Guy 22:sta tilavampi 8m+ vene?

Anonyymi

Sisävesillä Guy 22:lla pörräillyt tämän kesän. Neljä henkeä oli viime viikonlopunkin ongelmitta reissussa, ei siis tilanpuutetta nukkuessakaan. Iski idealla hommata merille isompi vene, jotta voisi ensi kesänä vaikka Tallinnassa pyörähtää. Eilen kävin becker 27:kaa katsomassa, ja yllätys oli aika iso, kun sisätilat on pienemmät. Sisäkone vie tolkuttomasti tilaa, eikä tämän vuoksi ole perähyttiä. Keulapiikkiin ei kahta aikuista viitsi edes yrittää nukkumaan,hemmetin matala lyhyt ja kapea. Mitkä kasimetriset on tilavimpia sisältä? Yhdessäkään seisomakorkeus (178cm), tai edes lähellä?
..voipi olla, että väsään nykyiseen paattiin vesi wc:n septitankilla, ja siirrän sen merelle. Vähän kyllä mietityttää näin pienen veneen merikelpoisuus..toisaalta on Tallinnaan seilattu kylpyammeellakin:)

15

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Guy 22 on ihan OK saaristo- ja rannikkokäytössä. Vaikka se on suunniteltu 70-luvun lopulla, se on designiltaan paljon edistyksellisempi, kun taas Becker edustaa perinteistä 70-lukua pitkine perä- ja keulaylityksineen ja pistopunkkineen. Sisätilat eivät skaalaudu suoraan veneen pituudella kun vertaillaan eri aikakausien veneitä.

    • Guy 22 on tilaihme sisältä. Ei siitä kannata siirtyä kuin vasta 9-metrisiin, jos kaipaa lisää sisätiloja.

    • Anonyymi

      Suunnittelijan itsensä kertoman mukaan Guy 22 on suunniteltu sisältä ulospäin. Ja siltähän se näyttääkin niin sisältä kuin ulkoa. Ehkä Lönngrenin 8-metrinen tai samankokoiset ranskalaiset tarjoaisivat kakskakkosta enemmän.

      • Anonyymi

        Guy 27 on ehkä jopa ahtaampi, vaikka on selvästi pidempi. Guyline 822 on sitten reilusti tilavampi, samoin moni muu 80-luvun 8 m vene, mutta hintaakin tulee sitten reilusti lisää.

        Eihän tuo Guy 22 niin valtavan tilava ole. Siitähän vain puuttuu keulapiikki tai salonki, kun ne on yhdistetty, sekä vessa. Samanlaista ideologiaa on vaikkapa Maxi Fenix dinettessä.


    • Anonyymi

      Maxi Fenix dinett versio. Siinä on astetta isompi tilaihme vene. Ja Ruotsista löytää halvalla. Voin auttaa etsimisessä jos haluat!

    • Anonyymi

      Dinett näyttää aika hyvältä. Blocket.se:ssä näyttää olevan aika edullisia..saattaa tulla ensi kesänä Ruotsin reissu eteen. Mitä muita sivuja löytyy mistä kannattaa katsella?

      • Anonyymi

        Kaikki Maxit, Petterson teki purjehtivia perheveneitä. 77 ylöspäin 999 asti


    • Ei tarvitse arastella Tallinnaan menoa eikä muita vastaavia lyhyitä avomeriosuuksia. Ennen lähtöä on hyvä seurata sääennusteita ja välttää pahimpia myräköitä. Esim ukkospilvi nousee niin nopeasti, että sen alta ei kerkiä pois, mutta Ilmatieteen laitoskin on tietoinen sellaisen mahdollisuudesta.
      Ja tyyni voi olla pahempi kuin tuuli.

      • Anonyymi

        Mitenkäs tämä liittyy aloittajan venepohdiskeluihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenkäs tämä liittyy aloittajan venepohdiskeluihin?

        No siten, että aloittaja on tyytyväinen veneeseensä, mutta kokee, että merellä tarvitsisi ehkä jotain isompaa ja tukevampaa.

        Tallinna oli aloitusviestissä mainittu. Neuvo, että sinne voi hyvällä säällä ajaa pienelläkin veneellä, voi säästää aloittajalta selvää rahaa. Usein paras vihje ostohaluiselle on rohkaista pärjäämään sillä, mikä jo on.


    • Anonyymi

      Jeanneau Sun Odyssey 29.2

    • Anonyymi

      "No siten, että aloittaja on tyytyväinen veneeseensä, mutta kokee, että merellä tarvitsisi ehkä jotain isompaa ja tukevampaa."

      Enevpk1 osaa näköjään lukea ajatuksia. Kyllä se pelkästään sisävesillä purjehtineen mielessä herkästi pyörii, että merelle isomman tarvitsee. Eiköhän tuommoisen Tallinnan välin tuollakin purjehdi hyvällä kelillä. Tyyni kelikään sinänsä ei ole ongelma. Tylsäähän se koneella ajelu on, mutta 6hp tohatsu vie kokonaiset litran tunnissa..ei siis tarvitse hiki päässä bensaa raahata.
      Mistäpäin Helsinkiä kannattaisi venepaikkaa kysellä?

      • Anonyymi

        Guy 22 on aivan merikelpoinen vene Itämerelle, jos se on kunnossa ja riittävästi varusteltu. Tallinnaan voi lähteä vähän huonommassakin kelissä, mutta ei tietysti kannata myrskyyn lähteä. Kyllähän noilla ennen käytiin Ruotsissa ja pidemmälläkin, mutta nykyään ihmiset kaipaavat enemmän tilaa ja mukavuuksia.

        Oletko se sama kaveri, joka kyseli bensamäärää siirtoreissulle?

        Satamapaikkoja voit kysyä kaupungilta tai sitten liityt johonkin seuraan. Useimmilla seuroilla on vapaita paikkoja.


      • Samankaltaisella Lohi 25:lla tuli oltua pahoissakin keleissä ja käytyä mm. Ruotsissa. Kyllä sillä alkuun pärjää, jos on vain 2 aikuista. Myrskyssäkin oltiin merellä. Lohi 25 on ikään kuin varhaisempi versio Guy 22:sta. Parempi tietysti, jos on varaa vähän isompaan ja tukevampaan.


    • Anonyymi

      Joo bensamäärää tuli keväällä kyseltyä. Siinä vaiheessa oli vielä epävarmaa miten veneily alkaa taas kiinnostamaan, mutta onhan tuo hemmetin hienoa hommaa.
      Nuorena jamppana oli haaveena purjehtia pallon ympäri, mutta suunnitelmat muuttui kun vaimo tuli mukaan kuvioihin. Tyrmäsi siis idean täysin:) Kulkuneuvo vaihtui sitten moottoripyörään. Pallonympäri reissulla kaikki ajettavat mantereet ajettiin, takaisin tultiin vuosi sitten kesällä 83tkm reissulta. Tänä kesänä käytiin vielä Tadzikistanissa mopoilemassa, vei tehokkaasti aikaa purjehdushommista.
      Vaimokin "pehmennyt" vuosien aikana, eikä ole enää mahdoton idea merille lähteä. Täytyy Guy:lla ottaa tuntumaa merelle ensi kesänä, ja katsoa miten isot ulapat alkaa kiinnostamaan.
      ..juu ja hyväkuntoinen vene tuo on. Katsastus´varustus löytyy, siisti sisältä / päältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      295
      9576
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      67
      2173
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      41
      1960
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      30
      1810
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1808
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1736
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1308
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1252
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      48
      1175
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      45
      1156
    Aihe