aaltojen tuplarytinä voi kaataa veneen

Anonyymi

jos ajatellaan pienehköä venettä luokassa 6-10 metriä ja ajatellaan että se ajaa 17metrin tuulessa sivutuulessa. nyt tulee iso aalto ja vene kallistaa runsaasti. ei hätää sillä veneen suuntavakavuus riittää ja vene oikaisee itsensä...vaan jos tuleekin oikeassa rytmissä toinen iso aalto kylkeen ennen kuin vene on ehtitynyt edellisestä suoristua. silloin kuuluu yleensä PAM ja pärskkeet lentää. huono vene kaatuu tällaisessa tilanteessa. hyvän veneen kuljettaja pelästyy.

rautaiset laivat ei kaadu koska niissä on tuhansia tonneja massaa. mutta tällä palstalla on veneilijöitä eikä laivureita,

jos muuten jollakin on myydä 147 kappaletta käytettyjä tiskiharjoja niin olen kiinnostunut. harjaa niilä pilssin keväisin purkkarista. uusia ei malta ostaa tuohon tarkoitukseen. omasta keittiöstä tulee kyllä kaksi harjaa kuukaudessa mutta se tekee kevääseen mennessä vasta 14 harjaa.

3

88

Vastaukset

 • Nyt olisi hyvä keli asiaa kokeilla, mutta en uskolla.
  Mulla on tiskiharjana tule hakemaan.

 • Tuohon ”rautaiset laivat” täytyy todeta kuten ukkini aikoinaan sanoi kun kysyin, miten tuo rautalaiva voivat pysyä pinnalla. Tähän hän lausui, että ne on tehty laivaraudasta.
  Se riitti tuolloin minulle oikein hyvin.
  Minulta ei tiskiharjoja riitä valitettavasti myytäväksi asti. Kannattaa kysellä käytettyjen tiskiharjojen välittäjiltä.
  T. Hyvän veneen kuljettaja

 • Tjaa,vaikuttaneekohan aallon tulokulma suhteessa veneen keulaan?Meinaan viitaten Luotsiveneen kaatumiseen.Tiskiharjoihin suosittelen kirpputoreja/kierrätyskeskuksia,kierrätys kun on tänäpäivänä pop.Maailma pelastuu kuten samaa veneilyäsi harrastava Thunberg todisti ja Mårtenson puki sanoiksi:Kaikki paitsi purjehdus on turhaa!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.