Aihe

Onko jälkikrapula tuttua?

Anonyymi

Meikäläinen on vanha tuurijuoppo.
Aina pitkän juomakuurin jälkeen luulee toipuneensa noin viikon juomattamomuudella ja hillitön krapula, ruokahaluttomuus, ja unettomuus ovat takana, niin se iskee uudelleen toisessa muodossa.
Erittäin paha ahdistus ja pahoinvointi kuin kuoleman ennusmerkit.
Taas se tuli koettua ja torjuttua liikunnalla. Oheistuotteena tosin suolet aivan sekaisin.

12

135

  Vastaukset

  • Luoja itse hankittua tautia lisätköön.

  • Se jälkeenpäin tuleva tila on se mitä morkkikseksi sanotaan. Kaduttaa jälkeenpäin että pitikin taas juoda ja syyttelee itseään kaikesta mahdollisesta. Itse join aikoinaan, voi sanoa, melkeinpä työkseni, mutta nykyään otan todella harvoin. Jos minulle tulisi vielä nykyään se morkkis niin en joisi. Olen tehnyt itselleni selväksi että jos otan niin tiedän mitä siitä seuraa, krapula, huono olo fyysisesti. Ja etukäteen sisimmässäni tiedostan että en vaivu juomisen jälkeen minkäänlaiseen masennukseen ja itsesyytöksiin. Nuorena minulle tuli kaikenlaisia mielenterveysongelmia ilmeisesti juuri päihteiden takia ja tiedän todella hyvin mihin sellainen elämä voi johtaa. Sen takia olen nykyisin aika varpaillaan, en enää jaksaisi vetää läpi samanlaista, suoraan sanottua helv...ä, monien vuosien ajan. Elämä on paljon omista valinnoista kiinni. En kuitenkaan ikinä tuomitse ihmisiä juomisen tai minkään muunkaan takia, jokaisella on omat ongelmansa ja paineensa. Kannattaa vaan miettiä millä tavalla niitä lähtee purkamaan.

  • Sitten se peruskrapulakin ennen jälkikrapulaa tuppaa yllättämään täysin.
   Aamulla herää, ja tuntuu, että eihän tässä enää mitään hätää, vähän vaan väsyttää.
   Joka ikinen kerta kello 14 jälkeen useanakin päivänä se krapula alkaa taas raastamaan luita ja ytimiä.

   alkuperäinen kirjoittaja

  • Missään vaiheessa ei ole varsinaista krapulaa.
   Lieneekö syy liian lyhyissä ryyppyputkissa?
   4 - 6:n viikon päivittäisen, aamusta aloitetun tissuttelun aikana ei ole krapulaa. Vaimoni väittää, ettei ehdi tulemaan.
   Lopetettuani putken on hieman hintelä olo ja alkupäivinä kädet vapisevat.
   Täydellinen toipuminen vie parisen viikkoa joten yli 7-kymppinen ukko ei ole enää nuoruutensa kunnossa.

   • Lisäys. Koko ajan, sekä ryypätessäni, että toipuessani syön normaalisti mutta muutama ensimmäinen toipumisyö on huonouninen ja hikoiluttava.


  • Itse olen täysin raitis niin eipä ole tuollaisia murheitakaan.

  • Minä taas en enää juo alkoholia kovinkaan paljon.Viikonloppuna menee pari lasillista, eli 2x24cl viiniä ruuan kanssa.Ennen kun vielä kävin töissä,join pullollisen viiniä lauantaina ja toisen pullollisen suunnuntaina.Siinä välissä meni pieni,60% vodkapullo salaa mieheltäni.Ruuanlaiton kanssa viikonloppuna meni sherrypullo,siis juotuna,ei ruokaan laitettuna.Katsokaas kun kuulemma kunnon kokilla pitää olla viiniä kun hän laittaa ruokaa.Ja paskat.Hyvä tekosyy juoda.Tätä jatkui ainakin 5 vuoden ajan ja paheni kun jäin työttömäksi.Juuri silloin kauppoihin tuli 5,5% kaljat ja lonkerot.No pitihän ainakin yksi iso tölkillinen jompaa kumpaa olla jääkaapissa krapula aamuuna. Kunnes sitten eräänä krapulaisena aamuna hikoillessani huonovointisena päätin, että ei enää tällaisia aamuja,nyt riitti.Tuo päätös on pitänyt.Ajatuskin krapula aamusta,huonosta olosta ja hikoilusta alkaa inhottamaan,se estää minua juomasta.Eikä humalassa olosta ollut kuin hetkellistä hyväolon tunnetta ja sekin häipyi kun oli juonut tarpeeksi monta vuotta.Juomisesta tuli pakonomaista,se ei enää ollut yhtään hauskaa.Kaiken lisäksi olin tuhlannut siihen paljon rahaa noina vuosina,varsinkin jos kävin ravintoloissa tai baareissa.Humalassa myöskin tuli tehtyä kaikenlaista hölmöä mitä ei selvinpäin missään nimessä tekisi.Onneksi ei tarvinnut mennä AA kerhoon vaan tajusin itse ajoissa lopettaa ennen kuin olisin tuhonnut terveyteni ja ihmissuhteeni.Ei,en kirjoita tätä itseni kehumisen tarpeesta,halusin vain kertoa oman suhteeni alkoholiin nykyisin.

  • Jälikrapula? Onko olemassa myös etukrapula?

   • Mulla oli varmaan vuosia sitten sellainen etukrapula. Olin tosi pahasti alkoholisoitunut siihen aikaan ja kun menin kerran kauppaan ostamaan olutta niin kylmäkaapin edessä aloin täristä ihan holtittomasti, päässä pyöri vain että kohta sitä saa. Kyllä ihmettelin jälkeenpäin koko juttua, ja se oli ainoa kerta kun niin on käynyt. Ehkäpä se oli sitä riippuvuutta.


  • Me tuolla AA-kerhossa sanomme tuota sairaskohtaukseksi, joka on sama asia kuin juomaanlähdön valmistelu. Kuivahuikkaaminen, eli se, että saat alkoholin maun suuhusi on varmin ensioire ja silloin jos milloin on kiire lähimpään AA-palaveriin saamaan hoitoa!

   Oletko myös leikkinyt lapsena yksin? Minä kerroin ryhmämme vanhimmalle, että minulla ei koskaan ole ollut oiken kavereita ja minä sain sairauteni oireitani helptottavan Autismi-diagnoosin - hoito on tosin lääkkeetöntä, kun AA:ssa olemme, mutta sehän on vain plussaa, koska siitä ei tule kustannuksiaan kuin tulisi kunnalliselta puolelta - kemiallisista lääkkeistä puhumattakaan....!

  • Ne on ne vierotusoireet. Ne alkaa mulla ahdistusten ja säikkymisten kanssa jo neljännen päivän kohdalla noin kun on krapulasta täysin selvitty. Ensimmäinen ja toinen päivä menee ihan jees mut sit alkaa pikkuhiljaa hiipiin ja kauppakin alkaa pelottaa. Neljännen päivän jälkeen kun liskojen yöt alkaa oleen SUURIMMALTA OSAA (painajaiset, hikoilu, paniikki, sekavuus ja varmaan kuume) taputeltuna niin sit alkaa se unettomuus.... On se perkele mut tää on tätä

  • Paha olo täytyy kokea eikä sitä kannata paeta tai siirtää myöhempään jatkuvalla juomisella.Niinhän sitä lapsenakin sanottiin että itku pitkästä ilosta.
   Mielihyvää tuottavat dopamiinivarastot tyhjenee juomisen aikana ja niiden palautuminen normaalitasolle vie aikaa.Ihminen tarvitsee myös normaalia unta selvinpäin sillä aivot järjestelee asioita unen aikana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16830
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13965
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7869
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   218
   6866
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1787