Koira juo paljon ja pissaa sisälle.

Anonyymi

Mulla on nyt reilu vuoden ikäinen narttu kääpiösnautseri. Tässä yli 3 viikkoa sitten koira oli löytänyt burana kapselin jostain ja syönyt sitä. Tuli ilmeisesti jonkinlainen myrkytys, oksenteli ja oli hyvin väsynyt ja ruoka ei maistunut. Tämä kuitenkin käytiin eläinlääkärillä hoitamassa ja voinut sen jälkeen muuten täysin normaalisti, mutta juo paljon ja on ruvennut pissaamaan sisälle. Koira herää tosi aikaisin aamulla hakkaamaan huoneeni ovea ja pissaa sitten siinä hereillä ollessaan lattialle. Käytiin tästäkin asiasta eläinlääkärillä mutta eivät siellä löytäneet mitään. Otettiin siis verikokeita ym. Eläinlääkäri sanoi että kun on nuori koira kyseessä ja liikkuu paljon niin juo enemmän. Kuitenkin mietityttää vielä että mitä jos tuosta buranasta sittenkin olisi tullut jotain vauriota elimistöön.. Vai olisiko kyse jostain muusta? Eläinlääkäri myös ehdotti veden juomisen rajoittamista jos se joisi esim stressiin. Koira painaa 5kg ja joisi n. 7dl vuorokaudessa.
Olisiko kellään tietoa tai vinkkejä

9

<50

  Vastaukset

  • Kylvä vaan kaikkia lääkkeitä himaas. Kantsisko vähän tsempata?

  • Mulle tuli mieleen munuaisvaurio

  • Nyt kun tulin kotiin, oli juonut kaiken veden ja kääntänyt vesikupin väärinpäin. Laitoin vettä ja joi kulhon kerralla tyhjäksi ja vielä seuraavasta täydestä kupista n. Puolet. Mahakin näytti ilmapallolta sen jälkeen.
   Aloittaja

   • Veren sokeriarvot. Olikohan ne tarkattu. Diabetes ihminen ja samoin koira juo paljon jos on ko. tauti.


  • Virtsatestit tehty ja mitään normaalista poikkeavaa ei löydetty

  • Ilmeisesti isäni taskusta puonnut yksittäinen kapseli. Itse en syö buranaa ja on hyvin muuten säilöttynä kaapissa lääkkeet koiran ulottumattomissa. En tiedä liittyykö lisääntynyt juominen ja virtsaamisen tarve nyt tähän lääkkeen syömiseen vai johonkin ihan muuhun. Siitä on kuitenkin jo melkein neljä viikkoa kun sen söi ja on muuten voinut tosi hyvin. Aktiivinen ja energinen koira.

  • Nyt juuri äsken (yöllä) koira heräsi ja pissasi lattialle ja sitten vielä joi paljon omaa pissaansa.. Mitä pitäisi tehdä? Olen koittanut rajoittaa nyt koiran juomista ja etenkin ennen nukkumaanmenoa mutta ei tunnu auttavan..

  • Viepä se nyt toiselle lääkärille. Ota selvää, jos vielä löytäisin jonkun sisätauteihin erikoistuneen.

   Sitten voisi kokeilla, että antaisi koiralle kotiruokaa (jos allergioita, niin huomioiden) eli jotain ryynejä pohjaksi(puuro, riisi), lihaa, kasviksia ym. jonkin aikaa. Jos juominen vähenee, niin silloin viittaa kuivamuonaan/muoniin.

  • Viittaa sokeritautiin, mutta Buranassa on aineosia jotka ei sovi koiralle.
   Riippuu myös siitä minkä vahvuinen burana oli, jos oli 600 niin on voinut noin pienelle koiralle tehdä myös munuaisvaurion tai laukaista sokeritaudin.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7119
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   165
   3638
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   56
   2750
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   63
   931
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   928