Huvikseen mittailin ja tulos yllätti

Anonyymi

Huvikseni oon aamusokeria mitannut, ollut 5.5-5.9. Yllättävän korkea, kuulemma 6.0 on diabeteksen raja? Tarkoittaako, että jos kerrankin tuo ylittyy niin tulee diagnoosi? Voiko painon pudotus muuttaa tulosta parempaan eli laskea?

Tämä siis itse tehtyä, laina mittarilla. Ei ole hoitosuhdetta tän asia takia. Mutta järkytyin. Ikää vain 30+ ja raskauskiloja löytyy, myös sukurasite. Kannattaako tästä jopa varata lääkäriaika tarkempaan seurantaan?

3

<50

  Vastaukset

  • Jos on ylipainoa, tuollaiset arvot ovat ihan normaaleja. Ollaan siis lähestymässä kohonnutta verensokeriarvoa, mutta ei vielä lähellekään diabetesrajaa (Suurentunut glukoosin paastoarvo 6,1-6,9. Diabetes yli 7).

   Diagnoosia ei anneta jos veren paastoa rvo ylittyy vain satunnaisesti. Arvo pitää olla toistuvasti yli 7 ja yleensä myös HbA1c arvo yli 48 mmol/mol.

   Ylipaino kannattaa ehdottomasti laihduttaa pois, jos on sukurasitusta. Ajanvaraus lääkärille ei ole vielä kiireellinen, mutta jossain vaiheessa kannattaa käydä terveyskeskuksessa vaikkapa hoitajan juttusilla jotta verensokereita alettaisiin seurata säännöllisesti. Mittaus kerran-pari vuodessa terveyskeskuksessa riittää, omaa mittaria ei kannata hankkia sillä mittaillessa tulee vain stressiä.

   • Kiitos paljon.

    Sukulaiselta olen mittaria lainannut välillä. Olen illalla syönyt ruisleivän kinkkusiivulla ja margariinia sekä maitorahkaa, pilttiä (ei lisättyä sokeria) ja natural pähkinää vähän. Nämä kahtena iltana ja molempina on yön jälkeen ollut 5.9. Pitäisi toinen jättää pois.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos paljon.

    Sukulaiselta olen mittaria lainannut välillä. Olen illalla syönyt ruisleivän kinkkusiivulla ja margariinia sekä maitorahkaa, pilttiä (ei lisättyä sokeria) ja natural pähkinää vähän. Nämä kahtena iltana ja molempina on yön jälkeen ollut 5.9. Pitäisi toinen jättää pois.

    Ryisleipä on pitkään vaikuttavaa hiilihydraattia, joten se "jaksaa" vaikuttaa aamuun saakka, eikä se välttämättä ole pahaksi. Piltissäkin on vihanneksissa hiilihydraattia vaikka ei olekaan lisättyä sokeria (lue sisällysluettelo).


  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7144
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   186
   3950
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   57
   2961
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   75
   1057
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   954