Nivelsärkyä homeista?

Anonyymi

Seuraako homeista nivelsärkyä? Olen kärsinyt pidempään nivelsärystä ja välillä nivelten jäykkyydestä. Kesälomalla oireet katosivat. Nyt töihin palattua niveliä särkee taas. Milloin polvessa, välillä lonkassa. Onko tuttua kellekään? Voiko johtua homeista?

10

<50

Vastaukset

 • Kyllä voi. Tuttua vuosien ajan.

 • Sama historia. Nivelsärkyä ja tulehtuneita niveliä.

  Tällainen tarina löytyy myös yhdestä työpaikasta (terveyskeskus) jossa asiaa tutkittiin: jopa 40%lla oli niveloireita.

  - Pitkäaikainen homealtistus aiheuttaa Putuksen mukaan elimistöön kytevän tulehduksen. Tutkimusaineistomme on ainutlaatuinen, sillä olemme voineet seurata samoja ihmisiä jopa kymmenen vuotta. Peräti 40 prosentilla työntekijöistä oli niveloireita, joka neljänneltä löytyi homeallergian vasta-aineita ja joka toisella homevasta-ainearvot ylittivät väestön keskiarvon.
  – Jokaisen lääkärin pitäisi niveloireista tutkiessaan ottaa huomioon myös mahdolliset homealtistukset. Helposti nivelvaivat pannaan vain perimän tai ikääntymisen tiliin.

  https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2015110320605365

 • Ystävälläni puhkesi homealtistuksesta nivelpsori.

  Se on immuunivälitteinen tulehdussairaus. Kuulemma nivelpsorin aiheuttaja on tuntematon. ”oletetaan, että jokin tekijä voi laukaista alttiilla henkilöllä tulehdusreaktion. Sen seurauksena puolustussysteemi hyökkää omia kudoksia vastaan, mikä johtaa krooniseen reumatulehdukseen.”
  Eli: Pysyvästi pois homemyrkkyjen altistuksesta, ettei puhkea psori tai reuma!

 • Homeista voi puhjeta nivelpsoriasis tai reuma. Tuossa yksi listoista, joka julkaistu jo 15 vuotta sitten.

  Omalla kohdalla oli tuttua juuri vaeltava särky nivelissä. Ei ole enää, ja yhteys homealtistukseen oli selkeä, ihan suoraan tästä kuvauksesta: ”Nivelkivut, entsyymien /hormonien erityshäiriö, aamujäykkyys; luonteeltaan muuttuva, vaeltava kipu.”

  BIOTOKSIINIOIREET (KIRJASTA MOLD WARRIORS S. 531/ RITCHIE C. SHOEMAKER WITH PATTY SMITH,2005):

  ◦Väsymys , heikkous.
  ◦Lihassärky, krampit, epätavallinen kipu (jääpuikkopistokset ja "salamaniskut" lihaksissa).
  ◦Päänsärky, joka voidaan sekoittaa migreeniin.
  ◦Silmien valoherkkyys, vuotaminen (tai kuivuus), sumentunut näkö, punaisuus.
  ◦Krooninen poskionteloiden verentungos, yskä, tunne ettei saa henkeä.
  ◦Vatsakipu (usein nimetty ISB:ksi) , ripuli, usein eritysperäinen.
  ◦Nivelkivut, entsyymien /hormonien erityshäiriö ( engl. enthesopathy), aamujäykkyys; luonteeltaan muuttuva, vaeltava kipu, harvoin todellista niveltulehdusta.
  ◦Kognitiiviset (oppimisprosessissa tarvittavat)vajaatoiminnot; lähimuisti, uuden tiedon yhdistäminen jo opittuun, numeroiden abstrakti käsittely (yksinkertaiset matemaattiset tehtävät tulevat ylivoimaisiksi, oma lisäys), sanan löytäminen keskustelussa, hämmennys, keskittymiskyvyn säilyttämisen vaikeus, disorientaatio (poissaolevuus), "aivosumu".
  ◦Ihon herkkyys kevyelle kosketukselle.
  ◦Mielialan vaihtelut, ruokahalun vaihtelut, hikoilua usein yöllä, vaikeus säädellä kehon lämpötilaa.
  ◦Tunnottomuus, pistely, usein ei-anatominen eli elimellinen huimaus, metallin maku suussa.
  ◦Liiallinen jano, tiheä virtsaamisen tarve, herkkyys saada staattisia sähköiskuja (oven kahvat, auton ovet, valonkatkaisijat)
  ◦Impotenssi, menorragia (runsas kuukautisvuoto).

 • Myös Ville Valtosen kalvoissa on kuvattu homesairauden kliininen kuva ja joukossa on nivelsäryt ja paikkaa vaihtavia ja ohimeneviä raajojen kiputiloja ja puutumisia. Itselläni on myös tuollaisia outoja puutumisia.
  Oli helpotus löytää tuo lista ja tuossa järjestyksessä omat oireet ovat edenneet, mitättömästä äänen käheytymisestä nivelsärkyihin ja puutumisiin. Edessä on nyt reumatesti.
  ——-
  • Homesairaus alkaa yleensä hengitysteiden ja silmien ärsytysoireilla kuten nuhalla, yskällä, hengitysteiden polttelulla, sekä silmien kirvelyllä ja punoituksella, mitkä liittyvät ainakin alussa oleskeluun kosteusvaurioituneessa rakennuksessa ja oireet lievenevät kun poistuu..
  • Seuraavassa vaiheessa ylähengitysteiden ja silmien ärsytysoireiden lisäksi potilaalle alkaa ilmaantua poikkeavan paljon infektioita kuten bronkiitteja ja sinuiitteja ja jopa pneumonioita sekä joskus myös paljon herpesvirusten HSV1- tai HSV2-infektioiden aktivaatioita tai virtsatie- tai erilaisia ihoinfektioita
  • Osalle potilaista tulee erilaisia neurologisia oireita kuten paikkaa vaihtavia ja ohimeneviä raajojen kiputiloja ja puutumisia, sekä ”aivosumua” eli ajoittaista päänsärkyä, huimausta, potilaan on vaikea keskittyä, muisti voi pätkiä
  • Poikkeavaa väsymystä ja uupumusta esiintyy paljon

 • Home aiheuttaa jopa reuman puhkeamisen.

  Artikkeli vuodelta 2000:
  Kuopion Meritan homevauriossa 90-luvulla sairastui kymmenen pankin työntekijää, joilla havaittiin erilaisia tulehduksellisia nivelsairauksia. Kaikki työskentelivät samassa osassa pankkisalia.
  - - - - -
  Löytyy tuolta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2000/11/14/homeesta-reumaa

  Noin kirjoitettiin 20 vuotta sitten eli tulos löydetty jo 40 vuotta sitten:

  Viitteitä homeen ja reuman yhteydestä saatiin jo homepölykeuhkotutkimuksissa pari vuosikymmentä sitten. Tuolloin potilailla havaittiin mm. tavallista enemmän reumatekijää veressä. Tieto julkaistiin, mutta tutkijat itsekään eivät tajunneet sen merkitystä.
  ———————-
  Kyseessä on mielenkiintoinen havainto, joka osaltaan tukee sitä, että rankassa homealtistuksessa ihmisen immunologisessa mekanismissa tapahtuu jotakin terveyden kannalta kielteistä.

  Homeen ja reuman yhteys alkoi valjeta, kun samoista homekohteista löydettiin useampia henkilöitä, joilla oli tulehduksellisia nivelsairauksia. Eniten on niveltulehduksia, mutta joukossa on myös nivel- tai selkärankareumaan sairastuneita. Löytö oli tutkimuksen kannalta mullistava. Aiemmin oli uskottu, että reuma kasautuu lähinnä suvuittain, ei muusta syystä, eikä varsinakaan työpaikan mukaan. Reumakliinikoiden on ollut varsin vaikea hyväksyä sitä, että hyvin erilaisilla tulehduksellisilla reumasairauksilla voisi olla ympäristöön liittyvä yhteinen laukaisija jossakin menneisyydessä, koska aikaa reuman puhkeamisen ja homealtistuksen välillä voi kulua jopa 10 vuotta. Homekohteissa esiintyy myös hyvin erityyppisiä reumasairauksia....

  Aika paljon on tiedetty jo 20 vuotta sitten.

 • En ollut tullut ajatelleeksi, että myös puuttumiset ja pistely voivatkin johtua homeista. Muitakin oireita on.

 • Tätä todellakin on tutkittu, eli mihin edellä jo viitataankin.
  - - - - -
  Terveyskeskuksen henkilökunnan altistuminen kosteusvauriotalossa, niveloireet ja reumasairaudet. Tutkimus- ja kehityshanke.

  Hakija
  Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

  Toteuttaja
  Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

  Tutkimusaika
  1.3.2001 - 14.1.2004

  Raportti
  Tuula Husman, Eila Torvinen, Anneli Tuomainen, Riitta Luosujärvi, Jukka Pelkonen, Matti Pietikäinen: Kosteusvauriorakennusten henkilökunnan niveloireet ja -sairaudet - kosteusvaurion ja autoimmuunitautien yhteys. Loppuraportti 2003. 52 s. liitteet 10 s.

 • Minulle myös tuli nivelsärkyä homeista. Sellaista epämääräistä jomotusta. Paikka vaihtui, välillä polvessa, välillä lonkassa. Ymmärsin sänkyjen yhteyden homeisiin vasta jälkikäteen. Nyt oireita ei enää ole kun ei ole altistustakaan. Lisäksi oli välillä puutumista, nipistävät kipuja myös kylmän ja lämpimän "harha-aistimuksia" . Nekin jääneet pois. Home todella sekoitti kropan! Monta epämääräistä pikkuoiretta. Onneksi ihokin reagoi niin vahvasti, että oli sen takia pakko jättää ne tilat taakseni, ja toipuminen alkoi.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.