Drone luvilla alettiin rahastamaan

Anonyymi

Taitaa Drone säädäntö tähdätä pelkästään rahastukseen.
Drone kursseilla ja drone lennätys luvilla tullaan rahastamaan harrastajia.
Drone lupaan vaaditaan kurssintarjoajan kurssin käyminen ja tässä näyttää olevan kurssi drone lennättäjille, hinta 460€
Varmaan trafin myöntämä drone lennätys lupakortti maksaa vähintään 200€ ja se pitää uusia varmaan 2 vuoden välein, joka tietenkin maksaa taas yli 100€.

http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/drone-koulutus/?fbclid=IwAR11v_ZVhQ8pjh04qiMaWAmBVSnsGg6rNpYEB3AO4YA8Ai6tjSwsdRDJNI0
"Koulutuksen jälkeen osallistujalla on riittävät valmiudet aloittaa dronen käytön harjoittelu. Hän omaa tiedot teollisuuden käyttökohteista sekä osaa toimia sääntöjen ja määräysten mukaisesti."

Kysynpä vaan kumpi on pätevämpi dronen lennättäjä, se joka on lennättänyt rc-helikopteria yli 20 vuotta, kuin yksikään tuon kurssin käynyt, jotka miellettään aloittelijoiksi jo tuon lauseen perusteella, että osallistujalla on riittävät valmiudet aloittaa dronen käytön harjoittelu.
Yksikään, joka ei ole rc-helikopterilla koskaan lennättänyt ja osaa dronea lennättää, jos tämä laitetaan lennättämään rc-helikopteria niin 100% varmana se rc-kopteri on entinen kopteri ja silppua sen jälkeen.
Rc-helikopterin lennätys on 1000x vaativampaa, kuin nykyaikaisen dronen lennätys, joka lentää itsekseen ilman ohjaustakin, mutta rc-kopteria on jatkuvasti ohjattava.

4

946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Drone luvilla laitetaan ne ääliöt kuriin, jotka eivät ymmärrä mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Homma on karkaamassa käsistä kun kaiken maailma koltiaiset lennättää droneja missä ja miten sattuu huvittamaan.
      Lupia ei tarvittaisi, jos lennättäminen olisi vastuullista, mutta kun ei haluta noudattaa sääntöjä, niin pistetään juttu luvanvaraiseksi. Ihan oikea reaktio.

      Dronen lennättäminen ei juuri tautua vaadi, sillä homma on pitkälle automatisoitua. RC kopteria lennetään käsipelillä ja pitää iahn oikeasti osata lentää. Näitä kahta ei voi verrata toisiinsa millään tasolla.

    • Anonyymi

      Tässä tuli sanotuksi se mitä pitikin. Kaikenlaisille jonneille isi ostaa laserpuikkoja ja droneja, kaitsematta kakaraansa. Sitten on myös sellaisia isiä jotka ovat sillä samalla jonnen tasolla. Se, että dronehommasta ylipäätään uutisoidaan johtuu sitä ettei jollain pysy asia lapasessa. Siitähän ei uutisoida mikä pysyy hanskassa eikä ylitä uutiskynnystä. Jokuhan huvikseen kokeili varsijousella joutseneenkin. Ihme niuhotustako että tulee joskus joitain rajoituksia. Muutama tomppeli pilaa koko paikan noin yleensäkin.

    • Anonyymi

      Ja: dronessa on gyroskooppia ym vakauttamassa vaikka lähtisi lapasesta. Sen kun vaan "siirtää" dronen kohteeseen. Sen sijaan aito rc-kopteri vaatii kaiken aikaa korjausliikkeitä, vääntönomentin kumoamista ja tehonsäädön ym sopivaa sekoitusta. Osaava rc-kopteri lennättää on luultavasti tehnyt useita kaputteja opetellessaan ja hommassa on kiinni jo paitsi rahaa myös aikaa opetteluun. Arvostan ylipäätään sitä että joku viitsii johonkin paneutua yli viisi minuuttia.

    • Anonyymi

      😆"Drone hallittu torppaus". Sellaista ei dronella ole, tulee alas kuin kivi. Mistä ne repii nämä ohjeet näille droneille, varmaan varjoliidosta.🤣

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe