Miksi kaikki saavat hankkia lapsia?

Anonyymi

Keskustelin tuttavani kanssa tästä aiheesta tänään ja jäin tätä kovasti miettimään. Miksi kaikilla on oikeus tehdä lapsia?

Maailmassa vallitsee perinne, jonka mukaan jokaisella naisella (jolla on mahdollisuus) on oikeus hankkia lapsia. Mutta minkä takia? Jokainen tuntee varmasti muutaman, useammankin perheen, joka ei yksinkertaisesti tahdo tai osaa kasvattaa lapsiaan. Lapsille huudetaan, heitä torutaan jokaisesta asiasta tai vastaavasti lasten annetaan tehdä mitä vain ja kiusata muita. Vanhemmat sen kun valittavat, mutta kukaan heistä ei mieti: miksi juuri minä olen niin mahtava ja osaava, että saan hankkia lapsia?

Suomessa ajokortti pitää ansaita pääsemällä läpi autokoulusta, mutta lapsen saa hankkia kuka vain. Suomessa adoptiovanhempia kuulustellaan ja selvitetään näiden pätevyys lapsen kasvatukseen, mutta oman lapsen saa tehdä käytännössä ilman minkäänlaista pätevyyttä. Yhteiskunnan hyvinvointi varmasti lisääntyisi, jos vain hyvät ihmiset saisivat monistaa geeneistään hyviä ihmisiä ja näin edespäin. Mitä mieltä?

4

<50

  Vastaukset

  • Ensivaikutelmani kysymykseesi oli jotta mitähän mahdat tarkoittaa? Kaikki saavat hankkia...on jo iso..saati sitten tuo oikeus.. mitä se on?? Et kertonut onko itselläsi lapsia.. vai mistä tiedät tuon torumisen, huutamisen yms. ?? Käännä kysymys toisinpäin.. et taida tietääkkään sitä tuskaa.. Kiitos ja ole ihan hiljaa!!
   Auton ajokorttiin vertaaminen...HALOOTA!!

  • Vihdoin aloitus aiheesta! Ärsyttää se ylenpalttinen tarve mitä ihmisillä on, lapsia tehdään sen kun lystää vaikka maapallo on muutenkin aivan ylikansoittunut. Adoptio sen sijaan olisi parempi vaihtoehto nykyisessä maailmantilanteessa.
   Toisaalta Suomessa sosiaalityöntekijät hoitavat kaltoinkohdeltuja lapsia ja huostaanotto on mahdollinen, mutta ei sekään lapsia täysin suojele. Lakialoite siis siitä, adoptiokriteerien kaltainen järjestelmä myös tavan kansalaisille!

   • Adoptio ei liene aivan läpihuutojuttu. Kriteerit ovat kovat ja joissakin maissa adoptiot on kielletty ainakin ulkomaihin suuntautuvien osalta kokonaan. Liikakansoittuminen tuskin on pitkällä tähtäimellä ongelma. Jo tällä hetkellä syntyvyys on osassa maapalloa laskusuunnassa. Väki lisääntyykin lähinnä siellä, missä lapsia vielä hankitaan kahdenkymmenen ikävuoden molemmin puolin, jolloin ihminen on hedelmällisimmässä iässään. Mitä myöhemmällä iällä lapsia hankitaan, sitä epävarmemmaksi lasten saanti tulee.

    Ennen vanhaan lisääntymistä ohjasi pitkälti uskonnolliset tavat ja perinteet. Lapsi oli Jumalan lahja, jota tuli myös lahjana pitää ja kohdella. Vastaavasti lapsettomuutta pidettiin rangaistuksena tietämättömyydestä seuranneesta synnistä. Puolestaan ainoa oikea tieto oli tieto Jumalasta.

    Nykyään on edetty toiseen äärilaitaan, eli vulgäärimaterialismiin. Sen mukaan "oikeaa ihmisyyttä" ei ole toimiminen "synnytyskoneena", vaan materiaalisiin päämääriin tähtäävänä itsellisenä toimijana. Siinä keskiössä on urasuunnittelu ja sitä kautta tavoiteltavat saavutukset. Mutta vaikka "synnytyskoneet" on kielletty, niin "naimakoneet" on edelleen sallittu.


  • Siksi että yhteiskuntamme tarvitsee kaikkia yhteiskuntaluokkia. Se että juopot hankkivat lapsia se tarkoittaa jatkossa lisää alkoholin kulutusta ja työväekä suorittavaan yhteiskuntaluokkaan. Valtio kiittää.

   Samalla tavalla lisääntyminen on verrannollisnne yhteiskuntaluokkaan. Alin luokka lisääntyy ja levittää perimäänsä mahdollisimman nuorena ja mahdollisimman laajalle. Ja kuten työmuurahaisia, heitä käytetään hyväksi niissä kovimmissa työtehtävissä.

   Keskiluokka tekee jo vähemmän perillisiä mutta heidän soisi tekevän enemmä sillä parantaisi yhteiskuntamme perimää. Ja parempiosaiset, he tekevät vain sen verran perillsiä että pystyvät ruokkimaan heidän ja siirtämään perinnön eteenpäin.

   Mutta keskiluokka, se joka tässä nyt pihtailee, heidän pitäisi tehdä huomattavasti enemmän lapsia.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   195
   5233
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2351