Aihealueet

Listaukset

  Mazda 6 vm -05 mysteeriääni

  Anonyymi

  Missä mahtaa olla vika kun autoni pitää ovisummeria muistuttavaa ääntä? Ääni kuuluu jostain kuskin puolelta edestä. Tämä tapahtuu silloin kun lähden liikkeelle ja nopeus nousee 20km/h. Eli liikkeelle lähtö aktivoi äänen. 5-8 sekuntia kestää ja sitten loppuu. Ääni alkaa uudestaan kun asetan vakionopeudensäätimen haluttuun nopeuteen ja myös silloin kun sen otta pois päältä Cancel-napista. Merkkihuollossa kävin ja mistään ei tule vikakoodia ja kaikki laitteet toimii. Asentajakaan ei osannut sanoa mistä ääni tulee.

  7

  <50

   Vastaukset

   • Yksi mahdollinen aiheuttaja on jarrutehostin. Kun jarrutehostimesta kuluu akselitiiviste niin, että alipaine pääsee vuotamaan ulos akselitiivisteen välistä. Tämä vuoto aiheuttaa summerimaisen äänen.
    Testi. Kun ääni alkaa, paina hieman jarrupoljinta. Jos ääni vaimenee tai häviää, on vika tehostimessa. Tiivisteitä tehostimeen ei saa erikseen.

    • Vaikuttaako jarrutehostin jollain tapaa vakionopeudensäätimeen?? Koska kun laitan vakkarin päälle niin sama ääni alkaa. Kun ajaa vakkari päällä niin pitää ääntä n. 1 sekunnin pätkinä.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Vaikuttaako jarrutehostin jollain tapaa vakionopeudensäätimeen?? Koska kun laitan vakkarin päälle niin sama ääni alkaa. Kun ajaa vakkari päällä niin pitää ääntä n. 1 sekunnin pätkinä.

     Toimiiko vakionopeussäädin sähköisesti vai alipaineella?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Toimiiko vakionopeussäädin sähköisesti vai alipaineella?

     Sitä en tiedä kummalla se toimii.


   • Nopeusmittarin vaijeri rispaantunut mäzä munas 🎅🤶

    • Oletko ihan tonttu? Tietenkin syynä on katkojan kärkien liian pieni kärkiväli ja ne kipinöi siellä virranjakajan sisällä aiheuttaen ääntä!


    • Anonyymi kirjoitti:

     Oletko ihan tonttu? Tietenkin syynä on katkojan kärkien liian pieni kärkiväli ja ne kipinöi siellä virranjakajan sisällä aiheuttaen ääntä!

     Kerro sitten se miksi ääni loppuu välillä. Ja millä tavalla väärä katkojan kärkiväli vaikuttaa vakionopeudensäätimen käyttöön.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    174
    8566
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    113
    3920
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2895
   4. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    108
    2048
   5. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1842