lopussa ja pitäis korjaussarjaa saada ja äkkiä. Voi kun vois vaan erota ja sanoa heipat, lapsen elämä menisi rikki kun ei pääsisi harrastukseen missä isän mukana olo on pakollista, omaisuuden ositus, loput velat, yhteiset autot, moottoripyörät..yleensä kuka mitäkin on ostanut kenelle kuuluu mitäkin..ei se helppoa ole..hankkiiko vain itselleen elämän ja antaa juomarin touhuta omiaan..jos niin teemme niin juomari menettää aika äkkiä ajokortin, työpaikan, asunnon, luottotiedot..hänestä alkaa tulla yhteiskunnan ulkopuolinen eikä itse sitä tajua..juo vaan pitkin puistoja ja ostoskeskuksia, kulkee kuset ja paskat housussa ja se on ok...tätäkö haluan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hei tuo on tosi hyvä kysymys. Monta kertaa erosta puhuttu riidellessä alkon käytöstä, juomari uhoo että tää on tässä kun juomat on lopussa ja pitäis korjaussarjaa saada ja äkkiä. Voi kun vois vaan erota ja sanoa heipat, lapsen elämä menisi rikki kun ei pääsisi harrastukseen missä isän mukana olo on pakollista, omaisuuden ositus, loput velat, yhteiset autot, moottoripyörät..yleensä kuka mitäkin on ostanut kenelle kuuluu mitäkin..ei se helppoa ole..hankkiiko vain itselleen elämän ja antaa juomarin touhuta omiaan..jos niin teemme niin juomari menettää aika äkkiä ajokortin, työpaikan, asunnon, luottotiedot..hänestä alkaa tulla yhteiskunnan ulkopuolinen eikä itse sitä tajua..juo vaan pitkin puistoja ja ostoskeskuksia, kulkee kuset ja paskat housussa ja se on ok...tätäkö haluan

    Sinulla näyttä olevan vahva usko siihen, että omilla toimillasi pystyt hillitsemään puolison alkoholismin tuhovoimaa perheessä ja parisuhteessanne. Jos haluat tuhlata voimasi ja elämäsi taisteluun miehen juomista vastaan, niin omapa on valintasi.

    Jos haluat pelastaa miehen kulkemasta pitkin puistoja pullo kädessä ja kuset ja paskat housuissa ja oksennukset rinnuksilla, niin onnea vaan yrityksellesi. Lapset ovat tarkkasilmäisempiä kuin uskommekaan. Olet ehkä niin keskittynyt miehen juomiseen ja sen seurauksien torjuntayrityksiin, että voimavaroja ei enää riitä lapsesta ja omasta elämästäsi iloitsemiseen?


   • Anonyymi

    Sohvalla lapsenunta vetävä, ulosteissaan piehtaroiva alkoholisti laukaisee naisessa hoivaamisvietin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sohvalla lapsenunta vetävä, ulosteissaan piehtaroiva alkoholisti laukaisee naisessa hoivaamisvietin.

    Ei laukaise minussa hoivaviettiä. Päin vastoin häädän pois silmistäni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei laukaise minussa hoivaviettiä. Päin vastoin häädän pois silmistäni.

    Vaikka noin ajattelisitkin niin alitajunnallesi et mahda mitään, se on sisäänrakennettuna. Nainen saattaa arvostaa tieoisella tasolla raitista, itsestään huolehtivaa, omillaan pärjäävää miestä mutta naisen sisäänrakennetuille mekanismeille ja alitajunnalle tällainen mies ei tarjoa mitään houkutinta.
    Sensijaan pullo kourassa rinnuksilleen puklailevassa, rähmälleen kävellessä pyllähtelevässä, satunnaisesti ulosteelle tuoksuvassa alkoholistimiehessä on jotain oudon kiehtovaa ja etäisesti tuttua ja turvallista.
    Toki hoivaaminen on raskasta ja aikaa myöten voi käydä ylivoimaiseksi mutta siihen menee hyvin pitkä aika.


  • Anonyymi

   Asun kerrostalossa,jossa paljon alkoholisteja. Sossu maksaa vuokrat ja 1-3 kertaa viikossa nää pulit hakee juomaa Alkosta,jonne ei ole matkaa juuri mitään. Sitten tölkkejä ja pulloja heitellään roskiin. Kerään aina ne matkaan. Hyvin saa rahaa niistä. Jatkakoon vaan. Huvittaa kuunnella oksentelua ja sen sellaista,kun on huonosti äänieristetty talo. Minua ei siis haittaa eikä häiritse. Huvittaa vaan.

   • Anonyymi

    Kunnon pultsarit vie ne tölkit kyllä kauppaan, että saa korjaussarjan, kun tili on juotu kuivaksi.


  • Anonyymi

   Olen Tapio ja Kalevalan kankahilla käyskentelen ja karhujen kanssa painiskelen!
   Olen Suomen alkuperäinen kansallissankari TAPIO!

   • Anonyymi

    Opettele Tapio ryyppään Tapio viinaa, niin sinustakin voi tulla mies!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   1931
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   10
   1258
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   49
   990
  4. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   10
   900
  5. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   877
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   831
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   52
   802
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   38
   768
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   17
   734
  10. Minua nainen vaivaa vähän yksi asia.

   No se vaan kun pidät minua epäilyttävänä ja jotenkin minulla on sellainen olo että kiinnität tekemisiini huomiota vähän
   Ikävä
   25
   723
  Aihe