Raymarine plotterin päivitys

Anonyymi

Onko kukaan päivittänyt Raymarine C 120 Classic plotterin softaa? Minulla softan versio on 4.30 ja uusin on 5.16. Latasin uusimman softan ja tallensin 128 Mb Compact Flash kortille. Kortilla ei muuta kuin päivityspaketista puretut kaksi tiedostoa tallennettuna juureen. Karttakortti pois ja tiedostot sisältävä kortti tilalle. Virta päälle, mutta päivitys ei käynnisty. Avautuu vain maailman kartasto eikä muuta. Olisiko hyviä vinkkejä.

12

<50

  Vastaukset

  • Kortti pitää alustaa FAT32 formaattiin, ainakin A-sarjan päivityksissä oli noin

  • Kiitos vinkistä, kokeillaan tuota.

  • Raymarine suosittelee van Scandiskin kortteja ja toteaa samalla epäsuorasti ettei kannata odottaa muiden toimivan.

   • Ja korttisi on todennäköisesti liian iso:
    "microSD memory cards used with a/c/e/gS Series MFDs should have a memory capacity of no less than 512MB and no more than 32GB"


  • Kortti on Scandiskin valmistama ja koko 128 Mb. Oli vanhassa Canon kamerassa ja jäi ylimääräiseksi. Oli Fat tiedostojärjestelmässä ja Formatoin Fat32 :ksi ja tallensin puretut kaksi tiedostoa kortin juureen. Käyn illalla kokeilemassa.

   • Veikkaan ettei toimi koska 32MB on maksimikoko kortille. Asema ei pysty lukemaan isompaa korttia.
    Yleensä kortit on FAT32, mutta formatointi ei ole pahasta.
    Jos sulla on 512MB-32GB kortti, niin ota varuiksi mukaan.


  • Kyllä näyttää lukevan ainakin 2GB kortteja, koska laitteen Navionics Gold karttakortti on 2GB.

   • Juu 2GB sopiikin täydellisesti välille 512 MB - 32 GB.
    Sen sijaan 128 GB on reilusti välin ulkopuolella.

    Puhun kokemuksesta.
    Omilla laitteilla yksi huoli 128 ja toinen ei.


  • Ole tarkka että et päivitä uusinta versiota softasta jos haluat laittaa tutkakuvan karttakuvan päälle. Softan viimeisestä versiosta poistettiin tämä mahdollisuus. Netistä löytyy lisää tietoja jos kiinnostaa.

  • v. 5.04 Disabled radar overlay feature for MFDs which have not been interfaced to a heading data source (ex. autopilot, Smart Heading System, ST60 Compass, etc.). Previous C-Series Classic MFD software releases permitted radar overlay when interfaced to a COG (vessel had to have a SOG of at least 2 kts) or heading data source.

   Itse käytän versiota 4.30 kunnes asennan autopilootin tai jonkun tarkuuskompassin.

   • Kiitokset vaan tuosta varoituksesta. Kävin Raymarinen versiotiedotteet sivulla ja niinhän tuolla kerrotaan. Juuri tällaisissa kokemusten ja tietojen vaihdossa tämä palsta on parhaimmillaan. Täytynee jättää päivitys väliin, kun muuten järjestelmä toimii hyvin eikä uusiman version 5.16 päivitys tuo nähtävästi mitään sellaista lisäominaisuutta mikä olisi tarpeen. Minulla tosin on Autohelm 6000 autopilotti, joka saa ilmeisesti suuntatiedon Raystar 125 GPS antennilta C120 plotterin kautta. Voi olla, että minulla tuon tutkakuvan laitto kartan päälle säilyisi tuon autopilotin takia, mutta varminta lienee jättää silti päivittämättä. Softan version palautus alaspäin 4.30 versioon ei taida olla ihan helppo juttu. Kiitos vielä kerran tiedoista :)


  • C80 Classikissani on 5.16 ja autopilottina SPX-5 ST6000 näytöllä. Hyvin näkyy tutka karttakuvan päällä.

   Laite on todella ronkeli muistikortin suhteen, vain Navionicsin kartta kortit tuntuvat kelpaavan. Voit hyvin kopioida kortilta kartat talteen ja laittaa päivitystiedosto kortille, ei tarvitse tyhjentää tai formatoida. Päivityksen jälkeen pitää nuo lisätyt tiedostot poistaa.

   Mikäli et poistanut karttaan liittyviä juttuja, niin homman pelittää, muuten pitää palauttaa karttatiedostot.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   135
   6105