Tietoa marsuista

Anonyymi

Ajattelin hankkia Marsun ja haluaisin tietää kaiken oleellisen Marsuista. Esim. Sopiiko marsut lapsille, ruokinnat, karva yms. Tiedän että joku sanoo vielä että kato www.marsut.net muttei tietääkseni tuo sivusto ole käytettävissä joten omat mielipiteet ja jos olet ammattilainen tai omistat marsun tiedät varmaan mitä kirjoittaa.

3

<50

  Vastaukset

  • Marsuhan on elukka. Googleta marsuelukka, saat vastauksia.

  • Marsut sopivat lapsille, kannattaa kuitenkin muistaa että ne saattavat (etenkin pikkulasten) käsistä tippua ne myös vahingoittuvat huolimattomassa käsittelyssä helposti ja riippuu ihan minkä ikäiselle. Itse en antaisi alle 9 vuotiaalle. Marsut on yleensä rauhallisia ja leppoisia. Elintärkeää marsulle on hyvä heinä , vesi ja c-vitamiini ( marsun keho ei itse sitä tuota) . Lisäksi pelletti ja tuoreet! Ei mitään eläinperäistä. Itse olen kokenut hyväksi versele cavia complete pelletin. Tuoreet kuten porkkana, paprika, lanttu yms kohtuudella. C-vitamiinin voi laittaa veteen tai tuoreiden päälle ja ruoho kesällä.
   Karvanhoito on aika yksinkertaista lyhytkarvaisille ( sileäkarvainen) peuraaneilla ja pidempi karvaisilla voi trimmata ja pitää huolen että turkki ei ole takkuinen ja likainen. Häkin on hyvä olla iso! Pienempää kuin 120/60 en hankkisi. Hanki myös aina vähintään kaksi marsua. Mitä useampi sitä turvallisempi marsun on ja sillon ne ovat myös aktiivisempia. Älä ota urosta ja naarasta ellei uros ole leikattu (usea tiineys ja synnyttäminen on marsulle todella raskasta) ota mieluiten tyttö tyttö tai poika poika. Uroksilla saattaa olla enemmän kinaa ja välienselvittelyä kuin naarailla. Urokset on myös usein sosiaalisempia. Marsut on pitkäikäisiä eli toivottavasti jaksat huolehtia niistä! Yleisimmistä sairauksista on hyvä tietää . Häkki ei saa olla vedossa tai kylmässä hyvä lämpötila on 23°-24° astetta. Marsu ei myöskään kestä paastoa. C-vitamiinia noin 25-50mg/elopainokilo.
   Marsun hampaat kasvaa kokoajan joten ne tarvitsee hampaita kuluttavaa ravintoa. Marsun kynnet tulee leikata säännöllisesti, noin kerran pari kuukaudessa. Etenkin etutassujen kynnet kiertyy herkästi tassun alle ja tuottaa kipua sekä hankaloittaa marsun liikkumista. Tassunpohjia on hyvä rasvata koska niiden iho voi kuivua rasvaaminen myös ehkäisee känsiä.
   Korvat on puhdistettava säännöllisesti siihen sopii esim vanupallo tai pieni pehmeä kangas ja korvanpuhdisusaine. Vanupuikkoja ei saa käyttää korvan vaurioitumisriskin takia.
   Siinä kohtaa missä marsulla alkaisi häntä on rasvarauhanen joka täytyy puhdistaa säännöllisesti. Uroksilla se rasvoittuu herkemmin kuin naarailla. Siihen sopii hyvin mieto tiskiaine, hammasharja sekä öljymäinen puhdistusaine. Ensin laittaa öljyä joka pehmentää kohtaa ja sen jälkeen laittaa tiskiainetta ja pyöritellä hennosti hammasharjalla. Marsun vointi tulee tarkistaa päivittäin. Marsu pyrkii piilottamaan sairautensa joten jos marsu vaikuttaa apaattiselta, ei syö tai liiku normaalisti ota yhteys ell.
   Marsu kiintyy lajitovereihinsa ja saattaa masentua jos joku laumasta menehtyy. Masennus voi näkyä esim syömättömyytenä.
   Voimakas stressi tai pelko esimerkiksi kiinniottaessa tai hoitaessa voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa sydämenpysähtymisen. Eli käsittele marsua rauhallisesti. Tässä taisi olla tärkeimmät! Saa kysyä jos jokin jää mietityttämään ! :)

  • Sairauksista vielä

   Marsu tarvitsee apua välittömästi mikäli se(n):
   Ei syö normaalisti
   Ei papanoi tai papana poikkeaa normaalista kooltaan ja muodoltaan
   Valittaa ulostaessaan
   Paino on selkeässä laskussa (-100g tai enemmän edellisestä mittauksesta)
   Turkki on pörröinen ja marsu kököttää yhdessä paikassa
   On hengästynyt ja väsynyt
   Hengityksessä kuuluu kurluttava tai rahiseva ääni
   Sieraimet ovat kosteat ja eritteen sotkemat
   Hengitys tuoksuu oudolle
   Silmät rähmivät tai niiden ulkonäkö on lyhyessä ajassa muuttunut (sameus, sinisyys, turvotus yms.)
   Pitää päätänsä vinossa
   Kutisee ja ihossa on punoitusta, haavoja tai rupia
   Saa kohtauksia
   Karvaa lähtee ja iholle muodostuu paljaita laikkuja
   Ei pysy pystyssä tai liikkuminen on ontuvaa
   On loukannut itsensä
   Lisäksi lääkärinaika on varattava aina ja mahdollisimman nopeasti:
   Mikäli et tiedä mikä marsua vaivaa tai mitä pitäisi seuraavaksi tehdä
   Mikäli et ole varma onko asialla kiire

  SEISKA.FI

  • Törkeä ehdotus vuokranantajalta: &quot;Lähetä tissikuvia, saat alennusta vuokrasta!&quot;
  • Poliitikon grillaus - Kärnän dickpicit saivat somen sekaisin: Ei kiellä kuvien lähettämistä!
  • Suomalaissyntyinen miljonääri rypee kansainvälisessä raiskauskohussa – Peter Nygård kiistää syytökset!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   253
   5597
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   83
   4288
  3. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   76
   712
  4. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   57
   667
  5. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   43
   649