Sillä Sinun on valtakunta

Jeesus opetti yhden rukouksen opetuslasten pyynnöstä ja sen olemme ainakin kuulleet, lukeneet ja jopa itse lausuneet. Valtakunta on siis Jumalan! Aamen! Lappi oli saamelaisten. Irvin lauloi aikoinaan: Tämä maa on suomalaisten, siekkisten ja horttanaisten. Tämä kuppikuntaisuus on siis luonnollista heimoajattelua. Vaikka pohojalaaset on reirua kansaa, nekin sanoo: Minoon meiltä ja muut on meirän krannista. Pohjanmaa on pohjalaisten niikuin Häme hämäläisten. Vaikka on ollut lääneljä on maakuntia , kaupunkeja ja kirkonkyliä, meillä on yksi presidentti ja kansanedustuslaitos. Monta maata on yksi maailma.

Minun maailmani oli aikanaan Teuvan Perälälänkylä ja siellä Nevankujan kolkka. Piti lähteä leipäevakkoon ajatuksella, että joskus palaan, mutta paluumahdollisuutta ei ollut. Kävin kyllä perheenkin kanssa, mutta lopulta mökki meni niin huonoon kuntoon, ettei siellä asuta. Joku toinen paikka siellä olisi ollut yhtälailla vieras kuin nykyinen asuntoni. Mitä opimme tästä`? Emme paljoakaan muuta kuin, että olen edelleen suomalainen juuriltani teuvalainen, mutta statukseltani turkulainen.

Jos minun uskoani joku ei pidä oikeana se on hänen ongelmansa, mutta siitä en voi luopua, jonka olen kokenut oikeaksi. Siksi en aio syyllistyä uskoni mitätöimiseen, varmuuden vuoksi, että joku hyväksyisi minut kahviseurakseen.
Edelleen voin olla ystävä kenen kanssa vain, mutta olen siitä surullinen, että entinen hengellinen kotini on niin aktiivinen hylkäämään ne joita katsotaan loitontuneen.

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aamen! Usko on todellakin HENKILÖKOHTAINEN lahja Jumalalta, sitä ei voi ihminen antaa itselleen eikä toisille, eikä uskoa Kristukseen voi poiskaan ottaa, (onneksi).

      Tämä todellakin ihmetyttää, kun itse on saanut pelastavan uskon lahjana, miksi toisen usko Kristukseen olisi välttämättä saatava riistetyksi pois?

      Ihmisyys on tällaista, kun kaveri ei ajattele samoin kun minä, eikä kuula kanssani samaan yhteisöön, ei hän voi olla uskova. Olisi aivan liian hämmentävää uskoa että tuo toinenkin on saanut Jeesukselta samanlaisen uskon kun minäkin. Siksi tällainen tapoihin yhdistyksiin henkilöihin kiinnittynyt "usko" on hyvin vaarallista "uskoa".

      YKSIN Kristukseen, (Jumalan elävä Sana), luottava on kaiken Jumalalta lahjaksi saanut, hän iloitsee kaikista heistä joilla tämä sama lahja on sydämissään. 💕

      Ei maailmassa ole kahta pelastavaa uskoa, eikä kahta seurakuntaa. On vain yksi usko joka kiinnittyy Kristukseen ja yksi seurakunta jonka Jeesus perusti n. 2000 vuotta sitten. Jos tätä kelpaa lahjaksi ihminen pelastuu, ellei kelpaa, hän joutuu kadotukseen.

    • Anonyymi

      Usko on todellisuudessa henkilökohtainen ongelma, ympäristön aiheuttama rasite. Usein vielä sukuvika.
      Terve vapaa järkevä ihminen ei moista tarvitse vaan voi elää suhteellisen tyytyväisenä sopusoinnussa oikeasti olevaisen kanssa.

      • Olet oikeassa. Jo apostoli Paavali sanoi aikanaan: Jos meillä on toivo vain tätä elämää varten, olemme viheliäisimmät ihmiset eli surkuteltavimmat. Onhan paljon mukavampaa kuulua vaikka voittaneeseen puolueeseen. Kuulua hirviporukkaan. Kuulua johonkin harrastuspiiriin tai olla purjehtija. Kaikki ajallinen kuitenkin hiipuu. Ei pysy golfmaila kädessä, ei saa olla enää passissa, kun ei näön vuoksi osu jne. Uskovan toivo kantaa silloinkin, kun kaverit unohtavat ja jättävät omiin oloihin.


      • Anonyymi
        vihne kirjoitti:

        Olet oikeassa. Jo apostoli Paavali sanoi aikanaan: Jos meillä on toivo vain tätä elämää varten, olemme viheliäisimmät ihmiset eli surkuteltavimmat. Onhan paljon mukavampaa kuulua vaikka voittaneeseen puolueeseen. Kuulua hirviporukkaan. Kuulua johonkin harrastuspiiriin tai olla purjehtija. Kaikki ajallinen kuitenkin hiipuu. Ei pysy golfmaila kädessä, ei saa olla enää passissa, kun ei näön vuoksi osu jne. Uskovan toivo kantaa silloinkin, kun kaverit unohtavat ja jättävät omiin oloihin.

        Uskovan toivo on epätoivoa, tietoista itsensä huijaamista.
        Plasebovaikutusta sillä toki on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uskovan toivo on epätoivoa, tietoista itsensä huijaamista.
        Plasebovaikutusta sillä toki on.

        Saatat olla oikeassa siinäkin, mutta voin vakuuttaa: Me molemmat samme täydellisen varmuuden aikanaan miten asiat ovat. Rohkenetko odottaa siihen asti, minä aion uskaltaa.


    • Anonyymi

      Uskonto on aina aiheuttanut sotia ja toisinajattelevien tappamista ja näkyy vain jatkuvan

    • Kristillinen usko on SINULLE ongelma. Siunaus ilo ja rauha meille/heille jotka uskovat.

      Mikähän vika teissä Luojanne hyljänneissä jumalattomissa on, kun kaikkien pitäisi teidän mielestänne syöksyä samaan onnettomuuteen jossa te elätte? 🤔

    • Anonyymi

      kyllä vaan vihnettä jaksaa lukea, mutta..... mites on vaiton kanssa

      • Laiton tappouhkaus siis.

        Miten tällainen on mahdollista tällä sivulla? Kirjoittaja itse voi olla kylmänä paljon ennen minua, sekin on syytä ottaa vakavasti huomioon tällaisia viesteijä kirjoitettaessa! Jumala on omistansa tarkka, ei hän salli silmäteräänsä tökkiä. 😉👍


    • Anonyymi

      Jumalan valtakunta on sydämessä."Lähellä"tarkoittaa." Se on sisäisesti teissä."

    • Jumalan valtakunta on kuten tekstistäkin luet, JUMALAN VALTAKUNTA.

      Tuon valtakunnan ovi on Herramme Jeesus Kristus Jumalan Poika.
      Sitä ovea eivät ihmiset kääntele, himojensa ja halujensa ohjaamana.

      Siitä ovesta kulkevat sisälle ne syntiset, jotka ovat huutaneet hädässään Herran nimeä.

      Ap. t. 2:21 Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

      Room. 10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

    • Älykäs ihminen huomaa väistämättä, että tämä jeesussatu on vain fiktiota. Kaikki teologisen tiedekunnan läpäisseet ovat asiasta varsin kivuliaan tietoisia, mutta työkseen valehtelevat yksinkertaisten kustannuksella syödäkseen.

      Tuohon helposti havaittavaan ihmisen luomaan jumalan kolmasosaan uskovalle olisi aivan kohtuullista, jos oikea jumala olisi olemassa ja vaatisi hänet tilille epäjumalanpalvonnasta.

    • Anonyymi

      Kyllä vaitonainen se on sisäisesti uskovassa ihmisessä.. Näin Lutherkin opettaa. Kannattaa lukea joskus näitä hengellisiä kirjoja.

    • Ei sitä ole silloin sisäisesti kenessäkään, kun Kristuksen sana ei ihmisessä asu. Ei tämä yksistä Raamatun jakeista avaudu ellei koko Raamattu ole hyvin tiedossa ymmärryksessä ja asu sydämessä uskon kautta.

      Jeesus Kristus on lihaksi tullut Jumalan valtakunta maan päällä. Ota Raamattusi vihdoinkin esiin ja ala lukemaan mitä Raamattu Jumalan valtakunnasta kirjoittaa, Jumalan valtakuntaa on satoja sivuja selitettynä Raamatussa.


      Matt. 12:28 Mutta jos minä Jumalan Hengen voimalla ajan ulos riivaajia, niin on Jumalan valtakunta tullut teidän tykönne.

      Matt. 21:43 Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.

      Mark. 1:15 ja sanoi: "Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi".

      Mark. 4:26 Ja hän sanoi: "Niin on Jumalan valtakunta, kuin jos mies kylvää siemenen maahan;

      Mark. 10:14 Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

      Luuk. 6:20 Ja hän nosti silmänsä opetuslastensa puoleen ja sanoi: "Autuaita olette te, köyhät, sillä teidän on Jumalan valtakunta.

      Luuk. 10:9 ja parantakaa sairaat siellä ja sanokaa heille: 'Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle'.

      Luuk. 10:11 'Tomunkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut, me pudistamme teille takaisin; mutta se tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle'.

      Luuk. 11:20 Mutta jos minä Jumalan sormella ajan ulos riivaajia, niin onhan Jumalan valtakunta tullut teidän tykönne.

      Luuk. 13:18 Niin hän sanoi: "Minkä kaltainen on Jumalan valtakunta, ja mihin minä sen vertaisin?

      Luuk. 17:20 Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: "Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla,

      Luuk. 17:21 eikä voida sanoa: 'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla'; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä".

      Luuk. 18:16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.

      Luuk. 19:11 Ja heidän tätä kuunnellessaan hän puhui vielä vertauksen, koska hän oli lähellä Jerusalemia ja he luulivat, että Jumalan valtakunta oli kohta ilmestyvä.

      Luuk. 21:31 Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Jumalan valtakunta on lähellä.

      Luuk. 22:18 Sillä minä sanon teille: tästedes minä en juo viinipuun antia, ennenkuin Jumalan valtakunta tulee."

      Room. 14:17 sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

      1. Kor. 4:20 Sillä Jumalan valtakunta ei ole sanoissa, vaan voimassa.

    • Yksittäisten jakeiden viisastelijoista ei todellakaan ole pulaa. Muutaman korvasyyhyyn noukitun ja korvasyyhyyn selitetyn Raamatun jalkeen varaan on perustettu "herätys"- liikkeitäkin. Joiden hommana on ihan ensimmäiseksi työntää kaikki muut pois Jeesuksen Kristuksen yhteydestä ja Kristuksen evankeliumin uskomisesta.

      Mutta sen näkee heti hallitseeko henkilö Raamatun 66 kirjan sisällön. Sen opiskeluun, edes välttävästi, menee useita tuhansia tunteja. Tästä huolimatta koko Raamattu kulminoituu TÄYTETTYNÄ yhteen nimeen.
      Jeesus Kristus Jumalan Poika Vapahtaja. Muuta ei tarvitse tietää, kunhan sydämessään uskoo häneen, joka on AINUT tie pelastukseen.

      • Anonyymi

        Meinaatko että kovin monet ympärilläs ovat niitä korkeaksi kasvaneita puita, vaikka todellisuudessa niitä taitaa olla vain yksi tällä foorumilla.

        peiliin katsominen on tervettä, harrasta sitä usein.


    • Anonyymi

      Poikkesit taas aiheesta ja aloit laajentamaan. Jumalan valtakunta on sydämessä, Jumalan Poika tai Henki. Jos se ei siellä ole, se on perkeleen valtakunta. Hoet vaan uskoa, uskoa. Ja välillä siihen päälle kastetta vaatimuksena.
      Kyllä Raamattu opettaa miten usko saadaan, mitä se on, mitä se vaikuttaa ja miten sen säilyttää. Ja paljon muutakin.

      • Anonyymi

        Usein sanotaan että sydämmessä vaikka oikeasti kyse on hermojärjestelmästä ja nimenomaan aivoista.
        Sikäli totta tuolla korjauksella: Jumala ja jumalanvaltakunta sijaitsevat uskovan mielikuvituksessa.


    • Minä pysyn aiheessa. Jumalan valtakunta on Jumalan valtakunta ja sellaisena myös pysyy. - Jumalan valtakunta ei ole ihmisissä.

      Mutta uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, IHMISIÄ on Jumalan valtakunnassa tänäänkin. Hallelujaa!

      Siksi me kristityt julistamme Jeesusta Kristusta, kaiken maailman ihmisopiien ja ihmiskäskyjen sijasta, joista ei tule muuta kun täysin tyhjää ja turhaa ylpeilyä ja kiistelyä. Ja tällä tavoin myöskin pelastuksesta osattomien "sielut" tulevat halvoiksi. Ja evankeliumi saastutetuksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe