Onneks olkoon Outokumpu

Anonyymi

Oku valmistautuu ottamaan 40 turvapaikanhakijaa Syyriasta. Oku nousuuun!! (tai sitten ei). Turvikset saa jossain vaiheessa autot niin takavalot vaan näkyy kun nokka suuntaa etelä-suomeen :D

Ja kaiken lisäksi, Syyriassa alkaa sota olla finaalissa, jotain pikku maakuntia pohjoisessa vielä kapinallisten hallussa, miksi eivät uudelleenrakenna maata siellä!

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oon lieksalaisena sitä mieltä että Outokumpuun tulisi sijoittaa kaikki P-Karjalan turvikset, tekisi pelkästään hyvää Okun talousnäkymille kun saataisiin kylä täyteen vierasmaalaisia kuluttajia.

    • Anonyymi

      Hienoa, todella hienoa saamme väriä katukuvaan oikein olan takaa. Rahaa tulee että ranteita pakottaa... Malmikummun rakennus on tyhjillään johon heidät on hyvä majoittaa ja keittiöstä voi tehdä ruuantekopisteen koko konkkaronkan. Työllistetään näin 1-2 henkeä meidän työttömistä palvelemaan heitä...

    • Anonyymi

      Parasta tässä on, että me rasistit saadaan taas päästellä täysillä.

    • Anonyymi

      Ei ne täällä pysy kuten ei entisetkään.
      Viimeistään keväällä asuvat jo Helsingin tai Vantaan lähiöissä.
      Asunnot menee etelä-suomessa maahanmuutajille. Töihin sinne tulevat eivät saa asuntoa joten työpaikat jää täyttämättä.
      Täällä olisi tyhjiä asuntoja, mutta sotaa pakoon lähteneet eivät viihdy.
      Jos minä joutuisin pakenemaan sodan kauhuja, olisin tyytyväinen jos pääsen turvaan, en valikoisi missä haluan asua.

      • Anonyymi

        >>Jos minä joutuisin pakenemaan sodan kauhuja, olisin tyytyväinen jos pääsen turvaan, en valikoisi missä haluan asua.<<

        Usot sie. Ihmisen sanattomasta viestinnästä voi nähdä valehteleeko ihminen vai puhuuko totta. Tällä on heijastus ihmisen käyttäyytmiseen ja mieleen - sen kehitykseen.

        Tästä voisi joku tehdä vaikka väitöskirjasen. Ihminen, joka on aikuisen oikeesti ollut voimakkaassa ahdistuksen tilassa - piiiiiiiiitkä kestoisessa ja tähän liittyy kuoleman pelko. Ihmisessä on erittäin korkea stressitaso.
        Kun / jos tämä sama ihminen kohtaa avun ulkopuoleltaan jonka kautta hän mahdolistuu etääntymään pelkotilasta - kuoleman pelosta, niin tällä muutoksella on erittäin voimakas tekijä muistiin / aivoihin. Voisi sanoa, miten tämä ihminen on kiitollisuuden tilassa kohdetaan kohtaan lopun elämänsä. Positiiviset mielikuvat. Olkoompa kohde jokin ihminen, järjestö tai maa. Tämä kiitollisuus mielentilassa on jopa voimavara ja positiivisen käyttäytymisen kasvattaja.

        Niin, kiitollisuus, joka on harvinaista herkkua ihmisellä / koko lajilla ,- vaikka positiivisen mielenlaadun kannalta on välttämätön tekijä - materiaali. Taas ihminen ei keinotekoisesti voi olla kiitollinen - näytellä sitä. Sanaton viestintä ilmentää toista.

        m.l


      • Anonyymi

        Valitettavasti näin on. Suvaitkaa


    • Anonyymi

      Ihanaa huomata että persutkin hyväksyvät vihdoinkin inhimillisen auttamisen Outokummussa. Enpä olisi voinut uskoa tätä päivää näkevän että pakolaisten vastaanotto hyväksytään kaupunginhallituksessa yksimielisesti. Ihanaa.

    • Anonyymi

      Nyt on joku virhe. Emme me prrusuomalaiset voi mitään tällaista hyväksyä!!!! Syylliset vastuuseen!!!!

    • Anonyymi

      Kun ei ole töitä, niin on turha tyhjänpäälle mitään rakentaa !! Ikävä kyllä.
      Mutta silti super naivisti idealisti Politikkomme pettävät omaa kansaa tällä tyhjänpäälle lepoon sijoitustoiminnalla.

      Kertauksena viel, että Ensin pitäisi tehdä työpaikat, ja sitten tuoda työmiehet.
      Ei pidä tuoda lomalaisia kela lomille !!

      Valtio maksaa noiden lomat alkuun ensimmäisen 10. vuoden ajan ruhtinaallisesti, ja, se on kallista verovarojen tuhlausta !!

      Sitten turistit menevät johonkin lähiöön, jossa on jo saman maalaisten ghetto, esim helsinkiiin. Ja veronmaksjat pakolla maksaa näiden elannon, asunnon, koulutuksen, terv. hoidon, ja näin kela lomat jatkuu vauvasta vaariin, kaiki on ilmaisilla lomilla !!!

    • Anonyymi

      Toivottavasti tulijoiden joukossa on useita töihin kykeneviä. Meillä on muutamilla aloilla työvoimasta pula, joten toivoa sopii, että lyhyellä koulutuksella heistä on apua tarpeeseen?

      • Anonyymi

        Ei taida työnteko tulijoita kiinnostaa, riuskoja kavereita voi tulla mutta veroeuroilla he elävät. Kieltä eivät osaa eikä välttämättä lapiota kummempaa käteen uskalla antaa kun koulutus on mitä sattuu.
        Yksi kymmenestä jos työllistyy niin silloin on hyvin asiat..

        Rasisteja on okussa niin paljon että pakolaiset eivät kauaa maisemissa viihdy, se on nähty...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida työnteko tulijoita kiinnostaa, riuskoja kavereita voi tulla mutta veroeuroilla he elävät. Kieltä eivät osaa eikä välttämättä lapiota kummempaa käteen uskalla antaa kun koulutus on mitä sattuu.
        Yksi kymmenestä jos työllistyy niin silloin on hyvin asiat..

        Rasisteja on okussa niin paljon että pakolaiset eivät kauaa maisemissa viihdy, se on nähty...

        Tekisitkö itse töitä jos saisit elellä täysin vapaasti veronmaksajien piikkiin rasismikortin turvin? Niinpä, ei kukaan muukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekisitkö itse töitä jos saisit elellä täysin vapaasti veronmaksajien piikkiin rasismikortin turvin? Niinpä, ei kukaan muukaan.

        Outokummussakin on iso joukko jo valmiita työnvälttelijöitä. Työpaikkoja olisi, mutta ei halua lähteä sorvin ääreen.


    • Anonyymi

      Tulee metallialan osaajia konepajoihin. Eikun töihin. Ja veroja makseleen.
      Ovat todella ahkeria. Ainakin Somaliasta tulee tosi ahkeraa väkeä. Eivät jää Kelan rahoille, vaan heti töihin.

    • Anonyymi

      Työhön vaikka vähäksi aikaa. Sitten lomalle sotaalueelle. Töihin

    • Anonyymi

      Joku hakee lisää rahaa. Huh.

    • Anonyymi

      Kaupungin talous tulee tasapainoon. Näin ajattelee rakkaat päättäjämme ottaessaan vastaan pakolaiset...
      Todellisuus lienee kuitenkin allaoleva...
      Valtio maksaa 1000 e per kasvo, kulut ovat kuitenkin 2000 e per lärvi...

      • Anonyymi

        Valtio maksaa. Vladimir Putin vaiko Donald Trump, jokin muu rahtaisi euroja valtion kassaan, josta on vara jaella euroja tarvitseville?

        Päättäjissämme - erittäin korkeasti koulutetuissa ja asemissa olevissa ihmisissä ihmettelen edelleen täydelllistä sokeutta ja vastuuta valtion = meidän verovarojen käytöstä. Ongelmien syntymistä - niihin ohjautumista. Siis rahaa jaetaan sympaattisen käyttäytymisen johdosta ja koskaan ei edes ...a-j-a-t-e-l-l-a...... onko elinympäristössämme kaikkeen varaa mitä toteutetaan.

        Niin, on toisi ihnanteellinen ja kaunista ja korkeaa sivistystasoa edustavaa auttaa huonoista oloista maahamme saapuneita ihmisiä - pakolaisia. Meidän elinympäristöämme ei voi edes verrata siihen mistä he tulevat. Kulttuuri erot jo on järkyttävän suuret ajatellen esim. naisen asemaa tms. puhumattakaan puhtaasta luonnosta.

        Itse ajattelin kymmenisen vuotta siten, miloin maassamme aletaan käsittelemään vakavasti käsitettä; Eutanasia - armokuolema. Silloin tämän asian näkemine meidän maassa oli sula mahdottomuus - jo ajatella, mutta tänä päivänä sitä aletaan nostaa esille monissa eri haastatteluissa.
        Aikuisen oikeesti. Mihin meillä on varaa käytää verovarojamme ja mihin ei ja edessä on ratkaista ongelma rajallisten verovarojen käyttämisestä.

        Pakolaiset tulevat maahan / Suomeen , jossa ihmisen elinikää on pidennetty lääketieteen avulla ja korkeatasoisella sairauksien hoidolla. Tämä sote - sairauksien lisääntyvä ja pitkittyvä hoito vie repullisen euroja. Väitämpä, miten muutaman vuoden kuluttua maassamme käydään jo keskustelua mihin tasoon ihmisen sairautta yleensä pyritään hoitamaan. Verovaramme ei riitä kaikkeen ja siksi on pakko karsia / leikata menoja.
        Ohjaudutaa pakon sanelemana käsittelemään arvomaailmaa ja erikoisesti käsitettä; Ihmisen vanhuus.

        Jokainen ymmärtänee perheen talouden romahtamisen, jos perheessä ei suunnitella tarkoin osto/rakennus hankkeita eli ei nähdä mihin on varoja ja mihin ei. Vastuullinen perhe luopuu haavaistaan ja elää todellisuudesta käsin.

        m.l


    • Anonyymi

      Yleisesti koko pakolaisuuteen liittyen ei nähdä metsää puilta. Jostain muistelen lukeneeni, miten Outokumpu ottaa pakolaisia perheittäin ja suoraan leiriltä (?). Huomaatteko mikä vaikutus koko Suomessa olisi ollut, jos jo alunpitäen pakolaispolitiikkaa olisi hoidettu tästä lähtökohdasta käsin. Todelliset hädässä olevat ja avun tarvitsijat ja perheittäin siirtyminen Suomeen.
      Yksin tällä olisi erittäin suuri vaikutus asenteisiin ja rikollisuuteen, joka tulee nyt väärin hoidetun pakolaispolitiiikan johdosta.

      Ajatellen ihmisen käyttäyytmistä, niin melko kovettumista ihmisessä ilmentää käyttäytyminen, joka heitää läheiset ihmiset sodan / kurjuuden keskelle ja itse muuttaa parempaan elinympäristöön / Suomeen pakolaiseksi. Esim. nuoret miehet.
      Nyt kaikki - tämäkin ajattellu mielletään yeisellä tasolla rasistiseksi, vaikka kyseessä on puhtaasi ongelmien näkemistä.

      Niin, on kokonaan eri asia - näky - kun havainnoi pakolaisperheen ja mitä vaikutusta tällä on elinympäristöömme verraten tilannetta yksin maahan tulevaan 30 vuotiaaseen mieheen.
      Miksi ei hyödennetty tilannetta kun aikoinaa maahamme tuli venepaklaisia Vietnamista - perheittäin ja erikoisesti heidän mielenlaatuaan - sen kehitystä maassamme. ( 40-vuoden juhlan aihe /teemana oli ; Kiitos Suomelle) On todiste heidän menneisyyden todelllisista peloista.
      m.l

      • Anonyymi

        Muistelet lukeneesi? Luulit kuulleesi?


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Vietnamista tuli ahkeraa väkeä. Eivätkä heti olleet vaatimassa jonkin satukirjan nojalla etuja itselleen. Totuus.

    • Anonyymi

      Pekkasen suojatyöpaikka on taattu muutamaksi vuodeksi.

      • Anonyymi

        Miten se kotouttaminen viimeksi sujui. Sieltä tännepäin. Uusi asukas kokonaan uudessa toisenlaisessa ympäristössä tarvitsee perusteellisen perehdytyksen siihen miten täällä asutaan.

        Siis miten asunnossa toimitaan. Miten jääkaappia ja liettä käytetään. Miten siivotaan niin ettei asunto mene pilalle. Edellisellä kerralla nämä tärkeät asiat jäi opettamatta. Asuntojen jääkaapit ja uunit menivät pilalle puhumattakaan pilalle menneistä lattioista ja asuntoihin tulleista kosteusvaurioista. Tämän kaiken kustantaa nyt Outokumpulaiset veronmaksajat. Tämä on se mikä meille jää ns viivan alle. Ei tuloja vaan ylimääräisiä menoja.

        Pitäisikö tällä kertaa antaa pakolaisten asumaan opettaminen jollekin sellaiselle henkilölle joka on siihen pätevä. Meillä on täällä esimerkiksi martat joilla on kodinhoito ja siivousasiat hallussa.

        On nähty että tuo kotouttaminen ei edellisellä kerralla onnistunut. Tällä kertaa on annettava tilaisuus jollekin toiselle henkilölle joka valitaan ei poliittisin perustein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se kotouttaminen viimeksi sujui. Sieltä tännepäin. Uusi asukas kokonaan uudessa toisenlaisessa ympäristössä tarvitsee perusteellisen perehdytyksen siihen miten täällä asutaan.

        Siis miten asunnossa toimitaan. Miten jääkaappia ja liettä käytetään. Miten siivotaan niin ettei asunto mene pilalle. Edellisellä kerralla nämä tärkeät asiat jäi opettamatta. Asuntojen jääkaapit ja uunit menivät pilalle puhumattakaan pilalle menneistä lattioista ja asuntoihin tulleista kosteusvaurioista. Tämän kaiken kustantaa nyt Outokumpulaiset veronmaksajat. Tämä on se mikä meille jää ns viivan alle. Ei tuloja vaan ylimääräisiä menoja.

        Pitäisikö tällä kertaa antaa pakolaisten asumaan opettaminen jollekin sellaiselle henkilölle joka on siihen pätevä. Meillä on täällä esimerkiksi martat joilla on kodinhoito ja siivousasiat hallussa.

        On nähty että tuo kotouttaminen ei edellisellä kerralla onnistunut. Tällä kertaa on annettava tilaisuus jollekin toiselle henkilölle joka valitaan ei poliittisin perustein.

        Mukavaa kun tulee uusia asukkaita Outokumpuun, olkaamme iloisia kun annetaan meillekkin edes 40 uutta asukasta vaikka monin kertainen määrä olisi oiva talous apu Outokummussa. Edelliset eivät oikein viihtyneet vaikka oltiin vieraanvaraisia mutta jos vähän enemmän yritetään niin voisivat jäädä pitemmäksi aikaa iloksemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa kun tulee uusia asukkaita Outokumpuun, olkaamme iloisia kun annetaan meillekkin edes 40 uutta asukasta vaikka monin kertainen määrä olisi oiva talous apu Outokummussa. Edelliset eivät oikein viihtyneet vaikka oltiin vieraanvaraisia mutta jos vähän enemmän yritetään niin voisivat jäädä pitemmäksi aikaa iloksemme.

        Innolla odotamme että tulevat kanssa eikä ole huhu joka ei toteudu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa kun tulee uusia asukkaita Outokumpuun, olkaamme iloisia kun annetaan meillekkin edes 40 uutta asukasta vaikka monin kertainen määrä olisi oiva talous apu Outokummussa. Edelliset eivät oikein viihtyneet vaikka oltiin vieraanvaraisia mutta jos vähän enemmän yritetään niin voisivat jäädä pitemmäksi aikaa iloksemme.

        Eivät jää äänestämään Keskustaa.

        Vetoa lyövät jo siittä koska tulee uusi ryhmä, ja koska he lähtee Outokummusta.
        Maahanmuutto nähdään pelastuksena eräiden puolueiden kannatus silmälläpitäen. SDP. Vihreät ja Vasemmistoliitto sekä RKP hyötyvät eniten.

        Etelässä kehitys on jo nähty.

        Keskustalle kehitys tietää äänestäjien menetystä yhä lisää.
        Keskusta johti aikansa Outokummussa. Nyt Keskustalle sanotaan hyvästit monessa perheessä.

        Joten on hyvästien aika nyt.


      • Anonyymi

        Maanantaina asia päätetään läpi äänestyksenä niin tulee sitten myöhemmin ihan oma kiintiömme tammikuisena yönä vai vihkaa ja helmikuussa lisää...


      • Anonyymi

        Me SPR:läiset odotamme vesikielellä uusia tulijoita olisiko uutta kulttuuria tarjolla jokaiselle Outokummusssa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukavaa kun tulee uusia asukkaita Outokumpuun, olkaamme iloisia kun annetaan meillekkin edes 40 uutta asukasta vaikka monin kertainen määrä olisi oiva talous apu Outokummussa. Edelliset eivät oikein viihtyneet vaikka oltiin vieraanvaraisia mutta jos vähän enemmän yritetään niin voisivat jäädä pitemmäksi aikaa iloksemme.

        Kyllä heille pitää riittää ihan normaali suhtautuminen.
        Uskon että vieraanvarisuutenne ei riitä vaikka tekisitte mitä, ruuhka-suomi houkuttaa, uskokaa pois.
        Pitäisi sanoa että on pysyttävä siellä mistä asuinpakka annetaan tai sitten takisin.


    • Anonyymi

      Kyllä ne sen vielä maanataina nuijivat läpi ilman vastustusta kaupungintalolla järjestetyssä kokouksessa.

      • Anonyymi

        paljon jää velkaa paikkakuntalaisille ilman palveluita tulevaisuudessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        paljon jää velkaa paikkakuntalaisille ilman palveluita tulevaisuudessa

        Lisänä rikka rokassa elättäjien ylläpito, omien virhe investointien lisäksi.
        Vähenevillä veronmaksajilla riittää maksamista..


    • Anonyymi

      Kävin tänään lounaalla pakoilaisena tulleen perheen omistamassa pitseriassa. Pitsa 8.50 kokis 3. Ihan hyvää pitsa oli, Kotipzzan tasoista. Töissä oli omistaja ja kaksi muuta maanmiestä.
      Jos hyvin käy, niin kohta Outokummassakin on döner&pitsa ravintola. Jos taas käy huonosti niin....

    • Anonyymi

      Huomenna päättävät kaupungintalolla läpi huuto juttuna

      • Anonyymi

        Päätetty juttu. Mittee Mie tuu höpäsöö


      • Anonyymi

        Kauan sitten päätetty juttu ja lisää tulee ennen kevättä 2020, luuleeko vielä kukaan ettei lisää tulisi.


    • Anonyymi

      Herkkutatit ja hillat mätänee soille, tarvitaan lisää poimijoita!

    • Anonyymi

      Hyvä vaan että saamme väriä katukuvaan. Tosin eivät kauan okussa viihdy rasistien ympäröimänä..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe