kohtutulehdus???

help me

onko kenelläkään tietoa kohtutulehduksesta? mitkä oireet, miten todetaan ja kuinka vaarallinen?

19

87446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Linda71

      En tiedä mistä johtuu, mutta mulla on ollut useasti kohtu-ja munasarjatulehdus.
      Gynekologi tutkii ainakin. Ehkä myös ihan terveyskeskuslääkärikin.
      Mulla oireet on aina samat eli alaselkä kipua, joskus myös on vihlonut alavatsasta, tiputteluvuoto.Pientä lämpöäkin on ollut välillä.
      Antibioottikuurilla menee ohi. Kannattaa kuitenkin otattaa myös papa-koe.

      • ++++++++++++

        Onks siinä mitään vuotoja ? Jos on, minkälaisii ne on ?


      • .joku.

        o-ou.. onkoha mullaki joku tulehdus.. kävin kyl tänää lääkäris ja se tunnusteli alavatsaa ja sano et ei se kipu oo munasarjoissa.
        siis mulla sattuu enimmäkseen oikeelle puolelle ja mun mielestä se sattuu just munasarjojen kohalle.. koska se kohta on niin alhaalla(eli ei voi olla umpisuoli).
        nii ja sitte mult tulee just tavallista runsaammin valkovuotoo.. tai ainaki jotain vuotoo.. sellasta aika kirkasta..
        voiko se olla jokin tulehdus?


      • sanitus
        .joku. kirjoitti:

        o-ou.. onkoha mullaki joku tulehdus.. kävin kyl tänää lääkäris ja se tunnusteli alavatsaa ja sano et ei se kipu oo munasarjoissa.
        siis mulla sattuu enimmäkseen oikeelle puolelle ja mun mielestä se sattuu just munasarjojen kohalle.. koska se kohta on niin alhaalla(eli ei voi olla umpisuoli).
        nii ja sitte mult tulee just tavallista runsaammin valkovuotoo.. tai ainaki jotain vuotoo.. sellasta aika kirkasta..
        voiko se olla jokin tulehdus?

        Mulla on just nyt kohtu- ja munasarjatulehdus. Alko kovalla jaksottaisella/aaltomaisella kuukautiskipu/supistuskivuilla. Sattu niin että oksetti. Lämpöä koko ajan. Kipu laantus seuraavaan päivään ja alko uudestaan seur.aamulla, jolloin alkoi rusehtava vuoto. Gynegologi kaiveli ja paineli . Aristi ja sattus tosi paljon. Vuotoa niin paljon, ettei saanut otettua papa-koetta (jota ihmettelin, koska se oli otettu viikko sitten). Anyway, sanos homman menevän ohi antibiooteilla, jota todellakin toivo. Sai alkunsa mitä ilmeisemmin otetusta papa-kokeesta : minulla on hormonikierukka, jonka langoissa pesii yleensä bakteereja jonkin verran. Papa-kokeessa pöpöt pääsee kohtuun ja seurauksena voi olla tulehdus.


    • eva

      Kohtutulehdus on tietenkin vaarallinen siinä suhteessa että pitkittyessä voi johtaa lapsettomuuteen.

      Oireet: Liikkuminen tekee tosi kipeää alavatsalla. Kun olet pitkällään ja jalat koukussa ja painelet kohdun aluetta niin se tuntuu "kovalta" ja aristaa. Samoin kävellessä tuntuu kuin jotain ylimääräistä olisi siellä. Kuumetta voi olla minulla ei koska muutenkaan minulle ei kuume nouse. Senkka korkea, CRP oli mulla hirvittävissä lukemissa ja toista viikkoa meni sairaalassa ja eka viikko annettiin antibiootti suoraan suoneen.

      Mene pian lääkäriin!

      • Anonyymi

        On se siinäkin mielessä vaarallinen että voi johtaa jopa verenmyrkytykseen hoitamattomana ja täten kuolemaan..


    • Monika90

      Terve! Toivottavasti saat tästä jotain tietoa. Olen 17 vuotias nainen ja mulla todettiin kohtutulehdus viikon alavatsa ja alaselkä kipujen takia. Kohtutulehduksen syytä ei selvinnyt. Ekana epäiltiin mahataudiksi, klamydiaksi tai raskaudeksi. Mitään edellä mainituista ei kuitenkaan löytynyt. Ehkä toteaminen oli siksi niin hankalaa, koska tulehdusarvo (CBR) oli lähes normaalit n.10 eikä kuumettakaan ollut kertaakaan. Muita oireita ei periaatteessa ollut kuin juuri se järjetön alavatsakipu sekä alussa neljän päivän ajan limaista valkovuotoa ja sen jälkeen ihan punaista veristä vuotoa. Yöllä ei saanut oltua makuu asennossa, oli paljon helpompi olla kun käveli edes takas kämppää. Lääkkeiksi sain kymmenen päivän antibiootti kuurin ja särkyyn ihan perus kipulääkkeitä esim. buranaa. Heti kun sain pari antibioottia otettua särkylääkkeen kera olo helpotti. Onneksi löyty syy vaivoihin. Kohtutulehdukseen kuole eikä kohtua poisteta. Myöskään mitään jälkitauteja ei lääkärin mukaan pitäisi tulla. Kohtutulehdus on ehkä pelottavan kuuloinen, mutta erittäin hyvin hoidettavissa.
      T: Viittä vaille valmis lähihoitaja

      • honda vai?

        mistähän tää hoitsu meinas vamistua?? kyseessä nyt kuitenkin c-reaktiivinen proteiini eli CRP, ei mikään CBR. sori oli pakko tarttua, ei sais mokailla noin perusjutuissa..


      • hepatus

        ...osaatko kuvailla mahdollisimman tarkasti millaisia kivut oli? Varsinkin ne alavatsalla olevat? Tuntuiko ne alapäässä asti? Viilsikö tms??


      • ...
        hepatus kirjoitti:

        ...osaatko kuvailla mahdollisimman tarkasti millaisia kivut oli? Varsinkin ne alavatsalla olevat? Tuntuiko ne alapäässä asti? Viilsikö tms??

        viiltävä toispuoleinen alavatsakipu viitaa klamydiaan, näin ainakin itselläni. Kipuja jatkui jopa 1,5 vuotta aina silloin tällöin ennenkuin menin lääkäriin.


      • anvagubfc

        ei kohtutulehdus oo kyl mikää pikku juttu. hoitamattomana/ pitkään kestäneenä tulehdus voi levitä,aiheuttaa verenmyrkytyksen,lapsettomuutta,märkäpesäkkeitä..


      • Anonyymi

        Haha, muuten jees mut 17v ei oo viittävaille valmis lähihoitaja :D T. 18v ja oikeesti viittävaille valmis lähihoitaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haha, muuten jees mut 17v ei oo viittävaille valmis lähihoitaja :D T. 18v ja oikeesti viittävaille valmis lähihoitaja

        Nykyään tutkinnon saa helposti tehtyä 2 vuoteen 😁✌🏻


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään tutkinnon saa helposti tehtyä 2 vuoteen 😁✌🏻

        Mikä ei ole hyvä asia...


    • jensku3

      Minulla alkoi ensin pienenä, viiltävänä kipuna häpyluun kohdalla. Kipu levisi sitten koko alavatsan alueelle; luulin eka ovulaatiokivuiksi. Parin päivän päästä kipu yltyi niin pahaksi, ettei edes panacodit auttaneet. Oli yö, jotrn ei kun taksilla päivystykseen.
      Minulla tulehdus ei ollut kerennyt kovin pahaksi, koska crp oli vain 4 ja kaikki muutkin verikokeet ok. Silti olin hullun kipeä. Minulle ei kyllä yleensäkään nouse kuume, korkeintaan pientä lämpöilyä ollut flunssien yhteydessä.
      Tuttu vaiva minulle, sillä sairastin saman n.2 vuotta sitten. Nytkin sain flagyl/kefexin-kuurin, jolla viimeksikin parani.
      Tsemppiä, onneksi nykyään on tehokkaita lääkkeitä :)

    • liljann

      Itsellä viikko ollut epämääriäisiä ylävatsakipuja ja 38 asteen kuume. Tänään aamulla tutkimuksiin lääkäriin ja sieltä suoraan lähettivät sairaalaan jatkotutkimuksiin. Tulehdusarvot 115. Kohdun tulehdus joka levinnyt munasarjoihin joissa märkäpesäkkeitä. Antibioottitiputuksessa ainakin seuraavat 2 vuorokautta.

    • Kohtutulehdus kierre

      Parin vuoden sisällä kolmas kohtutulehdus meneillään juurikin. Ensimmäisellä kertaa luulin itse virtsatietulehdukseksi kun tunsin virtsankarkailua ja kipuja vessakäynnillä. Tk:ssa ei otettu edes näytettä kun oireet kuulostivat selkeiltä ja kuuri aloitettiin. Oireet kuitenkin vain paheni ja lopulta todettiin kohtutulehdus, virtsankarkailu olikin vuotoa kohdusta.
      Toisella kertaa alkoi pieni alavatsakipuilu ilman mtn vuotoja. Kivut paheni kuitenkin vasta 3päivänä jolloin lääkäriin aamulla, CRP alle 8, ei kuumetta, mieletön huimaus, pahoinvointi ja niin kovat alavatsakivut ettei kävellä tahtonut kun tärinä teki kipua. Sain kuurin kohtutulehdukseen. Iltaan mennessä olo kuitenkin kävi tukalaks, kuume nousi ja huimaus paheni. Takas päivystykseen ja otti heti osastolle suonensisäseen antibioottiin. CRP oli noussu siinä kohtia 60 ja kuume hipo 39. Yöllä ottivat CRP kontrollia niin oli jo 120, eli hyvin nopeesti paheni. 5pvää meni osastolla tipassa ennenkö päästi kotiin toipuun.
      Kysyin silloin miten voin ennaltaehkäistä jatkossa kun aiheuttajaa ei löydetty(ei klamydia, ei raskaus historiaa, ei muita tulehduksen merkkejä..) ja sanoivat vain että hoida kaikki alapää tulehdukset ainakin nopeasti jos sellaisia ilmenee, ei muita ohjeita :/.
      3kk meni ed.tulehduksesta ja tunnistin jälleen alkavat vatsakivut onneksi heti ja sain nopeasti ab kuurin, nyt kotona odotellessa pureeko tbl hoito.
      Tässäpä sitä siis ihmetellään nyt millä vaiva kuriin jatkossa :/ mutta suosittelen nopeaa lääkäriin menoa kaikille. Tämä vaiva nimenomaan voi tehdä tuhoa ja aiheuttaa lapsettomuutta pitkittyessään(suomeksi jos vaiva jyllää kauan hoitamatta!), sen vastauksen sain lääkäriltä.
      Niin ja hoitona aina tupla antibiootit sekä kipulääkettä vasteen mukaan.

    • ikävä_juttu

      Voin vain kertoa, että minulla on ollu tkyseistä ongelmaa aina siihen saakka kunnes vaihdoin ruokavalion vähähiilihydraattiseksi. Kuudes vuosi menossa eikä ole ollut vastaavaa ongelmaa. eikä mitään muitakaan terveydellisiä juttuja

    • fdsgfdgfhgfhgfhgfhgf

      Minulla oli nuorena klamydia pitkään lähes oireettomana. Vasta kuukautiskierron häiriinnyttyä se löytyi. Ei kohtutulehdusta. Myöhemmin oli raskaus, joka päättyi keskenmenoon. Sen jälkeen oli voimakkaan pahanhajuista vuotoa. Hoidettiin antibiootilla. Sitäkään ei diagnosoitu kohtutulehdukseksi, vaikka jostain se haju/infektio oli peräisin. Kipua ei ollut. Raskaaksi en ole myöhemmin enää tullut, joten liekö infektion syytä. Luulin olevani hedelmätön jo klamydian jälkeen, ja siksi tulin raskaaksi. Infektio aiheuttaa hedelmättömyyttä tukkimalla munanjohtimet. Oma kiertoni on säännöllinen, 7 v. ilman ehkäisyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe