Pystyykö isä olla juomatta viikolla?

Anonyymi

Pystyykö isä olla juomatta viikolla jos jää kaksin lapsen kanssa. Tiedän että loiventavat otetaan maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kitistään, torstaina suht selvänä ja perjantaina kierros alusta.
Tsemppaako yhtään vai meneekö hullummaksi jos olen töissä iltaisin?
Lapsi on kymmenen ja karttelee isäänsä. Olen opettanut miten lukita huoneen ovi jos isä räyhää, laittanut kännykkään 112 sovelluksen jos isä taas kaatuu rappuset alas.
Olen pystynyt elämään juopon kanssa suht hyvin, kun en ole antanut paskan polkea itseäni maahan, mutta pystyykö kymmenvuotias siihen?
Työni tulisi muuttumaan joka toinen viikko iltavuoroa ja kuvittelen että lapsen isällä heräisi jokin tunne, että kannattaisi olla selvä.

5

128

  Vastaukset

  • Ennustaminen on tietysti mahdotonta, mutta todennäköisesti entinen tyyli jatkuu. Vastaavissa tilanteissa alkoholisti yleensä skarppaa aluksi, ja kun tuntee olonsa taas turvatuksi, niin juominen ottaa ohjat entiseen malliin.

   Jos haluat tietää syyn tähän käytökseen, niin voin kertoa oman mielipiteeni.
   Olen entinen juoppo, eli nykyisin raitistunut alkoholisti. Minulla oli aikoinaan vastaava tilanne, kun juomiseni oli lähes joka iltaisessa tissutteluvaiheessaan. Kun vaimo palasi iltavuorosta, hän löysi useasti minut nukkumasta sohvalla, itkevän lapsen vieressä. Tämä muuttui kun vaimo sai lapselle iltahoitopaikan jonne vei hänet ennen töihin lähtöään.

   " kuvittelen että lapsen isällä heräisi jokin tunne, että kannattaisi olla selvä."
   Noin kai minunkin vaimoni ajatteli, mutta ei se tunne "herännyt".
   Kyllä juova alkoholisti haluaisi olla hyvä isä ja hyvä puoliso, ja haluaisi rakastaa lähimmäisiään, mutta kun siinä välissä on se kaikkein rakkain, eli se pullo. Alkoholisti ei kykene rakastamaan kuin sitä pulloa, ja kaikki muu jää toisarvoiseksi. Kyseessä on sairaus, ja siksi mikään tunteisiin vetoava puhuttelukaan ei tahdo tepsiä.
   Pahinta tässä on kuitenkin se, että 10-vuotias lapsi syyllistää itseään isän juomisesta, häpeilee ja salailee sitä. Näin lapset tapaavat tehdä. He näkevät asian lapsen silmin, ja he ajattelevat tyyliin "jos minä olisin kiltimpi ja pärjäisin koulussa paremmin, niin isän ei tarvisi juoda".

   • Asiat menivät kuten kerroit. Ensimmäinen viikko oli täydellinen, kotona odotti selvä tyyppi jopa perjantaina, ja siitä se sitten lähti vielä pahempaan suuntaan. Lapsi soitteli töihin kun isä nukkuu jo ilta kuudelta eikä ole tekemistä. Pian mies itsekin huomasi että terveys saattaa pettää johon minä vienosti hymyillen että miten niin?
    Näen että miettii raitistumista, mutten sano mitään, en niin mitään, koska sillä ole väliä.
    Asiat järjestyvät kohdallani aina ja lapsellani on pian aikuinen illassa mukana :)


  • Pystyy tietenkin vaikka viikkokaupalla. Ongelma onkin se että aina kun menen useimmille jälkipolven edustajille kylään? Kaivetaan pian viimeistään saunan jälkeen viinit sun muut a.o. virvokkeet esiin.

  • Sontaseppoon voi luottaa: hän narauttaa aina, kunhan ensin muutaman päivän skarppaa.

  • Miesystäväni eks vaimo juo todella paljon. Toinen heidän lapsistaan on vammainen. Järkyttävää seurata tuota elämää. Toinen lapsista masentunut. Mikshä..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   248
   10467
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5478
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5368
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4601
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3231