Persoonan vaihtuminen

Anonyymi

Olen jo teini iästä lähtien kokenut että ihmiskontakti tilanteissa persoonani vaihtuu niin sanottuun emuloituun persoonaan jossa koen olevank joku toinen henkilö kuin mitä olen (ja ollut ennen sitä kun emuloitu persoona ilmestyi).

Pystyn esim palauttamaan ne pari muistikuvaa joissa eka kertaa emuloitu persoonani syntyi. Yksi niistä liittyy pieneen tilaan jossa on uhkaava henkilö ja kaksi tai kolme muuta tilannetta olen allut yksikseen. Tuota pieni tila muistoa en ole saanut avattia sen enempää että mistä paikasta se on tai ketä siinä on ollut. Ehkä kiusaajiani. Ehkä ei..

Minua häiritsee se että en saa vakautettua omaa itseänj vaan se persoona tahtomattani vaihtuu melko usein ja lyhyissäkin kontakti tilanteissa. Vain täysin uusien ihmisten kanssa voi olla hetke aikaa oma itseni mutta joku ilme tai pikkuseissa saa melkein aina uudenki suhtautumaan minuun kuin olisin vale persoonani. Sen jälkeen en voi enää olla kyseisen henkilön läsnäollessa oma itseni vaan henkilön mieli palauttaa roolini takaisin itselle koska ei ymmärrä mikä on sen minulle auheuttanut.

12

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Emuloidussa persoonassa oleminen on ärsyttävää koska vihani estää minua kokemasta aitoja tunne reaktioita. Myös kivun sietokyky on silloin korkea. Olo stressaa minua.

      Jokainen emuloidussa persoonassa tekemä regointi on niin sanotusti hallittu ja etukäteen mietitty. Tuntuu ikäänkuin olisin esimerkiksi jonkun suuren mecha robotin kytkimissä ja minulla olisi aina hetki aikaa päättäö miten reagoida mihinkin tilanteeseen. Eli en ikäänkuin ole läsnäolevana maailmassa vaan katson sitä niinku kameran takaa.

    • Anonyymi

      Näin suppean infon perusteella mahdoton muuta kuin esittää arvailuita, ja ensimmäiseksi tulee mieleen dissosiaatiohäiriö. Siihen sopii tuo persoonan muuttuminen sekä kivunsiedon nousu.
      Kirjoitit skitsofrenia palstalle. Epäiletkö itse sitä? En usko että on.

      • Anonyymi

        Skitsofrenia on ykkösdisgnoosi,
        Toisena tuo dissosastio.

        Skitsofrenia ei selitä kaikkia oireitani, esim toisessa persoonassa lääkevaste on olematon. Uskon että toinen persoona on skitsofreninen toinen ehkä ei.


      • Anonyymi

        Mulla on myös analysointi persoona näiden kahden lisäksi, eli se joka nyt puhuu täällä. Mun tarkoitus on vaan viedä elokuva tai esitys loppuun siten että katsojat pääsee juoneen sisälle.


    • Anonyymi

      Aloittaja: "Vain täysin uusien ihmisten kanssa voi olla hetke aikaa oma itseni mutta joku ilme tai pikkuseissa saa melkein aina uudenki suhtautumaan minuun kuin olisin vale persoonani. Sen jälkeen en voi enää olla kyseisen henkilön läsnäollessa oma itseni vaan henkilön mieli palauttaa roolini takaisin itselle koska ei ymmärrä mikä on sen minulle auheuttanut."


      Siis kumman "ilme tai pikkuseikka", sinun vai sen uuden ihmisen?

      Miten se uusi ihminen voisi tietää, että et ole oma itsesi, vaan "vale persoonasi", kun eihän hän tunne sinua eli loogisesti hän ei silloin voi tietää millainen oikeasti olet eikä niin ollen pysty tekemään eroa toden persoonasi ja valepersoonasi välillä.

      Miten toisen ihmisen "mieli voi palauttaa" sinulle jotain?


      Jo kirjoitustavastasi huomaa, että sekoitat keskenään toisen ihmisen mielen (oletuksesi siitä) ja oman mielesi. Todellisuudessa sinun ja toisen ihmisen mielen välillä ei ole mitään hallinnointia suuntaan eikä toiseen. Olette erilliset ihmiset ja mielet.

      Mitä sitten, jos et pysty rentoutumaan ja olemaan oma tavallinen itsesi muiden seurassa? Hyvin monilla on voimakas itsekontrolli päällä sosiaalisissa tilanteissa. Itse asiassa se on todellinen minäsi! Todellinen minäsi vain sattuu olemaan voimakkaan varautunut sosiaalisissa tilanteissa. Ehkä joskus tulevaisuudessa pystyt olemaan rennompi, mutta nyt se on noin.

      • Anonyymi

        Ei vuan siis toisen ihmisen rektiot mun rektioihin aiheuttaa sen että persoona vaihtuu koska en ole itellekkä tehnyt selväksi että miksi. Jos esim pelkään nii persoona voi vaihtua bussissa. Usein saanu paniikki kohtauksia bussissa ja persoona vaihtuu.


      • Anonyymi

        Siis juuri se varautunut minä ei ole todellinen minäni koska voisin vastata tilanteeseen tunteilla mutta päätän vetäytyä kuoreeb ulottumattomiin.


    • Anonyymi

      Se voi olla demonihenki

      • Anonyymi

        No ohhoh nyt on kyllä Raamatullista meininkiä! Mentäisiinkö samantien Kalevalan maisemiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ohhoh nyt on kyllä Raamatullista meininkiä! Mentäisiinkö samantien Kalevalan maisemiin?

        Olet hassu, kuten aina ennenkin, ikävä kouluaikoja, olisi voinut olla kauemminkin, luonasi silloin ihmettelemässä, nyt olen jo vanha pieru, elämä vielä kokematta, johtuen vähän siitäkin että viihdyn sisätiloissa ja koitan säästää rahaa, mutta, jos näimme jossain, koitan rohkaistua ja tulla juttelemaan, se vain, että mahdanko tuntea sinua enää ulkonäöltä, tasan tarkkaan, kun vuodet on jo vierineet. Terveisin T


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet hassu, kuten aina ennenkin, ikävä kouluaikoja, olisi voinut olla kauemminkin, luonasi silloin ihmettelemässä, nyt olen jo vanha pieru, elämä vielä kokematta, johtuen vähän siitäkin että viihdyn sisätiloissa ja koitan säästää rahaa, mutta, jos näimme jossain, koitan rohkaistua ja tulla juttelemaan, se vain, että mahdanko tuntea sinua enää ulkonäöltä, tasan tarkkaan, kun vuodet on jo vierineet. Terveisin T

        Kannattaa aina tulla juttua iskemään vaikkei mitään erikoista olisikaan mielessä valmiina, niin kyllä sitä jotain siitä kehittyy.


    • Anonyymi

      Mä oon miinoittanut kävelytien

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe