Aihe

Rasberry Pi DVB TV Hat

Anonyymi

Onko kenelläkään kokemuksia? Mitä kanavia saa näkymään?

14

<50

  Vastaukset

  • Kaikki kanavat yieteskin!

   • Ei ole kummoinenkaan tuo Rasberry Pi DVB TV Hat ja Rasberry Pi 3 B+ ssa

    https://aijaa.com/koQSYj

    Kiina TV-tikku on huomattavasti laadukkaampi ja lähes puolet edullisempi,
    Tosin sen asennuksen kanssa on hiukkasen tekemistä ja opettelua lisäksi.

    Sain tuon Rasberry Pi DVB TV Hat tänään , ja jouduin hiukan viillaamaan siilin piikkiä lyhemmäksi että DVB TV -kortti sopi , sitten kaikki tarvittavat tiedostot löytyi paketinhallinnasta että siihen sai kanavia. Tuon verran löytyi kun on sisä-antenni.

    Niin, tämän Debian_Buster_Raspbian_FULL_2019.10 saa BerryBoot:ista suoraan ladattua

    https://sourceforge.net/projects/berryboot/

    Toimii ainakin Rasberry Pi 3 B+ ssa hyvin.


  • Itsellä ei tuosta kokemusta. TV-virittimellä saa kaikki salaamattomat kanavat näkymään. Rasberry hieman tehoton jos haluaa TV-ohjelmaa tallentaa ja katsoa. Jos katsoo eri laitteella niin toimii. Taustaosaksi VDR tai TVHead.

   • Ja jos on kortti sopiva viritin toimii tietenkin


  • Se uusin katselee ihan mallikkaasti, Ubuntulla.
   sillä ekalla oli teho ongelmia varsinkin Hd kuvan kanssa.
   Virittimissäkin on eroja, jotkut on kevyempiä tehokulutukseltaan.
   DVB-T2 mokulat on kevyempiä vanhassakin verkossa,
   tvheadend sovelluksella.

   • .Tässä olisi aika hyvä Ubuntu 19.10 - käyttis . Jopa Firefox 68.02 toimii sulavasti. Lisäsin kolmanneksi selaimeksi Vivaldin, se kun on aika jouheva näissä Raspberyissä.

    LibreOffice 6.3.04 om kai aika tuore ohjelma ? Siitä pari kuvaa tuossa

    https://aijaa.com/NXOXos

    Tältä löytyy toi RaspeX (Ubuntu 19.10) Raspberryihin.

    http://raspex.exton.se/?p=1234


  • TV:n katselusta suoraan Pi:llä katselusta ei ole juuri kokemusta, sen verran testannut että se toimi. Jotenkuten Pi2:n kanssa. Uudemmilla varmaan paremmin.

   Mutta DVB-T USB tikuista ja Pi:stä on kyllä kokemusta. Tälläkin hetkellä koto-Suomessa pyörii broidin nurkissa Pi 2:n jossa on TvHeadEnd ja kaksi DVB-T tikkua kiinni. Plus 2 teranen ulkoinen kovalevy tallennuksille. Tikut ja kovalevy vaativat virtalähteellisen USB hubin kaverikseen. Pi:stä otettuna ei virta riitä niille kaikille.

   Laite on toiminut moitteettomasti jo yli kolme vuotta. Nauhoittaa vaikka molemmilla tikuilla yhtäaikaa ja tallentaa ne. Laite ei ole suoraan kiinni missään näytössä/telkkarissa, eikä ole tarkoituskaan olla. Katson sillä Suomen kanavia netin kautta. Todennäköisesti sillä pystyisi katsomaan suoraa ohjelmaa molemmilla tikuilla yhtäaikaa mutta ongelmaksi muodostuu se että se on kiinni 5/1 MT/s ADSL-reitittimessä ei 1 MT up-kaista riitä kuin yhden kanavan/tallenteen katsomiseen kerrallaan.

   Suomessakin vielä asuessani viimeiset vuodet katsoin telkkaria enemmänkin tietokoneella ja Kodilla (ent. XBMC) joten erillinen Pi tv-virittimenä istui siihen kokoonpanoon oikein hyvin. Koska silloinkin jouduin duunin takia matkustelemaan paljon sain silti katsottua ja nauhoitetua haluamani ohjelmat Suomen telkkarista missä vaan kunhan netti toimi. Monesti tabletilla.

   TvHeadEndiä ei löydy valmiina pakettina Pi:lle, ei ainakaan mitään kovin uutta, vaan sen joutuu kääntämään itse. Ei mikään erityisen vaikea homma mutta kestää ainakin Pi 2:lla muutaman tunnin. Toisaalta kyllä sillä koneella on aikaa sitä käännellä. Onhan se muutenkin päällä yötäpäivää.

   Mihinkään kovin pieneen tuulettamattomaan koteloon sitä ei kannata rakentaa sillä lämmöt nousi ongelmaksi jopa Pi 2:n kanssa eikä se nyt kuitenkaan juuri virtaa vie. Saattoi syynä tietysti olla myös se kovalevy tai usb tikut jotka siellä lämmittivät. Ensimmäisen vuoden aikana laite veti itsensä kyykkyyn muutaman kerran omiin nimiinsä eikä toipunut ilman IVO boottia. Sen jälkeen laitoin crontabiin sen boottaamaan itsensä parin kuukauden välein eikä ongelmia ole ollut sen jälkeen. Nyt se on pörrännyt viimeiset kaksi puoli vuotta omillaan. Mitä nyt silloin tällöin otan ssh yhteyden ja asennan päivitykset. Tai käännän uuden version tvheadendistä.

   Siitä Pi:n Tv Hat:istä en tiedä. Ei ole kokemusta. Linuxin kanssa toimivista DVB-T tikuista löytyy asiaa täältä https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_USB_Devices. Kaikki ilmaiset kanavat näkyvät niillä ja joihinkin niistä saa jonkun maksutv kortinkin laitettua mutta siitäkään ei ole kokemusta.

   Yksi juttu vielä. SD korttien virttymisen vuoksi koko käyttis on siirretty sille USB kovalevylle. Vain boot osio on käytössä sd kortilta. Ja sitäkin käytännössä vain luetaan bootissa. Alkuperäinen root osio on vielä kortilla mutta sitä ei edes liitetä bootissa mukaan. Kirjoitusta boot osiolle tapahtunee vain käyttiksen päivitysten yhteydessä. Vanhojen korttien kanssa oli ongelmia ja Pi 1 ja 2:n kanssa niitä meni aikoinaan useampikin. Nykyiset kortit taitavat tosin olla parempia ja käyttiskin osannee säästää niitä kortteja enemmän kuin ennen. Käyttiksenä on uusin Raspbian Lite. Sen päivittäminen ssh:n läpi aina uudempaan versioon muutaman tuhannen kilometrin päästä on kyllä nostanut kylmän hien pintaan mutta on ainakin onnistunut tähän saakka. Pitänee koputtaa puuta.

  • TV Hat on ihan normi T2 viritin jolla näkee nykyiset TV kanavat!
   Koska kytkeytyy ilma usb, on kevyt ja pii jaksaa vääntää kuvaa ihan mukavasti.

  • Tietääkö kukaan onko mahdollista jollakin live linux jakelulla usb tikulla käynnistää kone ja sillä käyttää läppärissä vaikka usb tv viritintä?

   • Yleensä live-jakelut ovat omalta osaltaan aika suppeita.
    Mutta voit asentaa minkä tahansa Linux-jakelun muistitikulle.
    16Gt hyvinkin riittää.
    Näin voit asennella ja viritellä järjestelmään tarvitsemasi ohjelmat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Yleensä live-jakelut ovat omalta osaltaan aika suppeita.
    Mutta voit asentaa minkä tahansa Linux-jakelun muistitikulle.
    16Gt hyvinkin riittää.
    Näin voit asennella ja viritellä järjestelmään tarvitsemasi ohjelmat.

    Jos asennan vaikka jonkun jakelun, esim. ubuntun niin olisko mitään suositusta joka olisi ilmainen softa kanavavirityksiin?


   • OpenElec helppo asentaa tikulle ja tekee PC:stä älytv:n ja useimmat kauko-ohjaimet toimii. Ohjata voi myös älykännyllä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   17585
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   672
   10007
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   64
   6177
  4. 148
   2453