Parin viikon selviytymispakettiko tarpeen?

Anonyymi

Joku on varustautunut aseilla ja haloilla että pärjää pari viikkoa syöden ja maaten. Pitäisiköhän tässä itse kunkin ruveta keräämään evästä ainakin muutamaksi päiväksi. Ei luultavasti
huono ajatus.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006241167.html

12

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Makaronia, riisiä, puurohiutaleita , näkkäriä , suklaata , säilykkeitä lisukkeiksi ja toki kahvia tahi teetä ynnä sokeria tai hunajaa. Perunamuusijahetta ja soijarouhetta. Pussukka paahdettua sipulia. Hapankorppuja.
      Risukeitin varalle jos sähkökatko yllättää.

    • Anonyymi

      Hyvin säilyvien ruokine varastointi parin viikon tarpeisiin ei ole kovin hankalaa, pitää vain muistaa kierrättää tavaraa FiFo -periaatteella.

      Ongelma katastrofissa on lähinnä muonan valmistus, koska todennäköisesti sähköt on poikki. Siis joko mahdollisuus tulistella, tai kaasu/pensa/petroolikeitin varalla. Ja näin talvella lämpimiä vaatteita ja makuupussi.

      Koska ei sähköä, varamuona ei saa perustua pakastukseen.

    • Anonyymi

      Itselläni, tai kaverin kanssa on varattu jemmaan 500 haulikon panosta ja sama määrä kiväärin panoksia. Ja näihin tieten aseet. Tiheäsilmäisiä verkkoja usempia kymmeniä. 300 kiloa suolaa (joka ei maksa paljoa isoissa säkeissä ostettuna). Eräkämppiä löytyy omia useampiakin. Ei tarte kaasua eikä yleensä mitään. Poltinpuu on aivan vieressä. Ja vesi on puhdasta lähdevettä. Sielläpä kellitään hirvenkuita maistellen ja väliin kalaakin. Ja kesällä tulee kaikenmoista luonnosta. Esimerkiksi alkukesä menee linnun munilla. Sitten marjaa ja sientä. Ja vanhoja vaatteitakin on siellä eräkämppien vinteillä, jos sattuu entiset puhki menemään. Ja tieten kenkäronttosia ja sukkiakin on varattuna. Somasti menee pari vuotta.

      • Anonyymi

        300 kiloa suolaa takaa sen, että sydäri tulee melko nopsaan. Muuta muonatavaraa ei sitten niin paljon tarvitsekaan jemmata.


    • Anonyymi

      Hyvin olet varautunut. Minulla on varattuna myös kaksi lästiä viinaa. Pitää olla aamuksi tämäkkä jumpru että herää ja pitkin päivää ainakin kortteli kirkasta, että jaksaa siellä eräkämpässä peuranpintaa käristellä ja ydinluita imeskellä.

      • Anonyymi

        Kun eivät säily nuo luonnon antimet ilman runsasta suolaa. Liika suola vain huuhdotaan pois sillä lähdevedellä. Ja eikä siellä sydärit iske luonnon helmassa. Ja pari lästiä viinaa ei riitä kahdeksi vuodeksi. Vaikka olisi kanisterittain, niin vain lääkkeeksi! Ja talvikuukausille viinan voi uuttaa erilaisilla vitamiinipitoisilla luonnon antimilla. Ja iltaisin vain pari lusikallista. Niin maittaa uni pitkän talviyön. Tietenkin on juureksien ja kasvien siemeniä varattu, jotta voisi keväällä kylvää tien ja ojien penkkoihin.


      • Anonyymi

        "tämäkkä jumpru"- tuo on hyvä, saako ottaa käyttöön?


    • Anonyymi

      Yksi lästi on n. 3870 litraa. Kyllä kahdella lästillä lyhyen piirityksen pärjää.

      • Anonyymi

        Lästi on laivamitta. Ja sinne minun eräkämpille ei pääse, kuin kaitasilla jokiveneillä. Ja pororaidoilla. Niissä menisi pari kippuntaa tuota evästä. Tervetuloa vain vaihtamaan suolaan, kalaan ja lihaan. Ja saunatkin lämmitetään vieraille.


    • Anonyymi

      Kiitos kutsusta. Voin tuoda saunajuomaksi muutaman kannun hyvää hämäläistä sahtia.
      Kymmenkunta naulaa voita ja pari nelikkoa hapansärkeä kulkee myös. Ehkä keväällä kun joki on luonut jäänsä ja pääsen kolmilaidalla sauvomalla.

    • Anonyymi

      Ja kaiken tämän kirjoitti jo vuonna 1957 Huovinen kirjassaan Hamsteri.

      • Anonyymi

        Niin, ja jos lienet miespuolinen sauvoja jokiveneellä tai pororaidolla kulkija, niin kauan kestitään, kunnes ne sahdit on juotu ja särjetkin syöty. Mutta naispuolisista hyvinkin siellä huolehditaan kaikenlaisella vieraanvaraisuudella. Jopa pari kuukautta. Ja poronnaahkavällyjen alla nukutetaan. Ja saunat lämpenee joka ilta. Kun ei se saunapuu ja vesi siellä maksa mitään. Sinne pitää tulla alkukesän runsailla vesillä. Alas pääsee syksymmällä vaikka kivikkokin kolisisi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe