Puolukan poiminta on vaarallista puuhaa.

Anonyymi

Vimme viikollakin löysin oikein ihanan puolukkamättään yhden kannon juuresta ja aloin poimia. Mutta sieltäpä tupsahtikin pilvi vihjaisia ampiaisia kimppuuni. Vaikka heti juoksin karkuun, minkä raihnaisista kintuistani ehdin , ne seurasivat perässä ja kuudesti ehtivät pistää ennen kuin tilanne rauhottui. Onneksi puremia tuli etupäässä vain käsiin, kaksi vasempaan kämmenselkään, yksi oikean keskisormen päähän kynnen alle, oikeaan kyynärpäähän ja vatsan seudulle sekä kainaloon. Kyllä nuo kohdat pari päivää kihelmöivät, rystynenkin oli turvoksissa ja kolmantena päivänä enää syyhysivät.

5

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joku saattaa olla jopa allerginen tuolle myrkylle, jota ne erittävät ja hengitys voi vaikeutua, jos pääsevät kaulan alueelle puremaan. Silmillekin ne tuppaavat, mutta suuret silmälasit vähän suojaavat. Itse ihmettelen, miten ampiaiset yleensä selviytyvä't talven yli, kun niiden pesät miltei poikkeuksetta on kaivettu ylös maasta ja toukat syöty parempiin suihin.

    • Anonyymi

      näinkin myöhään saattaa siis törmätä, Keskipohojjanmaa -lehdesä oli takavuosina juttu jossa nainen oli koirineen karpaloita keräämässä ja rahkasammaleisella rannalla oli ollut ampiaispesä josta sekä poimija että hänen seurassaan ollut koira olivat saaneet niin paljon ampiaisen pistoja että nainen oli joutunut sairaalahoitoon. Pistoksia hänellä oli ollut kymmeniä.

    • Anonyymi

      ja itseänikin välillä jonkin verran hirvittää kun rymistelen noita ojan penkko herkkutattien perässä että mitähän niillä tantereilla saattaisi tulla vastaan, toistaiseksi on ollut varsin hyvä onni... (kop kop... eli kopautan vertauskuvaannollisesti pahkapäätäni)

    • Huonoa tuuria.
      Minulla kävi ihan toisin; olin poiminut karpaloita aivan mahtavalta mättäältä jo pidemmän aikaa, jossain vaiheessa aloin ihmetellä ympärilläni pyörivää pörräystä. No, olin kykkinyt ampiaispesän päällä vaikka kuinka kauan, mutta lähes liikkumatta kun olin, niin eivät ne minusta välittäneet. Huomattuani tilanteen, hivuttauduin kauemmas niin hitaasti kuin vain pystyin. En saanut ainuttakaan pistoa. Onneksi en sentään ollut astunut pesäaukkoon, ehkä silloin olisivat hermostuneet.
      Siispä, jos huomaa olevansa hankalassa paikassa, on parasta liikkua mahdollisimman hitaasti. Ampiaisten silmissä pienikin liike nopeutuu moninkertaiseksi, joten malttia, jos vain kantti kestää. Juokseminen ja huitominen saavat ne suorastaan tolaltaan.

    • Anonyymi

      Meillä oli ampiaispesä mökillä liiterin päädyn klapipinon päässä. Kun tulin liiteristä ja löin oven kiinni niin eikös yksi pirulainen jo purrut niskaan, kun kävelin pesän ohi kuuden metrin päästä. Agressiivisia elukoita ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe