Kumpi kovempaa valuuttaa työmarkkinoilla?

Anonyymi

a) Vastavalmistunut maisteri, pääaineenaan tietojenkäsittelytiede
b) Lukion käynyt, suoraan töihin päässyt harrastelijakoodari 20 vuoden koodaustaustalla?

15

73

Vastaukset

 • Luultavimmin paras on c) kiertokoulun, kinkerit ja 2-vuotisen kansakoulun käynyt ammattikoodari 30 vuoden koodaustaustalla.

 • Se jolla hinta-laatu -suhde on paras. Jos b) tyytyy siihen 900eur/kk, jonka koulutuksen perusteella ansaitsee, mutta osaaminen on se, jonka töissäoloaika antaa ymmärtää, niin b) on parempi vaihtoehto. a):lle joutuu kuitenkin maksamaan aluksi vähintään sen vajaa 4000eur/kk (https://www.tek.fi/fi/tekin-palkkasuositukset).


  • it ala on paljon muutakin kuin koodarin hommaa. Jos firma hakee nimenomaan sitä koodaria, silloin käytännön koodausosaaminen on ensisijainen valintaperuste.
   Ja tietenkin se millaista se osaaminen on. On koodaajia jotka ovat ihan kuutamolla,. Eivät ymmärrä sovellusaluetta eikä annettuja spesifikaatioita. Koodaavat jännän lelun jota kukaan loppukäyttäjä ei ymmärrä. Koodaavat itsellensä kun pitäisi tehdä asiakaslähtöinen juttu.


  • Minkä tesin mukaista on maksaa 900 euroa kuussa? Minusta firma saa tosi huonon maineen jos maksaa alle tesin mukaista palkkaa. Monellako yrittäjällä on varaa liata mainettaan?


  • Mikä TES ? Ei alalla oo pakko olla järjestäytynyt


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minkä tesin mukaista on maksaa 900 euroa kuussa? Minusta firma saa tosi huonon maineen jos maksaa alle tesin mukaista palkkaa. Monellako yrittäjällä on varaa liata mainettaan?

   Ei kai kukaan, mutta Nokia oli Suomessa maksanut jollekin intialaiselle työntekijälleen, joka tuli Suomeen töihin. Kai ne muut intialaiset saivat lähemmäs 2000€/kk. Tästä on jo yli 3 vuotta.

   Aluehallintovirasto antoi rangaistuksena Nokialle huomatutuksen, mikä vitsi!
   Nokia oli hakenut työlupia sillä perusteella, että tarvitaan erityisasiantuntijoita. Niiden palkathan alkavat vähintään 3000€/kk ylöspäin.

   Oikeasti alipalkkauksesta ei näköjään seuraa yhtään mitään "rapsuja".

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001226904.html

   joo...


 • Kyllä satanen riittää apinalle.

  • tunnissa


 • Aloitus kuulostaa melko katkeralta ja toivoisit vastausta b?

  • Samanlainen ajatus tuli mieleen, mutta vastausta a odotettiin.
   Oikea vastaus on ei kumpikaan tai molemmat. Riippuu minkälaista osaamista haetaan ja mitä hakijalla on tarjota.


 • Välttämättä maisteri ei ole viedä koodannut pätkääkään. Itsekin aikoinani 90-luvulla yliopistolla ostin harkkatyökoodaukset Ukrainasta.

  Jälkimmäisellä on sentään jotain näyttöjä - jälkimmäisen palkkaisin. Kukaan ei maksa tutkinnosta vaan osaamisesta - paitsi ehkä joku kuntasektori.

  • Mitenkähän on valtion puolella tuo työntekijöiden pätevyys, esim. Valtorissa?
   Tässä oli joku TV-ohjelma muutama päivä sitten, jossa johtajat olivat selittelemässä miksi jotkut järjestelmät eivät toimineet. Toimittaja jätti kysymättä tärkeimmän kysymyksen:
   "Ei ka teillä nyt kaikki työntekijät ole palkattu puolueiden jäsenkirjojen tai muiden sopivien suhteiden perusteella?"


 • Nuori voittaa aina.

 • Esität väärät kysymykset. Oikeat kysymykset ovat:
  a) Hyvä tyyppi?
  b) Suhteita?
  c) Supliikki?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5473
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1021
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  945
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  583
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  396