Kuka tämä päästöjankkaaja on?

Anonyymi

Tulevista päästörajoista jankkaavan kannattaisi tutustua suomalaisten tulisijavalmistajien kotisivuihin. Niillä on viralliset testitulokset, joista näkyy, että Suomessa tulisijat täyttävät jo nyt vaadittavat määräykset.

Yleensä tiedosto on PDF-muotoinen. Tuossa esimerkiksi Tiileriltä.

https://tiileri.fi/wp-content/uploads/2019/02/016DoP-Olivia-AL.pdf

21

58

Vastaukset

 • Minua ainakin kiinnostaa tietää, täyttääkö takkavalmistaja 1.1.2022 voimaan tulevia päästörajoja? En löytänyt nettisivuilta, että täyttäisi tulevia, vuoden 2022 päästörajoja.

 • Veikkaan, että samanlainen provosoija mitä kaikilta palstoilta löytyy. Joku, ihme kyllä, saa kyseisistä kirjoituksista tyydytystä. Eipä se muuten niitä jaksaisi suoltaa kymmeniä kappaleita.

  Mitä näihin päästörajoihin tulee, niin linkkisi koskee eri asiaa. Tuossa määritellään tulisijan hyötysuhde, huipputeho ja varauskyky, eli koska huipputehosta 50% jäljellä ja koska 25%.

  Uusi, ilmeisesti 2022 voimaan tuleva, puuttuu hyötysuhteeseen ja päästöihin. Tunnettuahan on, että Suomessa ei mitään säädöksiä päästöjen suhteen ole, eli porukka sitten polttelee mitä ihmeellisimmillä virityksillä ja kehuvat kilpaa sitä omaa kitupolttoaan, yläpalokattilaansa, pönttöuuniaan ja porinmattiaan.

  Polttamisen suhteen Suomi on hämmästyttävää kyllä takapajula. Asia pätee sekä kiukaisiin, takkoihin, että kattiloihin. Kiukaitahan tuo uusi direktiivi ei koske, joten siinä mielessä aika puute. Toivottavasti Suomi tekisi niitä varten oman lainsäädännön. Aivan vertailun vuoksi esim. Saksassa on jo nykyään aika tiukat päästörajat.

  Luulisi, että jokaista kiinnostaisi oikeasti se takan hyötysuhde ja ei kai kukaan hyödy siitä, että se oma takka saastuttaa paljon.

  OnnellinenSipokki

 • Onhan siellä palamistuotteiden hiilidioksidipäästö.

  • Sitähän se 2022 vuoden direktiivi taitaa koskea. Muistaakseni raja piti olla 0.2 alle.


  • Onhan siellä se hiilidioksidi, mutta käsittääkseni se ei ole se mitä mitataan. Ja miksi mitattaisiin pl. hyötysuhde.

   Mittaukset koskevat käsittääkseni hiukkasia, sitoutunutta hiiltä (OGC) ja häkää. Jotain taisi olla typen oksideistakin.

   Niin. Direktiivihän laajemmin koskee kaikkea söpöä ja on nimeltään ecodesign. Siinä käsitellään pölynimureita (ne keskustelua aiheuttaneet teho tyyliin 600W), eri laitteet kuten pyykin- ja- astianpesukoneet, telkut, jääkaapit jne.

   Kun edellä kirjoittelin jotain Suomen omasta panostuksesta, niin nopeasti kuukkelilla siitä löytyy aivoituksia esim.
   https://www.ym.fi/download/noname/{A3B3E389-4EF2-4177-965B-352FBC43DCEA}/140027

   OnnellinenSipokki


 • Tämä jankaaja taitaa olla tulikiven miehiä, tekee aika paljon hallaa yritykselle täällä huudella ja haukkua muita.

  • Veikkaan huutelijaksi konkurssikypsän pönttöuunifirman tai Nunnauunin setää.


 • Minusta tuo tieto 1.1.2022 voimaan tulevista päästörajoista oli hyvä. Ilman tuota olisin voinut ostaa tuotteen, jonka takia asuntoni jälleenmyyntiarvo laskee vuodesta 2022 alkaen.

 • Mitkä firmat täyttävät vuoden 2022 päästörajat, etten osta kahden vuoden kuluttua vanhentuvaa takkaa?

  • Pirkanmaan Peltiuuni Oy


 • Näyttää olevan myös sauna osastolla jakamassa tulikiven linkkejä ja muiden firmojen tilinpäätöksiä. Päästöistä vielä ollut hiljaa ainakin sähkökiukaiden osalta. Jännä paikka hankkia asiakkaita tämä suomi24, pitää vinkata muillekin päästöttömille valmistajille. Pitäisiköhän myös auto valmistajille kun nekin nykyään tehdään tehtaissa niin kuin takatkin.

 • Voi ei. Sydänkiukaan pääomistajako täälläkin häslää? Pian puhuu taas siemenistä....

 • Päästörajat täyttävät liki kaikki suomalaiset firmat. Suomalainen takkakulttuuri on maailman mitassa erittäin kehittynyttä. Muualla maailmassa taloja lämmitetään jatkuvalla tulella, eikä sillä tavalla ole mahdollisuutta päästä yhtä puhtaaseen polttoon kuin varaavilla tulisijoilla.

  Päästöt riippuvat ennen kaikkea poltettavasta puusta ja polttamisen tavasta. Täytyy polttaa "täysillä" ja kuivaa ja roskatonta ainesta. Silloin päästöt jäävät pieniksi.

  Saksassa näistä päästöistä ei edes tiedetä. Siellä puun pienpoltto nähdään ekologisena vaihtoehtona, jolla on myönteinen sävy, vaikka polttaminen on paljon likaisempaa kuin Suomessa.

  "Saksalainen takkaesittelijä hämmentyy, kun häneltä kysyy hiukkaspäästöistä – Saksassa puun polttaminen on ekoteko

  Lämmittäminen puuta polttamalla vaikuttaa Saksassa huomattavasti ongelmattomammalta kuin Suomessa – jos mittarina pidetään hiukkaspäästökeskusteluja."

  https://tekniikanmaailma.fi/saksalainen-takkaesittelija-hammentyy-kun-hanelta-kysyy-hiukkaspaastoista-saksassa-puun-polttaminen-on-ekoteko/

 • Eivät täytä 'liki kaikki' takkafirmat vuoden 2022 päästörajoja. Tällä hetkellä vain ne takkafirmat täyttävät 2022 päästörajat, joilla on vientiä Saksaan. Vain kotimaassa hääräville Uunisepille ja Tiilerille koittaa kovat ajat 1.1.2022...

  Erityisesti Saksassa päästörajat ovat olleet muuta maailmaa tiukemmat jo pitkään sekä hiilimonoksidin, typpioksidin että pienhiukkasten suhteen. Saksassa on jo nyt voimassa säädös, jossa päästörajat määritellään tiukemmiksi kuin Suomessa vuonna 2022 voimaan astuva direktiivi määrää.

 • "Erityisesti Saksassa päästörajat ovat olleet muuta maailmaa tiukemmat jo pitkään"

  Miksi siellä on sitten myynnissä erittäin likaisia tulisijoja? Kirjoittelet näitä juttujasi ihan omasta päästäsi ilman minkäänlaista kosketusta todellisuuteen.

  Ei tavallisesta yläpalotulisijasta voi tehdä mitään ääripuhdasta. Se ei ole teknisesti mahdollista.

  Kerropa nyt ihan käytännössä, miten tulisijoja tulee muokata, että ne polttavat riittävän puhtaasti.

  • Asiaa edellinen viesti.
   Mihin kylläkään ei täällä kauheasti ole tullut vastauksia.


  • Niillä firmoilla on päästöasiat kunnossa, joilla on vientiä kovien päästörajojen maihin. Saksa on kuitenkin suurimpia vientimaita ja Saksassa on Euroopan tiukimmat päästörajat jo nyt. Suomalaisista takkavalmistajista on vientiä vain Tulikivellä (15,7 miljoonaa euroa 2018) ja Nunnauunilla (2,8 miljoonaa euroa 2018).


 • Noniin. Tulituotteen myyjä.

 • Veikkaan huutelijan olevan Nunnauuni jäbää tai Turun Uuniseppä jäbää. Sen verran kusessa ovat.

 • oon warma et se on warma uunin ukkeli. siis se jankkaaja.

 • Minnekäs tämä sälli on hävinnyt, joko se loukkaantui ja hävis täältä jankkaamasta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3628
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  512
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  399
 4. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  80
  389