Parin viikon selviytymispakettiko tarpeen?

Anonyymi

Joku on varustautunut aseilla ja haloilla että pärjää pari viikkoa syöden ja maaten. Pitäisiköhän tässä itse kunkin ruveta keräämään evästä ainakin muutamaksi päiväksi. Ei luultavasti
huono ajatus.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006241167.html

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Makaronia, riisiä, puurohiutaleita , näkkäriä , suklaata , säilykkeitä lisukkeiksi ja toki kahvia tahi teetä ynnä sokeria tai hunajaa. Perunamuusijahetta ja soijarouhetta. Pussukka paahdettua sipulia. Hapankorppuja.
      Risukeitin varalle jos sähkökatko yllättää.

    • Anonyymi

      Hyvin säilyvien ruokine varastointi parin viikon tarpeisiin ei ole kovin hankalaa, pitää vain muistaa kierrättää tavaraa FiFo -periaatteella.

      Ongelma katastrofissa on lähinnä muonan valmistus, koska todennäköisesti sähköt on poikki. Siis joko mahdollisuus tulistella, tai kaasu/pensa/petroolikeitin varalla. Ja näin talvella lämpimiä vaatteita ja makuupussi.

      Koska ei sähköä, varamuona ei saa perustua pakastukseen.

    • Anonyymi

      Itselläni, tai kaverin kanssa on varattu jemmaan 500 haulikon panosta ja sama määrä kiväärin panoksia. Ja näihin tieten aseet. Tiheäsilmäisiä verkkoja usempia kymmeniä. 300 kiloa suolaa (joka ei maksa paljoa isoissa säkeissä ostettuna). Eräkämppiä löytyy omia useampiakin. Ei tarte kaasua eikä yleensä mitään. Poltinpuu on aivan vieressä. Ja vesi on puhdasta lähdevettä. Sielläpä kellitään hirvenkuita maistellen ja väliin kalaakin. Ja kesällä tulee kaikenmoista luonnosta. Esimerkiksi alkukesä menee linnun munilla. Sitten marjaa ja sientä. Ja vanhoja vaatteitakin on siellä eräkämppien vinteillä, jos sattuu entiset puhki menemään. Ja tieten kenkäronttosia ja sukkiakin on varattuna. Somasti menee pari vuotta.

      • Anonyymi

        300 kiloa suolaa takaa sen, että sydäri tulee melko nopsaan. Muuta muonatavaraa ei sitten niin paljon tarvitsekaan jemmata.


    • Anonyymi

      Hyvin olet varautunut. Minulla on varattuna myös kaksi lästiä viinaa. Pitää olla aamuksi tämäkkä jumpru että herää ja pitkin päivää ainakin kortteli kirkasta, että jaksaa siellä eräkämpässä peuranpintaa käristellä ja ydinluita imeskellä.

      • Anonyymi

        Kun eivät säily nuo luonnon antimet ilman runsasta suolaa. Liika suola vain huuhdotaan pois sillä lähdevedellä. Ja eikä siellä sydärit iske luonnon helmassa. Ja pari lästiä viinaa ei riitä kahdeksi vuodeksi. Vaikka olisi kanisterittain, niin vain lääkkeeksi! Ja talvikuukausille viinan voi uuttaa erilaisilla vitamiinipitoisilla luonnon antimilla. Ja iltaisin vain pari lusikallista. Niin maittaa uni pitkän talviyön. Tietenkin on juureksien ja kasvien siemeniä varattu, jotta voisi keväällä kylvää tien ja ojien penkkoihin.


      • Anonyymi

        "tämäkkä jumpru"- tuo on hyvä, saako ottaa käyttöön?


    • Anonyymi

      Yksi lästi on n. 3870 litraa. Kyllä kahdella lästillä lyhyen piirityksen pärjää.

      • Anonyymi

        Lästi on laivamitta. Ja sinne minun eräkämpille ei pääse, kuin kaitasilla jokiveneillä. Ja pororaidoilla. Niissä menisi pari kippuntaa tuota evästä. Tervetuloa vain vaihtamaan suolaan, kalaan ja lihaan. Ja saunatkin lämmitetään vieraille.


    • Anonyymi

      Kiitos kutsusta. Voin tuoda saunajuomaksi muutaman kannun hyvää hämäläistä sahtia.
      Kymmenkunta naulaa voita ja pari nelikkoa hapansärkeä kulkee myös. Ehkä keväällä kun joki on luonut jäänsä ja pääsen kolmilaidalla sauvomalla.

    • Anonyymi

      Ja kaiken tämän kirjoitti jo vuonna 1957 Huovinen kirjassaan Hamsteri.

      • Anonyymi

        Niin, ja jos lienet miespuolinen sauvoja jokiveneellä tai pororaidolla kulkija, niin kauan kestitään, kunnes ne sahdit on juotu ja särjetkin syöty. Mutta naispuolisista hyvinkin siellä huolehditaan kaikenlaisella vieraanvaraisuudella. Jopa pari kuukautta. Ja poronnaahkavällyjen alla nukutetaan. Ja saunat lämpenee joka ilta. Kun ei se saunapuu ja vesi siellä maksa mitään. Sinne pitää tulla alkukesän runsailla vesillä. Alas pääsee syksymmällä vaikka kivikkokin kolisisi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe