Kuinka moni sisäilma-sairas on savustettu ulos työpaikasta

Anonyymi

Sain potkut Helsingin Kaupungin virastosta, kärsittyäni useita vuosia sisäilma ongelmista. En luonnollisesti ollut ainoa oireilija.

Sain lopulta kimppuuni alemman tason esimiehet, yhteistyössä työterveyden kanssa.

Lopulta asioitani oli levitelty ylemmällekkin tasolle.
Minusta tehtiin valehtelija, laiska ja kiusaaja.

Työterveydellä on nykyään oikein suorat numerot esimiehille, jotta he voivat keskustella hankalista työntekijöistä. Millä toimenpiteillä heidät saadaan kuriin.

Työntekijälle ei aikoja löydy. Työtoverini oireili vakavasti, kävi välillä sairaalassa pidempiä aikoja, hoidattamassa astmaa ja sydänoireita. Työterveys Helsingin Kadulla kirjoitti masennuslääkkeitä, ehdotti jumppaa huonoon kuntoon, sekä nenäsuihketta.

Saimme huonoina päivinä tukea toisiltamme ja hyvinä iloitsimme yhdessä.
Talvikausina oireilimme todella paljon. Poskiontelon tulehdus oli ystävämme, samoin verinen yskä ja omituinen tärinä. Aivosumua ei tarvitse edes mainita.

Työterveyslääkärin mielestä olimme vain lihavia, laiskoja ja masentuneita.
Käytimme vääriä lääkkeitä ja hoitokeinoja.

Koko työterveys on iso vitsi. Luonnollisesti tämä on myös heidän oman ammattikunnan tiedossa.
Mutta kaupunki ostaa edullisesti, lain pakottaman palvelun.

Lopulta kolleegani väsyi kaikkeen ja tappoi itsensä. Kaipaamaan jäi pieni lapsi ja puoliso. Ja MINÄ.

Kuinka moni muu on joutunut Helsingin Kaupungilla vastaavaan? Jos uskallatte laittakaa viraston nimi, niin uudet uhrit osaavat välttää tilanteen. Mutta pelkkä tarinanne auttaa jaksamaan, muita samassa tilanteessa olevia.

Kaikki eivät vaan voi lähteä uusiin tehtäviin.

Mutta onko Helsingin Kaupunki maailman paras kaupunki? Tämähän on Jan Vapaavuoren tavoite. Milloin tämä veromarkoilla luotu illuusio kupla puhkeaa?

Ja voitte arvata ketkä siivoaa juhlien jäljet. Ei ainakaan Vapaavuori tai Sinnemäki. Eikä työterveyshuolto vastaa mistään virheistä. On potilaan vastuulla jos astuu heidän rakennukseen.

Loppusiivouksen teemme me.
Me tavalliset kaupungin työntekijät omalla terveydellämme, rahoillamme ja lastemme kustannuksella.

Ja nämä ovat sitten kalliit kekkerit. Lama on jo muutenkin tulossa..

10

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan sama meno, vaikka toinen firma.. Työterveys on sisäilmaongelmien kohdalla työnantajan puolella. Ehkä käsketty olemaan.
      Homemikrobit on löydetty muutama vuosi sitten. Perustettu sisäilmatyöryhmä, palkattu konsultti ja Työterveys kirjannnut henkilöstön oireita, ja niitähän riittää. Mutta vaikka jo iso osa oireilee, se on kuulemma ihan ”normaalia”.
      Kuulostaa liian tutulta: Astmalääkkeitä ja nenäsuihkeita ja todellakin mulkoillaan oireistaan puhuvat vaikenemaan.

      Sellaisessa työpaikassa, jossa oikeasti on mikrobeja ja niiden myrkkyjä, ne myrkyt laskevat myös mielialaa. Tästä ei näe Suomessa kirjoitettavan, mutta ulkomailla näkee. Pahimmillaan aivosumun, väsymyksen ja kuumeilun lisäksi on mieliala synkkä ellei masentunut.

      Ihan jo siksikin luulisi että sairaista tiloissa ei pitäisi olla, koska tehottomat työntekijät tulevat kalliiksi. Kiinteistökulut ovat siihen verrattuna pieni erä?

    • Anonyymi

      Yleensäkin vastuu on sairastuneella työntekijällä, oli sairaus mikä vaan. Kenkää tulee, jos sairastamista on liikaa. Kannattaisi itse lähteä muualle, kun voimia vielä on. Mutta kellään olisi kristallipalloa. Syyllistäminen on tässä maassa perustoimintatapa. Ja se ei paranna mitään, ainoastaan huonontaa.

      Itse en syrjäytynyt home- vaan ihosairauden vuoksi. Olisi pitänyt pystyä työskentelemään ruttotautisen näköisenä ja kädet verta vuotavana infektio-osastolla. Asennekysymys kuulemma. Minun asenne oli, etten halua vaarantaa potilasturvallisuutta.

      Tietyissä ihosairauksista on sama kuin homesairauksissa, jolloin ihon ylireagointitapa tavallaan tasoittuu vasta pitkän ajan myötä. Sairaus ei parane tahdolla tai parin päivän poissaololla. Sairastuttavista olosuhteista pitää päästä kauas.

      Itse sain lopulta eläkkeen psykkisillä ja muilla fyysisillä syillä, helvettiä kesti 15 vuotta sairastumisesta eläkkeen saantiin. Jos minua olisi kohdeltu asiallisesti, ja jos olisin saanut ammatillista tukea heti, saattaisin olla työelämässä vielä 20 vuotta. Mutta minulta meni usko yhden helvetin läpikäyneenä.

    • Anonyymi

      Työterveydestä erittäin huonoja kokemuksia toisesta firmasta. Töissä oli sisäilmaongelmia ja epäasiallista kohtelua. Työterveys ei edes nostanut sisäilmaa esille tai lähettänyt henkilöä tutkimaan sitä. Työnantajaan ei saatu mitään ryhtiä. Epäasiallinen ja suorastaan laiton kohtelu työpaikalla haluttiin painaa villaisella ja minut yritettiin laittaa psyk.hoitoon. Kirjauksia ja sanomisia vääristeltiin. Lääkäri käyttäytyi epäasiallisesti. Siis melkein koko työterveyshuolto näyttää olevan vain työnantajan puolella. Tähän tulisi saada muutos!

    • Anonyymi

      Meillä sisäilmamittausten tuloksia ei julkisteta eikä kerrota, vaikka on pyydetty. Ne, jotka oireilevat leimaantuvat hankaliksi. Onneksi meitä oireilevia on muutama. Yksin tai kaksin tämän alle olisi jo nujertunut.

      • Anonyymi

        Samantyyppistä kokemusta Helsingin Kaupungin tytäryhtiöstä. Esimies otti sairasteluni sydämen asiaksi. Milloin olin juoppo, milloin valehtelin sairauksistani. Olin väärän kokoinen ja näköinen. Jopa kotiovellani käytiin varmistamassa, että olen oikeasti kipeä. Sairastuin vakavasti sisäilmasta kaupungin omissa tiloissa. Olin syyllinen siihenkin. Heikko yksilö. Ehdin olla ” normaalissa” työelämässä 20 vuotta, enkä osannut villeissä unelmissa kuvitella tätä HELVETTIÄ, minkä tämä työnantaja antoi minulle. Eikä sitä kukaan usko, ennen kuin sen itse kokee ja näkee. Osan luonnollisesti tästä sai myös perheeni. Tyttäreni ihmettelee kun äiti yskii verta ja kompuroi pitkin seiniä työpäivän jälkeen. Pää on sekaisin kun seinäkellolla. Sitä se harmiton sädesieni teettää. Meilahden sairaala tuli tutuksi.
        Ja se heidän Työterveys. Esimiehen ystävä. Ei uskoisi että olemme edes Suomessa. Sanattomaksi vetää.


    • Anonyymi

      Samankaltainen tilanne täällä. Olen myös joutunut esimiehen silmätikuksi. Koska mikrobit on löydetty ja kapseloinnilla korjattu, ei ongelmaa eikä oireita saa enää olla.. Vialliset yksilöt oireilevat, talo on kunnossa.
      Tasapainohäiriöt ja ”huippaaminen” on yksi tavallinen oire, kaikesta sairastelusta, nivelsäryistä, ihottumista ja pohjattomasta väsymyksestä puhumattakaan.
      Voimia sinulle, kohtalotoveri ja etenkin siinä että järjestät & pysyttelet pois niistä tiloista hinnalla millä hyvänsä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sama putiikki kirjoittaa toisessa www-sivuillaan olevasssa artikkelissa, että ”Suomessa sisäilma on pääosin keskimäärin puhtaampaa verrattuna muihin eurooppalaisiin maihin. Ainoastaan mitatut radonpitoisuudet ovat Suomessa eurooppalaisittain korkeita.”
      Tuostapa on THL:n hyvä lähteä liikkeelle, kun melkoinen määrä julkisia tiloja on ihan oikeasti kosteusvaurioisia. Missä on vuotanut katto, missä kosteus nousee maasta rakenteisiin, missä eristeet ovat kastuneet rakennusaikana. Mikrobit jyllää, ja THL jatkaa ilmiön epäilyä.., ”Jos ihminen epäilee saavansa oireita sisäympäristöstä...”

      Mahtava tuo lupaus että ”niille, joiden oireet ovat pitkäkestoisia ja toimintakykyä alentavia, kehitetään nyt aktiivisesti hoitoa ja tukea eri puolilla Suomea.” - Kiitos täällä yksi joka haluaa lunastaa tuon lupauksen.

      • Anonyymi

        Siis TTL piti kirjoittaa.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe