Economy comfort huono tuote

Anonyymi

90 euroa muutamasta sentistä lisää jalkatilaa. Ei ihme että oli taas Hong Kongin lennolla aika lailla tyhjnä. Mukana tulevat heikot vastamelukuulokkeet turhat kun kaikilla enemmän matkaavilla on omat paremmat. Samaten pakkosyöttöpaketin krääsä kuten sukat ja 50 sentin hammasharja turhaa.

Edelleen sais finskille tulla economyn ja bisneksen väliin tulla uusi luokka. Comfort ei tuo lisäarvoa.

Lisäksi ne sijaitsevat kiinni turistiluokassa. Johti viime lennollakin siihen että emot sai heti lähdön jälkeen paimentaa ja ajaa pois näitä jotka siirty omin lupineen economysta comfortiin koska "tuolla on tilaa ja oma rivi".

9

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei se huono ole etenkään pitkäjalkaiselle.
      Mutta hintalisä voisi olla pienempi.
      Ainakaan silver jäsenet ei saa tuosta alennusta. Jos saisi comfortin esim 45€ hintaan kaukolennolla, ottaisin sen aina.

    • Osa lentoyhtiöstä käyttää tuossa 350XWB:ssä (mikä on Finnairin pääasiallinen mannertenvälisten lentojen kalusto), Busineksen ja Economyn välissä olevilla penkeilla (mikä on Finnairilla nimellä Economy comfort ja varustettu pidemmällä jälkatilalla, eli penkit ovat pituussuunnassa hieman kauempana toisistaan) 2 4 2 istumajärjestystä (tuon economyn 3 3 3 sijasta) ja tämän mahdollistamana 2-3cm. leveämpiä istuimia tuon pituussuunnassa olevien lisäsenttien lisäksi.
      Sitten tietysti on oma asiansa, pitääkö tuo istumajärjestys "lyödä lukkoon" jo konetta tilatessa, jolloin koneen lattiassa olevat istuimien kiinnityskiskot rakennetaan tuon istuinjärjestyksen mukaisesti ja onko kyseistä järjestelyä mahdollista tehdä vielä jälkikäteen ja mitä se maksaa konetta kohden muutettaessa.
      Tuo 2 4 2 istumajärjestys rakennettuna Finnairin 350XWB paikoille tiputtaisi luonnollisesti koneen matkustajamäärää yhdellä aina kutakin Economy comfort riviä kohden. Eli kaukolennoilla vaatisi varmastikkin noin 80-100€:n hintalisäyksen nykyiseen Economyn Comfortin lippuhintaan että tuo matkustajakapasiteetin tiputtaminen tuolla järjestelyllä olisi taloudellisesti kannattavaa. Eli käytännössä tuon Economy Comfortin hintalisä Economy paikkaan verrattuna noin tuplaantuisi.

      • Anonyymi

        Ihan mielenkiintoinen ratkaisu.
        Tietysti koneet olisi pitänyt heti tilata tuolla järjestelyllä. Muutos voi maksaa aika paljon koska myös lattian lisäksi myös yläpuolen lokerikot pitäisi päivittää jo pelkästään kohdevalojen vuoksi.
        Ilmeisesti loput tilauksessa olevat koneet tulee vähemmillä businesluokan paikoilla kuten kaikki viimeksi tulleet on. Silloin koneiden kiertätys on helpompaa kun on sama istumajärjestys. Karjaluokka on finskille tärkeä, koska palvelutaso on aika heikko. Halpalentoyhtiöiden tasoa.


      • Unohdin ihan tyystin noiden yläpuolella olevien säilytyslokeroiden muutostarpeen (käytävä tulee tuossa 2 4 2:ssa toiseen kohtaan kuin 3 3 3:ssa) joten kyllä taitaa jälkikäteen istuinjärjestyksen muuttaminen tulla niin kalliiksi että sitä tuskin tullaan tekemään.
        Eli tuo istuinten etäisyys säätö pituussuunnassa tulee varmasti olemaan ainoa mitä tuossa konemallissa tullaan ikinä tekemään. Muut muutokset tulevat liian kalliiksi.
        Tuohon 2 4 2 järjestykseen törmäsin kun SeatGuru:ssa eri yhtiöiden istuinpaikkakarttoja katselin noiden 350XWB:n kohdalla.
        Ylivoimaisesti yleisin kombinaatio oli tuo "Busines" 4paikkaa/rivi, sitten "Economy comfort" 3 3 3 paikkajaolla (ja näissä erona Economyyn tuo isompi kalkatila) ja "Economy" 3 3 3 paikoilla (nimet Finnairin käyttämien nimitysten mukaisesti).
        Tuota 2 4 2:sta näin
        Osalla yhtiöistä oli vain "Busines" ja "Economy", ei mitään välissä.
        Tosin, hyvin suppealla otannalla menin, varmasti muitakin kombinaatioita vieläkin voi olla.


    • Anonyymi

      Finnairille tulee Premium Economy -luokka nykyisen Economy Comfortin tilalle kaikkiin kaukoliikennekoneisiin. Ensimmäiseen koneeseen ensi vuonna ja koko laivastoon vuoden 2022 loppuun mennessä.


      • Anonyymi
        santtu_1975X kirjoitti:

        Missään ei vielä selvennetä mitä tuo uusi Premium Economy ( http://www.lentoposti.fi/uutiset/finnair_uudistaa_kaukoliikennekoneiden_matkustamoa_uusi_premium_economy_luokka ) pitää sisällään, mutta jos Finnair aikoo lisää tilaa saada myös sivusuunnassa kyseisille paikoille, niin sitten pidän hyvin mahdollisena että tekevät isompaa investointia ja muutosta koneisiin ja menevät myöskin tuohon 2 4 2 istuinjärjestykseen ja hieman leveämpiin istuimiin.

        Voi Finnairin tapauksessa tuo premium tarkoittaa ilmaista olutta haalean veden sijaan. Siitä 150€ lisähintaan. 555


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi Finnairin tapauksessa tuo premium tarkoittaa ilmaista olutta haalean veden sijaan. Siitä 150€ lisähintaan. 555

        Kyllä etenkin pariskunnat voisivat maksaa selvästi lisää tommosesta kahden rivistä. Ennenhän niitä oli halvimassakin turistiluokassa. Nyt kaksi maksaa yht. 180e ja silti kolmas pyörä tuppautuu kylkeen kiinni. Itsellä 175cm pitkänä enemmän se leveys kuin pituus on ongelma, sehän on vaan parempi että pääsee lähemmäksi sitä näyttöruutua kiinni. Lisäksi vierusjampat tursuaa toiselle jos leveitä ja käsinojasta pitää taistella.

        Toki nyt sen comfortin voi ostaa juuri ennen online checkausta jos näkee että siellä on tyhjä rivi ostamatta niin yksin voi saada koko rivin. Tosin ei kai se mitään takaa. Ehkä ylibookkauksessakin comfortiin siirretään porukkaa. Kai sen comfortin voi ostaa vasta koneessakin boardingin jälkeen? Oletin että yksi jamppa viimeksi teki niin kun korttipääte tuptiin eteen. Silloin jos tyhjän rivin saa.90e hintaan niin ok diili pitkällä lennolla. Vai nouseeko hinta? Vai laskee? Koneen lähtiessähän niiden periaattees pikemminkin kannattas pudottaa niiden hintoja.


    • Anonyymi

      Perseaukisilla rutina kalleudesta ja rahasta jatkuu vaan.......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      149
      25902
    2. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      628
      23719
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      176
      15936
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      399
      10088
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      333
      8730
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      26
      6183
    7. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      3753
    8. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      188
      3618
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      78
      2104
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      124
      1773
    Aihe