Nivelsärkyä homeista?

Anonyymi

Seuraako homeista nivelsärkyä? Olen kärsinyt pidempään nivelsärystä ja välillä nivelten jäykkyydestä. Kesälomalla oireet katosivat. Nyt töihin palattua niveliä särkee taas. Milloin polvessa, välillä lonkassa. Onko tuttua kellekään? Voiko johtua homeista?

13

<50

  Vastaukset

  • Kyllä voi. Tuttua vuosien ajan.

  • Sama historia. Nivelsärkyä ja tulehtuneita niveliä.

   Tällainen tarina löytyy myös yhdestä työpaikasta (terveyskeskus) jossa asiaa tutkittiin: jopa 40%lla oli niveloireita.

   - Pitkäaikainen homealtistus aiheuttaa Putuksen mukaan elimistöön kytevän tulehduksen. Tutkimusaineistomme on ainutlaatuinen, sillä olemme voineet seurata samoja ihmisiä jopa kymmenen vuotta. Peräti 40 prosentilla työntekijöistä oli niveloireita, joka neljänneltä löytyi homeallergian vasta-aineita ja joka toisella homevasta-ainearvot ylittivät väestön keskiarvon.
   – Jokaisen lääkärin pitäisi niveloireista tutkiessaan ottaa huomioon myös mahdolliset homealtistukset. Helposti nivelvaivat pannaan vain perimän tai ikääntymisen tiliin.

   https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2015110320605365

  • Ystävälläni puhkesi homealtistuksesta nivelpsori.

   Se on immuunivälitteinen tulehdussairaus. Kuulemma nivelpsorin aiheuttaja on tuntematon. ”oletetaan, että jokin tekijä voi laukaista alttiilla henkilöllä tulehdusreaktion. Sen seurauksena puolustussysteemi hyökkää omia kudoksia vastaan, mikä johtaa krooniseen reumatulehdukseen.”
   Eli: Pysyvästi pois homemyrkkyjen altistuksesta, ettei puhkea psori tai reuma!

  • Homeista voi puhjeta nivelpsoriasis tai reuma. Tuossa yksi listoista, joka julkaistu jo 15 vuotta sitten.

   Omalla kohdalla oli tuttua juuri vaeltava särky nivelissä. Ei ole enää, ja yhteys homealtistukseen oli selkeä, ihan suoraan tästä kuvauksesta: ”Nivelkivut, entsyymien /hormonien erityshäiriö, aamujäykkyys; luonteeltaan muuttuva, vaeltava kipu.”

   BIOTOKSIINIOIREET (KIRJASTA MOLD WARRIORS S. 531/ RITCHIE C. SHOEMAKER WITH PATTY SMITH,2005):

   ◦Väsymys , heikkous.
   ◦Lihassärky, krampit, epätavallinen kipu (jääpuikkopistokset ja "salamaniskut" lihaksissa).
   ◦Päänsärky, joka voidaan sekoittaa migreeniin.
   ◦Silmien valoherkkyys, vuotaminen (tai kuivuus), sumentunut näkö, punaisuus.
   ◦Krooninen poskionteloiden verentungos, yskä, tunne ettei saa henkeä.
   ◦Vatsakipu (usein nimetty ISB:ksi) , ripuli, usein eritysperäinen.
   ◦Nivelkivut, entsyymien /hormonien erityshäiriö ( engl. enthesopathy), aamujäykkyys; luonteeltaan muuttuva, vaeltava kipu, harvoin todellista niveltulehdusta.
   ◦Kognitiiviset (oppimisprosessissa tarvittavat)vajaatoiminnot; lähimuisti, uuden tiedon yhdistäminen jo opittuun, numeroiden abstrakti käsittely (yksinkertaiset matemaattiset tehtävät tulevat ylivoimaisiksi, oma lisäys), sanan löytäminen keskustelussa, hämmennys, keskittymiskyvyn säilyttämisen vaikeus, disorientaatio (poissaolevuus), "aivosumu".
   ◦Ihon herkkyys kevyelle kosketukselle.
   ◦Mielialan vaihtelut, ruokahalun vaihtelut, hikoilua usein yöllä, vaikeus säädellä kehon lämpötilaa.
   ◦Tunnottomuus, pistely, usein ei-anatominen eli elimellinen huimaus, metallin maku suussa.
   ◦Liiallinen jano, tiheä virtsaamisen tarve, herkkyys saada staattisia sähköiskuja (oven kahvat, auton ovet, valonkatkaisijat)
   ◦Impotenssi, menorragia (runsas kuukautisvuoto).

  • Myös Ville Valtosen kalvoissa on kuvattu homesairauden kliininen kuva ja joukossa on nivelsäryt ja paikkaa vaihtavia ja ohimeneviä raajojen kiputiloja ja puutumisia. Itselläni on myös tuollaisia outoja puutumisia.
   Oli helpotus löytää tuo lista ja tuossa järjestyksessä omat oireet ovat edenneet, mitättömästä äänen käheytymisestä nivelsärkyihin ja puutumisiin. Edessä on nyt reumatesti.
   ——-
   • Homesairaus alkaa yleensä hengitysteiden ja silmien ärsytysoireilla kuten nuhalla, yskällä, hengitysteiden polttelulla, sekä silmien kirvelyllä ja punoituksella, mitkä liittyvät ainakin alussa oleskeluun kosteusvaurioituneessa rakennuksessa ja oireet lievenevät kun poistuu..
   • Seuraavassa vaiheessa ylähengitysteiden ja silmien ärsytysoireiden lisäksi potilaalle alkaa ilmaantua poikkeavan paljon infektioita kuten bronkiitteja ja sinuiitteja ja jopa pneumonioita sekä joskus myös paljon herpesvirusten HSV1- tai HSV2-infektioiden aktivaatioita tai virtsatie- tai erilaisia ihoinfektioita
   • Osalle potilaista tulee erilaisia neurologisia oireita kuten paikkaa vaihtavia ja ohimeneviä raajojen kiputiloja ja puutumisia, sekä ”aivosumua” eli ajoittaista päänsärkyä, huimausta, potilaan on vaikea keskittyä, muisti voi pätkiä
   • Poikkeavaa väsymystä ja uupumusta esiintyy paljon

  • Home aiheuttaa jopa reuman puhkeamisen.

   Artikkeli vuodelta 2000:
   Kuopion Meritan homevauriossa 90-luvulla sairastui kymmenen pankin työntekijää, joilla havaittiin erilaisia tulehduksellisia nivelsairauksia. Kaikki työskentelivät samassa osassa pankkisalia.
   - - - - -
   Löytyy tuolta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2000/11/14/homeesta-reumaa

   Noin kirjoitettiin 20 vuotta sitten eli tulos löydetty jo 40 vuotta sitten:

   Viitteitä homeen ja reuman yhteydestä saatiin jo homepölykeuhkotutkimuksissa pari vuosikymmentä sitten. Tuolloin potilailla havaittiin mm. tavallista enemmän reumatekijää veressä. Tieto julkaistiin, mutta tutkijat itsekään eivät tajunneet sen merkitystä.
   ———————-
   Kyseessä on mielenkiintoinen havainto, joka osaltaan tukee sitä, että rankassa homealtistuksessa ihmisen immunologisessa mekanismissa tapahtuu jotakin terveyden kannalta kielteistä.

   Homeen ja reuman yhteys alkoi valjeta, kun samoista homekohteista löydettiin useampia henkilöitä, joilla oli tulehduksellisia nivelsairauksia. Eniten on niveltulehduksia, mutta joukossa on myös nivel- tai selkärankareumaan sairastuneita. Löytö oli tutkimuksen kannalta mullistava. Aiemmin oli uskottu, että reuma kasautuu lähinnä suvuittain, ei muusta syystä, eikä varsinakaan työpaikan mukaan. Reumakliinikoiden on ollut varsin vaikea hyväksyä sitä, että hyvin erilaisilla tulehduksellisilla reumasairauksilla voisi olla ympäristöön liittyvä yhteinen laukaisija jossakin menneisyydessä, koska aikaa reuman puhkeamisen ja homealtistuksen välillä voi kulua jopa 10 vuotta. Homekohteissa esiintyy myös hyvin erityyppisiä reumasairauksia....

   Aika paljon on tiedetty jo 20 vuotta sitten.

  • En ollut tullut ajatelleeksi, että myös puuttumiset ja pistely voivatkin johtua homeista. Muitakin oireita on.

  • Tätä todellakin on tutkittu, eli mihin edellä jo viitataankin.
   - - - - -
   Terveyskeskuksen henkilökunnan altistuminen kosteusvauriotalossa, niveloireet ja reumasairaudet. Tutkimus- ja kehityshanke.

   Hakija
   Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

   Toteuttaja
   Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

   Tutkimusaika
   1.3.2001 - 14.1.2004

   Raportti
   Tuula Husman, Eila Torvinen, Anneli Tuomainen, Riitta Luosujärvi, Jukka Pelkonen, Matti Pietikäinen: Kosteusvauriorakennusten henkilökunnan niveloireet ja -sairaudet - kosteusvaurion ja autoimmuunitautien yhteys. Loppuraportti 2003. 52 s. liitteet 10 s.

  • Minulle myös tuli nivelsärkyä homeista. Sellaista epämääräistä jomotusta. Paikka vaihtui, välillä polvessa, välillä lonkassa. Ymmärsin sänkyjen yhteyden homeisiin vasta jälkikäteen. Nyt oireita ei enää ole kun ei ole altistustakaan. Lisäksi oli välillä puutumista, nipistävät kipuja myös kylmän ja lämpimän "harha-aistimuksia" . Nekin jääneet pois. Home todella sekoitti kropan! Monta epämääräistä pikkuoiretta. Onneksi ihokin reagoi niin vahvasti, että oli sen takia pakko jättää ne tilat taakseni, ja toipuminen alkoi.

  • Sain juuri diagnoosin nivelrikosta. Olen vakuuttunut, että selitys on pitkä altistus homeelle. Särkyä on ollut pitkään. Tuo edellä ollut juttu Putuksen tutkimuksesta oli hyvä linkkaus. Siinä on kyse 15 vuotta kestäneestä seurantatutkimuksesta, jossa pienen kunnan terveyskeskusrakennusta remontoitiin moneen otteeseen kosteus- ja homevaurioiden sekä viemärikaasujen takia. Ennen korjauksia työntekijöillä oli valtavasti reumasairauksia. Vaikka väki on vuosien varrella vaihtunut, niveloireiden määrä pysyi työntekijöiden keskuudessa edelleen korkeana siitä huolimatta, että taloa remontoitiin. Ennen remontteja nivelreumaa oli työntekijöillä kymmenen kertaa enemmän kuin väestöllä yleensä. Remonttien jälkeen reuman määrä väheni, mutta niveltulehdusta ja nivelrikkoa oli silti edelleen paljon.
   Nivelrikko. Aika tukalaa ja unettomia öitä.

   • "Sain juuri diagnoosin nivelrikosta. Olen vakuuttunut, että selitys on pitkä altistus homeelle. Särkyä on ollut pitkään. Tuo edellä ollut juttu Putuksen tutkimuksesta oli hyvä linkkaus. Siinä on kyse 15 vuotta kestäneestä seurantatutkimuksesta, jossa pienen kunnan terveyskeskusrakennusta remontoitiin moneen otteeseen kosteus- ja homevaurioiden sekä viemärikaasujen takia. Ennen korjauksia työntekijöillä oli valtavasti reumasairauksia. Vaikka väki on vuosien varrella vaihtunut, niveloireiden määrä pysyi työntekijöiden keskuudessa edelleen korkeana siitä huolimatta, että taloa remontoitiin. Ennen remontteja nivelreumaa oli työntekijöillä kymmenen kertaa enemmän kuin väestöllä yleensä. Remonttien jälkeen reuman määrä väheni, mutta niveltulehdusta ja nivelrikkoa oli silti edelleen paljon.
    Nivelrikko. Aika tukalaa ja unettomia öitä."

    - Homealtistuksen päälle borrelioosikin lisää tulehdusta, johon doksisykliini auttoi aiemmin aika hyvin. Sen loputtua jouduin pähkäilemään, mitä tilalle. Löytyi tällainen Boron-niminen valmiste, jossa on booria, josta olen kirjoittanut aiemminkin. Kumma vaan, että hakusanoilla (ilman lainausmerkkejä) "site:suomi24.fi homesairaudet sanasinko Boron" DuckDuckGo löysi viestini, mutta Googlepa enää ei https://my.su/xz8 oltuaan aikaisemmin se tarkempi ja luotettavampi lähde, johon ei ole voinut enää luottaa informaatiosodan kiihdyttyä. Haluttaisiin esittää vain yhdenlaista totuutta, niin kuin maailmassa olisi vain yksi puolue, johon kaikkien olisi kuuluttava. Kun Suomessakin valtamedia https://my.su/g8zb9 haluaisi esittää vain yhdenlaista totuutta, se on samalla isku hyvin monia ihmisiä vastaan, jotka on potkittu siitä valtavirrasta pois kärsimään työttömyyden, sairauden jne. takia.

    Muuton jälkeen tärkeidenkin tavaroiden oltua huiskin haiskin teillä tietymättömillä laatikoissaan, jäi kalaöljytkin ja muut toista viikkoa ottamatta huomattuani sorminivelissä jäykkyyttä ja kolotusta, joka laittoi minut etsimään Boronini esiin ja nauttimaan sitä taas https://my.su/qnjbq pienen kapselin päivässä.

    Nyt on kyllä 50 mg diklofenaakkiakin vaikuttamassa herättyäni pirulliseen luusärkyyn jälleen. Ennen ylösnousua siveltyäni arkaa otsaani ajatuksissani tunsin sormissani, kuinka oikealla puolella luu on turvonneempi ja paksumpi kuin vasemmalla puolella ilman, että se olisi ainoa kova möykky päässäni, jota Tampereella lääkärit eivät vaivautuneet edes painelemaan neurologia lukuun ottamatta, jonka lähetteestä ei ollut mitään apua jouduttuaan mappi Ö:hön. Muuton jälkeen, kun minun piti mennä Terveystaskuun poistamaan tietojeni jako lääkäreille, huomasin koko sivujen häipyneen 1.12.2019 https://my.su/r5m Omaolo-palvelun tieltä, "jossa voi arvioida oireita ja terveysongelmia ja saada hoito-ohjeita". Aina vaan hullummaksi touhu on menossa näköjään. Tylsää on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana arvioida omaa oloaan aamusivuihin terveysongelmien täyttäessä yön jälkeen sivut. Milloin on punkinpuremasta alkanutta luusärkyä, limatulppa hengitysteissä, sierain oikealla tai vasemmalla tukossa, paikallista päänsärkyä kivuliaissa kohdissa, joita lääkärit eivät vaivautuneet edes koskettamaan jne.


  • Tämä on kuin minä. Paitsi että oma tarina paljon uudempi. ”Nivelsäryt ja -turvotukset ovat varmaan reumaa” sanoi lääkäri. No, eivät olleet, ei onneksi löytynyt, eli ei nivelet siltä näyttäneet eikä löytynyt reumatekijää verikokeesta.
   Lääkäri tulkitsi huimauksen ensin niska-hartiaseudun jumiksi. Ei ollut.
   Entä mikä selittäisi nelikymppisen aiemmin paljon liikkuneen kuumeisen olon aina iltaisin?.. Pohjattoman väsymyksen? Elohiiriä?

   Selitys oli sädesieni ja 2x muita tyypillisiä kosteusvauriohomeita.

   Samaan lääkärien tietämättömyyteen törmäsin useamman vuoden ajan kuin tässä jutussa:
   https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Terve-koti-on-onni/536833
   Aluksi se oli ehkä tietämättömyyttä, mutta nyt lopuksi olen huomannut, että lääkärikunnalla myös selkeä asenne: Mitään homeiden aiheuttamia oireita/sairauksia ei ole.

   Kaikki nuo oireet eli nivelsäryt, kuumeinen tunne iltaisin, väsymys ja elohiiret jäivät kun homealtistuskin loppui. Mitenkäs se sitten selitetään?

   Keuhkot ovat edelleen ongelmakohta eli tulehdusherkät, eivätkä kestä katupölyä yms, mutta muuten ei mitään noista oireista ole enää jäljellä. Tämä lohdutuksena niille, jotka samojen oireiden kanssa tuskailevat.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   186
   4566
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2267