Tule mukaan Käppärän kirjaston puolesta

Anonyymi

https://www.adressit.com/kapparan_kirjaston_puolest?a=2

Sivistyslautakunta ehdottaa Käppärän kirjaston sulkemista vedoten vuoden 2020 Porin budjetin säästötoimiin. Kirjastossa on tehty organisaatiomuutos, joka tuottaa säästöjä henkilöstömenoissa. Kirjaston osuus kaupungin budjetista on vain prosentin luokkaa.

Me kyseisen kirjaston käyttäjät ja alueen asukkaat olemme tyrmistyneet päätöksestä. Vaadimme että sivistyslautakunta peruu esityksen ja turvaa kirjastopalvelujen keskeytymättömän jatkumisen alueella.

Käppärän kirjastolla on pitkä historia alueellisena palveluna ja sen käyttömäärät osoittavat kirjaston tarpeellisuuden. Tällä hetkellä lukemisen osaamiselle ja asioiden ymmärtämiselle on lisääntyvä tarve. Kirjaston tehtävä tässä on erittäin tärkeää ja kirjastopalvelua pitäisi kehittää eikä suinkaan lopettaa toimivaa palvelua. Kirjasto tuo asukkaille hyvinvointia sekä antaa tärkeän lisän kaupunginosan elävälle toimintakulttuurille.

Sivistystoimialan palvelulupauslupauksessa sanotaan, että kunnan sivistyspalveluiden alueellinen saatavuus on turvattava. Vaikuttavilla, laadukkailla ja oikea-aikaisilla sivistyspalveluilla voidaan ennaltaehkäistä hyvinvointiongelmien syntyä ja vähentää erityispalvelujen tarvetta.

Alueella on lapsiperheitä, koululaisia sekä vanhenevaa väestöä, lähipalveluna kirjasto vastaa palvelulupauksen tavoitetta täydellisesti.

2

<50

  Vastaukset

  • Kävelymatka Käppärän kirjastolta Porin pääkirjastoon on 2,2 - 2,3 kilometriä.
   Kävelkää! Liikuntakin luo hyvinvointia.

  • Onko ylläpidon OlliT ollut ahkera Käppärän kirjaston käyttäjä?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   193
   3021
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   78
   1174
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   117
   1086
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   645
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   511