Esikoiset Vaino

Anonyymi

Esikoisia, jotka edelleen toimivat Kirkon sisällä, joutuvat kohtaamaan pian vainot.

Kristittyjä on aina vainottu.

Olkaamme edelleen Valona ja Suolana
Suomen ev.lut. Kirkossamme,
kuten ennenkin.

68

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljon mahdollista, tämä vainon kohteeksi joutuminen ikävä kyllä. Julkisuuden henkilöistä mm. Päivi Räsänen on jo hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka Jumalan sana Raamatussa muuttuu epäuskossa eläville vihapuheeksi.

    • Kun esim. kerromme, että homoseksi on syntiä ja tällaisessa synnissä katumatta kuollut päätyy kadotukseen, se on monien mielestä vihapuhetta.

      Kun piispat marssivat tällaisissa karnevaalijonossa jossa julkisesti ylpeillään tällaisilla seksisynneillä, niin onko se ihme että hekin suuttuvat tunnustaviin kristittyihin kirkossamme?

      • Anonyymi

        On se. Unohda tuomitseminen. Sinä et ole piispaa viisaampi ja hänen asemassaan. Et siis kumpaakaan, et ainakaan viisaampi.a


    • Anonyymi

      Onko Äiti, jota monet esikoiset ry, ssä kirkkoa kutsuvat, alkaneet vainota omia lapsiaan? Mitäs lapset meinaa tehdä? Joustaa ja kääntää toinenkin poski? Vai, alkaako tottelemaan Isää?

    • Kukaan esikoinen ei kutsu evankelisluterilaista kirkkoa äidiksi? Joku raja pitäisi valehtelullakin ja panettelullakin olla.

      Kristityillä, jotka ovat Jumalan Hengesta Sanan kautta syntyneet Jumalan lapsiksi ei ole maan päällä äitiä eikä isää.

      Esikoislestadiolaisilla on sen sijaan monilla roomalaiskatolinen äiti-myytti.

      Taitaapa vanhoillislestatoillakin olla seurakunta "äitinä maan päällä". Harhaoppia.

      Jeesus Kristus Jumalan Sana on tuo kohtu, josta kaikki Jumalan lapset ovat syntyneet.

      • Anonyymi

        Kirkon seinät ovat erikoisen äiti


      • Anonyymi

        Mistä käsityksesi on tullut? Ymmärrätkö? Esikoislestadiolaisuutta saarnattu? Saarnaperinnettä, joka ei perustu Raamattuun. Sieltä otetaan omaan käycttöön sopivaa .


      • Anonyymi

        Vähän on vaitovaisella tietoa, vaikka luulee tietävänsä kaiken.

        Lutherin oppi on, että kenellä ei ole seurakunta äitinä maan päällä, sillä ei ole Jumala Isänä taivaassa. Esikoiset ovat hylänneet tämän äidin ja pitävät ilmeisesti kirkkoa äitinä, koska he ovat kiinni kirkkossa. Luterilaiset piispat ja papit pitävät kirkkoa äitinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähän on vaitovaisella tietoa, vaikka luulee tietävänsä kaiken.

        Lutherin oppi on, että kenellä ei ole seurakunta äitinä maan päällä, sillä ei ole Jumala Isänä taivaassa. Esikoiset ovat hylänneet tämän äidin ja pitävät ilmeisesti kirkkoa äitinä, koska he ovat kiinni kirkkossa. Luterilaiset piispat ja papit pitävät kirkkoa äitinä.

        Esikoiskristityt muodostaa yhdessä seurakunnan, joka toimii heidän maanpäälisenä äitinään.


    • 1. Piet. 1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,

      Gal. 4:26 Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa,
      -> ja se on meidän äitimme.

      Matt. 23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa.

    • Anonyymi

      Mitä sä vaitonainen kirkossa teet, se perustuu Lutterii ja raamattuu ja Lutteri kyllä kirjoittaa seurakunnasta äitinä, tosin tiedoksi evl. Finland On loupunut tunnustuksellisuudesta 1800 luvulla, et sillee.

    • Anonyymi

      Joukko Jumalaan uskovia ihmisiä on seurakunta. Missä kaksi taikka kolme kokoontuu minun nimeeni, siellä minä olen heidän keskellänsä sanoo Vapahtaja. Se Jerusalemi joka ylhäältä on on meidän Äitimme. Eli ei mikään maan päällinen yhdistys tai seurakunta. Ei meitä esikoisen nimi tee oikeaksi ja autuaaksi seurakunnaksi jos emme usko kokonaista Jumalan sanaa. Siis yksi sana on kaikki sana ja kaikki sanat ovat yksi sana. Ei auta ottaa vain yhtä raamatun paikkaa ja uskoa se vaan täytyy uskoa kokonainen sana. Pietari kirjoittaa niille jotka ovat saaneet yhdenkaltaisen kalliin uskon vanhurskauden jonka meidän Jumalamme antaa. Siinnä ei ole mitään tekemistä ihmisellä itsellään.

      • Anonyymi

        Entäs se taivaasta alas laskettu Jerusalem?


      • Anonyymi

        Se Jerusalem joka YLHÄÄLTÄ on


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se Jerusalem joka YLHÄÄLTÄ on

        Ole hiljaa Jumalan sanan vääntelijä. Opettele lukemaan.

        Gal. 4:26 Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.


    • Näin on! 👍❤️

    • Anonyymi

      Ei ole seurakunta. Jos olisi, kyllä niitä olisi sitten vaikka kuinka monta.
      Seurakunta on laajempi käsite.

    • Anonyymi

      Kahden tai kolmen kokoontujan ydin on rippi. Siinä Jeesus on heidän keskellään. Ei ole seurakunnasta kysymys tässä paikassa

    • Jeesus perusti tuon yhden ja ainoan seurakunnan 2000 vuotta sitten.

      Kaikki tämän seurakunnan jälkeen "perustetut" ovat ihmisten ylpeyden ylenkatseen itseviisastelun vallanhimon tuotoksia, itsekeskeisiä omahyväisiä ryhmiä.

      Synninrangaistuksesta vapauttavaa evankeliumia saatana vastustaa. Kaikki muu käy, mutta ei se, että Kristus vanhurskauttaa jumalattomia USKON KAUTTA!!!

      Room. 4:5 mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

      Joel 2:32 Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.

      Ap. t. 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

      Room. 10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

      Room. 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla.

      ***) -> Room. 3:21 Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat. [1. Moos. 15:6; Jes. 53:11; Jer. 23:6; 1. Piet. 1:10 | Room. 1:17; Fil. 3:9]

      • Anonyymi

        Käytkö seuroissa jossakin, vaito?


      • Anonyymi

        Vaitonainen kököttää kuusen alla ja viluissaan huutelee.


      • Anonyymi

        Olet oikeassa,perusti yhden seurakunnan! Ja se vieläkin on olemassa jossa raamatun mukaisesti opetetaan ja josta löytyy kaikki!!!! Mieti sitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa,perusti yhden seurakunnan! Ja se vieläkin on olemassa jossa raamatun mukaisesti opetetaan ja josta löytyy kaikki!!!! Mieti sitä!

        nyt kun saisi vielä osoitteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nyt kun saisi vielä osoitteen.

        Etsi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etsi!

        Onko se Jellivaarantie 777 vai ?


    • Anonyymi

      Kyllä pitää seuroissa käydä jossakin esikoislestadiolaisten rukoushuoneella jos aikoo taivaaseen päästä. Tunnen monia jotka moisesta paikasta eivät ole koskaan kuulletkaan. Miten heille käy?

      Miettikää,niin olen minä miettinyt 40 vuotta.

      • Anonyymi

        Jumala kutsuu jokaista ihmistä tämän maan päällä, siis jokaista!


      • Anonyymi

        Rauhan Siteestä löytyvät kaikkien rukoushuoneiden osoitteet. Sinne on mentävä jos kutsumusta on. Vai siellä saa synnit anteeksi.


    • Hyödyllisempää olisi ajatella ja havainnoida mikä oikeasti vainoaa kristityn ihmisen vapautta Kristuksessa. Ne ovat tämän maailman henki eli niinkuin Raamattu sanoo: Lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän koreus, ne ovat maailmasta. Siinä on vainoojaa kylliksi.

    • Maailman henki kyllä, mutta yhtä voimakkaasti omanvanhurskauden henki pyrkii estämään, vapauden vanhurskauden ilon ja rauhan Kristuksessa, USKON kautta. Jumalattoman vanhurskauttamiseen uskominen ei ole ihmiselle mahdollista. Ihminen etsii aina joitakin avuja ja hyviä tekoja itsestään, voidakseen uskoa. Armosta uskovalle teot tuvlevat OPTIONA.

    • Anonyymi

      See on tämä fraasi, -armosta uskoville- sellainen asia josta toisvoisi olevevan edes jonkinlainen kehystetty selvitys, mitä se oikeasti tarkoittaa noin arkielossa.

      Toinen samanarvoinen on tuo sinänsä Raamatussa oleva maininta kuinka -Jumalaton vanhurskautetaan-, se on taatusti sellainen asiakokonaisuus josta ei suurimmalla osalla ihmisiä ole minkäänlaista todellista käsitystä.

      liekkö vaitoaisellakaan, kunhan heittelee noita lauseita hänelle sopiviin kohtiin kuin käsikranaatteja saadakaseen foorumin haltuunsa.

    • Anonyymi

      Mitä eskari Reppanat eriseura esikot tietää vainosta muuta kun itse alkoivat vainoamaan elävää kristillisyyttä eli omaa äitiänne (seurakuntaane )
      Menivät itkemään piispoille ja papeille kun otettiin saksamentit sille paikalle johon Herra Jumala on sen asettanut.
      8. Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
      19. Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.
      15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
      16. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta.

      • Anonyymi

        Lapinpaavien sokaisema reppana vääristelee taas Raamattua paavien lukuun.,


      • Anonyymi

        Kyllä tuo on hänen päähänsä saaarnattu ihan näiden kotoisten suomalaisten saarnamiesten toimesta vuosien ja ehkä vuosikymmenten aikana.

        Ei ole kadehdittava hänen osansa.


    • Onko poromiesten äitimammaa vainottu? 🤣😂

      Suomessa on täysi oikeus jättää sellainen seurakunta, joka lähtee seuraamaan ihmisoppeja ja äitejään.

    • Omavanhurskaus on etevä tekemään kunniaa tavoitteelleen, lainailemalla Raamatusta lakia.

      Ikäänkuin he itse vapaita näistä vaikutteista -> "Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta." On tuo påiru aika ketku kun siitä pyhä tulee! 😉

      Uskokaa nyt vihdoinkin, että yksikään esikoislestadiolainen ei ole syntistä ihmistä kummempi! Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi Kristuksesta.

      • Anonyymi

        Kuka on sanonut, että esikoilestadiolainen on parempi tai jopa synnitön, ei ainakaan hän itse, Jeesus tuli sairaita parantamaan, eikä terveitä.
        Kuka on sanonut, että esikoislestadiolainen ei usko evankeliumia Kristuksesta?
        Vaitovainen, sinä olet se mies!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on sanonut, että esikoilestadiolainen on parempi tai jopa synnitön, ei ainakaan hän itse, Jeesus tuli sairaita parantamaan, eikä terveitä.
        Kuka on sanonut, että esikoislestadiolainen ei usko evankeliumia Kristuksesta?
        Vaitovainen, sinä olet se mies!

        Yrititkö taas kerran riistää minulta sen vanhurskauden jonka Jeesus Kristus on minulle lahjoittanut, maksamalla koko syntivelkani ristillä Golgatalla.

        Onko tällainen toiminta Jeesukseen uskovia vastaan mielestäsi Jeesukseen uskomista? Ei ole!

        Itse he omalla suullaan ja kynällään todistavat, etteivät usko Kristukseen.

        Avaappa korvasi kuulemaan mitä liikkeessä pääosin todistellaan. "tämä kristillisyys", "tästä olemme hengen ja elämän saaneet" "vain meillä on asuvainen PyhäHenki" "kalliit saarnaajat", "saarnattiin suurilla lahjoilla" (= kehuttiin omaa liikettä maasta taivaaseen ja hauluttiin muut helvettiin).😂🤣 Eihän toisten heukkumiseen mitään erityislahjoja tarvita, lihassa on kaikki lahjat tällaiseen itsensä kehumiseen ja toisten kristittyjen tuomitsaemiseen valmiina

        Eikä kukaan Kristukseen uskova kristitty kutsu lähimmäistään hiiriksi ja rotiksi.

        Ja mikä vahvin todiste, he suuttuvat kun me Kristuksessa vanhurskautetut todistamme Kristuksen vanhurskaudesta jossa saamme Jumalan armosta elää joka hetki, - ja alkavat pilkkaamaan. 😉 Kehoitamme heitäkin kanssamme armon lähteelle, nauttimaan Jumalan lahjoista.

        Ihmisen oma suu todistaa Kristuksesta, taikka sitten ei.


        Room. 10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

        Gal. 2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.


      • Anonyymi
        vaitovainen kirjoitti:

        Yrititkö taas kerran riistää minulta sen vanhurskauden jonka Jeesus Kristus on minulle lahjoittanut, maksamalla koko syntivelkani ristillä Golgatalla.

        Onko tällainen toiminta Jeesukseen uskovia vastaan mielestäsi Jeesukseen uskomista? Ei ole!

        Itse he omalla suullaan ja kynällään todistavat, etteivät usko Kristukseen.

        Avaappa korvasi kuulemaan mitä liikkeessä pääosin todistellaan. "tämä kristillisyys", "tästä olemme hengen ja elämän saaneet" "vain meillä on asuvainen PyhäHenki" "kalliit saarnaajat", "saarnattiin suurilla lahjoilla" (= kehuttiin omaa liikettä maasta taivaaseen ja hauluttiin muut helvettiin).😂🤣 Eihän toisten heukkumiseen mitään erityislahjoja tarvita, lihassa on kaikki lahjat tällaiseen itsensä kehumiseen ja toisten kristittyjen tuomitsaemiseen valmiina

        Eikä kukaan Kristukseen uskova kristitty kutsu lähimmäistään hiiriksi ja rotiksi.

        Ja mikä vahvin todiste, he suuttuvat kun me Kristuksessa vanhurskautetut todistamme Kristuksen vanhurskaudesta jossa saamme Jumalan armosta elää joka hetki, - ja alkavat pilkkaamaan. 😉 Kehoitamme heitäkin kanssamme armon lähteelle, nauttimaan Jumalan lahjoista.

        Ihmisen oma suu todistaa Kristuksesta, taikka sitten ei.


        Room. 10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

        Gal. 2:16 mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista.

        Loppu lähenee....


      • Anonyymi

        Jos tuo on sinulle uutinen, jonka haluat kuulla saarnamiehen huulilta. Ja sitten perään että tee nyt parannus tähän ainoaan oikeaan äitiseurakuntaan, olet melko yksinkertainen ja sen takia harhaan johdettu vallanhaluisten "taivaan valtakunnan avaimet" itselleen omineiden "saarnaajien" toimesta.

        Se on sinulle sisäänrakennettu, pelko lopun tulosta ja jos et ole heille saarnaajille kelvollinen silloin kun loppusi koittaa. Eikö juuri niin?


    • Anonyymi

      Ei. Esikoiset menevät kirkon talutusnuorassa kuin pässit narussa. Siitä on selviä viitteitä jo siltä ajalta kun olivat Esikoislestadiolaisia. Kirkon tiloissa, kirkon helmassa ja kirkon talutusnuorassa, kuten vanhoilliset pappiensa kytkösten kautta.

      Viisautta on ollut Jumalan seurakunnassa jo silloin kun vanhimmat neuvoivat, että kristityt eivät lainkaan opiskelisi pappeutta, uskoa.
      Äitiseurakunnasta vieläkin saamme sellaiset neuvot jotka kestävät uskossa ja elämässä. Mutta toisin on niillä jotka lähtivät jo 1902 rakentamaan järjen varaan.

      • Anonyymi

        Ymmärrät kai, että tuo "viisaus" on tähdännyt ja tähtää siihen, että "valta" pysyy omissa käsissä?

        Vallanhalusta on kysymys, ei järjettömyyden tai järjen varaan rakentamisesta.

        Ajatteletko, että VLKY rakensi järjettömyyden varaan?


    • Mietittävää kaikille:

      Room.2 (Biblia)
      1 Sentähden, oi ihminen, et sinä taida itsiäs syyttömäksi tehdä, vaikka kuka sinä olet, joka tuomitset; sillä jossa sinä toista tuomitset, siinä sinä itses tuomitset, ettäs niitä teet, joita sinä tuomitset.
      2 Mutta me tiedämme, että Jumalan tuomio on oikia niiden ylitse, jotka senkaltaisia tekevät.
      3 Eli luuletkos, ihminen, sinä joka niitä tuomitset, jotka senkaltaisia tekevät, ja itse myös niitä teet, että sinä vältät Jumalan tuomion?

    • Anonyymi

      Ihmeellinen asia on tämä kirkko eriseura kirkkiksille Nyky Luterilainen kirkko on paljon paljon jumalattomampi nykyisin kuin Katoollilainennkirkko oli Lutterin aikana
      Avatkaa jo silmänne Jopa kaikki kaikki vapaidenkin suuntien eriseurat sen huomaavat

      • Anonyymi

        Hauska vertaus. Mitä perusteita Sinulla on väitteesi tueksi? Ajat ovat monilta osin paljonkin asioita muuttaneet, ihmiset eivät ehkä ole niinkään paljon muuttuneet kuin olosuhteet.

        ENtä nykyinen Katoolilainen kirkko ja Luterilainen kirkko silloin Lutterin aikana?
        Kumpikos niistä on jumalattomampi? Ja perusteet kiinnostaisivat, vai onko vaan mutua Sinulta, joka ilmeisesti olet lestadiolaisia saarnoja kuunnellen kehittynyt nykyiseen valaistuneisuuteesi.


    • Aika erikoinen henkilö kun väittää julistettua Jumalan sanaa ja Herran Pyhää Ehtoollista jumalattomaksi. On siinä tekopyhyys loistossaan, kerta kaikkiaan.

      Ekö sinulla ole synnintuntoa itselläsi ollenkaan? Ethän sinä ole yhtään sen pyhempi, kun evankelisluterilaisen kirkkomme kristitytkään!! Jeesushan tuli nimenomaan syntisiä pelastamaan. Ja meidän kristittyjen tehtävänä on julistaa Kristusta kirkossamme ja sen ulkopuolella, kaikkialla maailmassa.

      Tekopyhien kehto on kyllä pelottavan suljettu, tuo esikoislestadiolaisten välinpitämättömyys lähimmäisten pelastuksesta ja järkyttävää!! 🤔😢 Tekopyhyyden taso on todella vaarallisella tasolla! Eikä se ole mikään ihme että suljetussa yhteisössä väki voidaan manipuloida tuollaiseen käsitykseen omasta itsestään yhteisöstään ja uskostaan. Hävetkää jos osaatte!

    • Anonyymi

      Onkohan vaitonainen siun Lääkkeesi mennyt väärään rööriin.
      Kukaan ei ole sanonut ehtoollista Jumalattomaksi muu kuin sinä.

      Miten Esikoislestaadiolaiset ovat mielestäsi suljettu yhteisö hä?
      Joka viikko kaikille avoimia tilaisuuksia monia Taitaa muuten olla enempi kun Ev lut kirkolla ikänänsä
      Pyhä koulu Lapsille ja varhaisnuorille. Kanssa puheet aikuisille ja lapsille monena päivänä toimintaa viikossa Seurat joka armas sunnuntai Kutsu on vielä lehdestä luettavissa Isoja seuroja joka paikkakunnalla 4 kertaa vuodessa plus valtakunnallisia Isojaseuroja juhlapyhinä
      Taidat Vaitonainen olla suurin paskanpuhja ja valheen lietsoa joka maa päällään kantaa

      • Anonyymi

        Ei menisi hukkaan jos järjestäisivät vielä, vaikkapa pyhäkoulun jälkeen, äidinkielen kursseja kaikille. Ensin vaikkapa liikkeen sometrollaajille räätälöidyn, yhdyssanojen ja oikeinkirjoituksen perusteet 1 ja 2.

        Sydämen rakkaitten vanhimpien vuosikymmeniä jatkunut neuvo kristityille olla käymättä koulua, kantaa nyt ikävällä tavalla veroaan myös liikkeen somevaikuttamisessa. Kirjoitustaidottomuus vie pahasti pohjan koko viestinnän uskottavuudelta. Varmaankin Lapin paavisto on noteerannut tilanteen ja pohtii Pyhän Hengen valossa uutta neuvoa ankarasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei menisi hukkaan jos järjestäisivät vielä, vaikkapa pyhäkoulun jälkeen, äidinkielen kursseja kaikille. Ensin vaikkapa liikkeen sometrollaajille räätälöidyn, yhdyssanojen ja oikeinkirjoituksen perusteet 1 ja 2.

        Sydämen rakkaitten vanhimpien vuosikymmeniä jatkunut neuvo kristityille olla käymättä koulua, kantaa nyt ikävällä tavalla veroaan myös liikkeen somevaikuttamisessa. Kirjoitustaidottomuus vie pahasti pohjan koko viestinnän uskottavuudelta. Varmaankin Lapin paavisto on noteerannut tilanteen ja pohtii Pyhän Hengen valossa uutta neuvoa ankarasti.

        Kysy lisätietoja Irjalta ja Karilta tai vaikka ihan Luomata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy lisätietoja Irjalta ja Karilta tai vaikka ihan Luomata.

        Taidankin soittaa heti Luomatalle :)


    • Anonyymi

      Vaitovainen kuuleppas, tiedätkös sinä jotta tyhjät tynnyrit kolisevat eniten?

    • Anonyymi

      Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä että yksi nimeltä mainitsematon ihminen on tehnyt pilkan pyhähenkeä vastaan ja ei saa enää edes katumisen amoa

    • Anonyymi

      Mistä tämä vaitovainen voi tietää tai nähdä toisen ihmisen sydämeen, millainen usko hänellä on, kun käsittääkseni sen näkee yksin Jumala?!

    • Anonyymi

      Vaitovainen, minkä ikäinen olet?

      • Anonyymi

        237v


    • Tämä yo linkki on hyvä ja tuki Räsäselle on annettu, 👍

    • "Mistä tämä vaitovainen voi tietää tai nähdä toisen ihmisen sydämeen, millainen usko hänellä on, kun käsittääkseni sen näkee yksin Jumala?!"

      Eihän kenekään sydämeen näe.

      Viesteistä sen näkee. Onko ihminen omasta puolestaan tyhjä, 100 % syntinen, ja elää pelkästään Jumalan varassa Kristuksen ansion turvin.

      Vai onko hänellä muita pelastukseen vaikuttavia tekijöitä, tekoja tai uskoa muihin tekijöihin sydämessään. Esimerkkinä tällaisista sivuraiteista on usko yhdistykseen, johon hän kuuluu. Näitä tekijöitä on tietenkin paljon, mihin ihminen LIHASSAAN luottaa, joista ei voi luopua ja tulla täysin tyhjäksi.

    • Avauksen otsikko on toki raflaava, sanamuoto "vaino" on liioiteltu. Toki on mahdollista, kuten avauksessakin mainittiin. Tämä ei koske yksin esikoisia, vaan kaikkia TUNNUSTAVIA kristittyjä.

      Kirkon hallintoon luikerrelleet ateistit toimivat isäntänsä paholaisen ja oman lihansa himojen, (pelkojen, epäuskon, sairaan seksuaalisuuden, yms.) ohjaamina. Ja kristittyjen pako kirkostaan vapaakirkkoihin yms. on perussyy tähän ateismin voittokulkuun kirkossamme. Paholainen on ovela, se panee tunnustavat kristitytkin pakenemaan vartiopaikaltaan suden riehuessa lauman keskellä. Tämä pako tapahtuu Jumalan sanaa väärin tulkitsemalla.

      "Vääräoppista karta", tarkoittaa ettemme osallistu väärän opin uskomiseen ja sen levittämiseen, ei suinkaan vartiopaikaltaan pakenemista omasta kirkosta eri nimisten "oikeaoppisten" puhdaskätisten ryhmittymiin.

    • Anonyymi

      Tyhjä tynnyri kolisee taas tänään kovin.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä siitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä siitä

        kuin myös


      • Anonyymi

        joomiehiä on lahkossa aina ollut ja tulee aina olemaan.
        Typerään tyhjä tynnyrihokemaan, kun kitara esiin ei enää anna kiksejä, joojottaminen on kai sitten hienoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joomiehiä on lahkossa aina ollut ja tulee aina olemaan.
        Typerään tyhjä tynnyrihokemaan, kun kitara esiin ei enää anna kiksejä, joojottaminen on kai sitten hienoa.

        Soita sitä kitaraa sitten


    • Vain typerä ihminen kirjoittelee viestejä, joita ei kykene perustelemaan. Yleensäkin henkilöön kohdistuva halveksiva panettelu ilman mitään asiaa, ei ole keskustelua. Nimenomaan on tämän keskustelupalstan tarkoitus.

      Esikoisia kohtaan käynnistyi liikkeiden eriytymisen myötä valtava panettelukampanja esikoislestadiolaisten seurakokouksissa, tämä on fakta. Piste.

      Panettelija paljastaa vain oman tilansa. Faktat, jotka voidaan todistaa, voi kertoa panettelemattakin. Esikoiset ry perustettiin Esikoilsestsdiolaiset ry:n johdon käynnistettyä toimet, (sakramenttiseparatismi), jotka johtivat väistämättä eroon Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta. Näihin toimiin kuului lähetysyhteistyön katkaiseminen Inkerin evankelisluterilaisen kirkon kanssa. Puhujien sovitut lähetysmatkat Venäjälle kiellettiin esikoislestadiolaisuuden johdon toimesta.

      Eihän tällainen diktatoorinen jäsenistön laillisia oikeuksia loukkaava toiminta yhdistyksessä ole laillistakaan.

      Laittomuus perusteltiin "hengellisellä hallituksella", jolla ei liikkeen johdon käsitksen mukaan ole velvollisuuksia noudattaa maanne yhdistyslakia, eikä evankelisluterilaisen kirkon lakeja ja kirkkojärjestystä.

      Miten uskoviksi tunnustautuvat henkilöt voivat yleensäkin toimia oman asuinmaansa lakeja vastaan, - ja näin hajoittaa herätysliikkeen, ilman minkäänlaista katumista ja parannusta lain vastaisesta toiminnastaan?

      Jumalan sana edellyttää noudattamaan oman asuinmaan lakeja. Poikkeuksena vain, jos laissa kielletään uskomasta Jumalan sanaan.

    • Keskustelupalstan tarkoitus on siis keskustella otsikossa mainituista ASIOISTA, - ei panetella toisia keskustelijoita. 👍

      • Anonyymi

        Pitäisikö sinunkin ottaa omasta neuvostasi vaarin? Parempi olisi myös ettet rupeisi "opettamaan" omia viisauksiasi hengellisten asioitten lisäksi myös keskustelupalstalla toimimisen osalta. Kukin toimii anonyyminä kuten parhaaksi näkee, sinun mielipidettäsi ei kysytä eikä siitä olla kiinnostuneita. Horinasi on pelkkää kärpäsen surinaa...


      • Anonyymi

        Mitä tyhjempi tynnyri, sitä enempi se kolisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tyhjempi tynnyri, sitä enempi se kolisee.

        Juuri niin. Kristillisyydessä on vain täysiä tynnyreitä, jotka eivät kolise vaan nielevät heille syötetyn totuuden "ainoasta elävästä kristillisyydestä" hiljaisina täysinä tynnyreinä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe